/spanien/barcelona/forum/22611.aspx/spanien/barcelona/forum/22611.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona A.Gaudi
2008-03-30 14:20
Någon skrev om Rossell och det tycker jag också vore det ultimata presidentvalet för nästa gång. jag skulle inte ha något emot att laporta stannade men om han avgår så är nog rosell den bäste ersättaren.
Barcelona petersays
2008-03-30 14:16
"Backa hem lite med laget, försvara er och gör det trångt och sen kontraslå med Henry och Samu. Det klarar vilken coach som helst även i Allsvenskan."

Helt fel om du frågar mig. Det är precis det som hänt i flera i matcher, och som kostat oss poäng. Istället bör man fortsätta hålla hög press och spela offensivt. Varför överge ett vinnande koncept? Försvaret verkar ju inte klara av att ligga lågt och låta motståndarna rulla boll. De går ju bort sig hela tiden. Varför ska vi låta motståndarna bli bekväma med bollen och få chans på avslut?
Barcelona Ronaldiinho
2008-03-30 14:14
Çhabinho

Hur hade du tänkt att vi skulle få alla dessa spelare ? "Mourinho,Alves,Diego/Fabregas,Drogba" ??
Barcelona Barcelona #7
2008-03-30 14:13
Chabinho//

Det här är inte FM.

Barcelona Ronaldiinho
2008-03-30 14:12
Ämne: Ämne: Tompa ....
Som någon tidigare nämnde, skillnaden mellan Man U och Barca är att fastän att dom leder med 3-0 så fortsätter dom anfalla och göra mål medans vi efter vårt 2-0 så börjar backlinjen passa runt hela tiden?

fortsätt anfalla, krossa dom! men istället så tror dom att vi har vunnit och står och passar runt i backlinjen och fram till mittfältet..
Barcelona Çhabinho
2008-03-30 14:10
Vi kan inte hela tiden säga att vi saknade messi o ronaldinho osv.. fan vi har hur bra lag som helt o vi ska fan vinna då..

Ut med: Frank,Guddi,Ezzi,Oleguer,Deco, Zami
In med : Mourinho,Alves,Diego/Fabregas,Drogba
Barcelona Rambla
2008-03-30 14:02
Ämne: Tompa
Har läst all....
Han heter fortfarande Laporta och inte La Porta.

Att byta ut en 17-åring ska inte betyda total kolaps för resten av laget. Det är allmännt okunnigt att klandra Rijkaard för att byta ut en 17-åring när man leder med 2-0. Hur svårt kan det vara? Backa hem lite med laget, försvara er och gör det trångt och sen kontraslå med Henry och Samu. Det klarar vilken coach som helst även i Allsvenskan.
Real Madrid Mr Baloo-Gonzalez.
2008-03-30 13:58
Tompa
Har läst alla dina inlägg, och håller med att många spelare har hoppat av tåget för länge sedan..

som jag sa innan Frank gav en signal till spelare att slappna av när han bytte ut Bojan' så tolkar jag det'
Nu är det upp till La Porta.
Barcelona Rambla
2008-03-30 13:58
Ämne: Tack för kampen igår....
Detta är Barça anno 2008. Kan spela ut vilket lag som helst i en halvlek för att sen i andra halvlek sluta spela och åka på torks mot vilket lag som helst ute i Europa. It's a rolercoaster. ;)

Ingen menar nog att Betis är usla, det är nog frustation från alla culés som lyser igenom i matchrapporten. Det är ungefär som att intala sig själv, hur usla Betis än är så är Barça än mer usla för tillfället. Personligen har jag alltid gillat Betis och är bara glad att de slipper nedflyttingsstrecket. Jag håller tex alltid på Betis när det är derby mot Sevilla. ;)
Barcelona Tompa
2008-03-30 13:57
Sen en anan sak. Ska vi kunna ta några "skitår" utan titlar och utan att alarmklockorna ringer? Då måste vi ställa oss frågan vilken ambitionsnivå klubben ska ha? Visst, kan man enas om att vi ska vara nöjda med en C.L plats varje säsong och kanske vinna ligan 2-3 gånger på ett decennium så är det ingen panik nu.

Men nu är det så att våra ärkerivalers målsättning är betydligt högre än så. Där handlar det om att vinna, vinna och återigen vinna, varje år. Och ska vi inte hamna i någon sorts lillebror ställnng med looserstämpel över sig gentemot Real Madrid måste Barca ha samma målsättning. I annat fall kommer vi aldrig kunna matcha Real Madrid.
Barcelona calle-barca
2008-03-30 13:57
Kolla länktips!
poyol,laporta.txiki och marc ingla hade tydligen
möte igår.
Barcelona Tompa
2008-03-30 13:51
Sen det här med kontinuitet. Jsg r inte för att sparka tränare i tid och otid typ Real Madrid. Men måste något radikalt ske till nästa säsong och det handlar inte BARA om att sparka Rijkaard med det tror jag du har förstått Holländaren. Det känns inte som Barca funkar något vidare nu vare sig laget, tränaren och ända upp till högsta nivån med Laporta i spetsen. Och därför räcker det knappast med "finjusteringar" för att få ordning på skutan igen.

Som någon skrev, jag hoppas Rosell blir näste president, Laporta börjar tappa greppet.

Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:49
Kan inget annat än att hålla med Oggy.

Det är KRIS nu!!!
Real Betis Oggy
2008-03-30 13:46
Tack för kampen igår, men ärligt talat, vad håller ni på med? Er matchrapport sa väl det mesta av vad jag tänker också, men Betis är inget uselt lag. I första var man iofs mer än usla men Betis possition i ligan är ett arv av usa tränare som Cuper och Irureta som inte förstod Betis. Caparro har fått fart på laget hyffsat nu så vi bör kunna se oss själva som mittenlag nu. Ingen ska att förlora mot ett mittenlag borta men sättet ni gjorde det på var horribelt, minst sagt!
Barcelona Tompa
2008-03-30 13:40
Holländaren:
Du behöver inte påpeka för mig om den kolsvarta inledningen på 2000-talet, jag har nog följt laget längre tid än de flesta här inne.

Som jag ser det finns det en viktig skillnad jämfört med den på alla sätt katastrofala Gasparteran. Då handlade vi som galningar men oftast spelare som inte tillförde ett dyft. På papperet hade vi faktiskt inte särskilt bra lag under 3-4 års tid. Nu har vi myckert bättre lag på papperet ändå spelar de f.t lika dåligt som någonsin under Gasparteran och det sistnämnda står jag för vem som än hävdar motsatsen.

Jag har aldrig sagt att hela truppen ska bytas ut men en 6-7 spelare måste definitivt bort. Visst kan Rijkaard vara kvar men då får man vara beredd på att det inte blir några titlar nästa säsong med. Rijkaard har kommit till vägs ända.

Ska man se till nästa säsong så är det positivt att ekonomin är i mycket bättre skick än under Gaspartiden men jag vill faktiskt se titlar med. Två år i rad utan titlar med det här spelarmaterialet är helt enkelt för dåligt, hur myckrt optimism jag än försöker uppbåda så kan jag inte se hur vi ska vinna ligan eller C.L. Jag är helt emot nya jippoturneer i sommar. Det sportsliga är för mig överordnat det ekonomiska. I annat fal lär det bara show, ingen idrott längre. Det är dock inte liktydigt med att det är bättre att vinna C.L och ha 2-3 miljarder spänn i skulder. Ekonomin får aldrig köras i botten i jakten på titlar och därför är jag också emot att spendera fantasisummor på nya spelare.
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:32
Från Lyons iför rapport:

I övrigt är det inget att orda om angående
Perrins trupp och tränaren får ett angenämt problem att plocka ut en startelva. För Marc Crosas har verkligen gett sig in i kampen på mittfältet, Fred har öst in mål och Keita har varit outstanding på sin kant.


Kul att det går bra för Crosas. Han lär nog ha en frmatid i klubben. Jag hoppas man satsar ännu mer på egna spelare kommand esäsonger då det är tydligt att dom som presterar bäst är ju våra egna produkter. Puyol, Iniesta, Bojan och Valdés senast.

In Canteran i trust!
Barcelona Captain Fantastic!
2008-03-30 13:24
Holländaren/

En förändring kommer att ske i klubben förr eller senare, för hur mycket man än vill att kontinuitet ska finnas i Barcelona likt den som finns i Arsenal och Man U, så går det inte.

Vi är en klubb som måste rösta nästa år om ett helt nytt system, en ny klubbledning, en ny president, en man med en helt annan vision. Laporta kommer inte att sitta kvar, Txiki och hela hans gäng inkompetenta "fotbollskännare" kommer att få finna ett annat jobb. Nästa år kommer en revolution defenitivt att ske då det nya presidentvalet kommer att hållas.

Jag tror (och nu på senare tid hoppas jag) att Sandro Rossell tar över, hans kontakter inom fotbollsvärlden är bland de kraftfullaste som finns och han kan i princip värva vilken spelare han vill (kontrakterad under Nike) med ett knäpp på fingret.....oavsett vilket lag han buder emot eller buder på.

Jag vet med största sannolikhet att Rijkaard inte kommer att bli en Sir Alex eller Wenger, landet Spanien har inte ett sådant tålamod och klubbens stiftelse tillåter inte något sånt.

Men nu vill jag bara se oss värva rätt spelare som du nämner, samt ett nytt medicinskt team och även en rätt tränare att träna dessa spelare.

En spontan ogenomtänkt värvning av någon tränare som Mourinho för att publiken skriker efter det är inget jag vill se. En sådan tränare spelar under en annan filosofi och kommer antagligen kräva att vi köper ett flertal nya spelare, det kommer alltså leda till att vi värvar som Madrid.
Barcelona Criff
2008-03-30 13:23
Henry en 3a är väl lite att ta i då han i båda målen var högst inblandad med att dra med sig hela försvaret för att sen passa tillbaks så det blev mål i båda fallen.

Annars resten tyckte jag var bra. Dem allihopa förtjänade max 4or förutom Bojan. Och det är fan skämmigt att en 17-åring ska överglänsa överbetalda stjärnor.
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:09
Spelarbetyg från gårdagens match.

Bäst betyg fick Bojan (9) och Valdés (6).

Läs gärna (länktipset)
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:00
Bra Nivå på forumet?

Börjar för fan lika Puerta... Skärpning va?!!!
Barcelona Criff
2008-03-30 12:53
Foadinho_tupac, Skillnaden är att deras lag såg inte otränade ut, var skadade hela säsonger, hade ingen vilja på planen.. utan deras svackor handlar mer om otur och att bollen inte vill in.

Sånna svackor finns här också, Real fick smaka på det. Dem öste in mål förra året och allt gick deras väg, medans detta året har allt gått i stolpen och ribban.

Barcelonas svacka är allt förutom otur. Vi radar upp chanser gång på gång att ta in poäng och spelarna viker ner sig gång på gång. Det är inte en svacka, det är brist på motivation.
Dem är inte hungriga nog att löpa den sista metern för att hjälpa den andra.

Dem är så otränade så jag undrar om inte jag har bättre kondition än dem, skämt o sido, det är inget hemligt att flera spelare sagt att träningsupplägget är ett skämt.

Skillnaden på Rijkaard och andra tränare är att dem har taktiska planer som gör matchbilder annorlunda och är inte rädda för att göra förändringar.

Mourinho t.ex(som jag aldrig gillat), han bytte spelare efter 45 minuter ibland om han inte gillade det han såg. Sånt sänder signaler direkt, jobba eller gå ut.

Rijkaard har haft sitt 4-3-3 i snart 5 år och har mer eller mindre aldrig ändrat den förutom 3-4-3 som vi vet gick åt helvete.

Man kan inte köra 4-3-3 om man inte har spelarmaterial till det, då får man komma på nya taktiska lösningar så länge. Så fungerar fotboll.
Rijkaard verkar inte ha förstått det riktigt.

Han har haft 2 år på sig också att komma på något nytt med spelarmaterialet, men han sitter fortfarande lika frågande på tränarbänken och säger efter varje match att det var synd och vi föll hårt. Lägg av för fan. Gör något istället.

Börja experimentera, det är fan bättre än det vi visar upp nu.

Ibland känns det som han vill få sparken.
Barcelona Holländaren
2008-03-30 12:51
Där håller jag faktiskt med dig lite Captain Fantastic. När jag pratade om gedigen fotbollsutbildning så syftade jag nog mer på att det finns mycket kunskap om hur klubben fungerar, hur man optimerat ungdomsutvecklingen och hur scoutingen fungerar. Men just värvande och truppbyggandet har varit fruktansvärt de senaste åren. Vi har, som jag sagt tidigare, fått en massa spelare med exakt samma spelstil och uppgift, eller som varit på nedgång. Där måste Txiki, Frank och Laporta göra ett bättre jobb, alternativt lämna över det till någon annan. Utöver Abidal och Zambrotta så är Txiki den Barcelona-spelare/ledare som jag uttryckt individuellt missnöje mot under den här säsongen och det står jag fast vid. Txikis värvningar har till största del varit under all kritik.
Barcelona Ronaldiinho
2008-03-30 12:50
Foadinho_tupac

Dom lagen som du säger har haft formsvackor i flera säsonger och hållt ut, har dom haft dessa stjärnor som vi har i vårt lag?
Barcelona JagÄlskarRonaldinho
2008-03-30 12:39
Ämne: HAHAHAAHAAH sparka F....
Dröm just nu borde han sparkas men inte innan och han platsar i vilket lag som helst du är t....

Valdes är duktig när han är i form men annars inte
Barcelona Foadinho_tupac
2008-03-30 12:38
Jag förstår inte varför det är kris helt plötsligt för oss när vi gör en dålig säsong. Jag menar kolla Man u, Arsenal. Man u har haft samma tränare i 22 år (ferguson) och arsenal samma tränare i 10-11 år Wenger. Ibland har de haft svackor i 2-3 säsonger de dem inte har vunnit nånting annat än community shield typ.
Barcelona JagÄlskarRonaldinho
2008-03-30 12:38
Ämne: Jagälskarronaldinho:....
Ojsan haha :P jooo vi värvar Valencias ;)
Barcelona Foadinho_tupac
2008-03-30 12:33
Del-Clasico

Jag svär du skulle få en smäll direkt om du sa det där framför mig.
Barcelona Captain Fantastic!
2008-03-30 12:32
Holländaren/

"Barcelonas ledning har stort hjärta och gedigen fotbollsutbildning"

Det är väll just det Barca's ledningen absolut inte har, gedigen fotbollsutbildning.

Txiki är en idiot utav det värsta när det kommer till att bygga upp ett lag och det är riktigt skrämmande att veta att han har den centrala rollen för att något sånt just ska ske. Det är självklart nu att Sandro Rossell byggde laget till den fantastiska era vi hade för 3 år sedan. Sedan han sparkats och Txiki tagit hans plats har värvningarna varit dåliga och helt utan baktanke.

Sedan är det självklart att Laporta varken kan eller nästan ens bryr sig om något annat än ekonomi och nationalitet. Det han har gjort med vår ekonomin och reklamen för Barcelona runt om i världen är beundransvärd....men det sportsliga har gått rakt ner igenom jorden.

Jag ser inget ljust slut på detta med Txiki i spetsen av "revolutionen", han kommer säkert inte inrikta sig på de "rätta" spelarna.
Barcelona Foadinho_tupac
2008-03-30 12:31
Vafan är det med er börjar bli real madrid vi ska värva alla nu helt plötsligt wtf?
Barcelona Giovanni17
2008-03-30 12:31
Jagälskarronaldinho:

om vi ska sälja valdes ska vi inte ha någon målvakt då?
Annons: