/spanien/barcelona/forum/21733.aspx/spanien/barcelona/forum/21733.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla
2008-08-29 12:39
hindefelt:

I det här fallet kan du lita på Sport. Det finns tom citat från Luís Enrique på Barcelonas officiella websida att han ej räknar med Iago i Barça Atlètic denna säsong utan han vill istället att Iago ska fortsätta i ungdomslaget ännu en säsong.

Iago Falqué är en yttermittfältare som går innåt i banan och mer fungerar som en spelfördelare. Du kan nog jämföra honom lite med Camoranesi i Juventus. Han har säkert La Masias bästa och kännsligaste vänsterfot och självklart en fantastisk teknik. Hans adelsmärke är att skruva hörnor direkt in i mål. Som sagt, han ligger inte så värst långt efter Bojan talangmässigt, det är bara det att Bojan är mycket mer hypad nere i Barcelona tack vara sitt målsnitt i alla olika ungdomslag.

Enligt mig är det en stor skam att man låter honom gå till Juventus, där han knappast lär ingå i deras a-trupp redan nu. Jag menar, han platsar inte ens i Barcelonas B-lag som det ser ut nu. Så varför ska han spela ungdomsfotboll i Juventus när han likväl kan göra det i Barcelona, kan man ju tycka.
Barcelona tribente_magico
2008-08-29 11:59
klint// okej, precis vad ja ville veta=), men spelar du alltså fotboll i nåt lag i spanien?

vilka pengar det lär finnas i den spanska fotbollen, livnära sig i div 4=), men den håller väl ganska bra klass den med?
Barcelona Klint
2008-08-29 11:49
tribente_magico

Att jämföra ligor är svårt. Men det är bra klass på den spanska segundan. Celta, Real Sociedad och Zaragoza hade nog varit i toppen av Allsvenskan.

De flesta spelarna i segundan tjänar mer än vad en genomsnittlig allsvensk spelare gör.

I det laget jag spelar i hade vi en kille som lirade i Cordoba B. Han sa att ner till spanska division 4 dvs. den divisionen som Barcas B-lag spelade i förra säsongen, så tjänar man hyfsat bra och många kan livnära sig på fotbollen.
hindefelt
2008-08-29 11:44
Iago är ju faktiskt ett namn man känner igen. Hur pass pålitlig är "sport.es" som källa och hur är Iago som spelare? Tänker inte sätta mig och bedöma honom via youtube, litar till er istället.

Om ni har tid eller lust får ni gärna svara via PM alt. på Juventus forum. Tack på förhand!
Barcelona tribente_magico
2008-08-29 11:37
Rambla!//, du som verkar ha koll på de mesta inom den spanska fotbollen. en fråga här, hur stor skillnad är det mellan primera divsion och typ segunda,segunda B och spanska div 4 och 5?,
vilken div i spanien håller ungefär samma nivå som allsveskan?, Sen undrar ja hur långt ner i divisionerna man lever på fotbollen i spanien, om de är några jättesummor i segunda B och 4:e division tex?. skulle va intressant o veta=)
Barcelona Rambla
2008-08-29 11:14
Luchos viktigaste grej verkar vara att ta Barça Atlètic till Segunda redan denna säsong. Därför har han köpt in 5-6 Segunda och Segunda B-spelare med erfarenhet. Helt fel enligt mig att enbart koncentrera sig på framgång för B-laget när det viktigaste för Atlètic borde vara att värna om våra talanger och att de får speltid. Visst, ju högre upp i seriesystemet de spelar desto bättre är det ju för talangerna, men Segunda B är bra nog anser jag. Vi ska inte behöva tappa talanger bara för att de ej får chansen. Har de inte lärt sig av misstagen är det gäller Cesc, Piqué och Merida undrar man ju?

Iago har varit hos Barça sen han var 11 år, nobbat flera anbud från PL-klubbar tidigare just för att han vill lyckas i Barça. Det är för j-a tråkigt att han ska lämna på det här viset.
Barcelona Barca Barca
2008-08-29 11:06
Ämne: Iago Falqué går till....
Ja förstår mig inte på den där Luis "Lucho" Enrique. Anställ en tränare som tar hand om våra talanger o inte en tränare som bryr sig om sina framgångar som tränar karriär. Vi är den ända klubben i världen med så många lovande talanger i ungdomsleden. Men klubben anställer sånna griniga tränare som leker jag bestämmer, det finns en viss gräns ser man att det finns en talang i klubben ska han klättra upp snabbare än dom andra som är "sämre". Nu är det fan i mig upp till bevis för Enrique misslyckas han med B-laget får han säga tack o hej. Iago var faktis den ända med ambition när han dumpade massa erbjudande från dom andra storklubbarna o ville stanna kvar.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-08-29 11:00
Ämne: Iago Falqué går till....
Sorgligt men sant.
Barcelona Rambla
2008-08-29 10:48
Iago Falqué går till Juventus, utan ersättning. Barça kommer att få ersättning om han säljs vidare från Juventus och även om han spelar ett visst antal matcher för a-laget.

Det är ju trevligt att Barças ledning och Luis Enrique tycker det är okej att ge bort en talang som Iago utan någon som helst ersättning i värsta fall. Luis Enrique tycker att Iago är mycket lovande men har trots det inte någon plats för honom i Barça Atlètic denna säsong utan tycker att Iago ska fortsätta att spela i ungdomslaget ännu en säsong (Juvenil A). Iago som redan har spelat där under 3 säsoner var inte sugen på det utan vill nu lämna istället. Vem kan klandra honom?

Iago, som är 9 månader äldre än Bojan, är den enda spelaren från Barça som tar plats i spaniens U19-lag. Gai Assulin och Thiago som båda är yngre får plats i Barça Atlètic men tydligen inte Iago. Hur kan Luis Enrique, Laporta och Txiki hålla på med sånt här? Det är helt j-a obegripligt och oförsvarligt.

Dimissió Laporta, Txiki y Luís Enrique!
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-08-29 10:46
Nån som har egen fotbollsblogg?
om JA i så fall skcika pm till mig, har några frågor.
Tackar.:D
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-08-29 09:41
Ämne: Den högtravande amat....petersays

hahahaha, du inte den enda som har märkt det, kan jag säga.:S
Barcelona petersays
2008-08-29 09:33
Den högtravande amatörpoeten från madridforumet är tillbaka från semestern ser jag.

Barcelona A.Gaudi
2008-08-29 02:58
En annan väldigt skön sak i år, en smärta för många klubbar med afrikanska stjärnor, är ju att det inte är något afrikanskt mästerskap i år!

har ju vart så ruggigt segt att behöva släppa iväg etoo för att sedan bli skadad och komma hem seg. nu har vi dessutom 3 afrikanska spelare i truppen.
Barcelona Barca_PXM
2008-08-29 01:44
Man kan säga såhär att Barcas grupp var bekväm, alltså inga svåra matcher men inga enkla heller. Jag tror att vi kommer vara nöjda efter halva året med insatsen och resultat, för Barcas nivå e bättre många lag i la liga. Men det gäller att visa på plan vad man kan.

Barcas spelschema ända till uppehållet ser inte farlig ut, men spelarna måste briljera tillräckligt. Hemma matcherna borde Barca vinna och gärna alla, de kan göra det men det gäller verkligen att vara ute efter det.

Men däremot andra halvan kan lyfta Barca till en högre utmaning, eftersom Barca kan gå vidare från gruppen och så småningom vidare. Och alla vet att borta matcherna e väldigt hårda samt kräver topp prestation, plus andra säsong halva ska vara den utmaning som väntar på Pep och hans gänge. Det e den säsong halva som kan skrämma oss, vi har på bortaplan Valencia, Real, Atl MAdrid och sista matchen mot Deportivo. Men Barca kan klara av dessa matcher, det e inte omöjligt.

Barca kan vinna la liga och det blir väldigt intressant om El Classico, att vara tränare inför El Classico e en stor sak för Pep. Han vet vad som gäller men på sidan om, det handlar om att använda rätt metod för en sån match. Alltså en bra tränare ska veta på vilket sätt man vinner den matchen, och jag vill verkligen se Henry och Etoo göra grymt bra ifrån sig.

För de betyder otroligt mycket när det gäller hur många mål vi ska göra under hela säsongen, men vi ska förvänta oss mest på Etoo. Men vi komemr ha väldigt starkt mittfält i år, vi har Xavi e EMs bästa spelare. Och Iniesta, Hleb, Keita, Yaya som har hur bra egenskaper som helst. Jag räknar till en viss del, att Barca vinner många matcher i rad vilket kommer göra de starka i år.

Vi har en super joker och han heter Messi, som kan vinna massa matcher för oss. Han har det kapacitet, och till slut vi har en oprovad tränare men hittils jag e nöjd med honom. Jag tror också att vi blir väldigt nöjda med honom efter säsongen, så låt oss hålla tummen för honom. ;)
Barcelona Bernie
2008-08-29 00:24
Taio

Jag håller med, det viktigaste är ju trots allt att vi går vidare från gruppen? Ifall vi hade stött på svårare lag och hamnat i knipa så kanske vi hade blivit tvungna och vila spelare från ligamatcher och spara de till CL-match redan i gruppspelet vilket skulle vara mindre roligt. Nu har vi en bra grupp, där vi normaltvis ska sluta som etta och gå vidare från gruppen.
Taio
2008-08-28 23:57
Tycker att folk här inne är för negativa. Visst är det tråkigt med tråkiga matcher men det är bara positivt tycker jag då vi kan koncentrera oss på ligan. Hade vi hamnat i en svårare grupp som tex Liverpools då hade alla här inne varit skeptiska och gnällt att vi fått en svår grupp. Lämna det negativa åt sidan, se det posotiva istället. Kommer kännas mycket bättre då ;)
J.Janerique
2008-08-28 23:05
F'n vad gott det skulle sitta med Barca-Real Madrid i final. Och nu när det kommer på tal, så vill jag se det hända, katalanerna kan svänga. Men icke som Madridistas, vi envisas med att vara bäst, El Clasicos är alltid ett test. Skämt åsido, och rim åsido, så ser Barca skräckinjagande ut i år. Och med lite orosmoln borta så lär det bli hund och katt-leken mellan oss två som vanligt. Jag menar, Atlético? Valencia? Har knappast ngt att säga till om i denna show.

Bästa värvningen hitills så klart Daniel Alves, för Barcas del. Men vi Madridistas fruktar ej, då det ej är möjligt. Där blårött är fint, så är vitt vackert. Och om en gräsplan och en match spelas på dan eller kväll, cules kommer att gnälla. Men snälla, vi ses.

Skämt åsido, och rim åsido. Så blir det intressant att se vem som är Världens Bäste Högerback - Sergio Ramos eller Daniel Alves. Alves fick ju inte riktigt visa vad han egentligen går för, i Sevilla känner jag. I Barca finner han en klubb där han är lämpad att vara, då vi redan har Ramos. Ska bli intressant, som vanligt, att följa giganternas kamp.

Under transferfönstret har ni agerat smart, vi är kyliga. Där har ni oss. Men en match vinns aldrig på pappret, det vet vi om sedan Galacticos-eran. Ni hade eran galactico-era förra året med "The fantastic four" att det bara var Messí som bjöd upp till dans, vet vi alla om. Messí är världens näst bäste spelare, efter Cristiano.

Hoppas Henry får en bra säsong. Vad som är bra för han är relativt dock nu för tiden.......
Barcelona Gud är störst!
2008-08-28 23:04
Här kan du kolla alla olika värden på alla valutor över hela världen. Där till vänster väljer du landet du vill se sen skriver du svenska summan och trycker "visa resultat" då visas det hur mycket det ger dig.
Länktips: www.forex.se/
Barcelona Myrran
2008-08-28 23:03
PILMA

Typ cirka ungefär 5292 kr :)
Länktips: www.valuta.se/
Barcelona Gud är störst!
2008-08-28 23:00
PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)

typ vid 6000.

Valuta av pengar ändras varje dag så det höjs/sänks hela tiden.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-08-28 22:58
£450 hur mycket svensk kr är det?
Tack för svar.
Finns det hemsida där man kan se växel mellan olika slags pengar.
Barcelona Ciao-V
2008-08-28 22:47
Vi börjar turneringen hemma och avslutar den hemma.
Synd att många av matcherna troligen inte kommer att sändas på TV.
Barcelona Rambla
2008-08-28 22:19
Ämne: ok Tack, jag trorde ....
Nej, det lottas som sagt. Vinner man gruppen blir det någon annan grupptvå fast ingen spansk. Kommer man två blir det en annan gruppetta och självklart ingen spansk då.
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-08-28 22:14
ok Tack, jag trorde att man man möter en vis grupp.
typ att grupp A möter grupp B.
Barcelona Rambla
2008-08-28 22:08
Ämne: Vilket lag kommer vi....
Hur ska man kunna svara på det när det lottas efter gruppspelet?
Barcelona PILMÀ (Blaugrana en mi corazón)
2008-08-28 22:06
Vilket lag kommer vi förmodligen att möta om vi hamnar 1 eller 2 i vår gruppen.
Barcelona Klint
2008-08-28 22:04
Ämne: Eller så länkar man ....
Tack så mycket. Jag måste vara blind för jag kunde då inte finna pdf filen på deras hemsida.
Barcelona Rambla
2008-08-28 22:02
Ett bra spelschema. Vi möter Shakhtar borta redan 1 oktober, och då lär det inte ännu vara vinter i Ukraina.

16 september: FCB - Sporting de Lisboa
1 oktober: Shakhtar Donetsk - FCB
22 oktober: Basil - FCB
4 november: FCB - Basil
26 november: Sporting de Lisboa - FCB
9 december: FCB - Shakhtar Donetsk
Barcelona Rambla
2008-08-28 21:59
Ämne: Ni och era CL lottni....
Vad menar du? De tre senaste åren har Barça haft tuffa lottningar jämfört med Madrid.
Real Madrid Zizou_spars
2008-08-28 21:57
Ni och era CL lottningar, hehe. Lycka till! :-)
Annons: