/spanien/barcelona/forum/21814.aspx/spanien/barcelona/forum/21814.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pep.G
2008-08-24 18:34
Ämne: Jag tycker att Messi....
Patrick Kluivert

Snälla snälla säg inte så. Messi är en högeranfallare. PUNKT SLUT. Var det inte så vi tappade under säsongen 06/07, när Rijkard började mixtra med alla positionerna. Nej tack. Messi på vänsterkanten, hur ska han göra det han gör om han hamnar till vänster !
Får rysningar bara på tanken av att Pep ska mixtra med positionerna.
Barcelona petersays
2008-08-24 18:31
Här kan man se Decos mål mot Wigan.
Barcelona OkkaPokka1
2008-08-24 18:28
Dizzy//

Du behöver inte oroa dig, Messi är inte med i truppen till Polen.

Här är truppen som hänger med;
Valdes, Marquez, Alves, Abidal, Xavi, Pique, Iniesta, Puyol, Caceres, Sylvinho, Bojan, Eto'o, Henry, Hleb, Keita, Gudjohnsen, Toure, Pinto, Pedro y Miño.
Barcelona Dizzy
2008-08-24 18:25
Verkar som Deco har kommit igång i Chelsea. Kul för han:)

Hoppas Barca vilar Messi nu eftersom vi redan är vidare.
Barcelona OkkaPokka1
2008-08-24 18:25
Enligt sport.es så är Real Madrid och Barcelona intresserad av Benfica spelaren Di Maria. Hans prestationer ska tydligen ha öppnat ögon från olika håll. 30m€ ligger hans klausul på och de är också vad Benfica kräver av dom intresserade klubbarna. Så man kan nog glömma detta direkt.
Barcelona DaniAlves
2008-08-24 17:56
Härligt att Alves är spelklar, och all lycka till Deco som gör bra ifrån sig i Chelsea!
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-08-24 17:51
Messi(AH)

Ska du inte klaga på hans stavning på Marquez också?
Även Eto'o?
Barcelona Gud är störst!
2008-08-24 17:47
Fifan vad dåligt att de har tagit bort forumen direkt på Spanien-sidan, istället har de hela svenskafans mest aktiva. Varför ändrade dem? det var ju riktigt bra som det var. Har varit arg över det här ett par dagar nu men tänkte orka med klagomål, men kunde inte hålla igen nu.
Barcelona Messi(AH)
2008-08-24 17:41
Ämne: min laguppställning ....
För det första, så kan du inte ens stava till Iniesta. För det andra, hur fan kan man bänka en spelare som Iniesta?
Barcelona petersays
2008-08-24 17:24
Förresten, ni Stockholmare som hänger här.
Finns det nåt spanskt hak (restaurant/pub) som sänder matcherna, där ni kanske t.o.m. brukar möta upp?
Barcelona petersays
2008-08-24 17:22
Reserver var inte mitt ordval, och jag syftade kanske inte främst på Keita och Hleb utan Pinto, Pedro och Pique. Det jag ville komma åt var att det var en väldigt "oordinarie" (eftersom reserver inte får användas) startelva, som jag inte tror på.

Men så är jag också bakfull och grinig idag.
Barcelona Gonzalez_Barca
2008-08-24 16:55
Petersays

Komiskt att du ser Hleb och Keita som reserver när båda var nyckelspelare i Sevilla samt Arsenal. Det finns inga reserver det har Guardiola själv sagt.
Barcelona BchampioN
2008-08-24 16:51
petersays//

Men matchen är ju iprincip stängd. Därför bänkar jag dom i den matchen.
Tänk om Iniesta eller Xavi blir skadade i matchen, och blir borta flera veckor. Det hade ju varit kul. Not. Man vet aldrig vad som kan hända.
Barca tappar inte 4-0. Barca kan ställa upp med ett helt B-lag och jag är rätt så säker att dom klarar att hålla 4-0.

Barcaist//

"tycker marques är tio gånger bättre"

Förutom passningsspelet, vad är Marquez bättre på än Piqué? Som back då.
Jag skulle tippa att Pique är lite bättre i närkamper och huvudspel.Barcelona Barcaist
2008-08-24 16:47
Ämne: "Bänka Iniesta?....
vad är grejen m pique tycker marques är tio gånger bättre. men okey en sådan oviktig match. vill se hleb spela hela matchen ha stora förhoppningar på honom.
Barcelona petersays
2008-08-24 16:39
"Bänka Iniesta? ALDRIG!"

Och ändå bänkar du Iniesta OCH Xavi? Ok att vi har en stor ledning, men jag tror ändå att Pep vill knyta ihop säcken innan reserverna får komma in på planen.
Barcelona BchampioN
2008-08-24 16:32
Barcaist//

Bänka Iniesta? ALDRIG! Samtidigt så blir det där ändå på sätt och vis 4-3-3.

Luján//

Kul att höra. Hoppas laget blir något likt detta.
Pinto
Alves-Puyol-Pique-Abidal
Hleb-Toure-Keita
Bojan-Eto'o-Pedro

Lite mix mellan ordinarie och reserver. 4-0 ska inte Barca tappa, hoppas dom bara spelar av matchen. En förlust kan jag ta. Bara Barca går vidare.
Tror dock vi kommer vinna returen också. 2-1 till Barca.
Barcelona Lujàn
2008-08-24 16:22
Alves är spelklar och följer med till Polen. Messi och Victor Sanchez stannar i Barcelona.
Barcelona Barcaist
2008-08-24 16:08
min laguppställning vad tycker ni?
alves puyol marques abidal
messi toure xavi keita
eto henry

en 4-4-2 uppstälning inesta på bänken men blir nog mycket spel ändå för honom han kan hoppa in överallt liknande med hleb.
Barcelona Barcaist
2008-08-24 15:38
det är klart messi ska spela på högerkanten. allt annat vore katastrof. För mifg är även marques given i backlinjen med puyol. Han är en av få backar som är bra på fötterna och kan lägga de där avgörande passningarna.
Delarocha RIP Puerta
2008-08-24 15:26
SKA Messi spela på vänsterkanten? Enligt vem? Han är ju 10 ggr så dålig på vänsterkanten och tycker inte om det själv. Ändå SKA han spela där? Det här forumet förvånar mig aldrig....
Barcelona Barcaist
2008-08-24 15:21
hej alla barcafans. Tänkte bara komma med en tanke, hur kan ett stor lag som barca inte hittat en renodlad bra vänsterytter på två år? Visst det kanske går bra iår med iniesta, henry och hleb där ute men det hade känns skönt med en riktigt vass ytter. Är även lite orolig att Enrice kaosar i B-laget en av våra bästa talanger tydligen på vänsterkanten vill lämna truppen pågrund av tjafs. Tror inte Henry kommer hålla toppklass på vänstern en hel säsong han blir så osynlig många matcher.
Barcelona Dudu#8
2008-08-24 14:59
Kul att se Deco spela så bra igen. Synd bara att det är i just Chelsea av alla lag.
Barcelona Mot Nya Tider
2008-08-24 14:51
Wigan-Chelsea
0 - 1 hittils
Deco målar igen, efter en frispark redan i 4'min..
Barcelona barcadinho
2008-08-24 14:32
Patrickn Kluivert/

Man förstår din poäng. De vill ha yttrar som springer på kanterna. Det är så det brukar vara hos de flesta klubbar. Vänsterfot till vänster och högerfot till högern. Jag tror att det är Rijkaard "uppfinning" att göra tvärt alla andra (inte hel säkert på det). Ronaldinho till väsnter och Messi till höger, precis tvärtom alla andra.
Men man behöver inte ha två kantsprintare. Det räcker med en. Om vi kommer att värva en naturligt vänsterytter, så är saken klar. Messi kan fortsätta dribbla centralt och den andra ytter kan sätta fart och slå inlägg (precis som Guily var på sin kant, men nu på vänsterkanten istället).
Men det är fortfarande OM. Vi har inte en sån spelare som kan dra på vänsterkanten med sin vänsterfot. Och det är en nackdel.

Messi är så vann nu att köra på höger och det är för sent nu att "programera" om honom. Det bäste för honom och barca är att han fortsätter på sin vanliga position och att han spelar mer centralt i vissa matcher (det blir alltså 4-3-1-2 och Messi är på position ett).
Men det är väldigt lätt att läsa honom. Motståndarna behöver bara träna extra hela veckan att Messi kommer att dra mot mitten. Tur att Messi har en enorm teknik som gör att han lyckas ofta i alla fall. Det skulle inte skada om han skulle släppa bollen bara lite oftare.

Om primiärmatcherna:
0-0 mot Racing och 3-2 mot Celta i 06/07, men också 0-0 borta mot Alaves säsong 05/06.
Så det finns lite grant på vad nån skrev här med svaga primärmacther.
Men jag tror att den här gången är hela truppen mycket mer taggad och alla kommer att sätta press och fart på en gång.

Serie A - det passar så där ibland med en match kl 14 eller 15 för att sömna lite och vakna lite piggare till kvällens laliga...

Barcelona Dudu#8
2008-08-24 14:16
Hleb(vänster) - Eto'o - Messi(höger)

Så tycker jag Barca ska ställa upp anfallet. Man ser hur mycket Arsenal saknar Hleb. Han är grym. Behöver bara komma in i lite mer i spelet.
Ingen Henry på vänstern. Orkar inte med det längre. Han ska vara centralt. Han och Eto'o får fajtas om den platsen. Eto'o går först, enligt mig och säkert många andra här.

Det är bara 3 positioner som jag tycker är 50-50 vem som ska spela. Det är brevid Puyol i mittbacksförsvaret. Keita/Toure, och vänsterkanten.
Annars är laget rätt spikat.

Hoppas Real Madrid förlorar idag. Alltid bra om deras självförtroende sjunker litegrann inför La Liga premiären, som börjar att närma sig.
Och att Robinho drar till Chelsea, ett hot mindre.

Mot Wisla hoppas jag på ett mixat lag. Fast endast på ett par positioner. Man ska inte chansa att för mycket, det är ju trots allt CL som står på spel. Och även om Barca har 4-0 i bagaget, man vet aldrig i fotboll.

Visca Barca!
Barcelona Salcini
2008-08-24 13:40
Allvarligt talat?! Att sätta Messi på vänsterkanten vore det mest idiotiska en tränare kan göra. Han har själv sagt att han inte gillar att spela på vänsterkanten, han gör mer skada från högerkanten. Messi är inte den typen av spelare som slikar linjen och springer ner till kortlinjen och slår inlägg. Han trivs som bäst när han får skära inåt i banan, vilket blir svårt från vänsterkanten när han är vänsterotad, då han inte kan täcka bollen lika bra.

Det vore slöseri med talang att sätta Messi på vänsterkanten.
Barcelona Dudu#8
2008-08-24 13:36
Patrick Kluivert//

Jag tror han kommer bli dåligare på vänsterkanten. Hans högerfot är ju rätt dålig, och med vänstern så kommer det bli inlägg då(för det mesta). Om han spelar på vänstern, då. För viker han in ifrån vänstern så vill han nog skotta, med högern..?? Det.. lär väl sluta med att bollen går till hörnflaggan. Och Henry är inte bra på huvudet, trots att han är rätt lång. Eto'o är inte heller något monster i luften. Ska jag vara ärlig så har dom minimal chans mot rätt stora backar i luften. Om ens någon chans.
Jag tycker han ska spela på högerkanten, det är ju där han är farligast. Varför ändra på det då? Till något som förmodligen gör att han blir dåligare.
Men en friroll är väl det bästa. Lite som Ronaldo har i Man.Utd, då han får springa runt lite hur han vill.
Barcelona BlueRed.
2008-08-24 13:35
Ämne: Messi ska spela på v....
Hetfield

Det går inte och läsa Messi, även om någon skulle lyckas, så är han för snabb för att få stopp på. :)
Barcelona Hetfield
2008-08-24 13:33
Messi ska spela på vänsterkanten men han kan gå till högerkanten föratt mixa spelet lite grand så att det inte blir alltför lättläst
Barcelona petersays
2008-08-24 13:33
Ja du, det verkar väl exceptionellt dumt att flytta på en spelare som är bäst i världen på den positionen han spelar på.
Annons: