/spanien/barcelona/forum/214.aspx/spanien/barcelona/forum/214.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-07-02 10:20
Önskar samtliga Barcaspelare framgång i VM, speciellt Messi. Men att både Spanien och Argentina åkt ut så tidigt tror jag gynnar oss , mer vilotid för våra spelare som haft en väldigt lång säsong.

Speciellt Messi som burit både Barcelona och Argentina hela året , han har aldrig behövt bära oss så mycket som han gjort senaste säsongen. Tycker man inte ser samma glädje och lättnad i honom längre, det är mer ansvar och press än det någonsin varit. Jämför det med Ronaldo som bara behöver fokusera på att göra mål och knappt är involverad i spelet längre , en helt annan situation som inte alls kräver lika mycket , Messi ska göra ALLT för både Argentina och Barcelona.

Vi måste handla rätt i sommar så allt inte hänger på honom, vårt spel har varit bedrövligt men det känns ändå som vi har grunden.

Lyckas vi värva in en spelfördelare bredvid Busquets och Arthur så ser det genast mycket bättre ut. Coutinho kan användas både som mittfältare och som ytter och man kan hoppas att Rakitic då också får en mer fri offensiv roll framför två sittande spelfördelare.


Barcelona Meneysuarez91011
2018-07-02 10:16
Måste säga att vårt bortakit är otroligt fult denna säsong som kommer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-07-02 08:41
Ser en dokumentär på viaplay som heter Footballs greatest om Messi. Där intervjuades Laporta att han var väldigt mån om akademin och ta fram talanger. Saknar verkligen tiden då man trodde på La Masia-talangerna.. Man förstår hur mycket rätt styrelse och rätt tränare spelar in där Laporta och Rijkaard trodde på Messi direkt. Detta behövs verkligen för alla talanger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2018-07-02 08:03
Är det bara jag som hejade på Ryssland igår?
Jag vet inte varför? kanske att göra med de är underdogs och Varken Iniesta eller Thiago fick förtroende från start?

Jag hejade på dem hela vägen.


Angånede om Rakitic ja
Min åsikt är att han får inte vara sig själv fullt ut i Barca.
Tränarna vet inte hur han ska användas. Han är fenomenal mittfältare men vår sidledsspel håller honom tillbaka. Vem av er minns inte Sevilla Rakitic som vågar skjuta, spela på djupet och dribbla sig förbi. Han kan men han behöver en tränare som tror på honom.

Det blir juh svårt med vår nuvarande tränare. Bänkar ihjäl Dembele, Semedo, Mina och tvingar spela Roberto som höger hela säsongen.

Min bästa Vm hittills måste säga. Har inte varit med nåt liknande.
Kan Ryssland så kan Sverige med också.
Barcelona Ribohn Fan
2018-07-02 02:08
Måste också hänga på Rakitic diskutionen. Rakitic har som några kanske vet varit mitt hatobjekt flera år tillbaks och på den tiden fick jag mycket skit för det och någon spärr. Men det jag kan skriva nu är att han har haft sin bästa tid i Barca den senaste säsongen. Enligt mig är det självklart för det stora förtroendet han får från Valverde, men först och främst den taktiken som Valverde vill spela passar honom som handsken. Han får i en 4-4-2 alibi spela tillsamman med Busquets. På Luchos tid när vi spelade en attackerande anfallsfotboll, då kom hans svagheter fram och han hade väldigt svårt att hänga med och han blev den felande länken. Nästa säsong måste vi återgå till 4-3-3. Ett bra aktuellt exempel är att titta på hur Brasilien spelar. En defensiv balansspelare och två offensiva spelare i en triangel, då passar inte Rakitic in. Något jag också gillar med brassarnas spel är när ytterbacken på icke bollsida faller in som mittmittfältare. För att täcka ytor vid bolltapp och för ett spelalternativ. Det har han nog sett hur Pep brukar göra.
Barcelona Ribohn Fan
2018-07-02 01:29
Fan va tråkigt att Spanien åkte ut, ett hån mot fotbollen. Men för mig är det helt och hållet tränarbytet som är orsaken + avsaknaden av som vanligt bra målvakt och forwards. Det blir aldrig bra när en ny tränare tar över ett lag som han ej tagit ut. Man blir bara förbannad på dagens uttagning. Ett defensivt utformat lag när man vet att dem ska spela mot ett lag som spelar 5-4-1. Också när han spelar på det viset har han heller inte fingertopps känslan när han väljer Asensio och Silva som offensiva, när dem varit iskalla hela VM. Isco har varit strålande bra kanske VM bästa . Diego Costa måste ha spelat sin sista landskamp för Spanien. Nej! Detta VM är hittills väldigt tråkigt. Spänning, men inte väl spelat. Tråkigt också med det fula spelet, varje gång någon blir överspelad, fäller dem motståndaren.
Barcelona Lion24
2018-07-02 01:26
Man måste respektera alla åsikter, det är det allra viktigaste här inne. Och jag gör det men när nån säger att Rakitics sista halvår i Barça var fantastisk så här jag aldrig någonsin i hela mitt liv förstått det. Ingen har sagt hur Rakitic var fantastisk, några har skrivit att han varit otrolig, men jag vet inte hur. Det är mycket mycket möjligt så att det är jag som helt har missat Rakitics helt makalösa senaste dec månaderna, därför skulle jag jätte gärna vilja veta hur han varit så fantastisk.

Ingen kan förneka att Rakitic har en jätte fin fot. Men om vi går tillbaka till hur vi vill att Barca ska spela, då innebär det spel på små och tighta ytor. Du måste tänka snabbt, låt mig ge ett exempel, det här försöker jag för övrigt träna mina spelare om:

Spelare X har bollen. Han ska passa spelare Y som är 10-20 meter ifrån spelare X. Vad ska Y göra medans han väntar på bollen? Ska han bara stå där, få bollen och sen bestämma vad han ska göra sen? Nej. I den sekund X har passat bollen, när bollen då är på väg till Y, då måste Y börja tänka vad han ska göra när bollen kommit fram till han. Och när bollen till slut kommer till hans fötter, då ska han redan ha tänkt ut nästa steg. Alltså, tänka när bollen är på väg till dig, och ha tagit ett beslut när bollen kommit fram.

Är Ivan Rakitic den här spelaren? Jag tycker inte det. Jag tycker att allting är väldigt enkelt hos Rakitic. Jag vill ha mittfältare som hela tiden tänker och gör avancerade saker. För om vi vill spela den typ av fotboll vi alla vill se, då måste du ha avancerade spelare!! Ett till exempel:

Mittbacken X har bollen på motståndarens planhalva. Istället för att hålla på med bokstäver så tar vi Piqué så att vi kan skapa oss en bild. Låt oss tänka oss Piqué med bollen i mittcirkeln mot ett lag som backat hem. Vart vill jag se mittfältaren? Antingen hjälper han Piqué i uppspelsfasen, alltså kommer och möter och tar sedan därifrån över och styr spelet.

ELLER, röra sig bakom motståndarens mittfältare och framför motståndarens backlinje, ni vet den ytan. Där skulle jag gärna vilja ha min typ av mittfältare. Vara på tårna och vänta på att bollen ska komma till dig. Återigen, om Piqué har bollen och du står på den ytan jag skrev om nyss, då måste du som mittfältare börja tänka. Först använder du huvudet och tittar omkring dig. När bollen sen är på väg, då måste du tänka vad du ska göra när du fått den. Det skrev vi om tidigare men är Rakitic den mittfältare som ställer sig bakom motståndarens mittfältare och framför motståndarens backlinje och sedan tar med sig bollen med en touch och skapar en 2 mot 2 situation med en av våra anfallare och motståndarens två mittbackar?

Nej. Rakitic har teknik i tillslaget, men Rakitic saknar avancerad teknik för att ta emot bollen med en touch, dra med sig bollen med en touch (för att dra sig loss från motståndarens presspel), tänka snabbt, tänka ut stora problem i små ytor, hantera press överhuvudtaget och så vidare.

Rakitic är återigen i mitt tycke en mycket duktig fotbollsspelare men jag tror att både vi och Rakitic förlorar om Rakitic blir kvar. Därför hoppas jag innerligt att han komma till ett lag där Rakitic kan visa sina starka sidor samtidigt som vi får en spelare som kan vårat spel. Allt handlar inte om att passa. Den mittfältsrollen är mycket mer avancerad än så.
Barcelona 09Triplete15
2018-07-02 01:18
ter Stegen
Semedo - Lenglet - Umtiti - Alba
Dembele - Rakitic - Busquets - Coutinho
Messi - Suarez

Det nya Barcelona 2018/19?
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-07-02 00:14
Rakitic visar sig vara en ganska dominerande mittfältare under VM, han visar sig även kunna sköta det tekniska och passningsspelet. Om det är fel på taktiken i Barcelona varför skulle inte Rakitic passa i ett Barcelona med ”rätt” taktik? Betydligt lättare att dominera ett mittfält när man sköter både det offensiva och defensiven aspekten i en mittfältsroll. Ge kroaten friare tyglar och spelare som rör sig så fungerar han i vilket mittfält som helst. Förhoppningsvis kommer han vara kvar nästa säsong med ett gott självförtroende och mer frihet när inte iniesta är kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Andrés 8
2018-07-02 00:07
Alltså jag ska inte ens försöka förstå detta, för jag bryr mig inte helt ärligt, men; Hierro som tränare för Spanien (?!?!?) bänkar Andrés Iniesta, mannen som symboliserar Spaniens spel, mannen som är Spaniens framgång (tillsammans med Xavi) i en ödesmatch mot Ryssland i åttondelen i VM. Redan där förlorade Spanien matchen. Och vad händer när man tar in Iniesta? Jo, Spanien blir sakta men säkert Spanien igen och börjar komma in i matchen och ytor öppnas. Innan så passar de för passandets skull och Isco springer omkring i sidled men så fort de plockar in Iniesta så börjar de göra bättre i sista tredjedelen för att hitta in bakom Rysslands backlinje. Sen att Thiago knappt fick spela när det verkligen behövdes är en skam. Koke?! Helt fel spelare för Spanien, med all respekt, han hade passat i Italien, Argentina eller Uruguay. Annars tycker jag våra spelare i Spanien gör bra ifrån sig ändå, Busquets är riktigt fin idag.
Barcelona Infinit8Don
2018-07-01 23:59
Lion24 Är precis så jag tänkt. Rakitic o Barca sitter inte ihop. Alltså Raki är ingen spelare som är gjord för oss. Tänk han i tex Liverpool, mama Mia vilken spelare. Dock ser jag inte att nån innemitt av rang anländer o därför får Man hoppas på att Raki fortsätter i denna form. Vilket dock blir svårt då Kroatien o Barca är 2 helt olika saker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-07-01 23:53
Ivan Rakitic är en mycket duktig fotbollsspelare. Han skulle platsa i startelvan hos i stort sett varenda lag där ute i världen. Men Rakitic är en börda för Barca, och Barca är en börda för Rakitic. Börda är kanske ett starkt ord men sanningen är att vi får inte ut det bästa från varandra. Båda blir något lidande då vi inte passar ihop, klubben och Rakitic alltså.

Jag vill tillbaka till tiden med yttrar som ska bredda för mittfältarna och i stort sett ständigt vara 'utan-boll-spelare' och mittfältare som dominerar mittfältet. På mittfältspositionerna vill jag se spelare som kan lösa problem, istället för att skicka vidare problemen till andra spelare. Jag vill ha mittfältare som kan hantera press, stress, små ytor och allmänt styra spelet. Ivan Rakitic är inte den spelaren, även om han är riktigt bra. Men alla riktigt bra spelare platsar inte i Barça.

Samtidigt måste vi tänka på riktningen klubben ska gå. Vill vi gå tillbaka till bländande fotboll med dominanta mittfältare som löser små jobbiga knutar så är inte Rakitic den mittfältare vi ska ha. Vill vi däremot spela som vi gjort senaste åren, antingen fegt eller med mittfältare som ska alibispela för anfallare, då är Rakitic sannerligen en av de allra bästa vi kan tänka oss att ha. Men det är inte min väg att gå.
Barcelona Infinit8Don
2018-07-01 23:09
Har tidigare varit rätt hård mot rakitic men detta vm är han ruskigt bra i. Hoppas bara han fortsätter på den inslagna vägen. Och Hoppas VV inser detta o ger han en lite friare roll offensivt sätt. Rakitic från hans första säsong vill jag ha tbx. Då blir det fan som ett nyförvärv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2018-07-01 23:06
Det var synd att Danmark missade sista straffen, hade varit kul att se Rakitic lägga sin straff i måste överleva läge.
Barcelona Barcadinho.
2018-07-01 23:04
@Davids3:


Haha, då kommer det tidigare än deras dröm (2050)
Jag kommer ihåg att jag fnissade när jag läste det 2005.
Drömmen om att hamna top 10 i fifas rankning runt 2015 går väl jävla trögt, de ligger på 61 placering. Men vem vet, det kommer kanske gå mycket bättre snart.
Hur som, bättre med drömmar o ambitioner än inga alls.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-07-01 23:01
Busquets Rakitic coutinho Kan bli ett riktigt intressant trio när dom får spela ihop sig, Rakitic måste få friare tyglar i Barcelona och inte enbart vara städgumma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-07-01 23:00
Kasper är kändare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2018-07-01 22:59
Bara hoppas på England mot Colombia. England kan vi fasiken slå!

Men låt oss börja med Schweiz...
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-07-01 22:58
Rambla Fortfarande bara snack om Kasper, hallå han förlorade kampen mot en annan målvakt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2018-07-01 22:56
Rakitic hyllas i studion! Med all rätt! Varit fenomenal hela vm, och oj va kyligt han lade straffen.
Barcelona God is a five letter word - Messi
2018-07-01 22:53
Japan vinner VM grabbar.
Barcelona Rambla~
2018-07-01 22:51
sergio Precis, bara för att han är kaxig, dryg och tjafsar om allt. Då märks man mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kubala.
2018-07-01 22:51
Kungligt gjort Rakitic! Diggar Kroatien.
Barcelona JakWah
2018-07-01 22:51
Jag tror helt ärligt att Sverige går till final. Sverige är det lag som har imponerat mest hittills. Oerhört stabila i defensiven och samspelta som lag. Det är inte något lag som plockar 3 enkla poäng av Sverige.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-07-01 22:49
Varför Nämna Danmarks målvakt, kolla Kroatiens målvakt som räddar lika många.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2018-07-01 22:49
Stort grattis Rakitic! Tänk ifall han går och vinner VM, han som är så dålig enligt proffsen i Les Rambles.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Erik Satie
2018-07-01 22:49
Bara Sverige kvar av de nordiska länderna. NU VINNER VI VM!!!
Barcelona Rambla~
2018-07-01 22:48
Gott åt dryge Schmeichel på läktaren, han kan ha det. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-07-01 22:48
Rakitic ska absolut vara kvar, hans senaste 7 månader har varit fenomenala och Barcelona klass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-07-01 22:48
Dk ska ha eloge! Kan tänka mig att svenskarna fått enorm självförtroende nu. Precis allt kan hända i detta VM. Kommer sluta med Japan som lyfter VM-bucklan hahah
Annons: