/spanien/barcelona/forum/22281.aspx/spanien/barcelona/forum/22281.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona lagkapten
2008-05-28 14:49
Kimmpa_fcb

Med Milito långtidsskadad och två helt nya backar ser jag helst att vi startar säsongen med Marquez och Puyol. Känns lite som en chansning att ta in någon av Caceres eller Pique i startelvan i början av säsongen. En nyinköpt mittback i startelvan med en nyinköpt backup är inte det säkraste kortet.

Sen är nog Pique och Caceres, om han kommer, tänkta som rotationsspelare som har framtiden för sig. Så vi ska väl inte förvänta oss att de ska in i startevan direkt och reda upp kaoset som varit i backlinjen, så unga som de är.

Känns säkrare att hålla kvar Marquez i alla fall till vinteruppehållet och så kan man sälja honom då, när man sett hur Pique och ev. Caceres har anpassat sig till laget.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2008-05-28 14:49
Hleb är mest lik iniesta i mitt tycke, driver gärna med bollen och som försöker hitta passnings alternatv hellre än att skjuta som en häst.

Deco var ju lite av allt igentligen, grovjobbare,expert på att hitta passningsalternativ samt slarva, dödlig på fasta situationer.

Hleb är inte alls lik deco!
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-28 14:41
L.Messi19

Med Puyol och Pique från start och en till back bakom de (Caceres?) och Milito som kommer komma tillbaks efter nyår(?) så tycker jag fortfarande att Marquez inte är nödvändig.
Men om ingen back värvas så kan Marquez mer än gärna stanna, jag gillar honom mycket.

Men man kan ju inte utgå från att Pique ska floppa, han är en riktigt bra back som kommer utvecklas ännu mer, han och Milito skapade ett riktigt bra backpar i Zaragoza, så varför skulle han floppa i Barca när han redan kan spela i La Primera.

Även Oleguer och Abidal kan spela mittbackar om det verkligen skiter sig, men det tror jag inte behövs.

Lagkapten

Jag tror inte det är många som är som Deco, en väldigt bra offensiv spelare som jobbar riktigt mycket och som är väldigt aggresiv i sitt spel och som kan bryta kontringar som du påpekade.

Diego som det har ryktats lite om är ju inte han heller en som jobbar defensivt.

Och om Keita och Yaya skulle spela på plan samtidigt så har vi där två spelare som jobbar väldigt mycket och som är defensiva.
Barcelona lagkapten
2008-05-28 14:35
Kimmpa_fcb

Ska man vara ärlig så har varken Keita eller Hleb samma spelstil som Deco. Men det hindrar inte Keita från att kunna spela på Decos position. Man behöver inte ha samma spelstil för att kunna spela på samma position.

Sen är Keita mer lik Deco än vad Hleb är. Om du har sett Barça de senaste två åren, så har Deco gjort mer nytta defensivt än offensivt. Så därför lämpar sig defensivt starke Keita bättre. Sen har han också offensiva kvalitéer utan tvekan. Han har ett ruggigt skott bl.a. och är även målfarlig med sitt huvudspel.

När det gäller Hleb håller jag med om att han är en bra spelare, absolut. Men han lämpar sig som sagt inte för att axla Decos roll, eftersom han inte har Decos arbetskapacitet och aggresivitet när det gäller defensiven.

Deco var ju en mästare på att stanna upp kontringar mot oss. Dessvärre fungerade han det senaste året på samma sätt offensivt för oss, dvs han stannade upp våra kontringar också ;P.


Rambla

Är det något uttalande du hört eller läst från någon i styrelsen eller Pep om Guddy? I så fall är det något jag missat. Men om det bara är något rykte du läst så kan man ju inte riktigt utgå från att det stämmer, så länge det inte stod något på den officiella hemsidan, vilket jag tvivlar på.

Jag säger inte att bara rykten från den officiella hemsidan kan vara sanna, men man kan heller inte säga säkert att ledningen tex. vill sälja Guddy bara för det stod på exempelvis Sport.

Barcelona L.Messi19
2008-05-28 14:32
kimmpa_fcb

Lägg till att Milito är borta halva säsongen, isåfall blir Piqué en ordinarie. Tänk om han floppar helt i spanska ligan! Hellre har jag en säker Marquez som lägger världens bästa crossbollar ;)
Glöm sen inte heller att om det skulle bli trupprensning i sommar så lämnar antagligen Ole.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-28 14:29
L.Messi19

Med överflöd av backar tänker jag främst om vi har de här kommande säsongen.

Alves*
Oleguer
Puyol
Milito
Pique
Caceres**
Abidal
Sylvinho

*Jag utgår ifrån att en högerback kommer värvas där Alves är mest trolig.

**Jag påpekade att det kommer vara överflöd av backar om vi värvar en till spelare och om Marquez stannar, det är där Caceres kommer in, om han värvas så är Marquez relativt onödig som så ofta är ute på Madrids gator med sin flickvän.

Det där är 8 backar, 4 startspelare och 4 reserver, det behövs inga fler, det är tillräckligt.
Barcelona Ciao-V
2008-05-28 14:17
Utifrån nya värvningar och rykerna kan man utläsa att det är försvaret och mittfältet som är det mest akuta. Det verkar som att man vill vidta åtgärdas där så snart som möjligt.

I anfallet verkar man inte ha så bråttom med.
Får en känsla av att anfallet förblir detsamma som den gånga säsongen. Man behåller kankse både Eto'o och Henry.

Hur troligt är det förresten att man släpper iväg Dos Santos på 15,5 miljioner euro? Det går rykte om att han är klar för ett engelskt lag.
Killen behöver ju ändå spela regelbundet. Oftare än vad har gjort i Barcelona hittills.
Barcelona L.Messi19
2008-05-28 14:12
kimppa_fcb

Enligt mig så har Rafa varit en av de bästa mittbackarna iår då han fått spelat.
Du säger att det blir överflöd med backar med:
Rafa
Puyol
Milito(Borta halva säsongen)
Zambrotta(kanske lämnar)
Oleguer ( Kanske lämnar)
Sylvinho
Piqué
Abidal och Oleguer, har jag glömt någon?

Tänk då också på att någon/ några av dessa kommer att vara skadade. Jag tycker absolut inte det blir överflöd med backar.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-28 13:57
lagkapten

Jag tror ytterst lite på att Marquez och Gudjohnsen stannar, om vi värvar en till back så blir det bara överflöd av backar om Marquez stannar.
Jag vet att det inte ryktas något om Gudjohnsen, men jag tror nog att han lämnar.

Om det var så att de lämnade så skulle jag inte tacka nej till Hleb, en onödig värvning för 15milj euro? Verkligen inte, han är en fantastisk spelare.
Jag har följt Arsenal mycket eftersom jag gillar de och jag har sett Hleb spela mycket bra i de matcherna som han har varit med i.

Och att han inte jobbar hem lika mycket som Deco, det kanske är en nackdel, men jag tror inte det hindrar Txiki från att värva honom.

Det kommer komma mycket skador under säsongen, så det skulle nog vara bra med en till spelare på mittfältet.

Jag ser inte Keita som en ersättare för Deco, han är mycket mer defensiv och har inte ett dugg samma spelstil, enligt mig behöver vi en spelare som kan ersätta Deco och där tycker jag Hleb passar in.

Silva, om han nu skulle komma, skulle han först och främst vara en spelare som tar Ronaldinhos plats, men att han även kan spela på mittfältet och som central anfallare är bara positivt.
Barcelona Rambla
2008-05-28 13:55
Guddy vill man sälja och man har satt €8m som pris på honom. Om Cáceres lyckas köpas in så är det nog troligt att Marquez också lämnar om man får ett bra bud för honom. Piqué är tänkt att kunna rycka in som pivote om det skulle behövas. Sen så kan vi inte vara säkra på att Pep enbart kommer att spela 4-3-3. Han är nog mer öppen för variation än vad Rijkaard var.
Barcelona lagkapten
2008-05-28 13:47
Ciao-V

I Keita kan man säga att man ersatt både Deco och Edmilson, eftersom han kan spela på båda positionerna.
Sen Edmilson behöver ju knappast erättas med någon spelare som man köper in. Han har knappt spelat under det senaste året och på pivoteplatsen finns för tillfället tre alternativ i Yaya, Keita och Marquez, som bör räcka.

OM Guddy lämnar behövs självklart en ersättare till honom, men än så länge har man inte hört några seriösa rykten som pekat på att han drar, så man får tills vidare utgå från att han stannar.
Barcelona lagkapten
2008-05-28 13:43
Kimmpa_fcb

Nu ska vi se om jag kan förklara det lite bättre för dig. I ett 4-3-3 system har jag mycket svårt att se Hleb som en mittfältarna. För att vara en av bara tre mittfältare krävs det att man jobbar lika mycket framåt som bakåt. Hleb är ingen sådan tvåvägsspelare utan en utpräglad offensiv spelare.

Om nu Marquez och Guddy stannar vilket jag utgår från då det inte ryktats mycket alls om att de skulle röra på sig, och Silva kommer så har man Yaya, Marquez och Keita som alternativ till pivoterollen.

Sen har man Xavi, Iniesta, Guddy och även Silva som konkurerrar om två platser på mitten. Var ser du då Hleb ta en plats på det mittfältet? För att Silva får ändå ses som den mest trolige ersättaren till Dinho och han klarar av att spela på en mittfältsposition lika bra som Hleb, om inte bättre.

Håller du nu med om att en värvning av Hleb för 15-20 milj euro, får betraktas som onödig?
Barcelona Ciao-V
2008-05-28 13:40
Mitfältare som byter klubb:
Deco, Edmilson, Gudjohnson(kanske). Då är det väl tre mittfältare som ska ersätta dessa?

Alltså är bägge D. Silva och Hleb önskevärda i Barcelona om Ronaldinho och Gudjohnson hittar en annan klubb.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-28 13:30
lagkapten

Varför skulle Hleb vara en ersättare för Ronaldinho när han inte ens spelar på den positionen?
Tror du det räcker med Yaya, Keita, Iniesta och Xavi på mittfältet(Gudjohnsen lär försvinna)?
Om Hleb skulle komma så skulle det vara som mittfältare, och du vet hur mycket Rijkaard brukade rotera, jag tror att Pep skulle rotera likadant.
Ingen skulle få sitta på bänken mer än den andra.
Det räcker inte med 4 mittfältare på 3 positioner, det är ju självklart att man ska värva fler mittfältare.
Real Madrid aRnEsBH
2008-05-28 13:27
Ja klart samma gäller Higuain innan han blev klar för Real han gick runt med Real tröja. Pepe säger att Casillias är hans idol. Alltså det finns mycket snack om det men inerst inne så vill alla spela för storlag som betalar bäst.
Barcelona lagkapten
2008-05-28 13:20
Hleb är en offensiv spelare som är alltför klen för att kunna ersätta Deco. Han har noll defensiva kvalitéer, så att han skulle köpas in för att ersätta Deco är nonsens, när man dessutom nyss köpt in Keita för 14 milj.
Du tror väl inte man petar Yaya och man lägger inte ut 14 milj euro för en spelare som är tänkt att sitta på bänken, för att sen köpa en till för 15-20 milj på samma position.
Nej köps Hleb in, så är det för att ersätta Ronaldinho och ingen annan.

Han känns annars som en sämre variant av Iniesta, så ett köp av honom är enligt mig väldigt onödigt.
Barcelona Rambla
2008-05-28 13:14
Paco Buyo:

Det stämmer, en president kan bara sitta två mandatperioder. Något Laporta själv var med och införde.

Ja, visst har Laporta vanan inne. En gång i tiden så begärde ju Laporta själv ett sk misstroendevotum mot Nuñez under sin tid i Elefant Blau.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-28 13:13
lagkapten

Vem har sagt att Hleb ska ersätta Ronaldinho?
Han är en offensiv mittfältare/släpande forward.
Han kan även spela på kanterna men som oftast spelar han centralt.
Jag tror mer att han skulle vara en ersättare för Deco snarare än Ronaldinho.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-28 13:10
aRnEsBH

“I’m very proud. I had other offers but I’ve wanted to come to Barcelona for some time and when I had the chance to join other teams I did everything possible to come here. In addition, Barça wanted me and that helped. It’s a club I’ve always liked”.

Då kan man ju inte tro att han bara säger så för att han blev signad för Barcelona.
Där säger han att han nobbade andra erbjudanden för att han ville komma till Barcelona.
Barcelona lagkapten
2008-05-28 13:07
15-20 miljoner för Hleb. Nej tack, eligt mig. Av de ersättare till Ronaldinho som det ryktats om, är Silva den absolut mest intressanta. Han borde inte kosta mer än 20 mille, så då är det mycket smartare att satsa på honom.

Malouda ska vi inte ens gå in på. Skrattretande.
Annars är min favorit till att ersätta Ronaldinho Barçabekante Quaresma. Men det är tyvärr omöjligt då han för det första troligen hade blivit mycket dyrare än tex. Silva och för det andra är han kanske inte så sugen på att återvända efter den misslyckade tiden han hade här.

Sen om vi ska snacka ersättare till Eto'o, så stavas det bästa och mest realistiska alternativet enligt mig David Villa. Jag ser ingen annan anfallare (möjligtvis Benzema) som hade passat bättre i Barças spel än honom. Dessutom borde han kosta väldigt mycket mindre än Benzema, Zlatan osv, då Valencia är i rejäl gungning och behöver pengar.

Zlatan hade annars varit väldigt intressant, om Pep planerar att spela med två centrala anfallare. Zlatan som targetplayer och framspelare som man kan lägga upp bollar på och Eto'o som djupledslöpande avslutate hade varit kul att se hur det skulle funka.
Men som sagt inte så troligt så vida inte Pep vill köra med två anfallare och i så fall offra Henry.

Till sist undrar jag bara över hur det kan vara så att det ryktas otroligt lite om målvakter till Barça. Enligt mig är vi i stort behov av en målvakt som kan konkurerra med Valdes. Målvaktsidan har varit en svaghet alltför länge och när man väl gör en nyrenovering kan man ju fixa till den sidan också. Palop i Sevilla och Amelia i Livorno, tror jag inte hade varit alltför dyra att fixa. Livorno åkte ner till Serie B och jag läste någonstans att Amelia var på väg bort för ca 5 milj euro. Ett kap!
Barcelona Ciao-V
2008-05-28 13:06
Jag föredrar personligen David Silva framför Alex Hleb.
Silva är yngre, spansk och mer lovande spelare. Han har bättre spelförståelse.Skulle helt enkelt passa bättre i Barcelonas spel.

Silva blir kanske något dyrare men är värd de pengarna.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-05-28 12:52
Rambla

Jag läste också det precis, jag gillar Hleb mycket men han gör ytterst lite mål och assist, jag tycker man ska kunna begära mer av en spelare som honom.
Han spelade ju ofta som släpande forward i Arsenal.

Men jag skulle inte tacka nej till honom, absolut inte.
Men frågan är om han inte redan är "klar" för Inter?
Real Madrid Paco Buyo
2008-05-28 12:45
Rambla:
Dessutom är det väl så att vid ett eventuellt nyval kan Laporta inte ställa upp eftersom han då redan suttit sina två mandatperioder.

Laporta har vanan inne av detta. Han gjorde samma sak mot Nuñez då denne satt som President.
Barcelona Ciao-V
2008-05-28 12:45
Ämne: Detta gäller alla la....
Ja, kanske.
Men man ska inte heller förringa att många drömmar om att komma till de största klubbanra sen barnsben.

I fallet med Keita, så tror jag faktisk att han har velat spela för Barcelona sedan hans tid i Frankrike. Han haft drömmen som många andra.

Att han har sagt att han har tackat nej att förhandla med Real Madrid säger en del om detta.
Barcelona Criff
2008-05-28 12:43
aRnEsBH, det beror väl på. I Keitas fall, när han lirade i Frankrike så hade han säkert många lag han ville spela med, men som han säger i intervjun hade han en massa andra klubbar som jagade honom men han visste direkt att han ville till Barcelona. Så något är där väl.
Barcelona Rambla
2008-05-28 12:43
Enligt både Sport och EMD så var Txiki i Tyskland igår och träffade Hleb för ett samtal innan landskampen mellan Tyskland - Vitryssland. Båda tidningarna påstår att man nu är muntligt helt överens med Hleb. Hur mycket sanning det ligger i det påståendet återstår väl att se.
Real Madrid aRnEsBH
2008-05-28 12:36
Detta gäller alla lag.
Tycker inte ni att det är så falsk som tex. nu Keita ba att komma hit är det jag alltid har velat. Ja lovar om han hade kommit till Valencia han hade sagt samma sak
Barcelona Criff
2008-05-28 12:29
Rambla, Okej tack. Samtidigt som jag alltid velat ha Sandro Rosell så kanske det är fel läge just nu inför nybyggandet.
Tycker gott Sandro kan vänta 1 år till :P
Barcelona Rambla
2008-05-28 12:16
Criff:

Det är en ganska så rörig soppa. Jag ska försöka förklara den. En socio, vem som helst, kan om han lyckas samla ihop tillräckligt med många röster ansöka om att inför ett medlemsmöte ifrågasätta den sittande presidenten. Alla socis röstar då om presidenten är lämplig att i fortsättningen driva klubben. Skulle det då visa sig att 2/3 av rösterna inte tycker det så måste den sittande ledningen inom en viss tidsperiod utlysa nyval där en ny president då väljs. Samtidigt så förlorar den sittande ledningen alla befogenheter och en tillfällig ledning får då styra klubben. Lite kortafattat.

Det ryktas väl lite att Sandro Rosell sitter och väntar i bakgrunden färdig att ta över om det nu skulle bli så. Självklart så måste ju även han först vinna ett eventuellt presidentval.

Den där Giralt verkar inte vara någon beundrare av Laporta precis. Det var samma person som tvingade Laporta till nyval för två somrar sen då det upptäcktes att den nya ledningen tillträtt 7 dagar för tidigt och därför räknades det som att de suttit en säsong redan. Oriol Giralt har säkert egna ambitioner att bli president men han har knappast tillräckligt många anhängare för att bli det.
Barcelona Suñol
2008-05-28 12:10
Gudabenådad: Det är Pep som vill få en tydlig prägel med spelare fostrade i klubben. Och vi sålde Garcia så det är helt annat än till exempel Cesc som gick under andra premisser. Det Txiki sa var om du drar i tidig ålder mot klubbens vilja så är man inte välkommen tillbaka vilket är en stor skillnad mot att bli såld.
Annons: