/spanien/barcelona/forum/21952.aspx/spanien/barcelona/forum/21952.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-29 13:55
Rambla

Nej, jag tycker också det verkar otroligt. Men iofs så vet vi inte riktigt hur Pep tänker, han verkar ju sjukligt besatt av Trez :P.

Jaja, vi får se hur denna saga slutar, som du sa så vill barca först bli av med Eto'o.
Barcelona Rambla (Firenze)
2008-07-29 13:46
Det finns inte en chans att Barça bjuder €22m fòr en 31-àring. Ja, de betalade de summorna fòr Henry, men det ar lite skillnad pà spelarnas status. Anyway, de kommer inte att bjuda nàgot sà lànge Samuel ar kvar i klubben.
Spanien Clichy #22
2008-07-29 13:41
Rambla (Firenze)//

Ska kolla in Zapater. Låter intressant!

Heywood Jablome//
Ska bort från datorn nu och kommer inte att kunna läsa här de närmaste dagarna. Men skicka gärna länk till artikeln via PM. Tack för mig
Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-29 13:22
Barca sägs lägga ett bud på trez nu när de är i Italien. Kolla länktips.
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 13:14
Mycket resa för spelarna nu. På torsdag åker de till USA och då börjar "jippot" igen och efter en vecka i USA kommer de tillbaka till Barcelona.

Annars så tycker Laporta att Messi har varit mogen och att spelaren vill spela för både klubb och landslag. Laporta säger också att det finns bud på Eto'o och att Eto'o har skött sig bra under försäsongen men det är som sagt Txiki och Pep som bestämmer.

Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-29 13:11
Vilka vi ska möta i CL-kvalet är ännu inte bestämt, "Bojan.Messi.Etoo".
Barcelona Rambla (Firenze)
2008-07-29 13:09
Ämne: Rambla. Det har vari....
Barça anlander nog fòrst i morgon. Om Fiorentina tranar vet jag inte, ja om de tranar vid stadion alltsà.
Barcelona Bojan.Messi.Etoo
2008-07-29 13:02
Vem mötter vi Cl kvalet ???
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 12:59
Rambla. Det har varit väldigt varmt i Sverige också för den delen.

Finns det ingen träning du kan titta på?
Barcelona Rambla (Firenze)
2008-07-29 12:47
Clichy #22:

Zapater fràn Zaragoza borde Arsenal gà efter. Han ar 21 àr men trots det rutinerad dà han varit ordinarie i Zaragoza under flera sasonger. En stentuff spelare, en duglig passningsspelare och som dessutom kan spela pà fler positioner. Jag har fòr mig han spelade hògerback senaste sasongen.

Nar det galler OS, sà ska klubbarna slappa spelare under 23 àr. Det ar tex darfòr Madrid inte behòver slappa Robinho. De òver 23 ar det upp till klubbarna hur de vill gòra.

Jag har varit pà lite sightseeing nu men det ar fòr varmt att vistas ute, sà det fàr bli lite internetcafé eftersom det ar svalt dar. ;)
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 12:26
Clichy #22 // Ja, fast Senna är 32 om jag inte har fel, men han är en duktig fotbollsspelare. I England och Spanien vet jag iaf. I England får man skriva proffskontrakt som 16åring, i Spanien är det 18. Laporta är irriterad och ville ändra på det, jag tror säkert att det snart kommer att ändras. Jag hade en jättebra artikel som jag läste angående engelska lag som köper spanska talanger. Ska försöka hitta den. Men nu blir det frukost.

Cheers!
Barcelona A.Gaudi
2008-07-29 12:10
sköna nyheter angående messi. enligt den här rapporten vill laporta att han ska spela den första kvalmatchen för CL och sedan åka till OS med argentina. åtminstone så länge vi vinner matchen. själv tycker jag att det är bra fixat av laporta, tror inte messi känner sig uppgiven över att spela en sista match med barca heller,. hoppas det stämmer nu bara.

Edit: såg nu att det redan fanns uppe på forumet. hursom är det positiva nyheter.
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:56
Heywood Jablome//

Inte helt omöjligt :) Var ett tag tal om Amaury Bischoff på free transfer från Werder Bremen. Men han har varit skadedrabbad så man vet inte vad man får. Tror också Wenger i nåt skede sagt att han vill värva en rutinerad spelare den här gången - kanske finns det ändå hopp om Senna.

Så här med facit i hand borde man inte avstått från Messi!

Vet du eller nån förresten hur det är med spanska värvningsreglerna jämfört med engelska och franska. Tänker på åldersgränsen när man får skriva kontrakt, om det är på gång någon internationalisering där. Jag tycker ju Arsenal värvade Fabregas helt korrekt, men vet det finns de här som inte håller med. Ingen poäng att diskutera det vidare, men man skulle ju undvika hela situationen om det fanns gemensamma regler. Är det på gång?

Barcelona tarrak
2008-07-29 11:51
Ämne: Förstår inte varför ....
Trez kommer inte att köpas om Eto'o blir kvar. Dessutom har Guardiola gjort klart att Henry skall spela centralt.
Barcelona Jay-z
2008-07-29 11:48
Faan va skämmigt allvarligt. Messi är 21 år han borde få åka till OS, komigen Barca följ alla andra lag släpp unga spelare till OS.

Tänk om Milan hindra Pato??

Att det ska behöve gå till domstol är skamligt. Hittills har inte Pep eller ledningen imponera på mig. Det vill sälja Eto,o det har ett onödigt tjaffs med Messi om OS. Det ska åka till skitresor igen

Shit have some bad fealings inför säsongen.
Barcelona Gaucho_10
2008-07-29 11:45
Förstår inte varför alla hatar Trez, snälla, det är inte så att han ska vara ordinarie, tror att han blir en inhoppare som får hoppa in då det låser sig , annars så är det :

Henry Eto'o Messi som gäller
Barcelona Exclusive
2008-07-29 11:40
tarrak

Ja, det låter som det bästa totalt sett :)
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:37
Afrikanska krockar ju också - och där vet vi hur det påverkar klubben! Så det är ju helt klart en intressekonflikt. Egentligen ser jag det inte ur Messis perspektiv, alltså att han ska få marknadsföra sig, utan mera OS som en internationell folkfest kontra Barcelona som ett toppklubblag. Det känns ju inte lika sannolikt att Sunderland eller något mindre lag från spanska ligen skulle hindra en spelare. Tycker jag spontant ialla fall.
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 11:36
Clichy #22. Nu är det ju Wenger som bestämmer. En ung och billig spelare från franska ligan som blommar ut efter 1 säsong? :-) Han har ett gott öga för talanger. Arsenal var ju sånär på att värva Leo Messi, men ansåg inte det värt att betala medicin för hans växt. Puuh, skönt!

tarrak. Det låter som en kanonidé.

Barcelona Exclusive
2008-07-29 11:32
Apropå diskussioner ang Messi tycker jag man borde läsa det här :-)
Barcelona tarrak
2008-07-29 11:31
Det mesta tyder på att Argentina har rätt att kräva hem Messi, men jag tycker nog att de borde kunna gå med på det förslag till kompromiss Barcelona lagt fram: Messi spelar första matchen i kvalet och om den matchen går enligt planerna flyger han till Kina och kan vara med från kvartsfinalerna. Alla nöjda och glada. :)
Barcelona B.G
2008-07-29 11:31
Sergio Garcia från Barcelona skulle vara en billig lösning som vänsteranfallare eller back-upp till Messi, varför inte?
Har helt glömt bort Garcia men han var riktigt vass förra säsongen
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:28
Heywood Jablome, westinhoblaugrana//

Japp, det är till Arsenal jag funderar! Vet nästan aldrig vilka affärer Wenger har på gång så det blir antagligen någon man inte hört talas om från Grekland eller Polen.

Många som vill ha Toure men jag är inte helt övertygad om honom. Har inte sett tillräckligt av honom, mest i Afrikanska mästerskapen i våras och där övertygade vår egen Song nästan mera (kanske Toure t.om var skadad vid nåt tillfälle då?). Senna imponerade stort i EM men är antagligen alltför dyr för att vara aktuell. Luccin ska jag googla på..

Från PL har det ryktats om både Barry och Alonso, och Wenger har i nåt skede sagt att han vill ha någon med rutin, så man vet aldrig. Får jag välja tar vi Senna, men det får jag ju inte :)
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 11:26
Det handlar inte bara om att man inte får. EM och VM spelas på sommaren då spelarna har semester från klubbarna. OS krocker nu med klubblagsfotbollen. Jag tror om Argentina anmäler Barcelona till FIFA så kommer Argentina vinna, och det onödigt att behöva gå så långt.

Om Messi vill spela i OS låt honom
Barcelona Messih!
2008-07-29 11:18
Som sagt det handlar inte om vi behöver honom under CL-kvalet eller inte, det handlar om att han ska förbereda sin kropp för 9månaders konstant spel, och detta får man inte genom OS, då det bara blir som säsongen startade tidigare, och han har ännu ett år utan försäsongs träning :)
OS är den största scenen för spelare att visa upp sig själva, och göra sig sedda. (Då många av dessa, inte får plats i VM trupper).
Messi har nog inte mycket att bevisa för världen.

PS.
Jag är inte helt 100% på det där med FIFA, OS. Men ganska säker på det iaf.
Man brukar släppa dom, då det är bra träning, höjjer spelarens pris om han gör bra ifrån sig osv osv osv. Mycket gott som kommer ut ur släppa, men i messi´s fall, så tror jag det är otrligt viktigt för honom att han får en ordentlig försäsong.
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:17
Messih!//

Där ser man hur dåligt insatt jag är. Kul att någon berättar utan att klanka ner. Så lag måste alltså inte släppa sina spelare till OS. Men har det inte i alla tider (när var första OS-fotbollen?) varit praxis att man släpper dem? Förstår som sagt Laporta som vill behålla Messi, klart man själv skulle vilja behålla Fabregas, men tycker ändå det är fel.

Barcelona westinhoblaugrana
2008-07-29 11:16
Clichy #22

Haha, som arsenal skulle kunna lägga vantarna på menar du? :). Min kompis är Arsenalfan, han skulle gärna vilja ha Senna/Touré Yaya, men båda två är i princip omöjliga för er att få.

Jag skulle satsat på någon i PL som Garreth Barry? Är inte hundra på att han är på den positionen dock.

P.S. Man måste inte lämna spelarna till OS, bara EM och VM.
Barcelona Heywood Jablome
2008-07-29 11:14
Clichy #22 // Man har ett ansvar mot ens nation, men samtidigt står Messi under kontrakt hos en klubb. Och om klubben inte vill släppa honom så förstår jag klubben. Precis som Messih skrev precis, han har inte fått en ordentlig försäsong. Och det är det vi är oroliga över. Han har sedan han blivit uppflyttad till A-laget blivit skadad och varit borta några månader.

Men jag känner samtidigt att om Messi vill representera sitt land så är det fel att stoppa honom. Låt honom spela, vi behöver honom knappast i CL-kvalet.

Luccin i Zaragozaa (de åkte ner) skulle behöva en nytändning. Han var bra i Atl. Madrid innan. Och sen har vi självklart Senna som klubbarna borde stå och jaga efter. Kommer inte bli billig, men en mittfältare som man vet presterar.
Spanien Clichy #22
2008-07-29 11:11
westinhoblaugrana//

Ok. Visste inte om det med Robinho - det var intressant. Hoppas ändå ni inte får stoppa Messi för det visar bara att det sist och slutligen är ok och då kan alla lag börja med det. Som det är nu har ju då Real gjort fel. När klubbarna skriver kontrakt med spelarna vet de ju att de är tvungna att släppa dem till OS och till EM och VM osv, liksom spelarna vet att de ska vara komma i tid till träningar osv. Ger dåligt rykte åt Barca om man börjar tänja på sådant.

Vad finns det förresten för duktiga defensiva innermittfältare/tvåvägsspelare till salu i spanska ligan för tillfället?

Barcelona Messih!
2008-07-29 11:11
Clichy #22:

Det barcelona som betalar Messi´s lön och inte Argentinska landslaget.
Fifa har kontrakt med klubbar inom CL/Uefa iaf att dessa måste låta spelare åka till FIFA baserade landslags matcher, OS hör inte till FIFA.
Därav MÅSTE inte barca låta Messi åka.
Vilket jag totalt håller med dom om, då messi är vår viktigaste spelare, och man vill ha han i bra skick till resten av året. :)
Annons: