/spanien/barcelona/forum/21774.aspx/spanien/barcelona/forum/21774.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona fcs
2008-09-01 19:42
Jag gillade hur Ranieri spelade 4-3-3 med Parma. I Barcas fall det skulle se ut så här

Alves.Marquez.Puyol.Abidal

..Iniesta..Xavi..Keita

..........Messi......
....Eto'o......Henry
Barcelona Hetfield
2008-09-01 19:40
Ja det är lite försent just nu, men till Januari eller nästa sommar så..
Delarocha RIP Puerta
2008-09-01 19:06
Hetfield, Ajax har gått ut och sagt Huntelaar inte kommer bli såld innan detta transferfönstret.
Vet dessvärre inte exakt var jag läst det. Tror det också stod på DN:s silly season granskning. Real verkar inte heller få in nån intressant spelare då budet på Berbatov tydligen inte hade lagts.
Barcelona Hetfield
2008-09-01 19:00
Jag skulle vilja se Hunteelar i Barca, en tung och giftig striker av klass

Värva honom innan Real värvar ännu en holländare!
Barcelona KW
2008-09-01 18:59
Ang. matchen igår så spelade vi inte speciellt bra men det är tråkigt att se ett lag spela med 11 spelare i eget straffområde. Hur mycket jag än försöker ha förståelse för det så kommer jag aldrig att acceptera den typen av fotboll - aldrig !

Nya tag mot Racing. På Nou Camp är vi alltid starka men vi MÅSTE hitta ett sätt att komma igenom dessa enorma köttmurar.
Delarocha RIP Puerta
2008-09-01 18:56
Det händer grejer i England; City har gett bud på Mario Gomez, Villa och Berbatov t.ex.

Sjukt om City lyckas komma in och sno åt sig Berbatov framför United:P

Väldigt tråkigt att inte Barcelona är med in i det sista vad gäller värvandet. Arshavin-dealen är dock 100% closed nu enligt Zenit.
Går att läsa på DN:s eller the guardians minut-för-minut silly season rapport.
Barcelona BlueRed.
2008-09-01 18:02
Iniesta -

Exakt, och det var ju så det var tänkt också i början av silly season då Txiki o Co; försökte sälja Eto'o och dem började leta efter en Drogba typ, Adebayor. Alla spelare har sina fördelar, Eto'o joggar snabbare än vad Drogba springer, men Drogbas lillfinger är starkare än Eto'o, även om Eto'o krigar minst lika mycket som honom. I luften är det inget snack om vem som är bäst av dem två.
Barcelona Iniesta -
2008-09-01 17:51
Jag tycker inte Henry borde få all kritik. Jag menar. Han är ingen ytter. Han har sagt att han helst vill spela centralt. Men han gör iallafall så gott han kan, trots att han spelat anfallare typ hela sin proffs-karriär. Iallafall vad jag vet.
Jag vet inte hur Barcelona hade varit med en spelare som Drogba. En spelare som man kan lägga en långboll på, då och då. När spelet låser sig. Som igår.
Eto'o är grym i löpdueller. Men det får han inte ofta i såna här matcher. När det är helt packat med försvarare i motståndarlagets straffområde.
I såna här matcher behövs styrka i straffområdet. För det är oerhört svårt att spela igenom ett försvar bestående av 7-10 spelare. Som ligger och mjölkar framför mål. En spelare som Drogba kan göra skillnad, hela tiden. Kolla i Chelsea när dom spelar skit dåligt(hmm hela tiden typ) så lägger dom en långboll på han. Och han gör resten.

Säger dock inte att Barca ska spela så. Men det hade ju varit en fördel om man kan göra så, ibland.
Eto'o är fantastiskt. Misstro mig inte. Men han kan inte göra såna saker. Han passar mer in i matcher där motståndarna inte köttar framför sitt eget mål.
För typ alla "dåliga" lag i ligan kommer köra såhär. Dom vet att Barca vill spela igenom hela laget. En Drogba spelare hade nog tagit oss till skit vinster när Barca spelar dåligt.
Hoppas ni fattar hur jag tänker.
Vill inte byta ut Eto'o eller något sånt. Men jag säger bara att en sådan spelare som Drogba i Barcelona, ajaj.

Barcelona Tompa
2008-09-01 17:38
Det går naturligtvis inte och komma ifrån att gårdagens insats var långt från godkänd. Numancia behöver inte be om ursäkt föt att de spelade väldigt defensivt. De spelade efter sina resurser och gjorde det riktigt bra. Barca är spelare, för spelare ett långt mycket bättre lag och ska självfallet kunna dyrka upp den här typen av motståndare.

Likväl tycker jag inte det finns någon anledning till panik än. Tycker faktiskt matchen igår ändå var bättre än många av de ynkliga insatser vi fick bevittna förra säsongen. Ge Guardiola arbetsro under hösten. Sen får vi se, förhoppningsvis får han fart på spelet. Skulle emellertid spelet se likadant ut framåt vårkanten så blir det bara och konstatera att Pep var fel man att få ordning på Blaugrana.
Barcelona Tompa
2008-09-01 17:38
Det går naturligtvis inte och komma ifrån att gårdagens insats var långt från godkänd. Numancia behöver inte be om ursäkt föt att de spelade väldigt defensivt. De spelade efter sina resurser och gjorde det riktigt bra. Barca är spelare, för spelare ett långt mycket bättre lag och ska självfallet kunna dyrka upp den här typen av motståndare.

Likväl tycker jag inte det finns någon anledning till panik än. Tycker faktiskt matchen igår ändå var bättre än många av de ynkliga insatser vi fick bevittna förra säsongen. Ge Guardiola arbetsro under hösten. Sen får vi se, förhoppningsvis får han fart på spelet. Skulle emellertid spelet se likadant ut framåt vårkanten så blir det bara och konstatera att Pep var fel man att få ordning på Blaugrana.
Barcelona Hetfield
2008-09-01 17:37
Vi kan räkna med att Messi kommer att bli skadad, och det gör mig livrädd, när vi inte har en bra vänsterytter så blir jag rädd så fort jag tänker på tanken
R.Quaresma (the Mustang)
2008-09-01 17:10
Tjenare grabbar vill be er lycka och jag hoppas att ni kör över Real,Valencia,Sevilla,ATLM osv... Ni är mycket bättre. Jag hoppas vi spelare en super match i CL-Finalen!

INTER-BARCELONA! Inte dåligt!!

LYCKA TILL VÄNNER!
Barcelona Hetfield
2008-09-01 17:02
Man ska inte ge upp för 1 enda match, MEN det känns lite hopplöst ut, vi har ingen vänsteryttare av klass just nu och pep väljer att köra med Henry där nere istället föratt bänka killen
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 16:19
tycker inte bara det är vänsterkanten utan även att vi saknar variation i anfallet. Henry är stor men han är ingen stark centertank, inte etoo heller. hade velat ha en stark anfallare som erbjuder annat än bara fart och teknik, en plan B helt enkelt.

men man får se hur spelet ser ut i nästa match. det är nog inte i närheten av lika illa då.
Barcelona Messi#10
2008-09-01 16:15
tror jag fattar vad som är problemet.

okej, vet kanske inte men det är vänsterkanten som är problemet.

alltså behöver vi en vänsterback som Zhyrkov och en vänstermitt/anfall.

så caceres kan ju spela vänsterback men har inte sett han spela så mycket men är det nån som vet ifall han är offensiv ytterback som alves ungefär för då skulle han vara perfekt.

annars har vi sylvinho också som är riktigt offensiv men gammal och kanske inte håller en hel säsong men skulle ändå kunna bidra med mycket.

vänster mitt/anfall skulle pedro fungera bra eller??

han har visat att han e riktigt grym på träningsmatcherna och nu är han uttagen till U21 landslaget för spanien.

vi har/hade jeffren som spelar för athletic ( blaget) nuförtiden som också spelade bra på vänster kanten.

iniesta kan spela där.

vad tycker ni om den här??

Valdes
Alves Marquez Puyol Caceres
Hleb Yaya Xavi Iniesta
Messi Etoó

vi har pedro på kanten också å så kan messi flyttas ner och henry kan spela anfall vad tycker ni om den här?
Barcelona Rambla
2008-09-01 16:04
Ämne: Ska nån lastas för m....
Korrekt. Då kan man även ställa sig frågan varför Abidal så ofta envisas med att gå in till straffpunkten vid inlägg från våran högerkant? Litar han inte på Puyol i huvduspelet eller vad är det frågan om? Det är inte första gången Abidal är felpositionerad. Det hände bla under försäsongen mot NY Red Bulls.
Barcelona Karlssoooon
2008-09-01 16:02
Ska nån lastas för målat så borde det väl vara Xavi som tappade bollen? Men jag tycker inte man kan lasta en enskild spelare för det insläppta målet.
Barcelona Rambla
2008-09-01 16:01
Alves kommer att tappa boll fler gånger under säsongen, det är något du får acceptera om du vill ha en vass och offensiv högerkant. Det gäller bara att de andra spelarna som ska täcka upp backom är beredda på det. Marquez är ju knappast den snabbaste spelaren i backlinjen. Jag hade föredragit att ha Puyol till höger i bland mittbackarna men det sker aldrig så länge Rafa spelar då hans högerfot är så pass bra och viktig i uppspelen.

Det stora misstaget som Pep och Txiki nu gör innan fönstret stänger, är att inte värva en riktig vänsterytter. Hela sommaren har de själva poängterat vikten av att värva en centertank som ska ersätta Eto'o eftersom han skulle lämna. Samtidigt var det även prio att värva en spelare till vänsterkanten. När det bestämdes att Samu skulle stanna lade man all fokus på att värva till vänsterkaten sa man. De jagade Silva men han valde att stanna i Valencia. Då gav man bara upp. Hur korkat är inte det? Hade man inga andra alternativ eller ansåg man helt plötsligt att det duger med Henry på vänsterkanten? Nu är man istället nöjd med truppen. Sanslöst.

Detta kommer att kosta oss under hösten, var så säkra.
Barcelona A.Gaudi
2008-09-01 15:32
är det bara jag som anser att det är alves som bär största skulden för målet igår?

många snackar om abidal men det var alves som tappade bollen, helt idiotiskt och efteråt var hela hans kant helt ren.
Barcelona J.Gamper
2008-09-01 15:25
Grejjen är att Abidal även gör stora tabbar i försvarspelet ibland. Kolla igår... målet kom ju pga hans misstag.

Iaf.. Guardiola skyllde mycket på positionspelet igår och Valdes säger att de inte gjorde de dom träna på under försäsongen. Vi får se hur de ser ut om 2 veckor.

Tror inte att spelet kommer ändra sig så mycket med 4-4-2. Vi kmr fortfarande ha ett stort bollinnehav. Däremot tycker jag att vi ska utveckla kantspelet. Bänka Henry o sätt in nån som kan sköta sitt jobb bättre på vänsterkanten. Igår så kändes de också som om Ytterbackarna aldrig överlappade anfallarna utan de stod mest stilla på kanten o fick bollen. Ajaa får se vad Guardiola kan förbättra om 2 veckor.
Barcelona petersays
2008-09-01 15:12
Ja lltså kapitlet abidal är en historia i sig. Killen är stundtas väldigt bra defensivt, men han kan varken slå hörnor, friskarkar eller inlägg. Då ser jag hellre Caceres eller Sylvinho, där den sistnämnda är en av de få i laget som fortfarande har den där ibland magiska touchen på inläggen.

Edit: Tycker det är rätt remarkabelt att Sylvinho inte ens kommit med i truppen efter försäsongen. Han har erfaranhet och är en spelare som faktiskt kan komma in när laget ligger under och verkligen göra skillnad. Eller t ex mot Numancia där anfall borde vara bästa försvar. Där kunde man gått ut på plan med ett brutalt offensivt spel och sedan stängt matchen.
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-09-01 15:02
Skulle vara intressant att se Barcelona ställa upp laget så som Spanien gjorde i EM.

Eller ställa upp så att Hleb är släpande forward bakom Eto'o, i den positionen kommer vi få ut mest av honom och det är även hans favorit position.
Barcelona Karlssoooon
2008-09-01 14:47
Alla är verkligen inte inne på att ha 2 centrala forwards och att spela 4-4-2.
Jag börjar bli riktigt less på att varje dag läsa att 4-4-2 skulle vara så himla mycket mer svårläst än 4-3-3.
4-4-2 kanske är det mest okomplicerade spelsystem som finns.
Det handlar inte om siffrorna på papperet, för jag är övertygad att du skulle kunna vinna med de allra flesta spelsystem idag. Utan vad det handlar om är hur du utför taktiken. Varför skulle problemen plötsligt lösas genom att ta bort en ytter och flytta ner honom på mitten och spela med två toppar?
Det är inte 4-3-3 som är problemet och 4-4-2 är inte lösningen.
Lösningen sitter hos spelarna och deras tillämpning av taktiken ute på planen.
Barcelona westinhoblaugrana
2008-09-01 14:33
Alla är inne på att ha 2 centrala forwards, det tycker jag också. Det är då man får ut mest av Henry och Eto'o. Jag vill dock ha Messi lite mer centralt i banan än att han ska slicka kanten, därför vill jag hellre se denna uppställning.

----------Valdés-----------
DaniA--Puyi---Márquez--Abi/Syl/Cáce
----------Touré------------
---Messi--Xavi---Iniesta---
--------Eto'o--Henry-------

Xavi som offensiv, Messi lite fri roll.
ThierryHenry
2008-09-01 14:23
det dåliga är ju att Barca säkert enbart försökt att spela in sig i 4-3-3 nu på försäsongen :P
Barcelona Messi#10
2008-09-01 14:19
har läst här och de flesta vill alltså spela 4-4-2 och då skulle jag vilja se barca spela så här.

valdes
alves puyol ? ?
hleb xavi keita/yaya iniesta
messi etoo

vad tycker ni??

iniesta har visat att han är bra på kanten i landslaget och hleb var ju ytter i arsenal.

messi spelar ju anfallare i argentinska landslaget.

Delarocha RIP Puerta
2008-09-01 14:18
Barcelona borde testa att spela ett rakare spel. Mer kontringar och starta anfallen från mittplan istället för att starta ett anfall vid sista tredjedelen och köra handsbolls taktik. Det funkar inte uppenbarligen. Även nykomlingar vet exakt hur de ska spela mot oss.
ThierryHenry
2008-09-01 14:03
Ämne: tycker pep måste exp....
Messi#10:
Det verkar bra där med caceres istället för Abidal på ytterbacken. Jag hade också valt unge Pique istället för Marquez men om mittfältet så tänker jag såhär:

Sätt upp Messi på en yttermittfältsposition, där kommer han också att få mera yta att komma med fart inåt i banan. Alltså blir det en formation med en 4-4-2 uppställning med Henry och Eto'o som centrala båda två, där är de som bäst och inte pån någon kant där de ska dribbla sig innåt...

Nåtsånt här:

Alves Puyol Pique Caceres

Messi Keita Xavi Hleb

Eto'o Henry

synpunkter?
Spanien Clichy #22
2008-09-01 13:25
Tror Barcelona skulle må bättre av nåt i stil med 4-4-1-1.

Backlinjen:
Alves Puyol Pique Abidal

Mittfältet (diamant):
Messi Keita/Toure Xavi Hleb/Iniesta

Anfall:
Iniesta/Hleb/Messi
Henry/Etoo
Barcelona Criff
2008-09-01 13:22
Dem måste också lära sig att kontra snabbare, jag menar när det ligger 10 man i motståndarens straffområde ungefär 80 minuter utav matchen så dem få chanserna då motståndarna anfaller måste bollen upp snabbt.
Igår stannade våra spelare alltid upp och sen väntar in allihopa, och sen gr bollen bak till backlinjen igen.
Annons: