/spanien/barcelona/forum/219.aspx/spanien/barcelona/forum/219.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Den vise mannen
2018-08-21 22:29
The Cam Den var bra! Grymt träffsäker! Iniesta70 din Sweet child O mine, Alena, där får vi verkligen sätta vårt Patience på prova innan han får ngn speltid. Tror både ett eller två November Rain hinner falla innan det blir dags. Eftersom Valverdes cup of Tea är mer Appetite for destruction så ser jag tyvärr chansen som One in a million.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-08-21 20:54
Spanska fotbollsförbundet kämpar säkert som många anda förbund med underskott. Man försöker få in cash på alla möjliga sätt. Men att sälja liga matcher på sånt sätt i ett 15 års avtal är smalöst.
Slipsgubbarna har tappat förståndet.
Barcelona Barclasico
2018-08-21 20:25
| [AS] | Barcelona captain Lionel Messi and Sergio Ramos will be one of the 20 La Liga Captains that will meet on Wednesday at the HQ of the Spanish Association of Footballers (AFE) to protest against La Liga games being played in the USA.
Barcelona the cameroonians
2018-08-21 20:10
Iniesta.70 Angående Puig och Aleña under Valverde: Use your illusion...
Postat via SvenskaFans-appen
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-21 19:16
Rambla

Haha..Så du orkade ögna dig igenom hela mitt dravel till inlägg..:) ja, bara det är ju ett extra plus i kanten. Axl o Slash med Co är ju så klart den röda tråden. Väl enkel för en "gammal" rocker som dig va?

Xavi himself lirade ju som tagen direkt ur Appettite for Destruction...precis som Puig kommer göra, när han väl får chansen att headlina i Barca elvan..:)
Barcelona Rambla~
2018-08-21 18:57
Iniesta70 Nej du är inte ute på djupt vatten, du gick snarare på grund. Xavi gjorde sin debut i CL just 18 år gammal. På Old Trafford 1998, underläge 2-3. Barca kvitterade efter Xavi blivit inbytt. Målskytt? Allas vår Lucho. Röd tråd? Eh, Axl Rose? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2018-08-21 18:33
Herregud Puig. Lämna oss aldrig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2018-08-21 17:54
[QUOTE=|| #5 sergiobusquets]Blaugrana91 Ja men det är väl ändå under hösten man ska testa sig fram och hitta rätt uppställning till våren?!? Ska man spela på säkra kort så är det väl ändå dom formstarkaste som skall spela? Nej vi spelade inte bra, Messi spelade bra och var skillnaden mot ett lag som alaves på hemmaplan. Vi kan skjuta 100 skott när faktum enbart ett halvt dussin var farliga målchanser. Lite naivt och cyniskt när man ska titta på statistiken för vara tillfreds med matchen mot ALAVES. För att vara ärlig så hotade inte vi alaves förutom Messi på fasta situationer. Att 1-0 kommer på just en Messi frispark och öppnar upp spelet är fullt logiskt. [/QUOTE] Under hösten??? Det här gått EN MATCH på hösten! Kanske ska vänta några matcher innan man målar fan på väggen? Jo vi spelade bra mot Alaves, dem backade hem och trots det skapade vi chanser nog att vinna med 7-0. Messi var en bidragande faktor ja, men det är han alltid givetvis men överlag så visade LAGET upp ett bra spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-08-21 17:54
Vad hände med att Psg skulle få smaka på transfersban eller nåt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-21 17:47
Iniesta70 Haha! Inte lika naiv, men fick in Roberto flertalet gånger :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-08-21 17:19
Lugnande info för oss Rakitic fan (som inser att han behövs i en ny trippel).

Rafael H:
Barcelona aware that PSG have contacted Rakitic's entourage, they won't sell and not worried his €125m clause could be paid, as the French club's spending is limited because of UEFA's Financial Fair Play threats. No chance Rabiot could be involved in a player plus money swap either.
Barcelona Davids3
2018-08-21 17:17
Som jag skrev förut, Rakitic är inte värd 1 miljard någonstans, kanske om han var 26 år men med samma kvalite som idag, och vi kommer inte få samma pengar om 1-2 år. Men börja inte legitimera denna försäljning genom att påstå att Vidal är minst lika bra på allt Rakitic gör. Snacka om att vara otacksam, en trippel har vi mycket tack vare Rakitic.
Iniesta70 alias Kapten Roberto
2018-08-21 16:36
@ || #5 sergiobusquets:
Vafan! Fick inte Puig plats in nån av dina ekvationer..?..:) Trodde för en sekund att du är/var lika naiv som mig..:) Alena syns inte heller till på din "karta"? Har du gett upp hoppet om grabben? Så, du, som mig räknar med att Del La Pena o Puyol snickrar ihop nåt hyvens kontrakt åt Alena, med låt oss säga Betis?Ja, för "omväxlings skull".. Alena och Rafinha i Betis. Spännande eller skrämmande? Visst det får vi väl snart reda på om några omgångar. Själv så lär the "Halloween theme" by John Carpenter gå på repeat om dom lirarna står öga mot öga mot Busken o Rakitic några omgångar in på La Liga. Och där vi hivar in "The Last of the Mohikans" i form av Vidal som ett äss i rockärmen. I det fallet hoppas jag Vidal tar ett par skalper eller i varje fall "kör" runt med ett par promille i kroppen. Annars blir det tufft att "tikitaka" sig ur det mittfältet..:) För att byta ämne. DET som jag uppskatar som mest med Rakitic är hans lojalitet. Grabben verkar älska och uppskatta att lira i Barca. Det ska han ha en eloge för. Men, själv ser jag honom som en truppspelare, ja, en jäkligt bra sådan. Han är tyvärr lite för "grå" för min smak. Men som sagt, jag uppskattar och respekterar lirarens inställning. Den är det inget fel på. Sen att jag personligen tycker att Puig är månadens "utvik" i Barca..ja, det skäms jag inte för. Om jag inte minns helt fel så skicka LVG ut Xavi i Champions League når han endast var 18 eller 19? (Rambla, är jag ute på djupt vatten?) Vafan, tänker många Cules. Jämför inte Xavi och Puig!! NÄÄ, men glöm för faaan inte att Xavi blev inte Xavi utan att få lira dessa matcher!!!!! Så, nu kryper jag tillbaka till min håla igen. Ja, sorry om tonläget blev onödigt hårt. "Tyvärr" så har min käraste tvingat mig till att köra en Cold Turkey efter fotbolls VM...sorligt va? Men det enda jag tänker på är en Hair of the dog ...om ni vet va jag menar:) Men, om ni vill mig nåt så lär ni hitta mig on the Nightrain bredvid Mr Brownstone. Ja, det blev ju ett lite Estrange till inlägg. Men, vafan Welcome to the jungel under Silly Season tider. Ja, ibland är det ett rena rama Civil War härinne. Men allt lugnar sig väl under ett harmoniskt November Rain. Va kan man säga om vårt forum egentligen..? Tja, ibland är det som ett Paradise City och ibland så är det helt enkelt Live and Let die som gäller... Men, med en ödmjuk ton av en gentlemans hälsning till alla rival läsare...Don't you cry när ni läser tabellen i vår...för It's so easy att snubbla hem den inhemska dubbeln. Däremot så har vi problem med Champions buckan. Men i år så lär jag nynna extra högt på på You Could Be Mine i duschen under maj månad..:) Nån som ser en röd tråd..? ..:)
Barcelona MessiLionel
2018-08-21 16:02
@Culés:

Men Rakitic är minst ett par gånger bättre än Rabiot. Dessutom har Rabiot ett år kvar av hans kontrakt. Rakitic situationen är win/win, lämnar han får vi in bra pengar, stannar han så har vi kvar en grym spelare.
Barcelona S.Eto'o
2018-08-21 15:47
Varför skulle det jämna ut sig om rabiot har 1 år kvar på kontraktet medan Psg är villiga att betala över 1 miljard för Rakitic, vi går helt minus på den affären. Även om Psg inte är villiga att betala över 1 miljard är rakitic i dagens marknad värd minst 60 miljoner euro medan Rabiot med tanke på sin kontrakt situation inte bör gå mer än 25-30 miljoner euro.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2018-08-21 15:40
Ett byte rakt av, Rakitic mot Rabiot hade jag gått med på alla dagar i veckan, det jämnar ut sig eftersom Rakitic närmar sig 30 och har en betydligt högre lön. Men det kommer väl inte hända... Det känns så typiskt Barca att ha kvar alla stjärnor tills de (ursäkta uttrycket) är halvruttna, och då inte få nånting för de. Att Real fick dryga miljarden för Ronaldo som är 33 år gammal kan inte ses som något annat än en grymt bra affär från deras sida.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-08-21 15:31
Tror inte på Rakitic rykten alls. Jag vet inte, kanske för att det låter för bra för mina öron. Tänker mer på att det är en förhandlingstaktik gentemot Barca för att få en löneökning de sista åren han har kvar att spela på toppnivå. Hans fru är spanjor, han själv känns väldigt hemmastadd i Spanien och det skulle mycket till för att han ska lämna. Samtidigt som tränaren är helt galen i spelaren. Det som går emot det här argumentet (löneökning) är att Rakitic skrev ju på nytt förra säsongen, så varför kräva en till nu? Han är ju inte Messi.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-21 15:07
Tillägg; 80-100 miljoner € + bli av med hans lönepost är ju galet bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-21 15:04
Med Nuvarande trupp så ser min startelva ut enligt följande:

4-2-3-1

_____________Terstegen____________
__Semedo___Pique__Umtiti__Alba__
_________Rakitic_____Sergio________
___Dembele___Messi______Coutinho
______________Suarez_______________

Arthur kan man ställa upp med istället för Suarez tills/om han hittar sin form, Men då blir formationen en annan (vanlig 4-3-3 med messi som falsk 9a)

Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-21 15:04
Bästa scenariot för mig är att Paco blir såld, Munir utlånad(kommer inte få någon speltid).

Rakitic blir såld ifall vi får ett bud över 80M€ eftersom han är 30år och stannar han i 1-2 år kommer vi inte få någonting alls för honom.

Hoppas verkligen inte Rabiot värvas för den ryktade summan av 50M när hans kontrakt går ut nästa säsong, och när vi kan få Thiago för samma summa.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-21 15:04
Rambla Nu har ju inte Rakitic någon spelskicklig roll som Vidal ska behöva täcka upp för. Utan Rakitic rollen har ju Vidal haft genom hela sin karriär. Boxtobox, löpstark och en bollvinnare det är väl ändå syftet med Rakitic under valverde/lucho. Visst han behöver tid för att lära känna sin nya medspelare men utöver det så ska chilenaren kunna prestera veckovis och speciellt som truppspelare. Arthur busquets coutinho Vidal busquets coutinho Vidal Roberto Arthur Roberto busquets Arthur Osv osv där vi har en bra balans oavsett formation och utan Rakitic. Nope sälj kroaten och gör klart med de jong för nästa säsong säger jag åtminstone.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4Life
2018-08-21 14:55
Vidal är crack. Han kan göra allt Rakitic kan och mer. Barca kan sälja utan att det känns lr syns. Hade bara sett bättre ut i plånboken för Barcelona.

Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-21 14:50
Om vi kategoriserar våra mittfältare i två grupper en med spelare som har en begränsad teknik och en med mer spelskickliga.

Sergio, Rakitic, Sergi, Vidal, (Samper)

Andra gruppen: Denis, Rafinha, Coutinho, Arthur, (Alena)

Gamla barcelona hade spelat med två st från den andra gruppen och en från första gruppen, Valverdes Barcelona har 2 eller 3 från första gruppen.


För att knyta samma detta med debatten kring Rakitic så är allt beroende på hur Valverde vill spela..I hans planer är nog Rakitic och busquets självklara att starta. Och handen på hjärtat har vi inte tillräckligt med kvalite i grupp 2 för att kunna spela med två kreativa/offensiva framför Busquets.

Därav vill jag endast att Rakitic lämnar om det betyder att en Thiago, Pjanic, Pogba, Verratti, Eriksen eller liknande ersätter honom.

Arthur Kan bli den spelaren men han är inte där ännu. Ekonomi eller truppen är det som kommer vara ledningens val när det kommer till en försäljning av Rakitic, 100milj euro är sjukt mycket pengar för en ganska begränsad men duktig 29åring.

Spelarna jag nämnde tidigare blir förmodligen omöjliga denna sommar därför ser jag ingen sportslig anledning att sälja Kroaten.
Barcelona Rambla~
2018-08-21 14:47
sergio Vidal har varit här i typ 3v. Rakitic påbörjar sin 5:e säsong, det är en viss skillnad. Han kan Vv och Barca fullt ut, klarar flera positioner osv. Jag påstår inte att Vidal inte skulle klara av det men det lär ju ta några månader att växa in så att säga. Har vi den tiden? Fast visst, 100m och jag säger om vi får det, är ju en för bra deal att tacka nej till även om det är till den vidriga Nasser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-21 14:30
Om nu ledningen/valverde verkligen vill ha Rabiot så hade jag accepterat honom + 80milj euro för Rakitic.

Men jag personligen hade velat ha en annan spelare om Rakitic lämnar.

Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-21 14:23
Vi får ju inte glömma bort att vi har Vidal nu, tappar vi verkligen så mycket balans på mittfältet utan Rakitic? Vidals intåg gör ju Rakitic överflödig om vi ska börja fokusera på mittfältet igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-08-21 14:19
50m för Rabiot? När man om 5 mån kan signa upp honom på free transfer till sommaren, sinnesjukt säger jag. Ja, free transfer innebär säkert en sign on-bonus och höga lönekrav men fan aldrig några 50m. Dessutom, det hade känts jävligt gott att sno honom på free transfer från just den klubben. Annars skippa den dealen helt och gå istället för de Jong, antingen nu eller säkra honom till nästa säsong. Säljs Rakitic så tappar Vv balansen på mittfältet, för kroaten är viktig i hans planer. Jag vet att det handlar om stora pengar men man bör tänka sig för ordentligt. Fast kommer det ett bud på 100m, vilket jag har svårt och tro, så bör man nappa på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-08-21 12:39
Alltså. Får vi 1 miljard för rakitic är det bara att skeppa iväg honom. Det tycker iaf jag. Men lär väl sluta med ett nytt kontakt o en förhöjd lön...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nr1.Barcafan
2018-08-21 12:17
Nu säger man att PSG är redo att hosta upp 100 miljoner för Raketic. jag säger sälj på en gång om de stämmer. Kommer nog aldrig få ett så bra bud igen på Raketic som har 1-3 år kvar i toppfotbollen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-21 11:26
@koeman92:
Det är onekligen talande och säger en hel del till de flexibla fans som inte varit sena med att bespotta somliga för att vara "plastsupportrar", att det i hög grad är de personer på forumet som varit och är så enagerade i klubben att dessa ställt upp på ideéll basis som moderatorer, vilka ibland surras fast vid skampålen som "svikare". Den genuint engagerade bryr sig och tar Barcas sätt att spela fotboll på allvar, eftersom det sedan länge finns en filosofi inbyggd i klubben som varit skälet till engagemanget från första början. Men för alla dem som bryr sig föga - om ens allls -, åt vilket håll det barkar med Barca på lång sikt så länge det ger resultat på kort, verkar sådant oväsentligt så länge man kan vinna billiga poänger på Les Rambles.
Annons: