/spanien/barcelona/forum/22692.aspx/spanien/barcelona/forum/22692.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Holländaren
2008-03-16 21:51
Rambla:
"Spelarna är inte tillräckligt bra fysiskt, det märks hur tydligt som helst. Så har det sett ut i två säsonger nu. För dålig fysisk träning - tränarens ansvar."

Tränarnas och fysiologernas ansvar. Rijkaard har ingen läkarutbildning och inte heller utbildning nog för att veta exakt hur man ska träna rent fysiskt, det är ytterst få tränare som har den kunskapen. Samtliga topplag har någon anställd expert som tar hand om den biten. Det han skulle kunna göra är att få mer intensitet på träningarna och på så vis skaffa bättre fysik hos spelarna, men jag har inte sett särskilt många träningar så det är svårt att uttala sig där. Dessutom håller ju assisterande tränaren i de flesta övningarna.

"För många spelare spelar ur position. Felaktig taktik - tränarens ansvar"

Vilka spelare spelade ur position? Hur vet du att Rijkaard gett fel order och att inte spelaren bara exekverat sin uppgift på fel sätt?

"För dålig variation i spelet. Dålig taktisk planering - tränarens ansvar"

Och sportchefens. Det finns för få olika spelartyper som kan variera spelet mer. Dessutom har naturligtvis spelarna ett ansvar här också.

"Spelarna verkar inte vara motiverade av flera olika anledningar - gissa vems job det är at fixa det?"

Deras.

"Om inte tränarens ska ha kritik när han inte klarar av att leda laget vad är det då för mening att ha en tränare?"

Rijkaard klarar av att leda laget. Det finns stor mening med att ha tränare, naturligtvis. Det skulle bli väldigt stora diskussioner mellan spelarna om de skulle välja själva vilka som skulle spela och var. Dessutom hade träningarna antagligen inte fungerat lika bra utan utbildning, tanke och planering.

"Det är väl ändå tränarens lag, det är han som är ansvarig för fotbollsektionen i klubben. Det är han som har hand om träningen varje dag (fast det kan ju ifrågasättas de två senaste säsongerna, då han mest verkar sitta på sitt kontor och röka på). "

Härligt personangrepp. Jävla idiot.

"Om du inte ser att någonting är fel så bör du nog ta dig en rejäl funderare och komma med något bättre än floskler som sten i glashus."

Jag har suttit och skrivit hela kvällen vad som är fel.

Så, Rambla, vad är spelarnas uppgift då?
Barcelona Suñol
2008-03-16 21:51
Rambla: Ja det är det och så vill jag nog se pep träna b-laget någon säsong till! Men utöver Mourinho så finns det inte så jätte många heta namn på marknaden. Wenger vore ju drömmen...
Barcelona Rambla
2008-03-16 21:49
Suñol:

Blanc är ett intressant namn, precis som Laudrup, men för framtiden för bägge är allt för gröna ännu för en klubb som Barcelona. Det är väl Blancs första tränarjobb?
Barcelona Suñol
2008-03-16 21:48
Rambla: Laurenc Blanc med pep på sidan det kanske skulle vara något för framtiden. Blanc borde veta hur man försvarar sig mot hörnor i alla fall!
Barcelona Visca_Barca
2008-03-16 21:47
Barcelona #7

kolla vad du klagar på.
du har ju alla stjärnor i ditt lag som kan bumba in mål efter mål. erkänn om Almeria skulle sälja hela truppen skulle du ändå låna lite penger föratt bara kuna köpa Henry :).
vart är dina stjärnor?

asså jag är trött . ni klagar alltid på nåt.
hur bra är barca iår?
Barcelona Klint
2008-03-16 21:46
Det måste vara något fundamendalt fel på Barcelonas försäsongsträning och även träningen under säsongen. Så många skador som laget har, har haft är inte normalt. Vad kan vara ett normalt svinn inför en match? 3-4 spelare max? I Barclonas fall känns det som om man ska vara nöjd om det endast är 3-4 spelare som fattas inför en match. Detta är något som borde ses över för så här kan det inte fortsätta.
Barcelona Suñol
2008-03-16 21:46
Holländaren: du har en poäng men jag kan satsa min mustasch på att Ferguson och Wenger är dubbelt så bra tränare än Rijkaard. Inte så att Rijkaard har varit dålig på något sett under hans era men efter ten cate gick så har det bara pekat neråt så jag börjar tappa tron på honom.
Barcelona Rambla
2008-03-16 21:46
Mourinhos sitter bara och väntar på ett samtal från Barcelona. Han vill inget hellre än att ta över som tränare. Ja om man ska tro katalansk press vill säga. Enligt EMD så har Barça bett Mourinho om lite mer tid då man är spelar för tre olika turneringar. Vadå vänta. Mourinho lär inte sitta och vänta hur länge som helst.

Nu är jag personligen kluven till Mourinho för jag är inte alls säker på att han är rätt person att leda Barça. Ett alldeles för stort ego kan vi ju konstatera och det hade nog inte varit bra för barcelonismon med Mourinho som tränare. Fast vi hade nog blivit jävligt svårslagna med honom som tränare.

Den perfekte tränartypen för Barça är faktiskt just någon som Rijkaard. En lugn och sansad person som förstår sig på filosofin med klubben och hur viktigt den är. Saken är väl bara den att Rijkaard har gjort sitt och klarar inte av att engagera och lyfta det här laget längre.
Barcelona Captain Fantastic!
2008-03-16 21:45
Ämne: Captain Fantastic!
....
Ja det ser nästan ut som om vi kommer spela med hela B-laget. Fy fan vad många skador och vilken riktigt mirakel vi kommer behöva för att slå ut Valencia, hoppas några spelare kommer tillbaka på tre dagar...inte så troligt.
Barcelona Barcelona #7
2008-03-16 21:45
Visca_Barca //

Skjut dig själv!!!

Vi hade en Taktik som inte många lag kände igen men nu har vi haft taktiken i över 3 år och nu kan alla taktiken som Barcelona spelar och då är inte så svårt att vinna.
Barcelona Visca_Barca
2008-03-16 21:43
Barcelona #7

ja det är det jag säger. men hur kune Mister vinna ligan och Cl samma år med spealre som belleti, Ludo, van bommel och gio t.ex?
kolla vilka stjärnor vi har nu och ändå skämmer ut oss varje match
Barcelona Holländaren
2008-03-16 21:42
Ämne: Holländaren: Så du m....
Över en längre tid så ja, naturligtvis borde han då söka sig ett nytt jobb. Men två år utan titlar är en väldigt kort tidsperiod. Ferguson och Wenger i England t.ex. har varit med om två titellösa säsonger på raken vid ett par tillfällen men så länge laget inte kollapsar totalt så kan de fortsätta restaurera och förändra tills det fungerar igen ett par år. Och att säga att vi kollapsat helt vore fel för vi ligger trots allt tvåa och är sista spanska lag i La Liga.

Skulle det bli en titel i år så är det lika mycket Rijkaards förtjänst som det är hans fel om vi inte vinner en titel, ungefär.
Barcelona Barcelona #7
2008-03-16 21:41
Real Madrid har också spelat dåligt men dom har under hela säsongen haft spelare som kan avgöra/Döda matcherna..

T.ex. Raul,Robinho(Utan senaste veckorna).
Dom har också haftalla backar utan Pepe,men vi har inte haft så , så det blir svårare för oss
Barcelona MEssiiddoonnaa
2008-03-16 21:40
blä blä blä blä och en till blä. sluta klaga på en massa skit, inse sanningen istället :D lättare o leva hahaha :D FORCA BARCA!!! :D
Real Murcia sirak
2008-03-16 21:40
hehe. det var tyvärr ingen vidare match idag..

Är det någon som kan berätta om känsla att se en match på nou camp? hur bra ser man med dåliga biljetter?

alla möjliga svar uppskattas..

ha d bra
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-16 21:39
Barcelona #7

Tillfälligheter!
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-16 21:38
Captain Fantastic!

Vi kan ta upp "Guardiola" från B-laget

(länk)
Barcelona Suñol
2008-03-16 21:38
Holländaren: Så du menar om han misslyckas med det du rabblade upp så borde han ta sin sargade heder och gå tillbaka till sparta rotterdam? För om vi ska vara realister så kommer det inte bli någon tittel i år och skulle det bli det är det inte på grund av det taktiska geniet Rijkaard. Så då har han ju misslyckats kapitalt med det han är anställd för. eller är svaret att nästa år bara satsa på ligan att vi hade för stora förväntningar den här säsongen?
Barcelona Rambla
2008-03-16 21:38
Holländaren:

Du ska få en liten analys här.

Spelarna är inte tillräckligt bra fysiskt, det märks hur tydligt som helst. Så har det sett ut i två säsonger nu. För dålig fysisk träning - tränarens ansvar.

För många spelare spelar ur position. Felaktig taktik - tränarens ansvar

För dålig variation i spelet. Dålig taktisk planering - tränarens ansvar

Spelarna verkar inte vara motiverade av flera olika anledningar - gissa vems job det är at fixa det?

Om inte tränarens ska ha kritik när han inte klarar av att leda laget vad är det då för mening att ha en tränare? Det är väl ändå tränarens lag, det är han som är ansvarig för fotbollsektionen i klubben. Det är han som har hand om träningen varje dag (fast det kan ju ifrågasättas de två senaste säsongerna, då han mest verkar sitta på sitt kontor och röka på). Det är han som planerar inför varje match och bestämmer spelplanen.

Om du inte ser att någonting är fel så bör du nog ta dig en rejäl funderare och komma med något bättre än floskler som sten i glashus.
Barcelona Barcelona #7
2008-03-16 21:38
CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel] //

Aaa tänk om han satte den, det är som att säga tänk om inte vi hade några skador.

Visca_Barca //

Real Madrid är inte heller värda att vinna ligan men vem vet, just nu så kan Villarreal också vinna ligan för dom är bara 9 poäng efter real och vad som helst kan hända. Kanske vinner Levante ligan
Barcelona OkkaPokka1
2008-03-16 21:38
Jaha, nu drar man igång FM snacket igen men i detta fall behöver jag bara få de ur mig.

Vi måste bygga ett nytt storlag, och inte försöka återskapa de gamla storlaget. Vi behöver först och främst en ny tränare, en ny röst till laget. Nya idéer. Nya spelare , hungriga spelare.
Barcelona Captain Fantastic!
2008-03-16 21:37
Hur fan ska vi spela mot Valencia för Guds skull? Kan man ta upp Guardiola från B-laget eller? Ingen Iniesta, Deco, Marquez (förmodligen) Gudjohnsen, Ronaldinho, Messi, Giovani....What the fuck?

Det ända vi har att ställa upp med på mitten är en fett pissig Edmilson som inte förtjänar befinna sig nära en fotbollssplan och Xavi, som sög ganska hårt idag. Hur ska vi klara detta?...Det blir nog respass ut.

Sedan så håller jag med Hollänadren delvis om att spelarna ska motivera sig själva...men våra GÖR ALDRIG DET, de har den sämsta mentaliteen som finns. Kan inte komma ihåg hur många gånger jag svär åt de när de spelar och viker ner sig som färska fjollor. Man mår seriöst illa!
Barcelona Barcelona #7
2008-03-16 21:36
Edwin2 //

Jag håller med dig , 100%

Vi kan inte skylla på Rijkaard,Går inte och säga vf han inte gjort si och så.

Det är spelarnas fel och skadornas.
Barcelona El Culé
2008-03-16 21:35
Förbannat frustrerande och tråkigt och se Barcelona spela fotboll just nu.

Var finns viljan? Samma hörnvariant 2 ggr, tjena.
Barcelona Visca_Barca
2008-03-16 21:35
Barcelona #7
jag säger att vi är inte värda och vinna ligan.
ett lag som Almeria ska vi käka upp utan och slita. klaga inte på skador eller nåt sånt.
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-16 21:35
Barcelona #7

Real har spelat dåligt hela säsongen men vinner ändå matcherna... tillfäligheter? Tänk om Henry satt sitt läge när Bojan spelade fram... Vips, 3-1 och matchen dödad.
Barcelona Edwin2
2008-03-16 21:34
Den här matchen hade Barcelona vunnit om inte utvisningen kom. Så är det inom fotball. Det händer saker som avgör matchen oavsett hur duktig du är i plan.

Jag tror inte att man skylla på Rijkaard för denna gång. Han har gjort rätt byten. Vilka hade han mer tilgång till?
Skyll på situationen och skadorna.
Barcelona Holländaren
2008-03-16 21:34
Ämne: Holländaren: Det är ....
Nej, det bevisar inte ett skit. Capello hade en enda uppgift: vinn ligan åt Real Madrid. Rijkaard ska 1. vinna ligan 2. vinna CL 3. spela vackert 4. ge unga spelare chansen. Det är en väldig skillnad.
Barcelona Barcelona #7
2008-03-16 21:33
Visca_Barca //


aa vi är värda att Kryssa om vi inte spelar bra.

Vi förtjänar inte att vinna om vi inte har spelat bra, vi spelade väldigt dåligt den här matchen men det är bara att inse att vi kryssade:@
Barcelona Suñol
2008-03-16 21:32
Holländaren: Det är ju inte så att ett lag är ett självspelande piano bara truppen är bra balanserad. Se bara på Capello han vinner vilket skitgäng han en tar sig för med sin cyniska fotboll. Nu menar jag inte att Barca ska spela så men det bevisar hur stor roll tränaren har.
Annons: