/spanien/barcelona/forum/2187.aspx/spanien/barcelona/forum/2187.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FC Tiki-Taka
2017-04-09 19:25
@Davids3:


"Suarez gick fram och viskade något till Suarez"!? Vilken Suarez viskade, Denis eller Luis?
Barcelona Deulofeu
2017-04-09 19:24
El Pistolero #9

Ifall hela säsongen raseras och det slutar i flopp blir det svårt att anställa Unzue.

Går det däremot bra bekräftas han rätt snart.

Barcelona Iniesta70.
2017-04-09 19:11
Jaha, det som började som ett svan-dyk efter storstadslagens delade pott förvandlades under vägen ner till ett fullkomligt jäkla magplask. En sån där felträff som gör att speedobrallorna bubblar upp fem meter ifrån ens illröda svidande kropp samtidigt som hela jäkla badhuset vilade ögonen på vårt praktfiasko. Nej, sånt här skakar man inte av sig med en sexa fulwhiskey och en nattmacka, det här är en ärrbildande skada som man kommer få släpa med sig ända till sista omgången och svära över ännu en gång. Men vi har ju redan ett par såna magplask under säsongen. Egentligen så ska vi cules tacka högre makter och att nån gammal cule lyckats pricka in nån voodoo-förbannelse som fått oss att klamra oss kvar med liga titel drömmar efter en alltför svajig säsong med riktigt höga bergs-toppar men oxå tyvärr med Marianergraven djupa dalar. Rotationscirkusen snurrar vidare. Två stycken huttrande, stelfrusna, iskalla o likbleka John Does fick axla ansvaret på mitten för att se till att jaga ifatt marängerna. Det gick ju sisådär. Är faktiskt inte grabbarnas fel. Denis har matchats till att bli en alibilirare utan självförtroende eller mod, skulle han huxflux bli en dominerande fältherre på mitten efter att fått se sina inhopps minuter ges till Alena de senaste matcherna? Gomes har väl inte dominerat nån gång på mitten? Varför skulle de göra det helt plötsligt? När väl desperationen infunnit sig och vi alla började kolla på klockan och satt å hoppades på en snabb kvittering för att ha så många minuter som möjligt på oss för att hinna avgöra skiten så man kunde gå och lägga sig, nöjda med poängen men irriterad över liret. Va händer då? Jo, Neymar hittar sin inre barnunge och sätter ett gigantiskt krokben på titel-drömmarna. Herregud säger jag bara. Nej, jag har självklart inte gett upp. Men nog tappade man luften igen. Jag är säker på att vi fixar tre poäng i klassikern, jag har en känsla av att marängerna fumlar ännu en gång och ger oss hopp om ära och berömmelse. Nåja, har inte mycket konstruktivt att komma med, mest dravel och affekt skrivande skitsnack. Så, nån får väl simma ut och hämta upp Speedobrallorna åt Lucho och släng åt han en badring och sätt han på den grunda delen av poolen där han bottnar.
Barcelona Davids3
2017-04-09 18:26
NI såg när Suarez gick fram och viskade något till Suarez i paus, enligt en källa ska han ha sagt, "Never forget who fed you" [Diario Sport]
Barcelona Kröjjff
2017-04-09 18:23
Kommer ni ihåg omröstningen härinne när Enrique ännu inte var officiellt klar som tränare för Barca? Endast 10 procent ville se honom på posten. Den som då fick överlägset flest röster i det skedet var Klopp, som fick hela 40 procent av rösterna. Tysken tog så småningom istället över Liverpool FC. Och deras fans varav ett är en arbetskamrat till mig, är inte särskilt förtjusta i honom efter poängtapp borta mot Bournemouth och en hemmaförlust mot Stoke i veckan som gått. Man vill mena att klubben i deras hjärtan visserligen spelar bra mot toppaspiranter som bjuder upp till dans. Men agerar mer eller mindre handlingsförlamat och helt uddlöst mot ligans sämre lag som parkerar "bussen". Jürgen Klopps huvudbry verkar kort sagt väldigt bekant . Vilka lärdomar man ska dra av detta överlåter jag till var och en att själv få avgöra. Men med den tvärsäkra visshet om att Tottenhams nuvarande tränare är en bättre än Enrique och borde betraktas som huvudkandidat till tränarposten i FC Barcelona i färskt minne, kan också samtidigt tilläggas att de argument som anförs för att så är fallet, samtidigt tydligt och klart pekar på att Pochettino "utan tvivel" även är en bättre tränare än Pep Guardiola. Och det står var och en givetvis fritt att tycka om man så vill. Men jag vill nog mena att det är att göra det väl lätt för sig i "analysen", eftersom komplexiteten med alla oberäkneliga faktorer och variabler, får stå tillbaka för väl lättköpta löpsedlar till inlägg. Vilka framställs som vore det absoluta sanningar. Utan tvivel är man en idiot.
Barcelona DM1982
2017-04-09 18:21
2-0 Barça B mot Badalona, toppmöte. Allt tyder på att Barça kommer vinna serien. Det gäller att hitta glädjeämnen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-09 18:01
Tänkt på en grej senaste dagarna. Om det nu är Unzue som är vår nya tränare till nästa säsong, varför bekräftar man inte det? Kan ju inte vara svårt att förhandla med en person som redan jobbar för klubben o vill ha jobbet? Kan det vara så klubben förhandlar med någon annan som media inte snappat upp?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2017-04-09 17:50
Spurs var ju bra när de var i CL första gången på åratal de slog ut Milan i 8:delen. Inter hade bale lekstuga med. Nä Poch är väldigt i dålig i EL och CL det måste man bara erkänna ingen cuptränare.
Barcelona Reymar
2017-04-09 17:17
@neymar JR || Cillessen #1:

Du är lite sent ute första april var för mer än en vecka sedan..
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-09 16:55
Nej ingen poche, ingen klopp, ingen tuchel och ingen zarri. Jag vill ha en som är så Barcelona det bara kan bli och där har vi Oscar garcia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-09 16:52
Jaha när topplagen floppar så ska Tottenham klaga på det inte går deras väg. När ska det gå deras väg då? När topp lagen + lester går dåligt? Leicester spelar kvartsfinal i cl hur gick det för Tottenham? My bad det går inte deras väg den här säsongen heller....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-04-09 16:48
Neymar JR På samma sätt som det inte gick Barca, Real eller Bayerns väg 2012 när Chelsea vann CL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-09 16:45
Varför gick det inte tottenhams väg för då?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-09 16:39
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]El pistolero Skillnaden är att under dom åren så bytes det tränare och en mängd spelare. Eller spelar förluster är mer rätt, pochettino har fått behålla sin trupp och fått krydda den med. Att komma 2:a, 3:a eller fyra är ett misslyckande speciellt med tanke på att raineri kunde vinna med Leicester.... [/QUOTE] Leicester hade en säsong där allt gick deras väg. Större misslyckande för klubbar som City, United, Arsenal med större budget o framgång att inte vinna ligan än Spurs som inte hade nått topp 3 sen 89/90. Spurs kommer bli mer vana vid CL-spel under Pochettino, som andra klubbar blivit o kommer gå längre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-09 16:34
[QUOTE=Reymar]Snälla du vad har du fått att vi torskat 14 matchen ifrån? Vi har väl torskat fyra matcher i ligan och två i CL.. Men fortsätt du med din propaganda mot Gomes. [/QUOTE] Kryssat eller förlorat, sorry. Det är ingen propaganda, snarare fakta nu att han spelat allt annat än bra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-09 16:28
@El Pistolero #9:

Snälla du vad har du fått att vi torskat 14 matchen ifrån? Vi har väl torskat fyra matcher i ligan och två i CL.. Men fortsätt du med din propaganda mot Gomes.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-09 16:19
El pistolero Skillnaden är att under dom åren så bytes det tränare och en mängd spelare. Eller spelar förluster är mer rätt, pochettino har fått behålla sin trupp och fått krydda den med. Att komma 2:a, 3:a eller fyra är ett misslyckande speciellt med tanke på att raineri kunde vinna med Leicester....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-04-09 16:05
Jag tror såhär. Vi vinner CL och copan. Det kommer skilja tre poäng mellan oss och Real i ligaspelet när den sista omgången är spelad.
Men det spelar ingen roll vad jag, eller någon annan tror. Det som sker sker, varken jag eller någon annan kan påverka.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-09 16:03
Against Malaga, Iniesta and Roberto who both came in at half time, completed more passes than Gomes, who also recovered 0 balls [Sport]. Samtidigt har vi förlorat typ 14 av 15 matcher när han spelar. Vad i helvete? O Samper hade inte gjort det bättre??
Postat via SvenskaFans-appen
Puyol y Xavi
2017-04-09 16:02
Jag personligen struntar faktiskt i ligan i år. Det är uppenbart att våra spelare inte vill ha den. Låt RM få vinna för en gångs skull... 2009 2010 2011 2013 2015 2016 Det där är en helt jävla brutal rad av ligasegrar. Visst, RM får sin ligatitel, men vi är fortfarande helt överlägsna i La Liga. Vi kan kosta på att ge bort en ligatitel lite då och då, såpass mycket gentlemän är vi. Alla vet ju ändå att vi tar den nästa år! Med så många ligaguld som vi har är det inte heller konstigt att en viss form av mättnad sprider sig i truppen. Medvetet eller omedvetet. Sen tycker jag det är fel att göra som alla härinne och slakta Lucho. Det är inte Luchos fel att vårt mittfält ser ut som det gör, det är inte Luchos fel att vi inte lyckats ersätta Xavi, det är inte Luchos fel att Busquets gjort sin sämsta säsong, det är inte Luchos fel att Iniesta blandar och ger. Vi behöver förnya truppen! Framförallt mittfältet. Det kommer gnällas lika mycket på nästa tränare om vi inte värvar mittfältare i sommar. Och vem ska vi ens ha som ny tränare? Sampaoli som inte ens klarade av att slå ut Leicester? Det blir pannkaka när "utomstående" ska komma och träna FC Barcelona. För mig kan Lucho gärna få vara kvar. Ge han två nya mittfältare av världsklass som kan konkurrera med Rakitic och Iniesta och vi kommer vinna ligan nästa år. Nu väntar ett spännande dubbelmöte mot Juventus. Slår vi ut den gamla damen är det inte Luchos förtjänst, men åker vi ut är absolut allt Luchos fel enligt många härinne. Det är en konstig logik. Jag väljer att stå bakom Lucho på tisdag. Han har gett oss en trippel, en dubbel och denna säsong den makalösaste remuntadan vi någonsin skådat. Vi är tre pinnar bakom RM, vi är i final i cupen och i kvarten i CL (och dessutom oddsfavoriter att vinna hela turneringen). Vi är FC Barcelona! Vi grinar inte över att RM lyckas knipa en fjuttig ligatitel mellan alla våra guld. Vi grinar inte över vår tränare som gett oss så mycket. Vi åker till Turin istället och leker skjortan av Italiens bästa lag!
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-09 16:01
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]När man endast tar upp det positiva och glömmer bort att han åkte ur cl med dunder och brak. Sen åkte man ut mot ett belgiskt lag i EL, men ursäkten är väl att kapitalet inte räckte till... [/QUOTE] Samma var det med City som vann PL men åkte ur gruppen i CL något år. Några år senare spela man semi i CL. Dortmund likadant, 11/12 åkte man ut i gruppen i CL men vann Bundesliga. Säsongen efter spela man final i CL. Spurs kommer vara i slutspel i CL om något år också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-09 15:51
När man endast tar upp det positiva och glömmer bort att han åkte ur cl med dunder och brak. Sen åkte man ut mot ett belgiskt lag i EL, men ursäkten är väl att kapitalet inte räckte till...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-09 15:47
[QUOTE=Kröjjff]Skulle var än intressantare att veta varifrån du fått att jag tycker Lucho är en bättre tränare än Pochettino. Ingenting vore mig mer främmande än att påstå någonting i den vägen. Jo, möjligtvis då att Pochettino bevisligen skulle lyckas bättre med Barca än Luis. Enrique. För ärligt talat, det lär väl vare sig du eller jag kunna veta under rådande omständigheter? [/QUOTE] Nä, men att Pochettino är en mycket bättre tränare råder det inga tvivel om. Något många såg som galenskap för något år sen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-09 15:33
@neymar JR || Cillessen #1:

En gång i tiden levde min farfars far också.
Barcelona Kröjjff
2017-04-09 15:29
@El Pistolero #9:
Skulle var än intressantare att veta varifrån du fått att jag tycker Lucho är en bättre tränare än Pochettino. Ingenting vore mig mer främmande än att påstå någonting i den vägen. Jo, möjligtvis då att Pochettino bevisligen skulle lyckas bättre med Barca än Luis. Enrique. För ärligt talat, det lär väl vare sig du eller jag kunna veta under rådande omständigheter?
Barcelona DM1982
2017-04-09 15:28
[QUOTE=JUSSI BJÖRLING]Ligan är INTE över förrän sista omgången är spelad. [/QUOTE] Du har rätt, den kommer vara över innan sista omgången är över.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-09 15:05
Vårt anfall har vunnit oss en mängd med titlar men men vad vet jag, real kommer köra över oss...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-09 15:01
@JUSSI BJÖRLING:

Det kommer att bli definitivt avgjord minst 3 omgångar kvar. Spara mina ord !
Vi har en av världens sämsta försvar och det räcker inte till att vinna ligan. I alla klubbar är försvar nr 1 men hos oss är det inte ens nr 2. Med årets Hawaii försvar, okompetent och naiv tränare som bara lutar sig på MSN går inte att vinna ligan. Anfallet vinner matcher men försvaret vinner titlar. Real kommer klä oss totalt på Bernabeu. Spara mina ord även för det.
Att vi körde ihjäl oss igår kan komma att kosta oss även i CL. Vi hade behövt samla alla kraft på CL och försöka vinna det istället men en obegripligt naivt LE förstörde tydligen både ligan och CL. Vi får se om vi ens kan springa på tisdag. Tack Gud att vi inte möter Bayern annars hade det varit slakt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-09 14:59
Kröjjff Senast Spurs sluta före Arsenal i tabellen var för 21 år sen. Nu ligger Spurs 14p före med två matcher mer spelade. Man kommer komma före Arsenal denna säsong. Pochettinos verk. Spurs lönebudget är 6e störst i PL och man ligger på en klar 2a plats just nu. Pochettinos verk Innan han tog över Spurs så hade man inte kommit topp 3 i PL sen 89-90. förra säsongen kom man 3a o nu är man 2a. Pochettinos verk. Spurs har släppt in minst mål i PL. Innan han kom var Spurs försvar en hönsgård. Pochettinos verk. Bortsett från hans fantastiska resultat (då fotbollen laget spelar är viktigast för mig) så är det en anfallsglad fotboll Pochettinos lag spelar. Hans fotboll innehåller det så viktiga "positional play" i mitten av planen för att spela in bollen mellan motståndarens mittfält o försvar. Något Lucho inte har en aning om hur man gör för vi ser det typ aldrig. Inget triangelspel, nada. Hans lag har ett otroligt bra presspel i flesta matcherna för att återerövra bollen, något vi inte ser ofta. Han ger unga spelare chansen och dom utvecklas oftast riktigt bra under honom. Han fick någon som Danny Rose att bli landslagsspelare. Kan vi säga samma sak om Lucho o förädla talang? Knappast. Pochettino roterar med ett syfte. Lucho gör inte det. Skulle vara intressant o höra varför du tycker Lucho är en bättre tränare än Pochettino?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-09 14:54
Det blev väldigt jobbigt för mig igår, precis som jag vet att det var för varenda riktig culé i hela världen. Jag vet att det varit en konstig säsong, en rent ut sagt dålig säsong spelmässigt där den enda glädjen under säsongen egentligen varit den historiska remuntadan emot PSG. Vi har haft flera skandal matcher där spelet- och resultatet varit under all kritik. Det har lagts fram analyser av våran analysexpert "Lion24" här inne och det har skällts på ledningen av både mig, Xaviesta, the cameroonians och varenda en här inne har klagat på Luis Enrique. Men, trots allt detta, så fick jag för första gången på väldigt, väldigt länge en skön och lycklig känsla inom mig när Real Madrid tappade poäng igår. Nu har vi verkligen chansen, nu får vi inte tillåta oss själva att "fuck this up" sa jag till min bror. Inga ursäkter, inga rotationer, inga fuckups. Ändå var det PRECIS det som hände. Oförlåtligt, skandalöst dåligt, obegripligt! Igår var "the botten is nådd" momentet för mig. Förlåt mig för att jag är den typiska typen av supportern nu som kommer att köra "kappvändarstilen" gällande att tro kontra att inte tro på sitt lags möjligheter, men efter igår så tror åtminstone inte jag längre på ligavinst. Det var droppen helt enkelt. Man har fått hur många livlinor som helst av otroligt mediokra Real Madrid utan att ta vara på dem. Och om Real Madrid är mediokra den här säsongen, ja då är vi fan tom snäppet värre än dem. Fullständigt bedrövlig säsong oavsett hur det slutar i titlar. Tränaren kan man klandra för en massa saker. Man kan säga att det är brist på spelidée och att han efter 3 säsonger fortfarande inte klarat av att sätta sin prägel på laget, man kan också säga att han misshandlar våra talanger med för lite speltid och inte tror på dem utan hellre väljer att sälja dem (även om ledningen med största säkerhet har en eller två fingrar med i det spelet), alla dessa saker går det att ha diskussioner om, argument-mot argument, debatter om varför det har blivit på detta sätt osv. Vad som däremot absolut inte går att förstå är Luis Enriques förbannade rotationer. Seriöst, jag har knappt kunnat sova inatt. Har legat vaken och funderat för mig själv. Varför? Hur tänker han? Vad är det jag har missat? Det måste finnas en vettig förklaring. Och jag har helt enkelt kommit fram till att det inte finns en endaste logisk förklaring till varför han gör som han gör. Det finns ingen vettig anledning. Ingen normal människa med en normalt fungerande hjärna hade valt att rotera igår. Det må låta hårt, men Luis Enrique är verkligen den största sortens idiot. Han envisas med att rotera in och ut under en hel säsong och det har i princip inte fungerat en endaste gång. Både Mathieu och André Gomes har visat gång efter annan att spelet försämras inte bara lite när de deltar, utan avsevärt mycket och ändå envisas han att ge dem båda speltid när Marlon och Alena, Denis och vem som helst hade gjort det så otroligt mycket bättre. Han roterar för att man ska ha en frisk första startelva när allt ska avgöras under April och Maj månad tänker man. Men nej? Nu är vi i April och han fortsätter med sina rotationer? Vad är ens meningen med att rotera under hela säsongen om laget ändå inte klarar av att spela vecka och och vecka ut nu i slutet av säsongen. Vad fan jag blir inte klok på det, det är ju därför han har roterat under hela säsongen? Vi saknar både Piqué och Rakitic samtidigt som Real Madrid precis har tappat poäng. Det är sjukt lite omgångar kvar och man vet att Real Madrid inte lär tappa poäng i många matcher. Där har Luis Enrique VÄRLDENS ENKLASTE UPPGIFT: Spela med det bästa möjliga laget! Ändå går han ut med katastrofala Mathieu och André Gomes. Ändå bänkar han Iniesta. Alltså seriöst, hur efterbliven i huvudet får man lov att vara? Exakt samma skit gjorde han under sin första säsong när vi hade chans att gå förbi Real Madrid när vi skulle möta Sociedad borta. Då bänkar han Messi och Neymar, och säkert någon mer som jag glömt, och precis som igår blir det förlust. Det är inte första gången, killen kan verkligen inte ta lärdom från sina tidigare misstag. Är det en normalt fungerande människa? Nej, det är det inte. Ingen normal person hade skitit i tidigare facit och struntat i möjligheten att gå ta in på Real Madrid. Fy fan, det gör ont i hela mitt hjärta att Luis Enrique svartat ner sitt namn hos mig. För det här var en person jag älskade av hela mitt hjärta som fotbollsspelare. Förmodligen en av mina allra största favoriter någonsin som spelare i Barcelona, men det blir omöjligt att hitta något man gillar hos honom som tränare. Han förstör så otroligt mycket. Att ha Luis Enrique som tränare är som att ha en förlamad person skjutsa dig någonstans. Jag är ledsen, men botten var nådd igår. Jag tror inte alls att vi vinner ligan efter igår. Hade vi bara vunnit igår hade vi haft så otroligt bra förutsättningar inför resten av säsongen. Då hade vi gått ikapp Real Madrid och haft en super harmoni inför Juventus matchen, samtidigt som Real Madrid hade blivit nervösa och känt hur pulsen stigit hos dem. Istället låter vi dem segla på lugnt vatten igen, samtidigt som det blir kaos och stormigt hos oss i vårat läger. Allt detta är på grund av Luis Enrique. Med en vettig tränare hade vi varit 1a i ligan där här säsongen, och det är enbart pga honom som ligan vinns av Real Madrid i år. Jag hoppas att jag får äta upp mina ord och att vi vinner ligan, men jag tror inte längre på det. Innebär det att jag inte får fira med er andra om det blir så. Kanske det, men det skiter jag i. Oavsett vad som händer så kommer Luis Enrique inte ha ett skit med titlarna vi vinner o göra. Det är enbart spelarnas förtjänst. Det ska bli skönt att bli väck honom, samtidigt så kommer Unzue med största sannolikhet att ta över och det innebär att inte ett skit kommer att förändras. Fy fan vad jag är bitter.
Annons: