/spanien/barcelona/forum/2197.aspx/spanien/barcelona/forum/2197.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2016-03-21 15:55
Messi slog frisparken som resulterade i mål nr 1 och passade Neymar som fälldes och således inblandad i mål nr 2. Inget mål och ingen assist men ändå hade huvudrollen i båda målen.
Barcelona neymar JR
2016-03-21 15:32
Eh hade Messi slagit straffen och gjort mål så hade han varit kungen ju. Messi var bra, men tyvärr tvingas han till för mycket ansvar som mittfältet inte klarade av. Stundtals trodde jag att det var xavi med nr 10. Problemet blir ju när han både får axla spelmotor rollen samt framspelare samtidigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-03-21 15:29
Reymar Om det hade stått Ronaldo med C på Messis tröja, så hade folk som du tappat hakan över speluppfattningen å passningarna och förundrat frågat sig vad som hänt med honom. Herregud, han kan ju så mycket mer än göra mål. Somliga är emellertid helt oförmögna att läsa det finstilta i spelet och det förefaller som om du defenitivt tillhör dessa. Därmed inte sagt att Messi var omänskligt bra igår Men det är däremot mer än omänskligt att tro en spelare om, att i varenda match bevisa för kreti och pleti att man är den störste genom tiderna. Med den måttstocken hade ingen klarat sig från att bli utbytt i gårdagens match. Men du anser alltså inte att Messi är att betrakta som den bäste någonsin? Och att Busquets borde säljas? Blåkulla nästa. Med huvudet på skaft. Sopa.
Barcelona Reymar
2016-03-21 14:28
@Kröjff:

Jo för han var omänskligt bra igår eller... Sällan har jag sett en så loj och ointresserad Messi som igår och värt att nämna är att han var kapten igår.. Och om man nu är TIDERNAS bäste spelare borde man inte då vara överlägsen sina med och motspelare för igår var hans insats allt annat än godkänd.
Barcelona enkos
2016-03-21 14:20
Vi har nu inte förlorat i 39 matcher men under en del av dessa matcher har spelarna visat dålig inställning och uppträtt arrogant och nonchalant. Vems fel är det och finns det någon som kan dra spelarna i örat och få de att inse att en match spelas i 90 minuter och inte starta och avsluta matcher på ett oansvarigt sätt. Vi är visst bättre lag än Real men den inställning som Real visar genom att aldrig slappa av utan kör med gasen i botten tills domaren blåser av matchen är bara att avguda. Att sen Real inte är lika bra som Barca och räcker inte alltid mot bättre motstånd är en annan femma. Att vi spelar matcher var 3-4 dag är ingen ursäkt och att bara påstå vi har match om 3 dagar är bara idiotisk. LE borde inför varje match ta snack med spelarna och deklarera att är man inte 100% ska man helt enkelt vila eller hoppa in när det behövs. Nu har vi trots tuff spelschema roterar en del och det bara är Messi som har spelat alla matcher under våren och han springer aldrig ihjäl sig utan 60 av 90 minuter tar det som en träningspass. Så spelschemat är ingen ursäkt.
Barcelona Erik Satie
2016-03-21 13:42
Riktigt bra att barca tappade igår. Nu lär spelarna sig att de inte kan spela av matcherna på det viset utan måste kämpa!
Barcelona Junta Dimision
2016-03-21 13:20
erkano

Anledningen till att Arda kritiseras för sina gula kort är för att han tar de genom misstajmade glidtacklingar som inte är nödvändiga. Hade han tagit taktiska gula kort som stoppar t.ex. kontringar hade det varit en annan femma men de flesta varningar han har tagit hittills har varit för att han inte varit tillräckligt smart nog. I mitt tycke har Arda en lång väg att vandra för att kunna bli startspelare i dagens Barcelona och då fyller han 29 i år.
Vlom
2016-03-21 13:10
Ska även tilläggas att Jordi Alba och Ronald Koeman fyller idag 27 år gammal respektive 53 år gammal. Stort grattis till bägge herrarna!
Vlom
2016-03-21 12:59
Idag fyller Ronaldinho 36 år gammal.

Tänka sig vad tiden går fort...

Hur som haver, grattis på födelsedagen till mannen som drog upp klubben från gyttjan och förde oss tillbaka till toppen.
Barcelona Kröjff
2016-03-21 12:45
Om nå´t annat namn än Messi stått på tröja nummer 10 i Barca under gårdagens match mot Villareal, så hade han fått mer än med beröm godkänt för gårdagens insats. Men det är priset man får betala för att med all rätt betraktas som världens bäste fotbollsspelare någonsin. Ty de omänskliga kraven verkar bli därefter.
Barcelona DM1982
2016-03-21 11:51
Apparently tests say Giménez is out for 3-4 weeks so he won't be available for the first leg of the QF. @Diana Kristinne Det kommer bli tufft för Atletico så det gäller att försöka göra stor skada redan första matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-03-21 11:35
Erkano Han är kanske en bra fotbollsspelare, men hans still passar inte Barca. Men vi får se nästa säsong, om han blir kvar tills dess.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2016-03-21 11:30
@CanBarca:


Köp från officiella fanshoppen på ex flygfältet eller i stan. Alternativt beställ på förhand om ni är oroliga att ni inte ska få bljetter. Officiella hemsidan säkrast..
Barcelona Katalano
2016-03-21 10:19
Mathieu har haft ett par riktigt bra matcher på slutet och folk härinne har börjat få hopp om honom. Sen kommer en sån match som igår där han kommer in vid 2-0 ledning och springer omkring som en huvudlös kyckling. Detta har hänt en gång tidigare, men då som vänsterback. Han kan verkligen blanda och ge Mathieu, den saken är klar.
Barcelona CanBarca
2016-03-21 09:50
Hej alla!

Jag och några polare kommer befinna oss i Barcelona om två veckor och vi tänkte passa på att kolla på Barcelona - Atletico Madrid.
Min fråga är hur man kan få tag på biljetter? Några tips
Barcelona neymar JR
2016-03-21 09:16
Ineffektivitet*
Postat via SvenskaFans-appen
erkano
2016-03-21 08:48
Snälla lägg av och kritisera Arda. Han har missat 20 matcher med Barcelona och inte fått vara med från start i säsongen, och behöver mer tid att komma in i laget. Det här är en försäsong för honom. Nästa säsong ska det smälla för honom! Om inte, så kommer även jag kritisera honom ifall han inte levererar.! Han är en fantastisk spelare egentligen, men behöver lite tid plus att hans ordinarie position i Atletico och Turkiet är ytter! Här spelar han en helt ny position! Som han senaste 10 åren inte är van vid.! Att han får gult kort ofta är väl ingen ofarligt? Varför fastnar några på att han får gult kort? Plus han får inte alls gult kort varje match. 2 senate liga matcherna var han kort fri. Men glöm inte att hans tid i Atletico fick han oxå massa gula kort pga Atleticos press och aggressivitet spel.!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-03-21 08:32
Söka syndabock känns överflödigt, alla kan göra misstag som leder till förluster. Självklart påverkar en backs misstag mer än en anfallares då man är närmre målet och det är färre personer som kan reparera misstaget. Det är inte en individuell spelare som står ansvarig för gårdagens poängtapp, det är den nonchalanta attityden hela laget visat upp flera gånger denna säsong. En nonchalant attityd som kommer leda till poängtapp, fler än den vi såg igår om det fortsätter.
Barcelona neymar JR
2016-03-21 07:16
Som sagt villareal matchen är betydligt svårare än Madrid hemma. Jobbigt att spela med en lam suarez han hämnades verkligen av möjligheten att bli avstängd mot Madrid. Han borde ha kört på 100% oavsett. Hatten av för villareal, och under all kritik vår eneffektivitet. Matheiu & Alves orkar jag inte ens diskutera. Den som gjorde mig mest missnöjd var arda. En mittfältare måste lämna och i detta läget är det just arda. Vi får casha in på honom om han inte steppar upp rejält. Rakitic bäst på plan följt av mascherano.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-03-21 05:42
@grande jw:
Detsamma kan sägas om Alves, hans inhopp var inte ett dugg bättre än Mathieus. Mascherano fick trots allt konstant agera som högerback/högerytter åt Alves utöver att vara MB.
Vlom
2016-03-21 05:39
@Barcelonistas:
Men nu hänger jag inte riktigt med Barcelonistas, vad baserar du egentligen på att Mathieu skulle på något vis föra mig sig en "dålig aura" runt laget? Finns väl inget som tyder på det... Sedan blir det förstås lite fel att prata om "losermentalitet" när vi kryssade mot ett (för dagen) imponerade Villarreal, det borde väl t.o.m. du kunna förstå väl? Att Barcelona sedan har 39 raka matcher utan förlust gör väl att begreppet "losermentalitet" ter sig än mer märkligt i detta sammanhang... Men när du ändå är igång och gärna utser Mathieu som syndabock för poängtappet, varför inte göra detsamma för Alves och Busquets som sagt? Brassen var den som stod för bolltappet på sin egen planhalva innan Villarrel gjorde reduceringsmålet. Och som jag nämnde tidigare, skänkte Busquets bort en hörna till Villarreal innan Mathieu gjorde självmålet.., Edit: Du kan väl förresten även nämna Bravo som gjorde den onödiga returen till Villarreals reduceringsmål ifall om du ändå ska haka upp dig på individuella misstag....
Barcelona Barcelonistas
2016-03-21 04:47
Vlom - visst kanske sant men fortfarande så sprider Mathieu en dålig aura runt laget. När pajasen kom in så smittade han av sig av sin loser mentalitet till övriga i försvaret. Ingen slump att vändningen sker just när han kmr in...
Vlom
2016-03-21 04:43
@Vampíro:


55' Alves in
57' 1-2
62' Busquets skänker en hörna till Villarreal.
62' 2-2
Barcelona Barcelonistas
2016-03-21 04:34
En förlust kmr komma fråga är bara när. Vi är nu uppe i 39 matcher utan förlust det kmr knappast hålla säsongen ut. Dags för Lucho och skruva upp tempot. Om två veckor får vi veta svaret vart vi verkligen ligger just nu. För det finns en del tveksamheter jag tycker MSN ser slitna ut inte riktigt det där flowet som tidigare.
Barcelona Barcelonistas
2016-03-21 04:31
Liunil Masse - du skapar alldeles för mycket drama just nu det är inte så att vi åkt ut ur Cl? Vi leder ligan så pass överlägset att det är nästan omöjligt att förvänta sig att laget ska gå ut och spela fantasifotboll när man leder ligan så pass överlägset.


Vad gäller Arsenal matchen så kan du ju ta och förklara vad du menar när du säger att dom var bättre än oss spelmässigt? Dom hade varken mer chanser elr mer boll än oss. Vi hade ett bollinnehav som resulterade till en hel del chanser i sista tredjedelen samma sak kan man inte säga om de bollinnehav som vi hade mot Bayern Munchen 2013. Den matchen skapade vi inga chanser kontra Bayern som skapade en hel del.Arsenal skapade mindre chanser, och hade mycket mindre boll, du säger dom var bättre spelmässigt min fråga till dig är då vad var dom bättre på?
Barcelona Liunil Masse
2016-03-21 03:44
[QUOTE=Barcelonistas]Liunil Masse - tycker du verkligen Arsenal var bättre än oss spelmässigt på Camp Nou? Förlåt men jag undrar vilken match du såg? Vi dominerade bollinnehavet och styrde spelet. Arsenal skapade en del via omställningar. Hur kan du få det till att dom va spelmässigt bättre? Vi gjorde ingen magisk match mot Arsenal de håller jag med om. Laget gick på halvfart när man har 0-2 från första mötet. Det kan lätt hända även om jag inte gillar det alls. Jag vill helst se laget gå ut och köra slut på sina motståndare. Jag tycker vi har sett flera gånger hur laget faktiskt går på halvfart framför allt kanske Bayern borta föra säsongen där vi i andra halvlek la av att spela fotboll. Real och Atletico är två bra test för att se var laget verkligen står. [/QUOTE] Vi dominerade också bollinnehavet mot Bayern när vi åkte med sammanlagt 7-0 över två möten 2013, var vi spelmässigt bättre där också tycker du? Vafan, Arsenal gjorde en spelmässigt bättre match än oss, end off. Resultatet av att gå på halvfart mot Arsenal? 2-2 mot Villarreal. Många spelare kände man inte igen o laget kändes tröttslaget i andra halvlek. Lucho har sagt att laget är i bättre fysiskt status än förra säsongen, kör på då! Håll uppe intensiteten, vad är problemet?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-03-21 03:18
Liunil Masse - tycker du verkligen Arsenal var bättre än oss spelmässigt på Camp Nou? Förlåt men jag undrar vilken match du såg? Vi dominerade bollinnehavet och styrde spelet. Arsenal skapade en del via omställningar. Hur kan du få det till att dom va spelmässigt bättre? Vi gjorde ingen magisk match mot Arsenal de håller jag med om. Laget gick på halvfart när man har 0-2 från första mötet. Det kan lätt hända även om jag inte gillar det alls. Jag vill helst se laget gå ut och köra slut på sina motståndare. Jag tycker vi har sett flera gånger hur laget faktiskt går på halvfart framför allt kanske Bayern borta föra säsongen där vi i andra halvlek la av att spela fotboll. Real och Atletico är två bra test för att se var laget verkligen står.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-21 03:10
För övrigt borde Barca försöka värva Sadio Mané i sommar. Kan både spela ytter på båda sidorna och striker. En perfekt back-up.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-21 03:07
[QUOTE=Barcelonistas]Vi spelade inte sämre än Arsenal på Camp Nou där överdriver du något. Den matchen gick laget på halvfart. just den matchen svårt och dra några större växlar. Syftade lite på spelet just i ligaspelet där sett lite sämre ut. Jag är inte orolig än dock jag väntar efter Clasicot innan ja säger mitt. [/QUOTE] Vi spela sämre än Arsenal. Vi var bara mer kliniska i våra avslut; men spelmässigt var de bättre. Alltså vadå halvfart hit o dit? Det är mars månad, ska inte finnas någon halvfart. Hålla uppe intensiteten är riktigt viktigt. Inte såg vi någon halvfart i någon match från oss förra säsongen vid denna tidpunkten? Vi körde på. Vet inte om jag ska tro på att vi medvetet spelar skit vissa matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-03-21 02:41
Vi spelade inte sämre än Arsenal på Camp Nou där överdriver du något. Den matchen gick laget på halvfart. just den matchen svårt och dra några större växlar. Syftade lite på spelet just i ligaspelet där sett lite sämre ut. Jag är inte orolig än dock jag väntar efter Clasicot innan ja säger mitt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: