/spanien/barcelona/forum/22725.aspx/spanien/barcelona/forum/22725.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Sherko
2008-03-11 20:44
Ämne: Det var Barcelona so....
Håller med dig, Barca brukar väl alltid stå för underhållningen, eller? :)

Villareal tror jag skulle klara sig bra ute i Europa, för dem är definitivt inte fega emot stora lag som Barca i detta fall.
Barcelona Kallé
2008-03-11 20:42
Det var Barcelona som stod för underhållningen, även om matchsn slutade 1-2 Sherko.

Villareal hade 2-3 sekvenser i matchen där de höll i bollen bra. Barcas passningsspel var bra, som alltid.
Real Madrid Sherko
2008-03-11 20:40
Hallå alla Barca-fans! :)

Jag såg eran senaste match emot Villareal och det var en väldigt underhållande match måste jag säga, främst villareal som hade så bra passningsspel.

En annan sak jag lade märke till var Yaya toure, han tar ju på ryggen osv, man ser att han inte är helt frisk från ryggskadan och nu är det en hel månad skada för honom. Jag tycker det är riktigt dåligt av Rijkard att inte byta ut honom, men jag vet däremot inte om ni har någon på bänken som kan ta hans plats?, Edmilson är väl skadad?, likaså Deco...så det finns inte så många fler alternativ(vet inte vad barca har för fösvarare på bänken).
Är det bara jag som tycker detta eller håller ni också med eller?
Barcelona Kallé
2008-03-11 20:39
Men asså helt ärligt. Det känns tungt nu och spelet har inte fungerat riktigt på sistonde. Men alla vet vad laget kan.

Nu senast mot Villareal spelar Barca rätt bra fotboll tycker jag. Eto'o och Henry hade kunnat göra 2 mål var om dom hade haft lite flyt och fått med sig bollarna vid straffområdet. Det var hur många lägen som helst. Jag vet, jag satt riktigt nära i andra halvlek.

Frank.R bör vi behålla. Ökar effektiviteten har vi chans att vinna ligan. CL och CdR kan vi mycket väl vinna.

Visca el Barca!
Real Madrid Radikalt
2008-03-11 20:39
@ Rambla

Ja, han är en talang, men jag har aldrig sagt att han är överskattad jämfört med någon, jag har bara sagt att hans POTENTIAL är överskattad. Måste man jämföra med någon annan för att han ska anses vara överskattad? Okej, då jämför jag med Sergio Agüero, som är flera stäpp bättre, om än några år äldre. Agüero vet hur man hittar målet, han kan assistera till mål, han är rasande snabb, han har ett bra skott, han har bra teknik. Om Bojan utvecklas bra kanske han blir lika bra som Agüero, kanske.
Men ja, jag håller med om att det diskussionen ska avslutas, så låt oss inte ta upp det något mer.

Angående Barcelonas "problem"

Jag tror inte att det bara beror på Rijkaard. Jag tror att spelarna har blivit mätta, inte minst Ronaldinho, och kanske även (ibland verkar det i alla fall som det), Eto'o. Men visst har Rijkaard en del i det. Hans taktik har blivit sönderläst och han har oftast ingen back up. Ett fel kan också vara att Barcelona inte har en riktigt modern ytterback på högersidan, och att de inte utnyttjar inlägg till max. Messi slår ju oftast låga inlägg som kan rensas undan, Ronaldinho har ju tappat nästan all bollkontroll och teknik, Henry misslyckas oftast med alla sina försök, Eto'o verkar oinspirerad. Deco har ju också blivit sämre.
Barcelona Rambla
2008-03-11 20:36
Missförstå inte, jag älskar Rijkaard för vad han har gjort för Barcelona och han kommer alltid att vara en legend. De tre första säsongerna var underbara och de två ligagulden och CL var magiskt.

Det är dock inte bara Rijkaards fel utan hela ledningen som lovar att allt ska förbättras och trots det så sker nästan ingen förändring alls.

Det jag stör mig mest på är att hela spelartruppen verkar ha sämre fysik än många andra lag i la liga. Skador på nyckelspelare hela tiden. Det är väl ingen tillfällighet att så många spelare hintat om att det är lite för slapp träning i Barcelona.
Barcelona Smogen
2008-03-11 20:31
Håller med om att det är mycket Rijkaards fel att det går dåligt, frågan är, ska man byta eller satsa på Rijkaard en längre tid, likt Arsenal gjort med Wenger eller byta? Vem ska man i så fall byta till och VARFÖR! Menlöst att skriva "öh...Maurinho är bäst, ta honom"
skriv varför...
Barcelona Criff
2008-03-11 20:29
Ja jag tycker också det börjar lukta ny tränare för att laget ska komma på fötter igen.
Någon med lite nya värvningstankar och lite nya uppställningar och träningar och annat.

Nu står vi och trampar på samma ställe som vi gjort i snart 2 år.

Då menar jag inte att vi spelar lika matcher och förlorar vissa. Sånt händer alltid.
Men just spelet ser ut exakt som innan.

Förstår heller inte varför Rijkaard slopat sin byte på ytterback som var så framgångsrikt.

Tänk in med en galen Sylvinho på vänsterkanten i slutet av matcherna. Det hade blivit Succe!
Barcelona El Culé
2008-03-11 20:28
•๋● L0S MERENGUES •๋●:
Var tar alla lirarna vägen då?

tweed:
Kul, mycket kul.
För mig är det helt obegripligt hur man kan byta klubb från Barcelona till Madrid och givetvis vise verca.
Barcelona Smogen
2008-03-11 20:25
Jag kan hålla med er Madristas att Real förr var ganska duktiga på att ta fram spelare...t.ex. Raul (även om jag tycker det är mer Atleticos jobb) och Casillas, och jag vet att det finns många fler. MEN numera är barcelona betyldigt bättre än Real på att ge sina talanger chansen. Det är ingenting ni borde argumentera emot! Bara att inse att det är fallet. Däremot inte sagt att Barcelona är ett bättre fotbollslag eller förening. Även om jag självklart som Cule tycker det.

Xavi, Valdes, iniesta, messi, Oleguer, Dos Santos, Bojan har alla fått chansen i a-laget och lyckats. Sen har vi spelare som Marc Crosas eller Damia som fått chansen men som lånats ut i hopp om att de ska utvecklas bättre. Andra spelare som säkerligen fått chansen om dom inte "stulits" är Gerard Pique, Fabregas och Fran Merida.
Vi har dessutom flera spelare som helt säkert kommer få chansen inom några år, t.ex. Iago Falque.

Ni var bra på ungdomar förr (innan Calderon), numera är vi bättre. Om några år är kanske ändrat igen...


Ps. som avslutning, Giovanni och Bojan är inte överskattade. De är otroliga talanger, men de är det tillsammans med många andra. och det är inte alls säkert att man blir en storspelare bara för att man är en fantastisk talang, det är en lång väg att vandra för att bli en storstjärna...
Barcelona Rambla
2008-03-11 20:21
Kommer ni ihåg slutet på förra säsongen? Hur ledningen då hade analyserat allt som hade gått fel under säsongen. Då kom sommaren. Det snackades om en ny intern kod som alla skulle följa. Inga divalater skulle tillåtas eller förmåner för vissa spelare. Vi skulle få se ett nytt Barça, ett tuffare, bättre, snabbare och starkare Barça. Man skulle inte göra samma misstag som föregående säsong. Alla började hoppas och speciellt när alla värvningar gick smidigt och snabbt. Vi var väldigt nöjda med värvningarna och allt var på topp.

Nu i mars så inser man ju att exakt samma misstag ännu en gång har upprepats. Några matcher har vi spelat riktigt bra men det har några få enstaka matcher under hösten och inte under någon längre period.

Så, vems är felet?
Barcelona FCB10
2008-03-11 20:20
•๋● L0S MERENGUES •๋●

Bullshit, ni suger på uppfostra. I madrid forumet snackas de alltid om: ohh kolla värsta talangen vi har, har glömt namnen, men har hört 10-tals nya Messi o mer... Ni ger dem mycket hopp men dem sitter bara som bänkvärmare. Exempel: Soldado, Pavon, Mejía Rocky Balboa, Portillo, Diego Lopez + 30 till
Barcelona Shi
2008-03-11 20:17
Ämne: Shi:

Ska jag var ....
Håller med, jag brukar inte gilla tränar byten men det krävs verkligen ett i Barca ingen tvekan om det även om ni vinner en titel så vinner ni den för att ni har en otroligt bra trupp inte på grund av Reijkaards kunnande.

Det behövs nytt blod och nya fräscha idéer. Ni har världens bästa trupp med bästa anfallarna bästa mittfältet till viss del och helt klart topp 5 bästa backlinjerna och en stabil målvakt i Valdes.

Så va är problemet? Jo en tränare som inte kan passa in sina spelare i rätt positioner och inte kan få ut ens hälften av vad han hade kunnat av sina spelare måste dra.

Vill inte leka någon expert eller att jag vet exakt hur Reijkaard jobbar men det är kännt sedan tidigare att han är mer vän med sina spelare än bossen som bestämmer och skäller ut men även ger ros. Spelar själv i ett lag på en helt okej nivå med en tränare som jag skulle tro påminner om Reijkaard, och i medgångar är det fantastiskt med en sådan tränare då han får ut ännu mer av oss men i motgång är det inte och föredra en sådan tränare som man inte har den respekten för som för en tränare som Capello typ.
Barcelona Criff
2008-03-11 20:14
•๋● L0S MERENGUES •๋●, och sen kan man då kolla kalibern på de spelare. Och jämföra dem med Barceonas. Där föll argumentet ihop.

Producera ni medemåttor i La Liga så skapar vi världspelare.
Barcelona FCB10
2008-03-11 20:14
Touré kommer nog kunna spela dem 2 nästa matcherna. kanske...
Barcelona Smogen
2008-03-11 20:12
Xavi eller Iniesta som pivote fungerar aldeles utmärkt mot sämre motstånd, ungefär som det då på vänsterkantplatsen fungerar jättebra med Sylvinho istället för Abidal. Barcelona vinner liksom ändå, utan någon bättre defensiv. Mot bra motstånd däremot är det kört utan Marquez eller Yaya som pivote. Tyvärr är ingen annan i laget tillräckligt bra för att klara av denna otroligt krävande position.
Bara att hoppas att vi får enkelt motstånd i CL och att Edmilson hittar formen igen....den han hade för två år sedan...
•๋● L0S MERENGUES •๋●
2008-03-11 20:09
För alla som snackar om tallanger, checka in länken innan ni babblar.
Barcelona Rambla
2008-03-11 20:09
Shi:

Ska jag var helt ärlig är jag förvånad om vi ens försvarar andraplatsen säsongen ut. Rijkaard verkar ha kört fast helt och hållet. Han tycks vägra att inse att han spelar flera spelare helt ur position. I helgen slösade han bort hela första halvlek med en korkad uppställning som ingen av de tre där framme tycktes begripa.

När det gäller matchen i helgen så tycks han ju inte ens ha scoutat hur Villarreal uppträder defensivt. När amatörer som du och jag ser saker som behöver rättas till under en match, som tex Villarreal backlinjes ständiga push-ups, och trots det inte försöker komma med ett motdrag mot det. Det verkar ibland som han tror att bara vi har bollinnehavet så löser sig allting av sig självt. I söndags sprang de flesta spelarna omkring som yra höns när det skulle sätta in press på Villarreal. Det var inget fel på inställningen, absolut inte, de flesta kämpade tappert men enligt mig helt huvudlöst och utan några direktiv.
Real Madrid tweed
2008-03-11 20:08
El Culé: Läs om vad han skrev då
Barcelona El Culé
2008-03-11 20:03
Radikalt:

Du byter från Barcelona till Madrid för att Barcelona har medgångsfans?

Ekvationen går inte ihop för mig?
Barcelona Rambla
2008-03-11 20:02
Radikalt:

Jag orkar inte diskutera med dig längre för du kan inte resonera med logik. Det är ingen här som har påstått att Bojan är en världspelare, ännu. Då hade jag förstått ditt tjat om att han är överskattad. Han är bland de bästa 17-åringarna i världen enligt väldigt många trots det så hävdar du att han är överksattad. Du kan fortfarande inte förklara jämfört med vad/vem? Han är en stor talang, en målskytt av rang, vilket du och hela Europa lär bli varse om någon/några säsonger när han växt färdigt och blivit starkare. Men fortsätt du med ditt överskattade, mig kvittar det vilket.

Jo, jag tycker att Gago är en medelmåtta. Jag ser inte talangen i honom om jag ska vara ärlig. Blir förvånade om han är kvar i Madrid om två år.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-03-11 20:00
Rambla

Det är ju det varför inte anpassa taktiken lite efter de spelarna vi har för tillfället, jag hoppas rijkaard och neeskens resonerar så.

4-3-3taktiken är otroligt krävande, har vi viktiga pjäsar som inte spelar så måste han kunna anpassa sig till de som finns.

4-4-2 eller nåt i den stilen vore att föredra, istället för ett 3manna mittfält att vi stärker just mittfältet en aning.

Nu vart det bara på rak arm men nåt måste ju göras.

Har rijkaard och neskeens ett ess i ärmen för våra problem?

Barcelona Smogen
2008-03-11 19:56
Äntligen även Yaya skadad, känns mycket bra att kunna sätta de två absolut viktigaste spelarna på skadelistan. Hoppas nu bara Puyol och Marquez är borta ett tag framöver. Kanske Eto'o kan skada sig 6 månader igen ocskå som pricken över i.

Vad fan är detta!? Vi har grym täckning på ALLA positioner utan två! Högeranfallare och Pivote. Vilka blir skadade!? Hadde detta varit CM hade jag slängt datorjäveln i väggen och aldrig mer spelat spelet... :)
Real Madrid Radikalt
2008-03-11 19:55
Ämne: Radikalt:

Det är ....
Alltså, Rambla, du tar ju självmord i den här diskussionen. Jag har ALDRIG jämfört Bojan med Robben, däremot så har jag jämfört Dos Santos med Robben, för att de mer spelar på ungefär samma position (Dos Santos spelar ju i Barcelona på en ytteranfallares position). För det andra så var det ju Criff som började jämföra Dos Santos med Robben och du fortsatte ju den jämförelsen. Och jag har aldrig sagt att han inte dominerat, däremot så ifrågasatte jag, tydligen felaktigt, att Criff hade sett flera landskamper där Bojan spelade.
Att vi slösade 200 miljoner euro på Gago är ren och skär lögn, och att påstå att han är en sopa är en ännu större lögn.
Och förresten, jag hatar inte Barcelona, när jag var yngre, så var faktiskt Barcelona mitt favoritlag efter Real Madrid, bara för att det kom från Spanien och för att de spelade vacker fotboll, men allt eftersom att ni har fått fler och fler medgångs fans, som uppenbarligen bara hejade på Barcelona när de var som bäst, så har jag tappat en del av respekten.
Barcelona Shi
2008-03-11 19:52
Ämne: Ja jisses, hade man ....
Det funkade väl med Xavi som pivote med Iniesta och Deco framför?

Kanske leder Messis skada till något positivt? att
Ronaldinho vaknar upp och känner att han måste ta ansvar och börjar leverera. Henry kan också han komma att börja komma upp i Henry nivå när han får kontinueligt med speltid och inte behöver känna pressen att om han inte presterar så får jag inte spela.

Känns som att Henrys största problem är självförtroendet, får han det är han oövervinnlig.
Barcelona Shi
2008-03-11 19:48
Ang. Bojan kan man bara spekulera, killen har enorm potential och talang men det garanterar ingen storspelare. Man får hoppas att det går sin väg för hans del han är onekligen i en bra miljö till skillnad från den miljön vi erbjuder.

Jay-z

Ok, så vi ska ta ditt ord på att han kommer bli bättre än Raúl för att du håller på Arsenal? Sens när är Arsenal fans experter i talangscouting?
Barcelona Rambla
2008-03-11 19:46
Ja jisses, hade man inte givit upp ligan tidigare så känns det som definitivt nu. Både Rafa och Yaya borta och nu ska vi förlita oss på en Edmilson som verkar ha tappat precis allt. Nu måste väl ändå Guddy få speltid? Hur ska vi kunna köra 4-3-3 utan en riktig pivote. Snacka om att alla spelare verkligen måste höja sig ordenligt nu annars ser jag inte hur vi kunna gå vidare i CdR eller CL när både Messi och Yaya saknas. Deprimerande....
Barcelona Jay-z
2008-03-11 19:44
Radikalt //
Nej det sant han kommer inte bli nån ny Raul han kommer bli MYCKET bättre. Och tänk till nästa gång min vän man kan inte vara överskattad när man är så ung han har inte fått bevisa sig tillräckligt.

Bojan är den bästa talang jag har sätt och tro mig jag har sätt många eftersom jag håller på Arsenal. Hans lungn med bollen hans passningar hans mottagningar håller världsklass sen har han ett jävligt bra skott. Och jag tror krikic kommer fila lite mer på hans skott och ta frisparkar inom några år. Skulle inte förvånga mig om han bli en ny Mihajlovic.

Angånde Bojan - Messi det sant det går inte att jämföra dom delvis för att det är olika speltyper. Men tycker inte att Messi var en störr talang. Folk kan tycka det men jag har alldrig ett sånt lungn hos en 17 årig fotbollspelare.
Barcelona Criff
2008-03-11 19:40
HAr själv haft ett diskbråck, och det var inte kul alls. Nu har antagligen Toure en mindre förskjutning eftersom han fortfarande kan springa och gå.
Jag kunde inte gå och var beroende på morfin :P

Men en månad vetifan asså, känns som det kan ta längre tid. Först ska han rehabiliteras och sen måste han börja träna och se om det känns bra.
Det kan komma tillbaks också, diskbråck försvinner inte bara hur som helst och blir borta sen föralltid.
Usch asså. Synd om Toure och vi förlorade en riktigt bra spelare till i jakten på titlar. :(
Barcelona Rambla
2008-03-11 19:34
Shi:

Även kommentatorerna var tveksamma till Iniestas gula kort trots att grafiken visade det. Jag såg också det.
Annons: