/spanien/barcelona/forum/222.aspx/spanien/barcelona/forum/222.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Nesto
2018-08-20 12:26
1,25 miljarder för Rakticic som fyller 31 i Mars? Känns som att det är ett erbjudande vi bara för detta fönster.

Däremot kan de bli lite för lite erfarenhet på mittfältet om han lämnar.
Ska tillägga att jag anser att Coutinho ska sitta på vänsterplatsen i anfallet och inte på mittfältet.
Barcelona Erik Satie
2018-08-20 12:13
Skulle sälja Rakitic direkt. De kan även få Suarez gratis.
Barcelona Lion24
2018-08-20 12:09
Luis Suarez... På länktips hittar vi en video där Umtiti passar Dembele som befinner sig mellan motståndarens mittfält och backlinje. Utgångspositionen för en ytteranfallare ska i mitt tycke vara att bredda men ju närmre vi kommer mål så ska spelaren in i banan. Samtidigt kan man som Dembele ibland röra sig inåt mot den ytan där han får bollen. Dembele gör det fint med första touchen. Det är viktigare än man tror, med en bra första touch övergår du från fas 1 till fas 2 mycket snabbare. Du planerar ditt spel vilket gör att du är ett steg före din motståndare.

Men Suarez då. Vad gör Suarez? Eller vad gör han inte? När Suarez ser att Umtiti har bollen, då måste Suarez förutspå det som kan komma att ske. Det var det här som gjorde oss stora under Pep. Lita på varandra. Ta löpningen och lita på att du får bollen av din lagkamrat. Tveka aldrig, förutspå saker på planen innan dom händer. Ha alltid hjärnan igång hela tiden.

Suarez borde förutspå det som kan hända när Umtiti har bollen. Han ser att Dembele rör sig på den farliga ytan. Suarez ska vara beredd. Så fort Dembele tagit den fina första touchen mot mål så ska Suarez ta en diagonal löpning. Det här underlättar och ger väldigt många alternativ. Om Suarez tar den diagonala löpningen, då frågar han försvararen: "ska du med mig eller ska du stanna kvar på din zon". Om försvararen stannar, så kan Suarez smyga bakom backlinjen och få en enkel passning av Dembele vilket sätter Suarez i fri läge. Om försvararen följer med Suarez, då lämnar han en yta vilket gör att Dembele bara behöver dribbla av en spelare, istället för som i video båda mittbackarna helt själv.

Alltså, hjälp varandra. Lita på varandra. Ta löpningar för varandra. Du kanske inte får bollen, men du blir huvudorsaken till ett mål eller en farlig chans. Förutspå saker, tänk, tänk, tänk hela tiden. Hjärnan ska vara aktiv i 90 minuter. Den farligaste vapnet man har som spelare är huvudet. Suarez måste erbjuda mer än det han gör. Vi har ändrat hela vårt spelsystem för han, nu måste han ge mycket mer tillbaka.
Barcelona Meneysuarez91011
2018-08-20 12:07
Sälj Rakitic, sälj sälj sälj.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-20 12:02
Hade utan tvekan sålt rakitic till Psg för en bra summa. Kanske 80-85m? Taget. Eller kanske någon slags bytesaffär där vi får verratti? Ja, jag vet. Jag drömmer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Illusionista
2018-08-20 12:00
Barcelona pair wanted at Parc des Princes

Paris Saint-Germain are exploring the option of luring Ivan Rakitic and Sergio Busquets away from Barcelona, reports Spanish publication Sport.

Their efforts to land Busquets appear set to come to nothing, with it understood that the World Cup winner has fresh terms in place at Camp Nou which will raise his release clause to €200 million (£179m/$228m).

PSG may, however, have more success with Rakitic, with it possible that they could meet the €125m (£112m/$143m) asking price in his contract.


Källa: Goal

Om det stämmer, vilket jag inte tror, så skulle ingen tveka att lämna Rakitic över till PSG för 125 miljoner euro? Rakitic är en otroligt duktig fotbollsspelare och jag tycker verkligen han passar bra i Barcelona, balanserar mittfältet på ett fint sätt men 125 miljoner euro? Sälj!
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 11:53
Börjar ryktas om de jong igen samtidigt ryktas busquets eller Rakitic bort till psg. Rakitic ut och de jong in? Hell yes!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 11:48
Unicef Ja eller så ger man fan i att höja lönen då han förlängde sitt kontrakt för 16 månader sen. Vill han lämna för att tjäna bättre så får han mer än gärna göra det. Trött på hur ofta våra spelare får nya kontrakt och lönehöjningar...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-08-20 11:38
Vill man klaga så får man klaga, så länge man följer reglerna och håller en god nivå. Vill man istället vara optimist och nöjd så får man också vara det, så länge man följer reglerna och håller en god nivå. Vill man slippa läsa klagomål, då får man scrolla vidare och läsa andra inlägg. Likadant om man inte vill läsa nöjda och glada inlägg. Det viktigaste är respekt. Vi är ett tiotal skribenter härinne, kanske 100, det är normalt att alla inte tänker likadant. Man är oense och man ser olika saker med olika perspektiv, fullt normalt och mänskligt.

En av de allra värsta kommentarerna jag verkligen ogillar är typ "tror du att du vet mer än tränaren". Om vi ska tänka så då är det ingen mening att ha ett forum för Barcelona överhuvudtaget. Eftersom vi ändå inte kan göra skillnad och vi inte vet mer än tränaren, vad har man då att diskutera? Fåglar som flyger över Barcelona? Vi är ju ändå inte tränare i klubben och tränaren vet mer än oss, vad ska vi med diskussioner till då?

Jag kan erkänna att jag är en stor kritiker som kanske drar ner glädjen och optimisten här inne men jag hoppas och tycker ändå att jag oftast gör det med en någorlunda god nivå. Vill man läsa, läs. Vill man inte "dras ner", scrolla vidare. Alla är inte lika negativa, eller lika positiva. Det viktigaste är respekt mot varandras åsikter. Sen kan det hetta till nångång och det kan rinna över men grundtänket ska vara respekt.
Barcelona Unicef1983
2018-08-20 11:36
#5 SergioBusquets : Fast det är ändå rimligt med tanke på SergioB ålder kontra kontraktslängden. Varför skriva ett längre kontrakt än så med en spelare som är 30?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-20 10:59
Barça wants to renew Sergio Busquets contract which he will sign in September. It will be the same contract but with a pay raise. It will still expire in 2021 with a 200M buyout fee. [rac1] Vi är nog den enda klubben som enbart höjer lönen....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-08-20 09:52
@messiooooxavii:


Du gnäller otroligt mycket på andra skribenter. Fokusera på att bidra själv. Ett forum är till för att vädra sina åsikter och diskutera med andra fans. Klart att många också är oense med Valverde om hur laget ska styras och vilken taktik som ska användas. Höj nivån!
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-08-20 09:45
Det mest positiva än så länge är att VV verkar hålla en 4-3-3 formation. Dembele ser väldigt spännande ut och Malcolm känns också stekhet.

Vilken otrolig bänk vi hade i Lördags, för en gångs skull verkar vi verkligen ha flera olika alternativ. Behöver vi anfallskraft har vi Cou,Malcolm,Dembele och behöver vi stabilitet har vi Vidal,Roberto,Rakitic,Arthur. Nu är det upp till VV att få till det här och skapa bra balans samtidigt samtliga får speltid.
Barcelona Cúles
2018-08-20 08:45
Lopetegui: The league is the competition that tells you how good each team really is

Lyssna och lär, Madridfans.
Barcelona Cruijffism
2018-08-20 02:49
[QUOTE=MrKnowledge]Jag tyckte vi spela bra igår men tydligen måste pep stå vid bänken för att de ska vara fin fotboll... [/QUOTE] Vi spela riktigt bra igår. Abelardo är en skicklig tränare defensivt. De spela kompakt, stängde ner allt i sista tredjedelen för oss. Som ett possessionlag är det bland det jobbigaste man kan möta. likväl har vi 20 skott, 10 på mål. Hade det inte varit för en bra match från Pacheco och dålig beslutsförmåga i sista tredjedelen från oss så vinner vi detta med 6,7-0. kritisera Valverdes laguttagningar, fine, jag gör detsamma, men att kritisera vår fotboll när vi lirar bra? då vet i fan vilken kravbild man har då... Vi har en skicklig tränare, bra bredd på truppen (behövs dock en ST, Suarez deckis), Miranda är Albas back-up, Puig som snart tar klivet upp, Aleña snart spelklar, vi har världens bästa spelare. Ryck upp er :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messmargodly
2018-08-20 01:17
Tänk Om alla världens barca fans fick välja hur vi skulle spela . Eller vi vänder på det ,om alla världens barca fans slutade följa barca för att dom inte spelar som just den personen finner underhållande, ja då vet jag inte hur många fans vi haft kvar. Jag tycker det är löjligt med alla hobbycoacher som ska läxa upp Valverde, jag stör mig på ständiga klagandet för att vi inte spelar som under pep. Vakna upp och stötta laget för att dom har givit oss suportrar så mycket att glädjas åt under snart 15 år i världens absolut svåraste liga där oavgjort resultat borta mot At. Madrid räknas som en katastrof . Valverde FÅR inte välja spelare som ska värvas in i Barca, det får ingen tränare då vi har en röd tråd som sportcheferna i samråd med Coachen värvar in. Förra säsongen trodde alla på förhand att vi skulle gå titellösa efter katastrof fönstret. Vad gör Valverde ? Med materialet han får går vi nästan obesegrade igenom ligan, vinner cuppen och snöpligt åker ut mot Roma. Snöpligt anser jag då Valverde gjorde vad han gjort hela sösongen med facit en enda förlust fram till Roma matchen, vore korkat av honom att ändra system som hade bara veckan innan gett oss 4 -1. Glöm forfarande inte den tunna spelartruppen vi hade förra säsongen. Men nej vi spelar inte som under pep då ska vi alla skita i och stötta laget. 3 förluster i rad och Valverde ryker från posten, det är hans värklighet, han har inte förtroendet att mönstra ett mittfält med Puig och Rafinha flankerade av Miranda etc. Detta är förmodligen spelare som Valverde inte kommer att träna när dom utvecklas till världspelare just på grund av att han inte har förtoendet att misslyckas, hell en dubbel räknas som ett misslyckande. Återigen, detta forum är förpestat av fans som började följa barca under peps tid och vet inte att det fanns en tid innan pep. Spelar vi inte som under pep ja då är vi inte våran historia trogna sägs det. Patetiskt säger jag för våran historia som klubb är betydligt längre än åren under pep. Peps era var en fantastisk era, men då hade vi helt andra spelare, nu har vi dom vi har och så länge grabbarna ger ifrån sig 100 % ja då tycker jag att vi fans borde göra det också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-20 00:22
@messiooooxavii:
Vet inte om jag räknas som en av de många. Men vad jag vet är att jag inte vill se den sortens fotboll vår tränare valt att prioritera över tid. Om det sedan per definiton betyder att jag tror mig veta mer om fotboll än Valverde, så verkar du veta mer om mina tankar än vad jag själv gör. Vilket låter galet, när man tänker efter ett varv till.
Barcelona messiooooxavii
2018-08-19 23:03
Real kommer komma minst 10p bakom oss iår. Deras spel avslutas med inlägg varje gång , precis som förr. Fast nu rullar dom boll mer innan ett inlägg kommer vilket resulterar i färre inlägg = färre målchanser - Ronaldo = 10p i november
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-19 22:56
Minns när ”folk” kallade Asensio för världens bästa talang. Roliga tider minst sagt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-08-19 21:54
”Det spelar ingen roll för mig vart jag spelar”
-Rakitic

Den inställningen är fan sällsynt, och ändå snackar folk skit om honom vad han än gör.
Barcelona El_Jefe
2018-08-19 21:18
@II Barça II:


Det är samma personer som hävdar att PL håller högre kvalitet än LaLiga, att Ronaldo är bättre än Messi och att spelare som Schools och Totti är legendarer men att Barcelonaspelarna som är lojala är "fega" som inte "bevisar sig" i en annan liga. Hade de haft någon som helst stolthet hade de satt sig ner, hållit käften och aldrig någonsin uttalat sig om något fotbollsrelaterat igen. Men de bara låtsas som att de regnar och hoppas på nästa intelligensbefriade åsiktståg. Men det är klart, det är ju inte samhällseliten vi talar om direkt....
Barcelona Infinit8Don
2018-08-19 19:58
Kluivert vilken assist för Roma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2018-08-19 19:23
Galet va många på detta forum tror sig veta bättre än Valverde .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2018-08-19 19:09
Alltså den där Fred i Man U damn va oteknisk spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-08-19 18:57
Skönt att en spelare som fred är uttagen i det brasilianska landslaget. Ökar chanserna för att Arthur ska starta med en sån dålig spelare i truppen. Casemiro Arthur Coutinho Costa Firmino Neymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-19 18:51
Pogba har inget å göra i Barca. Nästan så att jag föredrar Raketen. Han sätter iaf transportpassar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-08-19 18:45
Det fans Real supportrar som påstod att Mourinho var en bättre tränare än Pep. Jag undrar om de inte skäms idag.. Pep kommer gå till historien som en av de bästa någonsin. Hoppas att återvänder hem innan han lägger ner tränarkarriären.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-19 18:23
Oj vad pogba mår dåligt i detta manu. Vem gör inte det iofs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-19 18:13
Montoya i Brighton? Kvittar ju i vilket lag han spelar i han är med och vinner mot Mourinho ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-19 17:56
Martial så överskattad, bra att vi köpte Malcom istället, 2 år yngre och verkar inte ha samma attitydsproblem.
Annons: