/spanien/barcelona/forum/22219.aspx/spanien/barcelona/forum/22219.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Criff
2008-05-30 01:29
Om du ser inlägget innan så har jag tagit fram faktan på målen i dem stora matcherna.

Lite fakta, Denna makalösa säsong har Ronaldo mäktat i stormatcherna med:

1 mål mot Arsenal i 2 - 2 matchen i ligan.
1 straff i 2 - 1 matchen mot Arsenal i ligan.

1 mål mot Liverpool i 3 - 0 vinsten i ligan.
mållös i första ligamatchen mot Liverpool.

Mållös i båda matcherna mot Chelsea i ligan.
1 mål i CL finalen.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:26
Slut på argument, eller?
"Nämn gärna fler mål han mäktat med i viktiga matcher", skrev du.

Är inte den sista avgörande matchen i Premier League en rätt så viktig match?
Du hade inget svar på att han gjort mål mot Chelsea, Liverpool, Arsenal (2st) och Roma heller?
Barcelona Criff
2008-05-30 01:19
Du menar målet mot Wigan? hahaha
Ja det kallar jag stort :)
Barcelona lagkapten
2008-05-30 01:15
Criff

Som du kanske kunde läsa skrev jag att höll med om att han försvann i stora matcher tidigare, så de 12 matcherna har inget med saken att göra. Jag snackar bara om denna säsongen, om du inte har uppfattat det än.

Sen är han dessutom ingen renodlad anfallare så man kan inte begära att han ska göra mål mot varje storlag. Han är egentligen yttemittfältare och då får man jämföra honom med sådana.

Vill du ha viktiga mål i viktiga matcher? Inga problem.
I sista avgörande matchen i Premier League gjorde han det förlösande 1-0 målet, visserligen på straff men du undrade ju över hans psyke tidigare.
Han gjorde också denna säsongen mål mot storlagen Arsenal(2st), Liverpool i Premier League och mot Roma i CL.
Räcker det? Eller du kanske inte tycker de lagen är stora nog?

PS: Vad skulle "ehm" efter lagkapten betyda?
Barcelona Messidinho_10
2008-05-30 01:08
Zlatan är på väg till Barcelona grabbar yeah.. Jag ser gärna Zlatan hos oss han är magisk tänk er Messi o Zlatan o ROnnie ojojoj :P
Barcelona Criff
2008-05-30 01:00
lagkapten, ehm? Ronaldo hade inte gjort mål på Chelsea på 12 matcher innan nick målet i CL finalen.
Nämn gärna fler mål han mäktat med i viktiga matcher, annars kanske du borde titta på lite fler matcher innan du säger till andra att göra saker.

Lite fakta, Denna makalösa säsong har Ronaldo mäktat i stormatcherna med:

1 mål mot Arsenal i 2 - 2 matchen i ligan.
1 straff i 2 - 1 matchen mot Arsenal i ligan.

1 mål mot Liverpool i 3 - 0 vinsten i ligan.
mållös i första ligamatchen mot Liverpool.

Mållös i båda matcherna mot Chelsea i ligan.
1 mål i CL finalen.
Barcelona lagkapten
2008-05-30 00:46
Jag har märkt att det blivit några ovanligt långa inlägg på raken från min sida och ber innerligt om ursäkt för detta.

Det kan ha att göra med att jag skrivit sent på kvällen, och hjärnan inte fungerat som den mest väloljade maskinen. Jag lovar bot och bättring:)
Barcelona lagkapten
2008-05-30 00:42
Criff och RonaldinhoKungen

Aja, nu ska vi inte va avundsjuka på spelare bara för de inte tillhör Barcelona. Lite objektivt får man väl ändå se på det och inte bara blunda för andra spelares insatser, än de som spelar för världens finaste klubb.

Och ja, Ronaldo dominerade i första halvlek i finalen och han var också bra i andra halvlek. Varje gång han fick bollen hände något konstruktivt och man kan verkligen inte säga att han är ineffektiv.

Antingen gjorde han sin back, eller så släppte han fina passningar till överlappande Evra och han slog även fina inlägg, tex. till ett läge Tevez hade efter en långboll av Rooney till Ronaldo. Såg ni något annat så föreslår jag att ni ser om matchen, och gör det utan Barça-glasögonen på er.

Att killen är effektiv, finns det ingen som kan argumentera mot. 42 mål på en säsong för en inte renodlad anfallare talar sitt tydliga språk. Och han gjorde mål mot stora lag också (Chelsea, Liverpool, Arsenal).

Sen att ni säger att han gjorde enkla mål. Vad spelar det för roll? Mål är mål och räknas lika mycket. Och vidare stämmer inte det så bra, då han gjorde många vackra mål också.

Att Ronaldo försvann i de stora matcherna tidigare säsonger kan jag hålla med om. Men denna säsongen har han visat att han kan avgöra stora matcher också. Numera känns det som ett uttjatat argument, som hans belackare desperat använder och som inte håller längre.

Sen RonaldinhoKungen

Du kan inte grunda ditt argument, att Messi är bättre, på en match (Man U). Som det har skrivits tidigare måste man vinna någon titel eller i alla fall vara bäst under en hel säsong för att få priset som världens bäste.

Man kan inte säga OM Man U hade spelat sämre hade Ronaldo varit sämre, och OM Messi inte varit skadad...Det håller inte som motivering. Det finns många om och men i livet men man kan bara utgå från det som verkligen hände och som man kan bevisa.

Man kan inte ta hänsyn till att spelare varit skadade och anta att de hade varit bra om de spelat. Man får såklart titta på vad de har presterat. Har en spelare varit skadad mycket under säsongen, får han komma tillbaka och visa nästa säsong att han förtjänar priset.

Att du använder termen "turmål" och säger att alla Ronaldos mål mot storlagen varit turmål, för tankarna tillbaka till knattefotbollen, när det andra laget spelade ut ens eget lag. Alla motståndarlagets mål var "turmål" även om man förlorade med 10-0.

Nu är jag ingen Ronaldo-fanatiker som föredrar honom framför Messi, absolut inte. Men jag stör mig på att vissa inte kan kolla på spelare objektivt.

Visst var Messi riktigt bra och under korta perioder kanske t.o.m. bäst i världen för tillfället, men varför ska man inte kunna erkänna att en annan spelare haft en bättre säsong sett över helheten. Det finns ingen jury i världen som kan motivera att Messi haft en bättre säsong en Ronaldo.

Messi har som sagt mer än ett decennium på sig att vinna titlar, men han får se till att ta hand om sin kropp och inte sluta som fotbollsinvalid. Hittills har han inte haft en enda skadefri säsong och då är det ytterst svårt att vinna några priser.

Och nej, jag hatar inte Messi, jag tycker att han är fantastisk och jag tror att han om några år kommer att kamma hem alla priser.
Barcelona Criff
2008-05-29 23:46
Var verkligen Ronaldo så bra i första halvlek?
Jag såg mest han hålla på med sina överstegsfinter hela första halvlek, tills Ballack sparkade ner honom och visade att han skulle lägga av med det där. Sen försvann han mer i matchen.
Hans mål är väl inte mycket att snacka om, men man kan inte säga att han hade en utav världens bästa backar som markerade honom då det var Essien som lirade högerback för dagen. Först springer han fram mot bollen för att halvsekunden senare inse att bollen kommer nog gå förbi honom och istället för att hoppa upp och störa bara vänder han sig om och glor.
Jag tror mycket utav Ronaldos spektakulära speltstil får många att tro att han är dominant på planen.
Precis som Robinho med sina överstegsfinter, det ser jättefint ut, men dem får aldrig något uträttat utan det slutar mestadels med en bakåtpassning.
Ronaldo har varit helt galet bra däremot mot botten & mitten lag i Engelska ligan. Helt otroliga frisparksmål och dribblingsräder, men alltid i de stora matcherna så ser han mest krampaktig ut.
Det måste vara någon psykisk grej att han vill visa för mycket så han spänner sig eller något. Vad vet jag egentligen, men att en fotbollsspelare som Ronaldo med så mycket talang bara kan försvinna i stor matcher är lite skumt.
Ja klart man kan missa en straff, men först en mot Barcelona i Semi final och sen en i finalen är inte okej. Det är något med psyket där.

Tänk på det nästa gång ni ser en Barcelona match, och när dem zoomar in Messi efter en dribblingsräd eller något. Han har en riktig mördarblick. Stora uppspända ögon och utan någon min för det mesta. Det är koncentration.
Barcelona RonaldinhoKungen
2008-05-29 23:26
Lagkapten:

Ronaldo var mycket bra i FÖRSTA halvlek, sedan försvann han totalt i andra halvlek och i förlängningen. Sä-ä-äkert är 42 mål en fantastisk siffra, men jag tvivlar starkt på att Ronaldo kommit upp i samma siffror om Man U hade haft väldigt dålig form, som Barcelona. Dessutom är många av hans mål väldigt simpla, styra in den framför mål etc. Man får heller inte glömma att han gjort en del på straff under säsongen. Messi har slagit mindre straffar än Ronaldo och slår heller knappt några frisparkar. Man får för all del heller inte glömma den långa tid Messi varit skadad.

För mig är Messi årets spelare. Messi bevisade vem som var bäst mot Manchester United. Han tog Scholes till skolan minst fem gånger, medan Ronaldo bara kom förbi en avdankad Zambrotta en gång.

Dessutom kan han dominera mot bottenlag och mittenlag som t.ex. Derby. Men han gör knappt ett skit mot storlag, förutom första halvlek i CL-finalen. Jag köper inte att han gör mål i varannan stormatch för ALLA de målen har varit riktiga turmål förutom mot Chelsea.
Barcelona FC-Barcelona
2008-05-29 23:10
Delarocha RIP Puerta

Ne det sissta vara bara ett litet skämt, det är så att man blir förbannad när man vet att Ronaldo tar hem priset, varför? bara för alla mål han har gjort, alla här inne vet vad messi kan gör mot bottenlag så som VÄRLDS lag, så de svårt att läsa någon Clue skriva att de finns spelare som är bättre änn messi :S, jag vet att du inte mena något illa men, messi är Messi, förstår du?
jag vill inte börja ett stort tjafs om vem som är bäst Okey
Barcelona petersays
2008-05-29 22:51
Bra spelarbetyg redaktionen!
Trodde först att "Jäklar, nu måste jag sätta mig och försvara Deco i forumet igen" - men jag håller med om allt om alla spelare.
Barcelona lagkapten
2008-05-29 22:46
Om vi nu ska va rättvisa mot Ronaldo, så va han mycket bra i finalen. Sen att han missar straffen gör honom inte till en sämre spelare, det handlar om tillfälligheter.

Man kan inte blunda för att detta året har varit Ronaldos år och han har dessutom chansen att vinna EM också.

Hans prestationer har varit fantastiska genom hela säsongen och han har varit jämnast, och han motbevisade alla belackare när han gjorde en kanonmatch i cl-finalen. Visst, OM Messi hade fått vara skadefri vet man aldrig hur han hade varit under hela säsongen, men nu blev det som det blev.

Men som några redan varit inne på, Messi är två år yngre och det är egentligen fantastiskt att han nämns i såna här sammanhang med tanke på sin ålder. Killen har inte ens fyllt 21 och det känns som att han varit med bland världens bästa i en evighet.

Han har god tid på sig, med andra ord. Messis tid kommer, var så säkra! Får han vara skadefri och med ett Barça som förhoppningsvis fått tillbaka hungern, kan det bli redan nästa år.
Delarocha RIP Puerta
2008-05-29 22:37
Okej. A Messi är asabra.
Barcelona Bojan.Messi.Etoo
2008-05-29 22:25
Messi är lätt bättren Ronaldo ni hör mitt ord och det är sant Ronaldo är bara bra mot bottenlag ;)
Delarocha RIP Puerta
2008-05-29 22:16
Vet inte om du gick över och helt plötsligt skämtar nu eller inte så jag kan tyvärr inte ge dig ett svar på det du precis skrev...
Barcelona FC-Barcelona
2008-05-29 21:58
Delarocha RIP Puerta

Hahaha!!!! Lägg ner okej, jag vet Ronaldo har gjort fler mål det är bara därför han vinner Priset iår!! och jag tycker att du ska säga att messi är bässt bara för min skull SNÄLLA :)
Barcelona Antonio Puerta
2008-05-29 21:38
Det ser ut att Valencia och Atletico är efter Marco Amelia soom många här inne ville ha till Barca mcyket smart värving av Atletico om han skulle dit dem kommer bli starka på målvaktsidan nu ochså:D


Visca Barca
Delarocha RIP Puerta
2008-05-29 21:37
Anledningen till att jag kopierade nemos inlägg är för att det stod exakt det jag tyckte. Det var till 100% vad jag tänkte säga och antagligen betyldigt bättre skrivet än vad jag någonsin lyckats med. Men säg till om du vill höra min åsikt så kan jag skriva ett sånt inlägg själv. Sen att du ifrågasätter våra åsikter är ju bara konstigt. Vi har väl rätt att tycka den eller den spelaren är bättre än Messi även om vi gillar Messi och Barcelona mer?

Kräver du att vi ska tycka att Messi är bäst i världen? Jag kan inte ljuga för mig själv och hur gärna jag än hade velat att han var bäst är han inte det i mina ögon. Tycker du det är det upp till dig men förvänta dig fan inte att jag ska tycka som du bara för sakens skull.
Barcelona Visca_Barca
2008-05-29 21:31
snälla laporta ta hem Ten Cate igen.
hoppas han kommer ti barca igen.

PEP O TEN CATE
Barcelona Criff
2008-05-29 21:20
Jag själv skulle hellre vilja se en ung och lovande målvakt som backup, som någon nämnt innan, typ Ochoa.
Men jag tror ledningen tänker att Oier ska ta över det sen men hade dem bara tänkt till lite där så dem hade värvat en lite äldre, då hade man haft en hungrig och ung målvakt bakom Valdes som hade fått en perfekt lärlings period.
Oier tycker jag är för ung för tillfället för att vikariera som reservmålvakt.
Barcelona nemo
2008-05-29 21:13
FC-Barcelona: Varken jag eller Delarocha har förnekat att Messi är en av de bästa, så vad har du fått den uppfattningen från?

Vi svarade bara på din fråga angående varför Messi inte vann hem titeln som världens bästa under Barcas "gyllene år".
Barcelona älskabarcelona
2008-05-29 21:12
Skönt att höra om att Laporta kommer ge det Del nido vill ha för alves . Jag älskar den spelaren . Han har varit min favorit i 2 år , när det gäller nån spelare som inte spelar i Barca . De skulle va en dröm om man fick han :D
Barcelona Dizzy
2008-05-29 21:00
Criff

Självklart är det inte bra! Men kom igen det var väldigt länge sen han stog i mål:D Jag själv hoppas han får stå mer matcher och visa vad han går för. Jag tror inte Pinto är lika klantig som Valdes:D
Barcelona Criff
2008-05-29 20:56
Inte för att klanka ner på Pinto, men han har stått i målet 3 officiella matcher och släppte in 7 mål :)
Barcelona FC-Barcelona
2008-05-29 20:48
Delarocha RIP Puerta.
nemo.

Att skriva ett sådan långt inlägg, och den andra tar och kopierar inlägget, patetiskt! sen att änndå tycka att messi inte är en av dem bäst (har inga ord till de! faktiskt har INGA ORD TILL ERA INLÄGG!!!
Barcelona Dizzy
2008-05-29 20:47
lagkapten

Håller med dig till 100%. Amelia hade varit riktigt grym att ha i Barca. Men tyvärr så vill Barca satsa på Valdes det är hur dåligt som helst. Valdes håller inte. Men nu när Pinto har förlängt så kanske Pinto får stå istället för Valdes. Pinto har bara stått 3 eller 4 matcher för barca han har inte ens visat upp sig.

Jag skälv tror Pinto är bättre än Valdes om man ger han många matcher i benen.
Barcelona Giovanni17
2008-05-29 20:47
aja hur bra är inte det då har vi råda att lägga dem 32 miljoner euro för dani alves.:):)
Barcelona Ciao-V
2008-05-29 20:39
Har ni läst nyheten om att FC Barcelona kommer att få minst 700 000 euro från FIFA, som ersättning av de åtta spelare som deltar i landslagspelet i EM. Det står i Barcelonas officiella hemsida. Se länken ovan.

Hör och häpna, detta kommer att leda till att klubblagen framöver kämpar hårt för att få in sina spelare i landslagsspel.

Snart kommer vi att få höra igen det där tjafset om att Raul måste vara med i landslaget från högsta nivån i Madrid(inget illa om Raul som är en juste person).
I framtiden kommer det inte att handla om bara ära att representera sitt land och prestation utan även om pengar.
Barcelona lagkapten
2008-05-29 20:39
Sen kan jag bara inte förstå att ledningen återigen vägrar att förstärka målvaktsidan(Nej, jag ser inte Pinto som en större förstärkning).

Om man nu inte vill ersätta Valdes med någon målvakt av värdsklass, som tex. Cech som ryktats va på väg bort, kan man ju i alla fall köpa in ett billigt yngre alternativ som KAN konkurerra med Valdes.

Som jag har skrivit innan, Marco Amelia i nedflyttade Livorno skulle va ett billigt och bra alternativ. 26 år och han är, till skillnad från Valdes, landslagsman för Italien.

Sen kan jag inte förstå att Valdes känner sig så säker som det snackas om, och därför presterar sämre. Hade jag varit i hans kläder hade jag skämts otroligt mycket över alla missar och tabbar.

Hur kan man känna sig så säker på sin plats efter att man varje säsong gör 3-4 grova tabbar? Felet är just att de andra två målvakterna inte håller måttet, helt enkelt.
Annons: