/spanien/barcelona/forum/22323.aspx/spanien/barcelona/forum/22323.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronaldiinho
2008-05-17 20:15
Henry säger att ifall han vore i Eto's situation så skulle han lämna laget. länktips.
Barcelona MrKnowledge
2008-05-17 20:13
Kimmpa_fcb

Moutinho är en riktigt grym spelare, väldigt lik deco med aggressiviteten och hårt jobbande spelare(fast inte lika mkt gula som deco). Om du frågar mig så tycker jag moutinho är en pefekt ersättare för deco.
Barcelona MrKnowledge
2008-05-17 20:09
Alltid lika intressant med silly season men jag är lite osäker om det är tänkt en total utresning. 10 spelare ryktas bort och då kommer antagligen 6 minst handlas och de kan skada truppen med för mycket spelare på en gång men de kan också bli en dröm säsong med. Förresten min åsikt om pep som tränare är bara positivt. Han kan klubben, språket och vad barca betyder för katalonien.


Och en sak till, jag är glad att man vill föryngra truppen lite för senaste tiden har känts att vissa spelare är mätta. In med nya, unga och hungriga spelare är ett bra koncept(misstro mig inte nu, klart de behövs rutin med)Barcelona SaM__-
2008-05-17 20:05
Jo klart jag förstår att det endast är spekulationer. Men att ens spekulära om det är inte bara märkligt utan väldigt häpnadsväckande. Blev bara tvungen och lyfta lite på ögonbryna.

Nä klart jag inte är orolig över att Puyol lämnar, det är som du säger att det är skulle nog vara upp till klubben isf.

Apprå på spekulationer sitter jag och funderar lite på det så framgångsrika laget 2006 vad det berodde på. Många har varit inne på Ronaldinho och Decos frånvarando. Men jag är nog mer inne på spåret som Capitan Fabuleous skrev om i sin krönika. JAg anser också att vi i sommar bör fokusera lite på löpstarka spelare, som exempelvis har van bommel, Giuly och Henke spelstil. Det skulle öppna upp ännu mer för våra bollskickliga spelare som messi etc.

Men men, en sak i taget. Silly season skulle sitta fint med Alves till en början. Sen får vi se hur det urartar sig. Sitter och funderar lite över Mancini att det trots allt skulle vara en riktigt bra värvning. Löpstark spelare med god teknik.
Barcelona Rambla
2008-05-17 19:57
Hur svårt kan det va?

Plats 1-2 är alltid direktkvalificerade. Plats 3-4 får alltid kvala. Sak samma år efter år i de tre stora ligorna i Europa.
Barcelona RONALDINHOO!!!!
2008-05-17 19:52
Jag frågade innan o fick inget svar så jag frågar igen. Om vi kommer 3a, ska vi kvala till cl elr är vi klara??
Barcelona Smogen
2008-05-17 19:43
Tack Rambla! Intressant läsning, även om det bara är spekulationer. Blir en silly season som jag möter med en ganska stor portion av skräckblandad förtjusning. Jag vill ju absolut inte se någon i fantastic four försvinna. Tror de kommer återerövra fotbollsvärlden nästa år om de bara vill och om de får chansen...
Barcelona OkkaPokka1
2008-05-17 19:37
Rambla

Kom just på de själv. När ja börja tänka igenom riktigt hur spelet skulle vara vid ett eventuellt 4-3-1-2 uppställning. De ska nog funka dådå:)

Curiosa: Varför säger man alltid vid rykten "man ska ta de med en nypa salt" Varför just salt för? Från och med nu ska ja säga att man ska ta de med en nypa skit snack ;)
Barcelona lagkapten
2008-05-17 19:33
SaM__-

Som Rambla skrev är det bara spekulationer. Det är en skribent som vädrar sina tankar bara. Visst kan vissa delar av artikeln visa sig stämma, men man bör ta artikeln med minst en näve salt.
Barcelona Rambla
2008-05-17 19:30
OkkaPokka1:

Messi kommer att få en totalt fri roll oavsett om det är i ett 4-3-3 eller 4-3-1-2. Han kan vandra över till vänsterkanten om han så vill. Så du behöver nog inte vara orolig.

SaM:

Det där är pressens typiska spekulationer bara för att röra om lite i grytan. Det behöver inte betyda någonting utan bara vara upprepningar om gamla rykten. Det är ingen hemlighet att Milans Galliani alltid gillat Puyi för hans karaktär och egenskaper. Det finns tidigare uttalanden från Puyi där han säger att om klubben inte vill ha kvar honom så skulle han föredra att gå till Milan, men han har alltid sagt att han helst stannar karriären ut om det är upp till honom.

Sådana gamla uttalanden tar tidningar gärna upp på nytt och försöker göra en höna av en fjäder i sådana här tider då det ryktas om precis allt. Jag tror knappast att vi behöver vara orolig över att vår kapten lämnar den här skutan.
Barcelona SaM__-
2008-05-17 19:19
Hm .. "Mittback till höger har Pep Puyol, vars framtid är osäker med tanke på det starka intresset från Milan"

Blir lite fundersom när man skriver att hans framtid är osäker. Skulle bli väldigt förvånad om Puyol lämnar, det kan ju inte stämma alls?
Barcelona Abbe_
2008-05-17 19:19
Tack för översättningen Rambla :-)
Intressant läsning, och det ska bli kul att se hur det kommer att se ut när transferfönstret stängs.
Barcelona OkkaPokka1
2008-05-17 19:17
Vid ett 4-3-1-2 spel så är jag bara orolig för en grej och den grejen är Messi. Kan han verkligen spela som en släpande anfallare bakom Eto'o,Henry?. Och vad man sett av Messi när han spelar i mitten så är han inte alls lika bra som han på högerkanten.

Känns lite oroväckande om en spelare av Messis kaliber skulle kastas iväg för ett nytt spelsystem. Så helst 4-3-3 för mej fortfarande.
Barcelona Rambla
2008-05-17 19:14
Peps Barça,
enligt en artikel i EMD idag.


Alves, Keita, Mancini, Adebayor, Hleb, en mittback och en målvakt, är prioritet. Vissa av de namnen lär det ju knappast bli utan är snarare spelartyperna som önskas av Pep.

Till skillnad mot Rijkaard så vill Pep ha mer att säga till om värvningarna. Pep har egna önskemål och det har han låtit Txiki veta.

Pep vill ha in en målvakt som kan konkurrera med Valdés medans Txiki är nöjd med Valdés och Jorquera. Vem blir förvånad över Txiki?

Tills nu så har det inte dykt upp så många namn, men den sportsliga ledningen (Txiki & Ingla) har goda rapporter om Aouate (Depor), Neuer (Stuttgart), Alves (Almeria) och Fret (Fiorentina).

Försvaret kommer att förstärkas. Till höger är ju Dani Alves tänkt, ja om inte del Nido gör sig omöjlig. Oleguer är tänkt att täcka upp där. Mittback till höger har Pep Puyol, vars framtid är osäker med tanke på det starka intresset från Milan. I den positionen finns även Piqué, som kommer att skriva på ett fyraårs-kontrakt. Pep har även Marquez till den positionen men hans fortsättning beror på huruvida man får ett bra bud för honom eller inte.

Två mittbackar är tänkt att köpas in, Coloccini och Chivu, som Pep gillar mycket. Till vänsterbacksplatsen har Pep tänkt sig Abidal och Sylvinho, som kommer att skriva på för en säsong till.

På mittfältet är Yaya Toure vald som pivote. Marquez är tänkt som backup. Framför Yaya vill han ha Xavi, men Pep vill också ha Mancini (Roma), som även kan användas till vänster på mittfältet. Den positionen har tills nu varit Decos och nu är det tänkt att Keita spelas där. Victor Sanchez, rörlig mittfältare från Barcelona B, flyttas upp för att täcka upp.

Tanken är att Messi utgår från höger i anfallet, med Hleb som lyxbackup. Hleb kan också användas i mitten. Till vänster kan Iniesta användas mycket, men här kan det bli tal om en värvning. David Sivla gillas mer av Txiki än av Pep, som också anser att det är på den positionen som Henry måste konkurrera. Som 9:a vill Pep ha Adebayor, även om Txiki föredrar Benzema. Bojan som alternativ.

Ja, detta är nu bara spekulationer från en skribent på EMD, så ta nu inte detta för säkra uppgifter.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-17 19:13
Jadu, det kanske är för att Fabregas skulle kosta mycket mer i pengar, men det är ju en princip sak.
Även Pique kostar, kanske inte lika mycket men man måste ju ändå betala pengar för honom.

Länktips, har inte sett så mycket rykten om honom och han har väl inte samma spelstil som Deco?
Men han är en duktig spelare.
Barcelona Salcini
2008-05-17 19:01
Kimmpa_fcb

Tycker också det verkar konstigt. Kanske att Pique blir billigare att lösa ut.


Annars så ser jag väldigt gärna 3-4-3 till nästa säsong. Tycker att det skulle vara väldigt intressant och ett roligt offensivt experiment.
Elvan skulle då enligt mina tankar se ut så här:
valdes

puyol Pique(?) abidal

alves(?) xavi/inie yaya Keita(?)

Messi
Eto'o henry
(Om man räknar med de spelare det ryktas om)

Vi börjar bakifrån

Målvakt
Valdés får spela i brist på alternativ. Tycker ändå att han håller god klass. Däremot om en målvakt värvas in skulle jag inte klaga.

Backlinjen
Puyol är självskriven i backlinjen. Han är dessutom relativt snabb och stark vilket gör honom bra till att ha på kanten där.
Pique är ju en spelare det ryktas om. Lång och bra, kan nicka bort de bollar som skulle komma in i straffområdet vid inlägg.
Abidal får spela när Milito nu är skadad. Men Abidal är ju snabbare så frågan är om jag inte heller ser honom hellre än Milito. Dagsformen skulle få avgöra.

Mittfält
Alves har om jag inte tar helt fel en liknande roll i Sevilla, där han är en liten mer offensiv ytterback. Tar både defensivt och offensivt ansvar.
Xavi och Iniesta går ju på ett ut. De får helt enkelt alternera. Men de skall vara den spelafördelande mittfältaren.
Yaya tycker jag är självskriven. Kommer vara där spelare som har hand om lite mindre boll och skall vara den som vinner tillbaka bollen på mittfältet.
Keita vet jag inte om han kan spela vänsterytter, någonting säger mig det. Vet ju dock inte hur det är med hans snabbhet som är en viktig egenskap som ytter.(Ge gärna förslag på någon annan)

Anfall
Messi blir den släpande forwarden som fördelar bollar, eller går igenom själv. Han skall ha en fri roll och få röra sig lite var som helst där han kan få boll. Tycker att han har visat att han kan slå fina djupledspassningar, dessutom behöver han inte stora ytor för att komma igenom.
Henry och Eto'o förtjänar varsin chans till. Kanske nu cokså Henry trivs bättre om han får vandra ut mot vänsterkanten och hämta boll då den ytan kommer vara relativt öppen.

Vissa kanske ser likheter med Cruyffs idé och det är väl också lite tanken från min sida. Som sagt tycker jag det vore spännande. Men är det fel tid att testa saker?
Barcelona lagkapten
2008-05-17 19:01
Kimmpa_fcb

Exakt de banorna jag har tänkt i. Kanske har det något att göra med att Guardiola tagit över. Men det känns ändå som ett jäkla hyckleri.

Inte för att jag anser att vi behöver Fabregas, men om anledningen till att ledningen inte vill värva honom är att han lämnade Barca är det oerhört skumt, när man värvar Pique som lämnade Barca under samma omständigheter.Förresten tror jag inte vi behöver vara speciellt oroliga för att Lejonet drar.

Hade ledningen haft för avsikt att sälja honom, hade de redan varit igång med att värva Villa, som jag ser som den enda anfallaren som kan ersätta Eto'o i Barcas spel. Villa lämnar troligen Valencia i sommar till ett överkomligt pris och Barcaledningen är inte så dumma att de inte tar chansen att göra klart med honom innan någon annan klubb gör det, om de nu hade planerat att sälja Eto'o.

Benzema kommer inte på fråga då han för det första inte bevisat sig internationellt än och för det andra kommer klubben som köper honom betala ett minst sagt överpris.
Barcelona Albiin
2008-05-17 18:59
Någon som vet om man kan streama kvällens match i efterhand?
Barcelona RONALDINHOO!!!!
2008-05-17 18:58
Om barca kommer 3a, kvalar de till cl elr är de klara??
Barcelona Abbe_
2008-05-17 18:51
Kimmpa_fcb

Det största problemet är nog den ekonomsika biten. Fabregas övergångssumma hade ju landat på betydligt störra summa pengar än vad Piqués skulle göra.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-17 18:36
Konstigt att ledningen vill köpa tillbaks Pique men vägrar köpa tillbaks Fabregas, lämnade inte de på samma sätt?
Att de ville spela A-lagsfotboll snabbare så de stack eller är jag helt fel ute med Pique?
Barcelona barcadinho
2008-05-17 17:36
Några kommentarer från min sida om inlägena :

Gerard Pigue är en mycket bra värvning, tycker jag. Den här grabben är 1,93 cm. Äntligen en lång kille som kan rensa alla inlägg mot oss (de var ofta farliga alla hörnor och inlägg i vårt straffområde på sistone). Killen är dessutom från barca och kan kulturen, matvanorna och språket. Inga stora problen att anpassa sig till en ny miljö alltså.

Rambla/
Jag håller med dig och andra ang Henry+Etoó. De måste få en ny chans de två. Om de kommer till en någorlunda bra nivå (vilket är förstås möjligt) kan de vara en väldigt farligt anfallspar, plus Messi runt omkring.

MLS avtallet:
Jag tycker inte att det är så farligt. 6 matcher på fem år är inte mycket. Matcherna kommer dessutom spelas under sommarensuppehåll och vi har en del spelare från sydamerika + Mexico.
Det är närmare för de att åka till USA än till Spanien.
Lukas.RP
2008-05-17 16:58
Jag anser att vi inte ska ändra våran spelidé om nu så är tanken med ett nytt spelsystem. Men kanske skulle de gynna spelare som Henry, kanske en baktanke av Pep att få med Henry mer i spelet? Vi vet ju alla vad han går för om han får komma upp i hög standard.

Sedan ska det bli intressant att se vilka som anländer till truppen. Jag anser att spelare som Garay, Diego, Alves och Benzema är mest intressanta. Dock tror jag inte Benzema lämnar Lyon i år och om vi ska få någon av Diego eller Alves lär vi få punga ut en hel del. Men med alla försäljningar så lär vi väl få in en och en annan slant, så varför inte.

Bara låta tiden tala...
Barcelona Myrran
2008-05-17 16:36
Rambla

Ser fram emot översättningen då du troligen översätter bättre än Babelfish. En rad jag reagera på bara är.

"En esa posición también tendrá protagonismo Gerard Piqué (Manchester), que firmará por cuatro años."

Ännu ett löst rykte va? Ingen officiell person har gått ut och sagt detta va? Att Pique har skrivit på ett 4 års kontrakt.
Barcelona Rambla
2008-05-17 16:12
I dagens EMD så finns det en artikel, Peps Barça, som spekulerar i hur Pep har tänkt sig det. Jag ska försöka översätta den och presenterat det här lite senare. Men nu ska jag kolla på FA-Cupfinalen.
Barcelona Captain Fantastic!
2008-05-17 15:55
Edmilson är klar för Villareal!

Jag ska inte fördjupa mig i ämnet då jag har en massa grejer som måste göras, men eftersom ni aldrig tagit upp det så passade jag på att upplysa er :)

Tack för allt Edmilson (i alla fall i CL 05/06), men så oduglig som du varit de senaste två åren så var detta den enda lösningen.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-17 15:49
Intressant med alternativen(speicellt den sistnämnda) guardiola förespråkar men måste hålla med dig, vill helst att han kör 4-3-1-2 med samu och henry vid sida vid sida.

Vore roligt om man anpassar taktiken efter den typ av spelare man har i truppen.
Barcelona Rambla
2008-05-17 15:41
Jag läste att Pep funderar på två olika system. Självklar är det ingen som egentligen vet detta med säkerhet utan det är bara spekulationer. Det vanliga 4-3-3 så klart men även ett 4-3-1-2. I det senare så vill han ha en stor targettyp som kan ta emot/nicka ner bollar. Det är nog därför spelare som Adebayor har ryktats.

Själv säger jag bara, slopa alla sådana tankar utan se till att få Henry och Samu fysiskt helt återställda istället. De två på topp skulle kunna funka hur bra som helst. Bojan kan vara backup.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-17 15:34
Rambla

Där är han, när man behöver en hjälpande hand så slår rambla til.
=)

Maximal otur men 2a säsongen tror jag han gör en dunder säsong. Lite för tidigt att fråga hur Guardiola tänker köra för system?

Läste nånstans att la masia lär ut 4-3-3 system därav så är katalanerna intränade i detta system stämmer detta?.

Barcelona Rambla
2008-05-17 15:29
Ride:

Onreee kostade €24m, inte 16. Du förväxlar antagligen pund med euro. :)

Precis som du skrev, så var det tänkt att han inte skulle spelas i början av säsongen utan tanken var att få honom 100% fit genom rehab. När nu Samu omgående skadade sig så fick han dessvärre spela allt för mycket redan från första stund jämfört med det var tänkt. Till slut kunde han inte längre göra sig själv rättvisa och fick därför också ta ett break och tvingades precis innan jul vila upp sig.
Annons: