/spanien/barcelona/forum/21491.aspx/spanien/barcelona/forum/21491.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
2008-12-25 21:47
Nu måste jag tyvärr återgå till julfirandet, men fortsätt gärna att komma med synpunkter på sidan och redaktionens arbete.
Barcelona Okkapokka.
2008-12-25 21:44
tarrak

Bra att detta kunde lösas på ett bra sätt, antar att min protest-text inte behövs längre på profilen, Tackar ;)
Barcelona tarrak
2008-12-25 21:41
BlueRed.

Jag lovar här och nu att vi i fortsättningen kommer att skicka ett enkelt svar likt det flera föreslagit, om vi bestämmer oss för att inte publicera. Varken mer eller mindre.
Barcelona BlueRed.
2008-12-25 21:39
Ja jag håller med SaM__- i alla fall. Men men, redaktionen; Kom gärna fram till ett beslut om hur detta ska skötas sedan kan ni skriva det här inne så alla vet. Om ni ska skicka PM till alla som skriver eller inte. Kanske en annan lösning till och med?
Barcelona tarrak
2008-12-25 21:39
Okkapokka

Utan att diskuterat det med de andra så kan jag lova dig att de uteblivna refuseringarna inte beror på bistande ork. I mitt fall handlar det som sagt att jag tycker att det är olustigt att sätta mig till doms över något som någon annan har lagt tid och energi på. Nu när jag ser hur illa folk tar det, får jag frömodligen omvärdera detta, även om jag inte har för avsikt att i detalj motivera mig.
Barcelona Okkapokka.
2008-12-25 21:34
SaM__-

Hur skulle du själv känna dig om du spenderade kanske 7-8 timmar på en krönika som du själv är jävligt stolt över, Som sedan blir helt totalt ignorerad av redaktionen? Då inte ens ett PM/Mail skickas till den som försökt med sitt bidrag

Hellre få samma PM/Mail på 8 försök än att bli ignorerad på 8 försök tror jag de felsta skulle resonera. Även om man nog skulle gett upp efter 8 försök.
Barcelona SaM__-
2008-12-25 21:29
Ämne: Jag klagar inte på r....
Okkapokka:

Redaktionen är fortfarande inte någon slags lärare. Jag förstår din poäng, men låt oss tänka oss scenariot att det är din 8e artikel du skickar in och får samma "auto" svar hela tiden. Det gör inte saken bättre.

Nej jag anser att vi har hakat upp oss över något väldigt litet och någon som barcadinho har förstorat upp. Det är ingen stor grej. Självklart är det synd att han/hon har lämnat, men är det för den bittra anledningen så ser jag ingen mening till att man fortsätter.
Barcelona Okkapokka.
2008-12-25 21:21
Jag klagar inte på redaktionens artiklar eller krönikor nej, för dom håller den högsta klassen på hela SF, Och de menar jag.

Men att man inte meddelar dom som skrivit en gästkrönika/artikel att den inte ska publiceras tycker jag är dålig stil. Det räcker precis som barcadinho säger ett litet PM med kort text "Erat bidrag kommer inte publiceras, tack för bidraget och lycka till med nästa försök." Något i den stilen. Sen förstår jag om man inte vill skriva feedback för det kräver i alla fall tid.
Barcelona FCB_Alex
2008-12-25 21:18
Länktips: En trevlig läsning från New York Times :)
Barcelona SaM__-
2008-12-25 21:12
Nu får ni väl ändå ge er. Att barcadinhos avhopp beskylls på redaktionen är pinsamt. Jag är inte heller tillfreds med hur redaktionen framställs.

Jag vet inte om jag är färgad av Barcelona för mycket men enligt min mening har vi barcafans en fantastisk redaktion som verkligen ger kvalité på det vi får läsa. Självklart ska inte barcadinhos artiklar eller krönikor publiceras om dem inte håller språkligt eller innehållsmässigt och det gäller inte bara hans arbeten, utan allas. Att barcadinho sedan blir upprörd över att han inte får någon feedback är också löjligt. Är redaktionen någon slags lärare?

Nej, skärp er. All ära åt barcadinhos tidigare inlägg. Men håller det inte språkligt eller innehållsmässigt så ska det givetvis inte publiceras. Vi vill inte ha en likdant redaktion som marängerna där kvantitet räknas och inte kvalitén.

Redaktionen är en redaktion och inte lärare åt folk.
Barcelona Mojito
2008-12-25 21:10
Jag har nu funderat lite ang barcadinho och debatten kring redaktionen etc.

Om man ser till vad redaktionen (nu utgår jag från Tarraks inlägg) vill ha ut av en krönika kan jag förstå att en del artiklar kanske gör sig bättre lämpade som rena inlägg än som krönikor.

Att bära fram klubben Barcelona och kulturen kring klubbmärket etc är det vitala.
Inför rapporter ska t ex handla om statistik, tankar om hur matchen kan se ut osv.

Krönikor ska (kanske) i stället handla om en känsla, ett budskap, en tanke skrivit inte bara utifrån egna funderingar utan kring fakta, klubbens kultur och ambitioner samt relevanta saker som kan skapa ett medvärde för sidan.

Risken med att publicera allt är att det som faktiskt är riktigt bra drunknar i massan.

Jag tycker att kvalitet får före kvantitet, då är det bättre att gå på sebbaas linje och skapa ett alternativt forum/blog där alla kan lägga in längre artiklar/krönikor.
Sen kan ju redaktionen kolla om någon är värd att att publiceras på SF.

Jag tycker inte (precis som tarrak) att redaktionen ska ge feedback på det som skrivs. Det kan skapa än mer ilska. Däremot är alla värda ett svar, så länge de skickas in via rätt kanal.,

Jag efterfrågar dock en ram/form enligt den jag gav ovan för hur de vill att en krönika ska se ut.
Då slipper många sitta i timmar och skapa något som ändå är förgäves.

Trots allt msåte vi ju få fortsätta inspireras av klubbmärket så att nytt material kan publiceras.

Jaja, bara lite tankar, ska inte bli för långrandig, haha (men det är jag redan...)
Barcelona tarrak
2008-12-25 21:09
Okkapokka, Pep G

Visst kan jag se poängen i det ni skriver och vi får kanske börja med att skicka kortare besked, när vi inte har för avsikt att publicera. Några motiveringar lär det dock inte komma från min sida.
Barcelona Saman.
2008-12-25 21:06
Ruttet av redaktionen om det stämmer :/ Synd att det ska vara på det här viset.
Barcelona Blaugrana93
2008-12-25 20:56
westinhoblaugrana

Håller med dig. JAg har aldrig riktigt förstått hur han har kunnat ta en plats startelvan i ett flertal säsonger. Men pga av att han är en sann och trogen Madrista har han väl fått flera chanser därför. Precis av samma anledning har Victor Valdes fått förtroende även när han haft svackor.

Xavi går inte att jämföra med Guti egentligen.
Barcelona Okkapokka.
2008-12-25 20:52
tarrak

Det värsta som finns är att bli ignorerad, Jag tror nog det flesta vill veta om deras krönika duger eller inte.

Förjävla synd att en medlem i barcadinho ska förvsinna över något så enkelt egentligen.
Barcelona Pep.G
2008-12-25 20:49
tarrak

Sånt händer. Men om du nu ser "krönikan" och du tycker att den inte håller måttet. Då kan du åtminstone skriva "tyvär det gick inte bra den här gången, men bättre lycka nästa gång". Jag tror folk kommer förstå det, och om du inte hinner skriva tillbaka så är du inte den enda skribenten här på SF. Eller ?
Barcelona westinhoblaugrana
2008-12-25 20:45
Jag hörde att marängerna jämförde Guti med Xavi.
Visst kan man jämför dom, men att säga att Guti är bättre är bara idiotiskt, vem som helst kan se vem som är bäst av dom.

Guti är bättre på att slå genomskärare och att hitta luckor i motståndarnas försvar, som ingen annan kan se. Guti är den spelare jag hatar mest i hela världen, men jag är tillräckligt mogen för att kunna imponeras av honom när han får till sina underbara genomskärare. "Tyvärr" har det blivit mindre av de på sistone. Han borde inte ha en startplats i Real Madrid, och jag tror inte han har det heller när alla spelarna är friska.

Xavi är bättre på...i princip allt annat. Han är säkrare med boll, han har bättre blick för spelet. Jag har lagt märke till att nästan alla gånger Xavi får en passning tittar han först över axeln för att få full koll på var motståndarna befinner sig, innan han tar emot bollen. Han har en blick som endast vi som ser planen uppifrån kan ha.

Aja, ville bara säga att Xavi är väldigt mycket bättre än Guti. Guti slår bort alldeles för många bollar för att kunna bli en riktigt bra passningsspelare.
Barcelona tarrak
2008-12-25 20:44
Jag är den förste att beklaga om den alltid lika trevliga forummedlemmen barcadinho känner sig så illa behandlad att den valt att lämna redaktionen, men jag är inte tillfreds med hur vi i redaktionen framställs.

Jag fick artikeln skickad i min privata mejl, men då jag bodde hemma hos min flickvän vars dator inte kan öppna bifogade filer skickade jag vidare den till redaktionsmejlen, dit jag inte hade lösenordet. Detta meddelade jag barcadinho om via mejl. Dagarna förflöt och då jag haft mycket att göra, har jag inte ens tänkt på vad som hände med krönikan, som förmodligen drunknade i det hav av artiklar som strömmade in.

Om vi skall lyfta det här till ett rent generellt plan, så får vi en hel del gästkrönikor som inte publiceras eftersom att vi bedömer att de inte håller måttet. Vi har inte diskuterat det här inom redaktionen, men jag känner inte att jag har hjärta nog att säga till människor att deras arbete inte duger, därför brukar jag bara ignorera dessa. När jag blev erbjuden att skriva för den här sidan var det för att jag ville hjälpa till och förmedla budsakpet om FC Barcelona, inte för att sitta och refusera andra med samma önskan. Därför blir jag väldigt illa berörd när jag bli beskylld för maktfullkomlighet.

Jag ber å redaktionens vägnar om ursäkt till barcadinho och alla andra som inte har fått en motivering till utebliven publicering. Det handlar inte om noncahalans eller elakhet, snarare tvärtom.

Jag tror att vi får ta in diskussion om det här inom redaktionen, men tills vidare kan ni fortsätta att skicka in gäskrönikor och artiklar, men jag tänker i alla fall inte sitta och berätta varför de inte duger om det skulle vara så.
sebbaa
2008-12-25 20:41
¡Madrid, cabrón, Saluda al Campeón!

Javisst! (de svarade inte ens på ett mejl jag skickade till dem)
Men för oss skrivglada som vill skriva om fotboll, vad sägs?
Barcelona ¡Madrid, cabrón, Saluda al Campeón!
2008-12-25 20:40
sebbaa

Redaktionen kan åtminstone svara tillbaka med ett Pm eller dylikt. Man behöver inte lägga ner flera timmars skrivande och sen så får man knappast något svar.
Barcelona Pep.G
2008-12-25 20:37
Okkapokka

Håller med till 100 %. Det är rent sagt bedrövligt. Fortsätter det så här så kommer många fler att avsluta sina konton.

Som sagt ett litet PM räcker..
sebbaa
2008-12-25 20:37
Alla här som är besvikna på redaktionen, varför lagar vi inte en egen blogg eller liknande med klubbfotboll som tema? Lagade själv en i helgen, men det är lite tungt att skriva skriva hela tiden själv bara..
Barcelona ¡Madrid, cabrón, Saluda al Campeón!
2008-12-25 20:36
Villa_Silva

Face it, David Villa platsar inte i Barcelona just nu. Vi har Etoo som öser in mål efter mål och att ha Villa på bänken är onödigt. Jag föredrar Etoo före Villa alla dagar i veckan.

Jag skrev några saker innan el clásico och skickade till redaktionen. Dom la knappast upp det eller svarade tillbaka till mig. La ner flera timmar på det helt i onödan...
Villa_Silva
2008-12-25 20:27
Mojito//

Vi har värvt en vänsterback från den brasilianska ligan, Tiago Carletta som sägs vara en stor talang. Men det görs dem allra flesta brasilianska spelarna. Har ingen anning om killen är något vidare. Hittare inga klipp i youtube ellr någon annanstans. Keirisson, brasiliansk 19årig anfallare ryktats ochså vara på väg men liverpool och madrid är ochså med i kampen och det känns som om pool ligger närmare då madrid köpte in huntelaar. nikola kallinic( 20 årig anfallare) från dinamo zagreb(tror han spelare där) ryktas även till valencia och Unai säger att valencia kan bjuda upp till 10 mil för honom. men även chelsea har gett sig in i kampen och chelsea vinner oftas när det kommer till sånt.

Om jag är rädd att någon lämnar...alla storstjärnor. Villa känns som en lojal spelare men Joaquin och Mata ryktas ständigt till juventus och jag tror att någon av dem två kommer skriva på för juve. Hoppas isåfall att det blir joaquin men helst att han stannar i valencia. Mata är ung och jag tror verkligen om han får lite tid så kommer han att bli en världsanfallare. Silva då, som ryktas över allt. Madrid's Juande Ramos säger sig vara beredd att försöka få honom till laget och tänker bjuda rejält för att valencia ska släppa honom. Jag är rädd att valencia släpper honom på grund av den ekonomiska situationen. Annars så hoppas jag att Zigic/Del Horno/maduro säljs.
Barcelona Mojito
2008-12-25 20:15
Villa_Silva

Även om detta är ett barcaforum tänker jag passa på att fråga dig om Valencia när du ändå är här.

Kommer ni att värva något i januari, är du rädd för att någon kommer att lämna?
Villa_Silva
2008-12-25 20:09
abidal gillar jag otroligt mycket och ser helst att han inte behöver lämna laget. Henry börjar komma igång men det känns ändå som om Pep kommer inte att behålla honom nästa säsong.

Aguero hade varit en drömvärvning för alla men jag hörde att han ligger nära Inter inför sommarens transfer. 60 mil och adriano, inte dåligt om adriano nu skulle nå sin gamla form igen.
Real Madrid RobinhoMaster
2008-12-25 20:07
Är en trogen realfan men denna säsongen har det varit väldigt roligt att se Barcelona spela. Man njuter varje gång man ser de faktist och ändå är man en trogen realfan. Hoppas ni fortsätter spela en så bra fotboll. Men inte allt för bra för att slå real, haha =)
Lycka till!
Villa_Silva
2008-12-25 20:06
Mojito//

Ja de e sant. Barca är så grymma nuförtiden att även storlagen i england skrämms av tanken att möta dem. Man U mot Barca hade varit roligt att se igen.
Barcelona adil-
2008-12-25 20:05
Mycket hänger på Henrys anpassning och prestationer. Han är den som kommer att lämna laget först av våra anfallare, om inte Etoo bestämmer sig för flytt, vilket jag inte kan tänka mig. Lämnar Henry behövs självklart en ny anfallare. Men just nu är hela laget samspelt, även Henry har smält in i spelet. Behövs inga som helst ändringar i nuets Barca. Många har kritiserat Abidal, själv tycker jag att han är en stabil vänsterback som har varit stabil ända sen han kom till Barcelona. Vi får se hur läget ser ut till sommaren. Henry ut och Villa in inga problem för mig :). Aguero skulle dock vara det optimala. Båda två är iaf cules vad jag vet.
Barcelona Mojito
2008-12-25 20:01
Villa_Silva

Säg den spelaren som inte kan tänka sig att spela för Barcelona just nu... ;-)

Annons: