/spanien/barcelona/forum/2289.aspx/spanien/barcelona/forum/2289.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2016-07-11 15:10
[QUOTE=Skurhink]DM1982 Då det inte verkar gå att diskutera annan än Portugal och Ronaldo här.... Det hade absolut ingenting med att Ronaldo klev av att göra, snarare att Frankrike körde med handbromsen i efter första 10min! Men att Portugal blev bättre? Nä det håller jag absolut inte med om! [/QUOTE] Det är ingen som tvingar dig att diskutera Ronaldo, du är en vuxen person (tror jag) och kan välja själv. Vi tycker olika om Portugals prestation innan och efter Ronaldo blev skadad. Det är ok, man får tycka olika.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2016-07-11 15:04
DM1982 Då det inte verkar gå att diskutera annan än Portugal och Ronaldo här.... Det hade absolut ingenting med att Ronaldo klev av att göra, snarare att Frankrike körde med handbromsen i efter första 10min! Men att Portugal blev bättre? Nä det håller jag absolut inte med om!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-07-11 14:56
Ja, jag har inte sett så många artiklar om Eder idag. Segraren skriver historien brukar det ju heta...
Barcelona Barcelonistas
2016-07-11 14:49
Folk säger att låt dom som tycker Ronaldo är bäst tycka det och dom som tycker Messi är bäst tycka det. Dom som tycker Ronaldo är världens bästa spelare elr historiens bästa är för enögda och man har huvudet inne i Ronaldo alldeles för långt för att se sannningen. Jag kan tycka enligt mig själv att tex Henrik Larsson var en bättre anfallare än Zlatan, men då är jag inte förnuftig elr hur? Jag ljuger ju då elr? Att folk blir upprörda är la inte så konstigt vi pratar om vem som ska bli den störste av Messi och Ronaldo när båda lägger skorna på hyllan. Är det ens något snack vem som har varit bäst sedan 08? Messi under Pep och Tito var flera marginaler bättre än Ronaldo det var inte ens en tävling. Ett sånt mål som Messi gjorde mot Bayern i semifinalen Ronaldo är inte på den nivån. Orkar inte gå in mer djupare kring det här men jag tror folk fattar vad jag vill komma fram till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2016-07-11 14:36
Frodo:
Kan vara det bästa inlägget jag någonsin har läst i detta forum. Du har så jävla rätt!
Barcelona Frodo
2016-07-11 14:28
Blir förvånad över hur naiva folk på les rambles är. Vid det här laget borde de flesta förstå att det inte spelar någon roll vad C.Ronaldo gör, EM-guldet gör väldigt lite skillnad för hans rep och hans chans till att vinna guldbollen. Han åkte ut i gruppspelet VM 2014 efter att ha gjort ett ynka mål men det var inte den skrala målskörden som stod ut då utan snarare hans bedrövliga spel. Lägg därtill att han uppbackad av tidernas dyraste trupp kom trea i la liga.

Men killen har världens bästa och skickligaste agent i bakgrunden. Allt från intervjuer och filmer som släpps ut i "rätt" tid runt oktober och november till att sopa undan alla hans felsteg. Utöver det har han madridmedia bakom sig och vi Barcafans mer än än några andra vet hur mäktiga de är. För att inte tala om engelsk media som fortfarande tror att han är en fenomenal dribbler och vass frisparksskytt trots att alla siffror visat motsatsen i sisådär 6-7 år. Lägg därtill att han har en klubbpresident som med ett direktsamtal till Blatter kan få till en omröstning till guldbollen mitt framför hela världens ögon.

Sen har vi hans fans eller ska vi kalla de stans? Rent historiskt har vi inget i fotbollsvärlden som kan matcha de, inte ens Beckhams supportrar. Vi snackar om folk som efter en bedrövlig CL-final 2014 från portugisens sida spred en snyfthistoria om att Ronaldo kramade om en fd lagkamrat som han konkurrerade med i Sporting. Mannen i fråga han kramade om var i själva verket hans bror men det passade bättre att hitta på en snyfthistoria. Hans stans/vänner i media hittade på en story om att han skänkt 7 miljoner euro till Rädda barnen efter katastrofen i Nepal. Hans PR-team som brukar vara jävligt snabba med att dementera negativa falska rykten var icke förvånande helt tysta när uppgifterna kom ut. Det hela slutade med att Rädda barnen själva fick dementera uppgifterna på sin hemsida. Men vad blev resultatet av det? Historien fick en stor spridning globalt och media lyste som vanligt med sin frånvaro att ta upp dementierna.

Som sagt det spelar ingen roll hur han spelar. Kolla bara på media i Sverige. Nån clown från DN kallade honom för kreatör och Lewandowski endast för målskytt. Bank från Aftonbladet hade sin agenda klar redan från början. Han kallade Ronaldo för den mest lysande stjärnan efter åttondelen. Wtf liksom?Efter finalen fick Bank äntligen hylla sin favorit. Det spelade ingen roll att han inte var delaktig i segern, det spelade ingen roll att han bara spelade ca 30 av 120 minuter, det spelade sannerligen ingen roll att att han inte var delaktig i målet och det var helt irrelevant för Bank att Portugal spelade sin bästa match i slutspelet utan Cristiano. Who the fuck is Eder tänkte nog Bank. Han hade bestämt sig för vem som skulle vara hjälte.

Så tro inte att EM-segern spelade nån större roll för en eventuell guldboll för Mendes klient. Runt oktober/november kommer ni tro att Ronaldo avgjorde finalen med en bicycleta. Ni kommer tro att han gjort en turnering likt Maradona eller Platini. Media kommer se till att folk tror det. Bank med flera har redan börjat med propagandan.
Barcelona Neymar N11
2016-07-11 14:10
Tycker svenskafans borde starta ny forum för dom som vill snacka om Cr7 & M10.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-11 14:02
enkos

Eller så behåller vi världens bäste, fortsätter vinna titlar och ger fingret åt den spanska staten och Real Madrid.

Den dagen (om det nu skulle hända) Barcelona säljer Messi borde vi starkt överväga att lägga ner verksamheten.
Barcelona enkos
2016-07-11 13:28
@the cameroonians:

Det hade varit bäst för alla parter att Messi lämnar i år. Varför vänta att ko trakten går ut och han går som bosman? Barca kan idag få rejält med betalt för honom och han är i den åldern att han kan prestera som bäst. Varför liksom vänta som Zlatan att gå som en gamling till PL och skämma bort sig. Messi har inget mer att bevisa i Barcelona och ingen motivation att vinna något då han med Barca vann allt.
För hans bästa är att flytta alltså nu och folk kommer att se hans prestation och allt han gör på plan med helt andra ögon i ett nytt lag.
Sen får Spanien gå miste om stora skatteintäkter som han betalar (hittils över 1.6 miljarder) och ligan hade tappat rejält. Det förtjänar korrupta ligan med sitte i Madrid.
Barcelona DM1982
2016-07-11 13:22
[QUOTE=Skurhink]DM1982 Vi spelade betydligt bättre utan Messi vi åxå! Så patetiskt av er och sitta och försöka förminska det Ronaldo och Real gör som faktiskt är bra! Är det så förbaskat svårt att i det här forumet att enbart prata om det som rör Fc Barcelona som lag och klubb? [/QUOTE] Så du menar att Portugal inte spelade bättre när Ronaldo klev ut? Det var intressant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2016-07-11 13:09
DM1982 Vi spelade betydligt bättre utan Messi vi åxå! Så patetiskt av er och sitta och försöka förminska det Ronaldo och Real gör som faktiskt är bra! Är det så förbaskat svårt att i det här forumet att enbart prata om det som rör Fc Barcelona som lag och klubb?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-11 12:56
Smogen och El Pistolero

Ja, COPE har kommit med den ena osanningne efter den andra.

Josep Vives, klubbens talesperson, var emellertid väldigt lugn när han blev konfronterad med "nyheten" och säger att "Messi känner av situationen, men varken han eller hans omgivning har förmedlat något annat än att han vill stanna"

Vidare inser klubben kontroverserna med den kampanj som man startade till förmån för Messi på Twitter, men meddelar att det kommer bli fler under veckorna som kommer. Okej...
Barcelona enkos
2016-07-11 12:42
@Zyzz:

Han behöver inte vinna något mer. Han vann något Portugal aldrig tidigare vunnit. Han är Portugals gud för all tid .
Barcelona the cameroonians
2016-07-11 12:39
Guardiola ska tydligen ha lämnat en liten hälsning till Ancelotti på whiteboarden inne i tränarkontoret; "Högaktningsfullt, må lyckan vara med dig Carlo! // Pep"
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-11 12:38
[QUOTE=the cameroonians]Jaha, inte nog med att Portugal vann igår - idag vaknar man upp till nyheten att Messi funderar på att lämna Barcelona efter att hans kontrakt går ut 2018. Det är Cadena COPE som i programmet el partido de las 12 pratar om att Messi tagit många hårda smällar den senaste tiden och att han känner förföljd och trakasserad. Klubbens försök att via hashtagen #WeAreAllMessi ska ha gjort honom "kall och likgiltig" och snarare fått motsatt effekt med än mer negativ fokus. Nu är visserligen COPE ingen vidare radiokanal och de har varit ute på djupt vatten tidigare när det gäller Barcelona. Därför hoppas jag att allt är lögn och att Messi, som kommer ansluta till försäsongne den 25:E juli, är helt inställd på att fortsätta i blaugrana många år framöver. [/QUOTE] Samma Cadena COPE som skrev att Neymar skulle till RM? Kom igen... De kommer med bs efter bs om oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-07-11 12:23
För övrigt så ska Messi tydligen vara tillbaka i träning 25:e, säkert de spanska spelarna också runt då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-07-11 12:05
Det roligaste igår var att Portugal spelade bättre när Ronaldo inte var med. Säger väl lite om lagspelaren Ronaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-07-11 11:56
Ett Tyskland i final hade ju kört över Portugal alla dagar i veckan. Men en straff i semin förstörde hela matchen och dem kunde till slut inte resa sig.....hatar verkligen all den uppmärksamhet som Ronaldo får, helt oförtjänt!!! Därför ville jag att dem skulle förlora igår...för jag visste hur tonläget skulle se ut efter matchen...Ronaldo som spelade 20 minuter i finalen lyfts upp som hjälten och frälsaren. Det roliga är att Portugal hade förlorat om han var kvar på planen, dem får tacka honom att han blev skadad....Portugal spelade bättre utan honom! Helt osynlig i två finaler och ändå kallas han nu för bäst genom alla tider HAHA. Antingen är folk dumma i huvudet eller helt enkelt jävligt enögda!
Tiki-Taka
2016-07-11 11:55
Zyzz

Fortfarande väger det jävligt tungt att vinna CL och EM under ett och samma år och en Ballon Dor på det också....svider i hjärtat oavsett!
Barcelona Zyzz
2016-07-11 11:43
Vi kan glädjas åt en sak i alla fall, och det är att Ronaldo aldrig någonsin kommer vinna en landslagstitel igen. Han kommer dessutom aldrig någonsin att vinna CL igen (för Real kommer inte ha samma tur med lottningen igen på ett tag och då har de inte en chans). Ronaldos karriär tog slut igår. Han kommer att vinna ballon d'or (oförtjänt) i vinter, men efter det är han helt slut.
Barcelona Smogen
2016-07-11 11:40
[QUOTE=the cameroonians]Jaha, inte nog med att Portugal vann igår - idag vaknar man upp till nyheten att Messi funderar på att lämna Barcelona efter att hans kontrakt går ut 2018. Det är Cadena COPE som i programmet el partido de las 12 pratar om att Messi tagit många hårda smällar den senaste tiden och att han känner förföljd och trakasserad. Klubbens försök att via hashtagen #WeAreAllMessi ska ha gjort honom "kall och likgiltig" och snarare fått motsatt effekt med än mer negativ fokus. Nu är visserligen COPE ingen vidare radiokanal och de har varit ute på djupt vatten tidigare när det gäller Barcelona. Därför hoppas jag att allt är lögn och att Messi, som kommer ansluta till försäsongne den 25:E juli, är helt inställd på att fortsätta i blaugrana många år framöver. [/QUOTE] Jag väljer att hellre lita på Messis egna ord om att han aldrig vill lämna Barcelona. Känns bättre så. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-07-11 11:37
[QUOTE=Tiki-Taka]Ett Island mål i 93 min mot Österrike förstörde allt.... [/QUOTE] samt Kroatiens mål mot Spanien i 93e.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-07-11 11:27
Jaha, inte nog med att Portugal vann igår - idag vaknar man upp till nyheten att Messi funderar på att lämna Barcelona efter att hans kontrakt går ut 2018.

Det är Cadena COPE som i programmet el partido de las 12 pratar om att Messi tagit många hårda smällar den senaste tiden och att han känner förföljd och trakasserad.
Klubbens försök att via hashtagen #WeAreAllMessi ska ha gjort honom "kall och likgiltig" och snarare fått motsatt effekt med än mer negativ fokus.

Nu är visserligen COPE ingen vidare radiokanal och de har varit ute på djupt vatten tidigare när det gäller Barcelona. Därför hoppas jag att allt är lögn och att Messi, som kommer ansluta till försäsongne den 25:E juli, är helt inställd på att fortsätta i blaugrana många år framöver.
Tiki-Taka
2016-07-11 11:22
Now for the all the knuckleheads who are saying this Final win seals Ronaldo's legacy as the 'greatest of all time' despite him not even playing really or scoring, here's some food for thought (considering you guys are capable of getting your head out of your a*s and think lol)- so Roanldo's legacy is sealed because his TEAM won it for him, and Messi's legacy is tarnished forever because HE failed to win it all on his own? Hypocrisy much?? If anything it shows you lot rate Messi as a better individual player who has to do it on his own to be G.O.A.T while Ronaldo's legacy is defined by team's win I'm his absence. Having said that, Ronaldo is an unbelievable player, and aspiring footballers all over the world should look at him for inspiration as this guy has the world at his feet through 70% perspiration and 30% talent (IMHO). He keeps going and going and going, and fortune has truly favoured this bold, gritty hell of a player. Truly blessed to be a football fan in a time when Ronaldo and Messi emerged and conquered. This rivalry is truly for the ages. Texten ovan summerar väl upp Ronaldo/Messi diskussionen relativt bra....Portugal spelade som ett lag och vann utan Ronaldo. Med Ronaldo i laget hade dem garanterat förlorat, då dem resterande i laget hade förlitat sig för mkt på honom. Att ens nämna CR med dem allra största genom tiderna är en skymf. Det räcker visst med att skrika vid sidlinjen för att få all uppmärksamhet för EM vinsten. All heder till laget och Eder, inte Ronaldo!
Barcelona Deulofeu
2016-07-11 11:02
Skönt att em är slut! Längtar tills ligorna drar igång igen...
Barcelona enkos
2016-07-11 10:21
Ronaldo som förväntat hyllas idag till skyarna. Det snackas om hans brandtal som avgörande och för att han styrde laget från bänken. Ja som om han själv spelade och avgjorde. Medier älskar att hitta på något att skriva om. Nu är han som Maradona en ledare och må ganska ser honom redan som en blivande tränare i framtiden.
Barcelona Barca - Puyol
2016-07-11 10:00
Ronsldos EM vinst är värd 3 UCL titlar. Denna EM titel gör att Ronaldo har säkrat Ballon D'or 100%. Messi kan glömma Ballon D'or. Vi kommer få se alla i januari när Ronaldo får sitt 4:e Ballon D'or återigen orättvist men livet är för kort för att klaga. År 2016 är ett år som slutade så dåligt för fotbollsälskare. Ja vi vann dubbel men vad hjälper det när Messi missar chansen att vinna ens Argentina. Real vinner UCL och Portugal vinner EM. Ronaldo vinner 2 titlar som är 10 gånger så viktigare än dubbel. Som Culé vill man bara glömma detta. Frågan är hur motiverad Messi kommer vara? Kommer han kämpa för fler titlar?
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-07-11 09:50
Ett Island mål i 93 min mot Österrike förstörde allt....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-07-11 07:58
Fuerza Offer? Förlåt men du vet inte vad du snackar om. Jag gör mig knappast till offer när jag skriver på det sätt som jag gör. Hade jag velat göra mig till ett offer så hade jag valt att formulera och skriva mitt inlägg på ett annat sätt. Det var det första. Det andra är att du återigen inte vet vad du snackar om, hade jag saknat självkritik så hade jag personligen inte valt att skriva ett långt inlägg här inne ämnat för skribenten "Blaugrana91" där jag personligen bad om ursäkt. Men det räknas inte. Det är inte att ha självkritik i dina ögon. Nej bra. Sen nämner skribenten "Thierry Henry" Balon D'or mitt i allt och när fan har jag ens tagit upp det? Skribenten i fråga väljer snarare att dra egna slutsatser om varför jag avskyr både Portugal och Real Madrid och begränsar den slutsatsen till att det har med Ronaldo och hans chanser till att vinna Balon D'or ökar. Med andra ord, rent skitsnack. Varför jag avskyr Real Madrid behövs det ingen förklaring till men varför jag avskyr Portugal begränsas inte med fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo (som Thierry verkar tro) utan snarare är det en vidrig fotbollsnation med ett gäng rövhål till spelare som Pepe, Carvalho, Ronaldo, Bruno Alves för att bara nämna några - Figo historien gör det inte bättre heller, eller Mourinho. I have no love for them och i en tid när både Real Madrid och Portugal vinner de 2 största mästerskapen inom loppet av någon månad så är det jäkligt svårt (för mig) att inte se det som ett skit år (i stundens brinnande hetta när man skriver av sin besvikelse). Det är så jag känner men jag anser att demokrati som du predikar så fint om bara gäller det finstilta, dvs alla utom mig eller, och att jag bör se över mitt supporterskap för att jag "fokuserar på andra lag". Vissa älskar och hatar inte med samma glöd och passion som jag gör, that's fine, det är inget jag begär men kom inte till mig och säg "sluta hata på andra fotbollslag och fokusera på ditt egna". Klart man surnar till. Indirekt sagt att jag bryr mig mer om andra fotbollslag än Barcelona bara för att jag även lägger ner tid på att visa mitt missnöje över att ett lag jag verkligen inte sympatiserar med vinner EM. Och jag borde fundera över mitt supporterskap? Okej fine, jag och hela min släkt (som känner precis likadant som mig) som är uppvuxna med klubben ska se över vårat supporterskap för att någon forumskribent på svenskafans, som uppenbarligen är jävligt mycket större culé än vad min spanska släkt är, säger det samt för att några musklickat på like-knappen till hans inlägg? Ja troligt. Sorry men ingen har den rätten att säga så till mig då jag har följt klubben in och ut med en brinnande glöd sedan barnsben och om någon säger något sånt så kommer jag att säga ifrån (oavsett vad du eller någon annan tycker om det). Arrogant eller inte men jag skiter uppriktigt talat i vad du eller nån annan här inne tycker om mig. Man kan inte vara omtyckt av alla och jag vet att jag under årens lopp har bidragit med jävligt mycket till det här forumet. Jag är inte perfekt, långt ifrån, men oftast ber jag om ursäkt rätt så snabbt för de övertramp som jag gjort. Men jag tänker inte ta när någon ber mig se över mitt supporterskap. Vill folk som du hata mig för att jag slår till hårt och säger ifrån så får ni göra det. Jag hade reagerat på samma sätt igen om någon annan gjorde det. En sista sak är att man kanske inte ska ta allt man skriver på så blodigt allvar framför allt när man skriver inlägg i studens hetta och känslorna florerar. Att det här ska vara det sämsta fotbollsåret jag upplevt som culé är knappast sant då jag upplevde kris perioden under Gaspart eran men just nu mår man (jag) inte bra som culé. Real Madrid vinner CL, Portugal vinner EM, Argentina förlorar Copa America finalen när Messi missar sin straff, Messi blir dömd för skattebrott, Juntan förlänger med Qatar osv. Allt handlar inte om det sportsliga heller. Och jag är dessutom långt ifrån den enda som känner som jag gör. Men det är bra o veta. Alla culés som hatar att Real Madrid vann CL och att Portugal vann EM och inte istället fokuserar på dubbeln, och som sagt att 2016 varit ett värdelöst år ska genast se över sitt supporterskap - demokrati gäller men eh, nej det gäller bara vissa, och självkritik saknas när man dagen innan skrivit en personlig lång ursäkt till en skribent. Bra du lärde mig mycket. Tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
2016-07-11 07:33
[QUOTE=enkos]Det som skiljer Ronaldo och Messi är att Ronaldo ger 120% i varenda match medan Messi går och promenerar i 7 av 10 matcher och aldrig anstränger sig till max. Ro avdo maken till större vinnaren har man inte sett. Efter ännu en Copa final förlusten för Messi och ikväll när Ro sidor vinner guld blir jag bara mer förbannad på Messi att han skulle lathet har gjort att han förlorat mycket och å andra sidan skänkt flera guldbollar till Ronaldo har sagt det flera gånger. Ronaldo borde skicka Bloomor till Messi som stort tack. [/QUOTE] El pasillo, hur orkar du?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: