/spanien/barcelona/forum/2156.aspx/spanien/barcelona/forum/2156.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2016-04-03 22:28
[QUOTE=enkos]Den duktige Bergala, fick rött kort och högerbacken Martinez skadad i Sociedad gör Suarez sällskap och missar match på lördag. [/QUOTE] Även vänsterbacken (nummer 19) Berchiche åkte på gult och är avstängd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-03 22:24
Det är väl tro fan att det är olagligt att smita från skatt haha! Bara för att en och annan korrupt president från öst Europa gör det så är det inte okej...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The black Messi
2016-04-03 22:14
@enkos:

Jo det ÄR olagligt.
Barcelona enkos
2016-04-03 22:08
Inte bara Islands statsminister Det är inte bara Islands statsminister Sigurdur David Gunnlaugsson som finns med på listan över personer kopplade till Mossack Fonseca. Ukrainas president Petro Porosjenko, filmstjärnan Jackie Chan, fotbolls- stjärnan Lionel Messi och Brasiliens fd president "Lula" da Silva finns med. I läckan avslöjas även nstora summor, överförda mellan banker och bolag, som kan spåras till Rysslands president Vladimir Putins närmaste omgivning. svt text 160
Barcelona enkos
2016-04-03 22:05
Den duktige Bergala, fick rött kort och högerbacken Martinez skadad i Sociedad gör Suarez sällskap och missar match på lördag.
Barcelona wallmannen
2016-04-03 22:05
Avancerad skatteplanering är kanske inte olagligt, men moraliskt tveksamt, tycker jag. Fast jag vet ju inte hur man skulle reagera själv med 100-tals miljoner på banken..
Barcelona enkos
2016-04-03 22:02
Via sitt kontor i Luxemburg har Nordea
samarbetat med Mossack Fonseca och
skapat hundratals brevlådeföretag åt
förmögna kunder så att de bl.a. har
kunnat undvika skatt.

Mossack Fonseca skriver i ett
uttalande att man följer lagen och
aldrig har blivit dömda för brott.
Firman anser sig inte ha något ansvar
för vad dess klienter använder
brevlådeföretagen till.

-Jag vill inte kommentera, men det
står väldigt tydligt här satt vi inte
ägnar oss åt pengatvätt. Vi accepterar
inte sådana pengar, säger Carlos
Sousa, presschef på Mossack Fonseca.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-03 21:59
Vad tycker ni om att Neymar vill spela både Copa och Olympics förresten? Blir det inte för mycket?
Barcelona enkos
2016-04-03 21:59
@Vronskij:

Tror inte Messi har gjort något med flit. Han liksom halva världen verkar det som har anlitat företag att ha sina pengar på säker plats.

Även svenska banken Nordea har gjort likadant för sina kunder.

Nordea hjälper förmögna undvika skatt

Den svenska storbanken Nordea erbjuder
sina allra mest förmögna kunder att
skapa brevlådeföretag i skatteparadis
för att undvika skatt.

Det avslöjas i läckta dokument, som
SVT:s Uppdrag granskning (UG) tagit
del av från den panamanska advokat-
byrån Mossack Fonseca.

Läckan avslöjar vilka som gömt undan
pengar och vilka banker som hjälpt dem
med det genom att förmedla kontakten
med Mossack Fonseca. En av bankerna är
svenska Nordea.
Barcelona neymar JR
2016-04-03 21:58
Okej nu räcker det fan med den här skiten, 1 gång är ingen gång men vad var vi uppe i nu? Jisses!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-04-03 21:52
Barcelona enkos
2016-04-03 21:49
Hade varit bra om vi haft någon på forumet som kunde sammanfatta medier i framför allt Barcelona efter varje match, inte minst förlusten igår, någon som alltså kan spanska och katalanska. Undrar om medier i Barcelona är tuffa idag mot spelarna för framför allt deras inställning och vem skyller de förlusten på?
Barcelona Vronskij
2016-04-03 21:47
HELVETE. Messi inblandad i Panamahärvan.
Barcelona Barca Barca
2016-04-03 21:41
Oftast brukar El classico förluster släppa dagen efter. Men gårdagens förlust släpper än så länge inte. Vi spelade så extremt omotiverat, det spelet vi hade hela säsongen var som totalt bortblåst igår, vart var Neymars dribblings räder ? Vart var Messis alla tusen genomstickare till Ney och Suarez ? Såhär i efterhand så kan jag i stort sätt inte skylla på någon annan än just dessa tre däruppe och ett byte som satte spiken i kistan där LE och Arda var inblandade. Vi började bra, men sen var det tack o hej. Spelet var helt enkelt lika värdelöst som Tatas, Rijkaards och även Titos(Må han vila i frid) sista månader, med andra ord totalt värdelöst, en promenerande Messi, en värdelös Iniesta och Neymar och Suarez helt fantasilösa.

LE har varit en bra tränare det ska jag eller ni inte ta ifrån honom. Men han har matcher där jag ibland ställer ett frågetecken hur han egentligen tänker. Messi i mitten där Real madrid hade grovjobbaren Casimeiro, Modric, Pepe och Ramos. Suarez var på en position varken han, jag, LE eller resten av oss fattade vad han höll på med, yrade runt och kom inte in i matchen trots att han kämpade förgäves. Neymar, som många här inne har påpekat, inte en ända utmaning mot kortbelastade Carvajal. Sist men inte minst, det jag påpekade igår rätt så många gånger efter matchen, Arda. Jag vill inte kritisera endast Arda, trots att han i stortsett inte gjort någon nytta sen han kom hit. Men turken har vi alla här inne sett, inte bidragit med nånting, varken frammåt eller bakåt. Den värvningen förstår jag mig inte på ÄN. Han fyller ingen dimension som jag tycker fattas i Barca. Jag vill ha en på bänken som kan komma in och bryta barca mönstret, lite av en Keita typ. Som kan komma in och ge trygghet till mittfältet, det bidrar tyvär inte Arda med. Han springer helt hej och vilt, sen i duellerna, vinner sällan boll och är extremt slö hemmåt. Nu vet jag inte om det stämmer, men minns att någon skrev här på forumet när Arda var på G till oss, att Arda har "klagat" på Simeones system, inte för att den är dålig utan för att den kräver så mycket fysiskt jobb och enormt mycket spring. Det verkar som han har fått för sig att i Barca rullar man bara runt bollen och väntar in ett blixtrande från Messi eller en dribblingsräd från Neymar och sen är allt löst, han har glömt att när vi tappar bollen så är det dubbelt så mycket mer löpande hemmåt än vad det är i Atl Madrid då vi befinner oss på motståndarens planhalva och du har en 70 meters maxlöpning hem. En ny Fabregas ?

När spelet låser sig som det gjorde igår, måste LE dirigera spelarna att spela det grundspelet han har inplanterat i laget, falla tillbaka på något som spelarna är vana vid, MSN återtar sina positioner och Alba samt Alves börjar sprinta fram och tillbaka för att tvinga Bale och Ronaldo att jobba hem. Men icke, LE bytte in Arda och trodde att nu händer det grejer, trots att det inte hänt ett skit varje gång Arda beträtt en en fotbollsplan i rödblåa dräkter.

Trots att vi förlorade matchen igår så kan jag inte klandra våra mittbackar, dom skötte sig galant igår. Raktic höll balansen mellan mittfältet och försvaret, tyvärr blev det en rejäl glapp när slöe Arda kom in, och Busquets gjorde ett godkänt insats. Resten av laget vill jag ge löneavdrag, för hade jag misskött mig sådär på mitt jobb hade jag utan tvekan fått en varning.

Hur mycket jag än ogillar Real, så måste jag säga grattis till dom, för trots allt kan ingen här inne flagga att vi förtjänade att vinna igår. Enkelt mattematik, vi skjöt tre skott på mål och Real sköt sex, real låg under och fick avsluta matchen med en man mindre och lyckades trots allt vinna. Vi har INGEN anledning att ta segern ifrån dom.

Mot Atl Madrid förväntar jag mig en urladdning, och då menar jag att ja vill att laget punkterar dubbelmötet på tisdag. 2-0, 3-0.

Visca Barca i vått och torrt.
Barcelona wallmannen
2016-04-03 21:21
Sociedad kommer bli en tuff bussmatch. De sätter även hög press mot Sevillas backlinje.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona wallmannen
2016-04-03 21:20
Nä, de står 0-2 i halvtid.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelona ViV
2016-04-03 21:19
@Vlom:


Uh? Det är bara halvtid.
Barcelona Himne del Barcelona
2016-04-03 21:19
Det intressanta är egentligen inte att Barcelona förlorade eller vems fel det var eftersom alla lag förlorar förr eller senare. Det intressanta är att se hur Barcelona reagerar på förlusten då förmågan att studsa tillbaka ofta är det som utmärker ett mästarlag.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-04-03 21:17
Vår kommande motståndare, Real Sociedad, vann mot Sevilla på bortaplan.
Barcelona Visca el Barca 17
2016-04-03 21:15
@Liunil Masse:


Vi har förlorat en match under 2016. Det finns inget bättre lag vi jagar inte ens vår skugga från förr. Barcelona har aldrig varit bättre förstår inte din kritik? Jag är glad att förlusten kom igår och inte mot Atletico. Vi förlorade bara vår heder ingen titel. Perfekt för grabbarna så de kan skärpa sig för slutfasen.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-03 20:58
Jag tycker hela trion ser lite off ut inte bara Messi. Samspelet mellan MSN ser lite sämre ut det är inte riktigt det dör flowet som vi är vana och se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-03 20:49
Skurhink Han gjorde ju tre mål mot Arsenal och var inblandad i mycket och jobbade hem? Dock kändes det som att hela laget förutom Neymar var mer intresserade av att inte riskera för mycket och spela säkert istället. Tycker kritiken är väldigt märklig när han har avgjort matcher, gjort mest mål och spelat på en hög nivå under 2016 med några undantag, han spelade även tre matcher med njursten och om han inte bryr sig tror jag inte direkt han hade gjort det. Edit: Tycker dock han var ojämn i säsongsstarten och även lite efter skadan men han gör ett riktigt bra 2016, förutom igår har han väl klivit fram i alla toppmatcher med?
Barcelona Liunil Masse
2016-04-03 20:38
Håller med Lion24, det är på tok för dåligt. Vi har ett för bra lag för att spela som vi gjort under 2016. Lucho får ta på sig hur laget uppträtt på fotbollsplanen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-04-03 20:27
Eh vi leder ligan med 7 poäng Är i cupfinal Kvartsfinal i cl Så långt har laget tagit sig utan att behöva ursäkta sig för det. Något rätt gör dom, men finns fortfarande flera växlar kvar. På tisdag är dom mer eller mindre tvungna att göra en monstermatch och verkligen skicka indikationer på att dom vill mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2016-04-03 20:26
Begreppet "kämpa" har aldrig använts mer i les rambles. Alba och Mascherano är nog Barcelonas största "kämpare". Den ena spelade som hjärndöd igår (senaste månaden t o m) medan den andre spelar dumdristigt väldigt ofta. Alves, en annan kämpare, gjorde bort sig när vi åkte på det avgörande målet. Synd att tekniska strateger som Busquets inte uppskattas. Vi skickade in en så kallad "kämpare" i Arda Turan som totalt förstörde rytmen i spelet (inte hans fel att vi förlorade dock).

Barcelona är inte byggda för att kämpa mot underlägsna lag som R.Madrid. Vi ska taktiskt och tekniskt slå ut de istället för att engagera oss i deras hawaiifotboll. Förstår inte riktigt vad Lucho tänkte när han hade ett hav av ytor på mitten och istället drev spelet genom Alves och Alba på kanterna.
Barcelona Barcelonistas
2016-04-03 20:12
Tycker inte bara Messi är problemet utan jag tycker även Suarez och Neymar varit dåliga senaste matcherna. Även mot Arsenal på Camp Nou så såg de inte helt stabilt ut. Jag var inte heller imponerad av vår vinst mot Atletico senast heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-03 20:11
Frodo

Du vill bara lägga ord i min mun.
OM du kollar mina inlägg under föra vårterminen när Messi faktiskt krigade för laget kommer du inte finna ett enda inlägg där jag kritiserar honom.

Om du Frodo hade minsta lilla makt i det här forumet så skulle första budorden vara # Du ska aldrig kritisera Messi"

Messi må vara den bästa spelaren i Barca's, La ligans och kanske världens när han har lagt på skorna. Men detta ger fan inte honom rätten att inte kritiserats när han spelare omotiverat och med avtändande inställning som sprider sig till hela laget.

Messi kan om när han vill. Han kan när han vill. Så brukar vi aldrig säga för några säsongen sen eller för den delen slutet av föra säsongen. Han gjorde sitt jobb och boostade laget med energi.

Försök stället förklara för oss varför han var som han var igår.

Att Messi springer minst av alla spelare vi möter är ingen hemlighet. Alla vet om det. Igår kunde han för min del sitta på bänken stället så Roberto kunde spela.

Betyder detta att jag vill sälja honom. NEJ!!!! med stora bokstäver.
Kom med något nyss stället ta på dig papegoja dräkten.
Barcelona Skurhink
2016-04-03 20:02
Messi har spelat med lite lägre tempo i vissa matcher? Ursäkta! Vilket jävla hyckleri! Han har stått för så fruktansvärt usla insatser så jag har faktiskt aldrig sett något så dåligt! Han försöker ju faktiskt inte ens! Han står still när han får bollarna och han står still när dom tar bollen av honom och när dom springer ifrån honom med bollen så står han åxå still. Det finns så många exempel den här säsongen som visar att han bryr sig jack-shit! Derbyt mot Espanyol tex, jag tror inte han tog ett enda löpsteg på hela matchen! Han hade inte ett rätt! Villareal Arsenal och nu mot Madrid! Det tråkigaste är att han spelade dröm mot Bolivia för Argentina, han sprang mer i den matchen än vad han gjort på hela säsongen för oss! Jag har nog inte missat 1 enda match som Messi spelat sen han var 18år! Det finns verkligen ingen spelare som är i närheten av honom rent talangmässigt! Men att stoppa huvudet i sanden och ursäkta det som är så uppenbart det kan man fan inte göra! Vi har en högre nivå med Messi i laget men vi har en betydligt jämnare nivå utan honom! Går det att bänka Messi utan bråk? Vi spelar ju faktiskt bättre utan honom, jag tycker spelet såg bättre ut! Har jag fel?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-04-03 19:59
Just nu finns det en person som begränsar FC Barcelona. Det är inte Bartomeu, Douglas eller Mathieu. Det är våran tränare Luis ''Lucho'' Enrique. Varför tror/tycker jag det? Jo, säg EN spelare i FC Barcelona som är i form för tillfället. Med form så menas inte två-tre bra matcher på raken utan 1-2 månader. Det finns ingen! Varför? Eftersom Lucho låter inte spelarna ha form över tid. Med 'låter' så menar jag inte att han säger ''du/ni får inte vara bra'' utan våran ostabila taktik och mentalitet gör så att spelarna inte kan ha bra form över en viss tid. Vi kan vara bra i två matcher på rak, sen kommer det en match där vi ska ''vila''. Eller så spelar vi bedrövligt 3-4 matcher på raken och lägger helt plötsligt till en supermatch. Spelarna får inte bli vana i kroppen eftersom vi byter taktik/mentalitet hela tiden.

Det pratades en hel del om inställning igår efter matchen. Jag tycker att spelarna hade dålig inställning men i nästan alla lag så är det oftast taktiken som bestämmer inställningen hos spelarna. När har Atléticos spelarna haft dålig inställning? Det går inte, därför dom har en taktik där det krävs maximal inställning. Igår spelade vi en fotboll som vi gjort hela 2016. Vi kunde och kanske borde ha åkt ut mot Athletic i kvarten. Hade Arsenal spelarna bara haft lite självförtroende så hade vi fått det svettigt. Säg en bra fotbollsmatch som vi har spelat under 2016? Säg inte Valencia 7-0 för Gefle IF kunde vinna mot Valencia på hemma. Det är enbart Lucho som ständigt begränsar våra spelare och ser till att man inte kan ha bra form över en tid innan nästa ''vilo-match'' kommer.

Folk överdriver när dom menar på att Zidane taktiskt slog Lucho. Sanningen är den att ingen av dom hade nånting och komma med. Den absolut största blundern stod Lucho för när han spelade Messi centralt. En tränare som oftast spelar med en extra mittfältare vill då ha mer kontroll på matchen. Problemet var att dom hade en mycket djup spelare i Casemiro. När Messi flyttar in centralt så måste Alves i stort sett då spela som en högerytter. Man ändrar alltså formation till 3-4-3. Om Alves flyttar upp så måste Madrids vänsterytter backa hem för att hjälpa sin vänsterback. Problemet var att vi inte gjorde så. Alves flyttade inte upp, därför kunde Cristiano vara högre upp i banan (därmed farligare) och nån måste täcka högerkanten eftersom det blir risk att två Madrid spelare lämnas ensam till Alves. Därför fick Rakitic den uppgiften att gå utåt mot kanten för att avbryta eventuella kontringar. Men det blir fortfarande fel, för den ytan som Rakitic lämnar blir vidöppen för Madrids centrala spelare.

Man vet att Cristiano inte är en spelare som älskar att backa hem och ständigt försvara. Varför spelade man inte då med Messi som högerytter för att komma i 1-1 läge mot en defensiv svag Marcelo, det hade gjort vårt spel mycket mer öppet. Om Alves fyller på samtidigt så måste Cristiano backa hem för att minska Alves farlighet. Därför blir Cristiano också längre ifrån vårt mål. Istället hade vi alltid en yta fri för våra motståndare på grund av våra positioner. Studerade Lucho Madrid? Jag som sitter bakom en skärm i Norden har sett ett tydligt mönster i Madrids spel och det är att man nästan alltid börjar svajigt. Istället för att gå för mål så fort domaren blåst igång matchen med maximal intensitet så valde vi att avvakta och ha kontroll. Problemet är att Lucho inte kan den taktiken.

Jag ser ingen storhet alls i detta Madrid och om vi hade spelat vårt vanliga spel så hade matchen garanterad varit klar i första halvlek, det är jag säker på. Men i Luchos hjärna så har vi Atletico om några dagar så därför ska man inte gå 100%. Rent poängmässigt så är inte matchen så viktig. Det viktiga med en (övertygande) vinst är att skicka en signal till Europa. Skapa rädsla och respekt från andra lag. Spela och hålla en jämn och bra nivå i kroppen, spelet och taktiken. Istället gav vi maximal boost till Madrid inför CL. Innan nån börjar skriva ''fan vad bortskämda alla är, vi hade inte förlorat på 39 matcher osv'' så är jag väl medveten om att Madrid är ett fantastiskt lag och att förlusten skulle komma förr eller senare. Jag skiter också fullständigt i dessa 39 matcher. Mitt problem är den skeva taktik som Lucho ständigt håller på med utan att fatta att det skadar våra spelare. Om man ska hitta en positiv detalj från förlusten, det är att det blir en reaktion från Lucho. Jag hoppas att alla är blyförbannade och kräver en reaktion och ändring på ett sätt att det inte blir rubriker eller kaos.
Barcelona Frodo
2016-04-03 19:55
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Lustigt att du kallar dig balanserad i din kritik av Messi. I över 2 år har du i nästan varje match där det gått trögt för laget (oavsett om det är under pågående match, halvtidsvila eller efter match) sågat ihjäl Messi för hans insats. När du missat matcher kommer du oftast in på forumet undrande om Messi sprungit och kämpat mycket. Du har kallat honom för diktator och din fascination över antalet löpmeter han sprungit varje match är nästan av patologisk karaktär.

Kanske borde vi sälja Messi och hans ca 8,5 km per match och istället hämta tillbaka Pedro och hans 12 km per match för att du ska känna dig tillfreds?
Annons: