/spanien/barcelona/forum/22605.aspx/spanien/barcelona/forum/22605.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona calle-barca
2008-03-30 13:57
Kolla länktips!
poyol,laporta.txiki och marc ingla hade tydligen
möte igår.
Barcelona Tompa
2008-03-30 13:51
Sen det här med kontinuitet. Jsg r inte för att sparka tränare i tid och otid typ Real Madrid. Men måste något radikalt ske till nästa säsong och det handlar inte BARA om att sparka Rijkaard med det tror jag du har förstått Holländaren. Det känns inte som Barca funkar något vidare nu vare sig laget, tränaren och ända upp till högsta nivån med Laporta i spetsen. Och därför räcker det knappast med "finjusteringar" för att få ordning på skutan igen.

Som någon skrev, jag hoppas Rosell blir näste president, Laporta börjar tappa greppet.

Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:49
Kan inget annat än att hålla med Oggy.

Det är KRIS nu!!!
Real Betis Oggy
2008-03-30 13:46
Tack för kampen igår, men ärligt talat, vad håller ni på med? Er matchrapport sa väl det mesta av vad jag tänker också, men Betis är inget uselt lag. I första var man iofs mer än usla men Betis possition i ligan är ett arv av usa tränare som Cuper och Irureta som inte förstod Betis. Caparro har fått fart på laget hyffsat nu så vi bör kunna se oss själva som mittenlag nu. Ingen ska att förlora mot ett mittenlag borta men sättet ni gjorde det på var horribelt, minst sagt!
Barcelona Tompa
2008-03-30 13:40
Holländaren:
Du behöver inte påpeka för mig om den kolsvarta inledningen på 2000-talet, jag har nog följt laget längre tid än de flesta här inne.

Som jag ser det finns det en viktig skillnad jämfört med den på alla sätt katastrofala Gasparteran. Då handlade vi som galningar men oftast spelare som inte tillförde ett dyft. På papperet hade vi faktiskt inte särskilt bra lag under 3-4 års tid. Nu har vi myckert bättre lag på papperet ändå spelar de f.t lika dåligt som någonsin under Gasparteran och det sistnämnda står jag för vem som än hävdar motsatsen.

Jag har aldrig sagt att hela truppen ska bytas ut men en 6-7 spelare måste definitivt bort. Visst kan Rijkaard vara kvar men då får man vara beredd på att det inte blir några titlar nästa säsong med. Rijkaard har kommit till vägs ända.

Ska man se till nästa säsong så är det positivt att ekonomin är i mycket bättre skick än under Gaspartiden men jag vill faktiskt se titlar med. Två år i rad utan titlar med det här spelarmaterialet är helt enkelt för dåligt, hur myckrt optimism jag än försöker uppbåda så kan jag inte se hur vi ska vinna ligan eller C.L. Jag är helt emot nya jippoturneer i sommar. Det sportsliga är för mig överordnat det ekonomiska. I annat fal lär det bara show, ingen idrott längre. Det är dock inte liktydigt med att det är bättre att vinna C.L och ha 2-3 miljarder spänn i skulder. Ekonomin får aldrig köras i botten i jakten på titlar och därför är jag också emot att spendera fantasisummor på nya spelare.
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:32
Från Lyons iför rapport:

I övrigt är det inget att orda om angående
Perrins trupp och tränaren får ett angenämt problem att plocka ut en startelva. För Marc Crosas har verkligen gett sig in i kampen på mittfältet, Fred har öst in mål och Keita har varit outstanding på sin kant.


Kul att det går bra för Crosas. Han lär nog ha en frmatid i klubben. Jag hoppas man satsar ännu mer på egna spelare kommand esäsonger då det är tydligt att dom som presterar bäst är ju våra egna produkter. Puyol, Iniesta, Bojan och Valdés senast.

In Canteran i trust!
Barcelona Captain Fantastic!
2008-03-30 13:24
Holländaren/

En förändring kommer att ske i klubben förr eller senare, för hur mycket man än vill att kontinuitet ska finnas i Barcelona likt den som finns i Arsenal och Man U, så går det inte.

Vi är en klubb som måste rösta nästa år om ett helt nytt system, en ny klubbledning, en ny president, en man med en helt annan vision. Laporta kommer inte att sitta kvar, Txiki och hela hans gäng inkompetenta "fotbollskännare" kommer att få finna ett annat jobb. Nästa år kommer en revolution defenitivt att ske då det nya presidentvalet kommer att hållas.

Jag tror (och nu på senare tid hoppas jag) att Sandro Rossell tar över, hans kontakter inom fotbollsvärlden är bland de kraftfullaste som finns och han kan i princip värva vilken spelare han vill (kontrakterad under Nike) med ett knäpp på fingret.....oavsett vilket lag han buder emot eller buder på.

Jag vet med största sannolikhet att Rijkaard inte kommer att bli en Sir Alex eller Wenger, landet Spanien har inte ett sådant tålamod och klubbens stiftelse tillåter inte något sånt.

Men nu vill jag bara se oss värva rätt spelare som du nämner, samt ett nytt medicinskt team och även en rätt tränare att träna dessa spelare.

En spontan ogenomtänkt värvning av någon tränare som Mourinho för att publiken skriker efter det är inget jag vill se. En sådan tränare spelar under en annan filosofi och kommer antagligen kräva att vi köper ett flertal nya spelare, det kommer alltså leda till att vi värvar som Madrid.
Barcelona Criff
2008-03-30 13:23
Henry en 3a är väl lite att ta i då han i båda målen var högst inblandad med att dra med sig hela försvaret för att sen passa tillbaks så det blev mål i båda fallen.

Annars resten tyckte jag var bra. Dem allihopa förtjänade max 4or förutom Bojan. Och det är fan skämmigt att en 17-åring ska överglänsa överbetalda stjärnor.
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:09
Spelarbetyg från gårdagens match.

Bäst betyg fick Bojan (9) och Valdés (6).

Läs gärna (länktipset)
Barcelona CE_Iniesta_V.Valdes[Animo Lionel]
2008-03-30 13:00
Bra Nivå på forumet?

Börjar för fan lika Puerta... Skärpning va?!!!
Barcelona Criff
2008-03-30 12:53
Foadinho_tupac, Skillnaden är att deras lag såg inte otränade ut, var skadade hela säsonger, hade ingen vilja på planen.. utan deras svackor handlar mer om otur och att bollen inte vill in.

Sånna svackor finns här också, Real fick smaka på det. Dem öste in mål förra året och allt gick deras väg, medans detta året har allt gått i stolpen och ribban.

Barcelonas svacka är allt förutom otur. Vi radar upp chanser gång på gång att ta in poäng och spelarna viker ner sig gång på gång. Det är inte en svacka, det är brist på motivation.
Dem är inte hungriga nog att löpa den sista metern för att hjälpa den andra.

Dem är så otränade så jag undrar om inte jag har bättre kondition än dem, skämt o sido, det är inget hemligt att flera spelare sagt att träningsupplägget är ett skämt.

Skillnaden på Rijkaard och andra tränare är att dem har taktiska planer som gör matchbilder annorlunda och är inte rädda för att göra förändringar.

Mourinho t.ex(som jag aldrig gillat), han bytte spelare efter 45 minuter ibland om han inte gillade det han såg. Sånt sänder signaler direkt, jobba eller gå ut.

Rijkaard har haft sitt 4-3-3 i snart 5 år och har mer eller mindre aldrig ändrat den förutom 3-4-3 som vi vet gick åt helvete.

Man kan inte köra 4-3-3 om man inte har spelarmaterial till det, då får man komma på nya taktiska lösningar så länge. Så fungerar fotboll.
Rijkaard verkar inte ha förstått det riktigt.

Han har haft 2 år på sig också att komma på något nytt med spelarmaterialet, men han sitter fortfarande lika frågande på tränarbänken och säger efter varje match att det var synd och vi föll hårt. Lägg av för fan. Gör något istället.

Börja experimentera, det är fan bättre än det vi visar upp nu.

Ibland känns det som han vill få sparken.
Barcelona Holländaren
2008-03-30 12:51
Där håller jag faktiskt med dig lite Captain Fantastic. När jag pratade om gedigen fotbollsutbildning så syftade jag nog mer på att det finns mycket kunskap om hur klubben fungerar, hur man optimerat ungdomsutvecklingen och hur scoutingen fungerar. Men just värvande och truppbyggandet har varit fruktansvärt de senaste åren. Vi har, som jag sagt tidigare, fått en massa spelare med exakt samma spelstil och uppgift, eller som varit på nedgång. Där måste Txiki, Frank och Laporta göra ett bättre jobb, alternativt lämna över det till någon annan. Utöver Abidal och Zambrotta så är Txiki den Barcelona-spelare/ledare som jag uttryckt individuellt missnöje mot under den här säsongen och det står jag fast vid. Txikis värvningar har till största del varit under all kritik.
Barcelona Ronaldiinho
2008-03-30 12:50
Foadinho_tupac

Dom lagen som du säger har haft formsvackor i flera säsonger och hållt ut, har dom haft dessa stjärnor som vi har i vårt lag?
Barcelona JagÄlskarRonaldinho
2008-03-30 12:39
Ämne: HAHAHAAHAAH sparka F....
Dröm just nu borde han sparkas men inte innan och han platsar i vilket lag som helst du är t....

Valdes är duktig när han är i form men annars inte
Barcelona Foadinho_tupac
2008-03-30 12:38
Jag förstår inte varför det är kris helt plötsligt för oss när vi gör en dålig säsong. Jag menar kolla Man u, Arsenal. Man u har haft samma tränare i 22 år (ferguson) och arsenal samma tränare i 10-11 år Wenger. Ibland har de haft svackor i 2-3 säsonger de dem inte har vunnit nånting annat än community shield typ.
Barcelona JagÄlskarRonaldinho
2008-03-30 12:38
Ämne: Jagälskarronaldinho:....
Ojsan haha :P jooo vi värvar Valencias ;)
Barcelona Foadinho_tupac
2008-03-30 12:33
Del-Clasico

Jag svär du skulle få en smäll direkt om du sa det där framför mig.
Barcelona Captain Fantastic!
2008-03-30 12:32
Holländaren/

"Barcelonas ledning har stort hjärta och gedigen fotbollsutbildning"

Det är väll just det Barca's ledningen absolut inte har, gedigen fotbollsutbildning.

Txiki är en idiot utav det värsta när det kommer till att bygga upp ett lag och det är riktigt skrämmande att veta att han har den centrala rollen för att något sånt just ska ske. Det är självklart nu att Sandro Rossell byggde laget till den fantastiska era vi hade för 3 år sedan. Sedan han sparkats och Txiki tagit hans plats har värvningarna varit dåliga och helt utan baktanke.

Sedan är det självklart att Laporta varken kan eller nästan ens bryr sig om något annat än ekonomi och nationalitet. Det han har gjort med vår ekonomin och reklamen för Barcelona runt om i världen är beundransvärd....men det sportsliga har gått rakt ner igenom jorden.

Jag ser inget ljust slut på detta med Txiki i spetsen av "revolutionen", han kommer säkert inte inrikta sig på de "rätta" spelarna.
Barcelona Foadinho_tupac
2008-03-30 12:31
Vafan är det med er börjar bli real madrid vi ska värva alla nu helt plötsligt wtf?
Barcelona Giovanni17
2008-03-30 12:31
Jagälskarronaldinho:

om vi ska sälja valdes ska vi inte ha någon målvakt då?
Barcelona JagÄlskarRonaldinho
2008-03-30 12:30
Om Mourinho blir barcas tränare kommer drogba bytta till Barca och andra stor spelare
Barcelona JagÄlskarRonaldinho
2008-03-30 12:28
Ut med Frank,Valdes,Oleguer,Ezguero,Guddi

In med Mourinho,Drogba,Garay,Alves,Diego
Barcelona Del-Clasico
2008-03-30 12:25
HAHAHAAHAAH sparka Frank omedelbart, sälj G2S asså helt seriöst han skulle inte platsa i div 8 i Sverige. Valdez? nej tack , In med Mourinho o vi vinner trippeln! Fett skämigt ju alltså haha sämsta laget på länge. Borde bytta till FC Party. Alla ser ut o ha fått göran persson dolme i sig
Barcelona BARÇAAAAAAA!
2008-03-30 12:11
Tompa:Hur vet du att säsongen är körd?Jag menar real möter sevilla ikväll sen mallorca nästa de kommer säkert tappa poäng.Jag säger en gång till LA LIGA komer avgöras på 10 maj då kan du säga att ligan är körd.När det gäller Dinho vi vet redan va du tycker om honom men tyvärr det inte du eller jag som tar beslut om han ska säljas eller inte.FORÇA BARÇA.
Barcelona Holländaren
2008-03-30 12:05
Ämne: Och likväl som jag f....
Tompa, det tycks som att du har minne och sinne som en fyraåring ungefär. Att säga "det här laget måste vara det divigaste, lojaste och mest underpresterande laget i Barcas historia" är bara ren och skär idioti. Du råkade missa fem år på slutet av nittiotalet och början av tvåtusentalet då vi fick slåss för att ens kunna nå Champions League-platser?

Det går inte att sparka tränare och sälja en massa spelare så fort något inte går helt enligt planen. Som jag sagt tidigare så är det lag med kontinuitet som har minst och kortast svackor. Manchester United, Arsenal, Milan; alla kommer i någon svacka då och då som varar en, två eller kanske till och med tre säsonger, men alla återhämtar sig alltid någorlunda smärtfritt, oftast utan större förändringar.

Det här blir bättre till nästa säsong. Finjusteringar är allt som krävs. Barcelonas ledning har stort hjärta och gedigen fotbollsutbildning. Förhoppningsvis ser de i vanlig ordning till klubbens, stadens och fotbollens bästa istället för att lyssna på hormonstinna fans som sitter och vrålar efter avskedningar och försäljningar så fort man får lite motgång. Hade Laporta lyssnat på fansen hade samtliga spelare i dagens trupp sålts, samtliga tränare och andra inblandade i truppens utseende hade fått sparken och så kan det naturligtvis inte gå till.

Jag tror på en ljus framtid med den här truppen med ett par smärre förändringar. Vi får inte offra vår filosofi och ekonomi för resultat på kort sikt (Mourinho), utan bara bygga vidare. Framtiden ser spännande ut med Gio dos Santos, Leo Messi och Bojan Krkic, jag ser fram emot nästa match, nästa månad, nästa säsong.

Såg att killen med matchrapporten skrev att vi är körda nu. Hur många gånger har redaktionen egentligen skrivit det? Lika sorgligt som lagets resultat på senare tid.
Barcelona Tompa
2008-03-30 11:50
Det här laget måste vara det divigaste, lojaste och mest underpresterande laget i Barcas historia. Saknar ord för att beskriva min frustration över att laget numer mest består av en samling legoknektar som spelar med noll stolthet i kroppen. Den här säsongen är körd, körd, körd. Vore dock kul om Villareal snuvade marängerna på ligaguldet.

Rivaldo 88:
Ronaldinho har inte gjort en enda kanonmatch på ett års tid nu. Vill man Barcas bästa är det hög tid att sälja honom nu. Vad har vi för nytta av en spelare som inte spelar, trots at läkarna inte hittar någon skada?
Barcelona strom_robert
2008-03-30 11:42
Håller med tills denna matchen försökte jag vara optimistisk. Men som sagt även med fullt lag spelar vi inte bra, kanske lite bättre men inte bra. Det är alldeles för dålig inställning. Jag resonerar så att alla utom puyol och valdez gör tjänstefel genom sin pissiga inställning. Lika bra att tänka på nått annat, sitter bara här och retar sig mer och mer.....
Barcelona Edwin2
2008-03-30 11:42
Jä*lar! Vad besviken man blev igår.
I andra halvleken spelade vi som ett korplag. Eländigt.
Det är läge nu att gratulera R Madrid liga titeln, 2007/2008. Eller varför inte Villarreal. Det är kört tyvärr för Barcelonas del.

barcadinho//
Jag håller med dig. Jag väntar bara på ledningens reaktion. Hoppas att de reagerar nu och snabbt.
Förändring måste ske och det måst ske så fort som möjligt. Struntsumma om konsekvenserna innebär att vi halkar ner i mitten av i tabellen. Det viktigaste är att man gör en förändring som kan vända trenden och ger långsiktiga förbättringar.

Rijkaard har tappat greppet.
Jag gillar Rijkaard men jag tror tyvärr att lösningen är en tränarbyte.
Barcelona Bojan Krkic#27
2008-03-30 11:41
Ämne: Hoppas på att Bojan ....
Nej, hans sista chans var mot celtic och han fick inte ens chansen att lira av Frank. Bojan fick sitta på bänken hela matchen mot celtic.
Barcelona Rivaldo88
2008-03-30 11:41
Vad säger man såhär ca 12 timmar efter ännu ett inslag av "Barca underpresterar"?? Finns väl inte så mycket att säga, första halvlek var något av det bästa Barca presterat i år vad gäller spelet. Men det finns ju två halvlekar i fotboll, något som spelarna helt glömde bort igår när man kom in på plan och enbart ställde in skorna och hoppades på mirakel lr fler mål av Bojan lr Eto’o! I ett lag med så många stjärnor som Barca är det oerhört viktigt att ”ALLA” spelare kämpar och sliter! Att man har stjärnorna innebär bara att man har ett plus i kanten när det gäller att komma fram till målchanser och sätta in bollarna bakom motståndarnas målvakter. Spelare som ”Eto´o, Messi, Henry, Ronaldinho, Deco samt Bojan till viss mån, kan avgöra vilken match som helst, oavsett hur jämn matchen är! Därför man köper in dessa spelare till ett lag!

Vad ska man säga om laget igår? Vi behöver ingen ny Målvakt, Victor Valdes har gjort en mycket bra säsong i år. Inget av målen igår kan lastas på honom! Zambrotta? Där har vi en svag länk just nu i laget, ser nästa hellre Oleguer på hans plats, där han inte går bort sig så ofta! Puyol? Finns inget ont att säga om denna spelare! Thuram? Känns lite för tung för Barca, visst har han mycket rutin men dagens fotboll bygger mer på snabbhet och kombinationer och där hänger inte vår fransman med! Abidal? Komigen, killen har varit helt fantasktiskt i år! Minns för bara 5 omgångar sen, då snackades det om Abidal som världens bästa ytterback! Komigen, vänd inte kappan med vinden! Killen spelar på en hela annan nivå jämfört med vissa spelare! Xavi/Iniesta? Gör alltid bra jobb på mitten, Xavi med sitt passningspel är kanske världens absolut yttersta! Iniesta saknar jag lite mer offensiva löpningar, gärna på djupet samt hans soloruscher! Toure? Han gör alltid sitt jobb, ibland känns det som om han spelar med ett gäng barn, han dominerar överallt! Tänk också på att han spelar skadad! Henry, komigen killen var bäst på plan tillsammans med Eto´o i första halvlek! Han såsom hela laget kom ner i tempo till andra halvlek men visade ändå att han alltid är att räkna med! Eto´o talar sitt egna språk, gör mål, jobbar överallt på plan. Hade alla spelare haft denna inställning hade vi krossat varje motståndare! Men det finns ju 10 spelare till på plan! Bojan, killen bara växer och växer. Gör sällan en dålig match nu för tiden. Ge han 1-2 år så kommer han tillhöra abosluta toppen!

Vi saknar fortfarande spelare som Marquez, Deco, Ronaldinho och Messi! Snacka inte om att sälja Ronnie, komigen han var med å spelade flera matcher och var en av dem bästa! Avgör alltid matcher med sina mål och frisparkar. Vilket Barca fan kan säga att man inte saknar spänningen som Ronnie håller vid liv hela matchen då han vikket minut som helst kan avgöra matchen med sina frisparkar lr sina djupledsbollar till Eto´o lr Messi? Alla enligt min mening! Ronnie spelar på en egen nivå som ingen kan komma i närheten av! Deco saknas enormt på mitten, han genialiska passningar och styrande av spel längtar vi alla efter! Messi behöver vi inte säga så mycket om, hans spel säger sitt! Marquez och Milito för den delen saknas enormt där bak. Stabiliteten försvinner då Puyol inte kan bära hela lasten själv!

Hoppas Barca tar sig i kragen å spelar hem Championsleague!

Vi måste rädda Barcaäran!

Visca la Barca
Annons: