/spanien/barcelona/forum/22172.aspx/spanien/barcelona/forum/22172.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Ashburn
2008-06-24 15:59
Kan någon berätta varför Dos Santos valde att lämna Barcelona för Tottenham? Schism inom klubben? Som jag förstod det fick han ju även gott om speltid sett till hans ålder? Allt verkar märkligt...

Mvh
Barcelona Dizzy
2008-06-24 15:56
Vilken målvakt tror ni Pep kommer att satsa på? Valdes Jorquera eller Pinto? Jag själv hoppas på Pinto ge han några matcher i benen så kan han blir riktigt bra!
Barcelona Patrick Kluivert
2008-06-24 15:46
Någon som vet vart man kan se barcas nya matchtröjor ?
Barcelona R_10_ME
2008-06-24 15:42
kolla länken vlken spelare
Real Madrid petter.l
2008-06-24 15:38
tarrak: Min poäng var väl att om man blir utsedd till säsongens spelare så bör man väl ha haft en hyfsat jämn form. Men visst, jag ska inte komma och säga att jag vet jättemycket om Arsjavin. Det är ju svårt att ha ordentlig koll på den ryska ligan, trots dess uppenbara kvalitet (sjätte bästa ligan sett till UEFA-koefficienter). Och det klart att det är en chansning att värva en spelare som aldrig lirat utanför Ryssland förut.
Barcelona Dizzy
2008-06-24 15:35
Patrick Kluivert

Håller med dig ingen Hleb. In med Silva istället.
Barcelona Patrick Kluivert
2008-06-24 15:34
Hoppas värkligen inte att barca köper hleb. Bara slöseri med pengar, eftersom att han har ingen att peta i startelvan. Kommer att få nöta bänk som gudjohnsen. Elr vad tycker ni ?
Barcelona Holländaren
2008-06-24 15:33
Folk överskattar Cruyffs makt ganska rejält ja. Betvivlar att han är särskilt inblandad numera, han har kritiserat klubben för att bara värva portugis/fransktalande spelare vilket lätt kan ge grupperingar, och den varan tycks det ju inte bli något slut på om vi signar Adebayor i alla fall.
Barcelona BARCA Life
2008-06-24 15:30
Arshavin har hållt en hög nivå i Ryska ligan dock så vet jag inte hur hög kvaliteten är där borta ...

länktips om arshavin.
Barcelona tarrak
2008-06-24 15:23
petter.l

Jag är väl medveten om hans priser och att han anses som Rysslands bäste spelare, men vad jag menade är att det är viktigt att se en spelare över en hel säsong. Är han väldigt ojämn? Har han svårt att ta sig ur formsvackor? Tar han tag i spelet när det går tungt för laget? osv. Vidare så vill man kanske veta lite hur han är som person. Skötsam? En ledare? Problembarn? Hur skulle han klara en omställning till ett ny land, socialt och fotbollsmässigt. Alla viktiga frågor som man inte får svar på om man bara ser till några enstaka matcher framför tv:n.

Vad det gäller Drogba så var han 26 när han gick till Chelsea och han är väl ett av få bra exempel på latebloomers som kommit upp i världsklass. Någon 27-åringen har jag inte hört talas om.

Jag säger inte att Arsjavain skulle vara en dålig värvning, däremot ville jag ifrågasätta alla som sitter och kastar skit på vår ledning för att de inte inser hur bra han är. De har nog bra mycket bättre koll på ryssen än någon på detta forum.
Real Madrid Kalle88
2008-06-24 15:02
grabbar kolla länktipset? borde inte vi satsa på silva istället för hleb??
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-06-24 14:49
Ni som klagar på att Adebayor missar så många chanser, det gör även Eto'o.
Men jag vill ändå inte ha hit honom för jag tror han är som flera säger en "one season" spelare.
Den ultimataste centertanken skulle vara Drogba, men han lär aldrig komma.
Helst av allt vill jag ha kvar Eto'o, så jag hoppas han vill stanna och ge 100%.
Real Madrid petter.l
2008-06-24 14:40
tarrak: Jag förstår inte riktigt. 2006 blev han utsedd till _säsongens spelare_ i ryska ligan. 2007 försvann den utmärkelsen, då blev han istället utsedd till säsongens bästa vänsterforward. Vad är det som säger att han inte håller i en hel säsong?

Det är för övrigt inte särskilt ovanligt att spelare blommar ut sent. Didier Drogba fyllde 27 året han gick till Chelsea och fick sitt stora genombrott, och det är väl ingen här som säger att han inte är en världsspelare.
Barcelona barcadinho
2008-06-24 14:39
Cruyff har en del inflytande uppe hos ledningen, men att han ska bestäma spelsystem är överdrift.
Det är Pep och bara Pep som kommer att bestämma såna saker.
Och man behöver inte överdriva för mycket med vissa spelsystem som egentligen är alla ganska lika. Jag menar 4-3-3 eller 4-3-1-2 är nästan likadana, och 3-4-3 är också ganska likt. Valet beror en del på vilka spelare man har att använda, samt motståndaren.
4-5-1 är däremot klart deffensivt.

Det går trögt lite nu med värvningar, men det är nägot som jag förväntade mig. "Den första halvan" att förstärka försvaret gick lagom svårt med lite babbel med Del Nido. Men alla visste att "den andra halvan" skulle bli svårare.
Då hanldar det om att byta Deco/R10/Etoo med ersättare med kvaliteter. Betydligt svårare förstås.
Det är mycket tid kvar till säsongens start, men förtroendets val sterssar alla. Hoppas att man inte ta snabba-dåliga beslut pga stress.

En sak till som gjorde det lättare trots allt med Alves är att man började väldigt tidigt med att förhandla, båda med Sevilla och spelaren. Att Alves vill själv flytta gjorde det lättare.

Nu finns det inte mycket pengar kvar och man behöver tänka "dubbellt", dvs att värva t ex Adebayor krävs pengar från en försäljning av nån av de stora tre, osv.

Jag tänker inte klaga på att man spenderade pengarna på Alves, Keita, Pigue och Caceres eftersom jag anser att de är viktiga och nödvändiga värvningar.

Om Arsjavin - jag har förstått att man ska ta första kontakten. Man stänger inte helt möjligheterna. Vi får väl se vad Zenits ledning säger. Det räcker inte med att han själv vill till barca.

Tarrak har en poäng - det finns väldigt många duktiga spelare som vill till barca. Vi har plats för max 24.
Barcelona tarrak
2008-06-24 14:15
Måste säga att det här med Arshavin har blivit lite av en masspsykos. Visst, en väldigt begåvad fotbollsspelare som har gjort två bra matcher i EM och även i UEFA-cupen har han bevisat att han kan prestera på högsta nivå. Men hur är han över en hel säsong? Är det någon som vet eller ens bryr sig. Det måste finnas en anledning till att han inte har blivit ett hett namn på marknaden förrän det senaste halvåret, med tanke på att han är 27 år.

Genom åren har man sett många duktiga spelare, som har lyckats pricka in en formtopp under ett mästerskap och bli namnet på allas läppar, för att aldrig vara i närheten av samma nivå igen. Scillachi, Diouf, Recber är bara några exempel som poppar upp.
Barcelona OkkaPokka1
2008-06-24 13:58
Men skit... Ingen Modric först.. Sen nu ingen Arshavin. Vad är hungriga spelare för er, Tixi och Ingla?

Om Hleb värvas har han mycket och bevisa..
Barcelona Smogen
2008-06-24 13:55
Det börjar kännas riktigt tungt inför fortsättningen av silly season. Men man har ju ändå hoppet om att ledningen ska göra vettuga värvningar och behålla en del "vettiga" spelare.

En sak att glädja sig över i all befarad bedrövelse är att ledningen ändå satsar på egna ungdomar. 4-7 spelare som ska få förtroendet under försäsongen för att man ska se vad de kan uträtta. Eller så får de helt enkelt följa med för att Barca vill visa att de åtminstone står vid en nästan öppen dörren för a-lagsspel.

Man kan ju jämföra med t.ex. Real Madrid som iår valt att inte ge en enda ungdomsspelare chansen...en linje som man verkar följa allt tydligare för varje år.
Detta borde ju göra väldigt mycket enklare för andra lag t.ex. Barcelona, att värva lovande ungdomar. Ska man välja mellan ett lag där man aldrig får chansen eller ett lag som odlar världsspelare varje år är ju svaret ganska enkelt...
Barcelona Rambla
2008-06-24 13:53
Jag tror att de flesta överdriver Cruyffs inflytande över vilka beslut klubben tar. Nog rådfrågas hans men om alla viktiga beslut måste gå genom honom så undrar man ju hur det är ställt hos Laporta.

När det gäller Sandro Rosell så sägs det väl att han mer vill driva klubben som ett modernt företag medans Laporta mer anser det vara viktigt att de katalanska traditionerna och värderingarna efterföljs. Lägg där till hans politiska ambitioner som han i mitt tyckte i allt för stor utstäckning har låtit påverka hans omdöme och beslut.

Frågan är om någon av de båda är rätt person att leda klubben. Att de har stor kärlek och passion för klubben Barcelona råder det inget tvivel om, men de låter visa det på helt olika sätt.
Barcelona Salcini
2008-06-24 13:45
Ämne: Salcini:

Hur skul....
Jag har inte sagt förbjuda, han skulle inte förbjuda uppställningen, men han skulle inte uppskatta den. Han skulle bli sur och Laporta hade krupit på sina bara knän.

Jag vet också att 4-3-1-2 har varit den mest aktuella uppställningen, svarade på någon annans idé. Jag tycker dock att det varit intressant att spela som Barca gjorde under "Dream Team" tiden, 3-4-1-2 med allt vad den innebar, men det lär nog inte hända så som fotbollen ser ut idag.

Angående Laporta har jag inte allt för stort förtroende för honom. Däremot verkar Sandri inte mycket bättre han. De spelare han "lovar" att han skall värva känns antingen överlödiga(Aguero) eller diviga(C. Ronaldo). Tycker att ledningens linje ser bra ut än så länge, unga hungriga spelare som kan tänka sig att sitta på bänken men som inte gör bort sig när dom väl får spela. Detta istället för att värva en Henry på en position där vi redan har högklassiga spelare.
Barcelona Gabriel
2008-06-24 13:44
Rambla

Jag håller med. Förtroendet för styrelsen är borta för min del. Dags att Rosell tar över.
Barcelona tarrak
2008-06-24 13:42
Rambla

Men du får tänka på att Cruyff aldrig skulle förordat Pep för jobbet, om han planerat att använda sig av en uppställning som inte faller Cruyff i smaken.
Barcelona DaniAlves
2008-06-24 13:34
Grattis Kungen Messi!

Om det nu är sant att Barcelona väljer att INTE köpa Arshavin så tycker jag dom gör riktigt dåligt ifrån sig, först Modric och nu Arshavin.
Barcelona Exclusive
2008-06-24 13:30
Kan någon en sida där man kan se Keitas mål mot Sudan t ex? hittar inte på rojadirecta eller footytube..tacksam för svar
Barcelona Rambla
2008-06-24 13:24
Salcini:

Hur skulle Cruyff kunna förbjuda Pep vilket spelsystem denne vill använda sig utav? Cruyff har inte befogenhet att förbjuda Pep någonting. Dessutom så kastar ni om siffrorna lite, det har hela tiden varit tal om 4-3-1-2 och inget annat.
Barcelona Rambla
2008-06-24 13:18
Jag har bara en sak att säga.

Laporta, Tixi i Ingla, dimisión!!!

Barcelona Salcini
2008-06-24 13:17
Ämne: Tanken har slagit mi....
Tror och hoppas inte att risken är allt för stor att vi kommer börja köra 4-2-3-1 nästa säsong. Cruyff har tidigare varit förbannad över att van Basten börjat använda det i Hollands landslag. Tror verkligen inte att han skulle tillåta den uppställningen i Barcelona, med tanke på det inflytande han har i klubben. Dessutom är Pep också influerad av Cruyffs tankar och idéer så jag tror att vi antingen får se en ny form av 4-3-3 eller, något som jag skulle tycka vara intressant, en 3-4-3 uppställning.

Länge leve totalfotbollen!
Barcelona MESSI_CE_Iniesta_V.Valdes
2008-06-24 13:05
Vi ska alltså värva in en Centertank som kan bryta mönstret om det låser sig i spelet en match, en plan B alltså. Tycker ni inte som mig då att det är lite väl lyxigt att punga upp 30 mille för en plan B spelare?
Barcelona Gud är störst!
2008-06-24 12:58
Fyfan alltså jag börjar bli trött på den här ledningen, vadå letar andra alternativ? Adebayor eller han duger itne om jag ska vara ärlig han kommer floppa. Marc Ingla vart kom du ifrån men försvinn lika snabbt bara!
Barcelona Dizzy
2008-06-24 12:52
Kolla in video klippet på Dani Alves:D
Barcelona tarrak
2008-06-24 12:50
Det är inget snack om att det kommer att ske jobbiga förändringar och att vi tvingas säga hej då till en del gamla favoriter, men det är ett nödvändigt ont. Förra säsongen ställde vi upp med den kanske vassaste samling fotbollspelare världen skådat. Vi slutade 18 poäng efter Madrid. Nu hoppas jag att Pep kan forma spelarna till ett lag igen och han har mitt fulla förtroende att göra det, på det sätt han anser vara bäst. Det tycker jag att ni också borde göra, åtminstone tills motsatsen är bevisad.
Annons: