/spanien/barcelona/forum/21377.aspx/spanien/barcelona/forum/21377.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
el capitano
2008-11-14 12:52
Det är tråkigt att det ska va så bara, jag brukar vara där och läsa iallafall och aldrig skrivit. Det är ganska komiskt när de drar diskutioner om vem som ska värvas osv :D
De hade en startelva med Hulken, Spiderman och superman och många andra actionhjältar som jag inte vet vad lirarna heter och det var snack om det i två dagar! hehehhe...ganska roligt :D
Barcelona ElDuroDeFCB
2008-11-14 12:49
el capitano

Det beror på att deras 14 åringar till supportrar inte kan ta en diskussion, då blir det kalabalik där inne i forumet, drf är den stängd för övriga supportrar. Men de Real fans som är här inne är oftast vettiga killar som klarar av att ta en diskussion, och för mig är de välkomna.
el capitano
2008-11-14 12:47
sebbaa

Vem har tid att hacka på de? hehe...det pågår andravärldskrig i mitt huvud just nu med tanke på kommande svåra matcher som vi har framför oss :)
sebbaa
2008-11-14 12:45
el capitano:

De vill väl fantisera o drömma om titlar för sig själv där? ;)
Nä, vet faktist inte, kanske de var rädda alla skulle komma o hacka på dem eller nåt.
el capitano
2008-11-14 12:39
Varför Real fansen har stängt in sig i igen i deras forum? :)
Men de kan komma hit och kommentera..löjligt!
el capitano
2008-11-14 12:34
Arshavin vill så gärna sparka boll med Barca, hoppas att han får chansen nångång.
Barcelona Kim
2008-11-14 12:32
Det handlar väl i detta fall knappast om att man ska låta honom vara kvar i Ryssland. Barcelona säger nej till honom, utan det är han själv som tjatar halvt ihjäl sig om att få lämna för att få flytta till Katalonien.
Villa_Silva
2008-11-14 12:31
hur går det med iniesta skada?? några nyheter??

va e detta för snack om att barca vill värva arsjavin?? storlagen borde låta honom vara kvar i ryssland. Ryska spelare gör knappast någon succe i de stora ligorna och 30 miljoner är för mycket för en spelare som honom och hans ålder. Han hade lika mycket tur som det turkiska landslage i EM.
Barcelona Kim
2008-11-14 12:28
Jag förstår vad du menar när du säger att du alltid har vidhållit Carvalhos kvalitet. Jag håller med dig om att han var fantastisk under sin tid i Porto och under sina första säsonger i Chelsea. Vad jag däremot är tveksam till, är om han är så stabil längre. Han är 30 år och det bör inte vara särskilt förvånande om han skulle börja dippa nu. Mycket kan säkerligen lastas skador, vilket blir vanligare ju äldre man blir, men han är inte samma auktoritet som han en gång var.
Barcelona petersays
2008-11-14 12:26
Edit: Dubbelpost..sorry.
Barcelona petersays
2008-11-14 12:22
Carvalho har haft mycket problem med skador den här säsongen och spelar knappast på lördag, men är nog snart tillbaka. Jag har alltid vidhållit att Carvalho hör till den absoluta mittbackstoppen tillsammans med bl a Vidic och Puyol.
Barcelona Criff
2008-11-14 12:13
Jag tycker Carvalhos förmåga kan bevisas i det Portugisiska landslaget. När var det sist dem höll tätt? hehe.
Barcelona Kim
2008-11-14 12:12
För er som inte anser att Carvalho är darrig, vill jag föreslå en aktivitet i helgen. Titta på lite fotboll på lördag och hoppas på att Terry får vila och att Carvalho får bilda mittbackspar med någon annan. Jösses vilken hönsgård det blir. Till och med Madrids backlinje får toppbetyg i jämförelse med det.

Jag vet inte om jag är rätt ute nu, utan jag spekulerar. Varför kommer motståndarna till så mycket chanser mot oss? Personligen ser jag den extremt höga pressen från vårt mittfält och anfall som en anledning. Vinner vi inte tillbaka bollen snabbt, utan motståndarna hinner sätta igång en kontring, ja då blir det lite alle-man-till-livbåtarna-löpning hem mot eget straffområde. Den riktiga strukturen finns inte riktigt. Samtidigt vill jag inte lägga den hårda pressen åt sidan, för just den är en av anledningarna till att vi har ett stort bollinnehav och att vi faktiskt gör så mycket mål.

Det blir naturligtvis en avvägning man får göra hela tiden, men själv ser jag hellre att vi släpper in ett par bollar per match men att vi gör fyra, fem framåt, än att vi håller tätt bakåt men bara skapar ett eller ett par mål offensivt.
Barcelona haeger
2008-11-14 12:09
Jag håller ändå med Mojito om att vår backlinje inte är en utav världens bästa _just nu_.
Ser för darrigt ut, men som även Mojito sa, jag blir gärna motbevisad när vi möter de större lagen.
Barcelona Mojito
2008-11-14 12:07
Japp, det är väl bara att konstatera att jag har fel i det jag skrivit om försvarsspelet...
Får kanske köpa en HD-TV så att jag ser det som ni andra gör ;-)
Barcelona Criff
2008-11-14 11:59
Mojito, Att Chelsea är utav de lagen som släpper in minst mål beror inte huvudsakligen på Carvalho, utan mer på Terry. Så de få målen Chelsea släpper in brukar titt som tätt vara just Carvalhos misstag.
Så jag håller med om asplöv! :P

Angående Valladolid matchen sa Pep själv att i första halvleken attackerade laget alldeles för mycket och såg många chanser då Valladolid kunde kvitterat, och det var något han ville åtgärda till Benidorm matchen.
Barcelona Mojito
2008-11-14 11:55
I modern fotboll är ytterbackarna allt som oftast mer offensivt lagda. Därför är det klart att jag nämner mittbackar när jag pratar försvarsspelare.
Carvalho är ett asplöv, jo, tack för kaffet.
Man är inte ordinarie i Chelsea (ett av de lagen som släpper in minst mål) om man är ett asplöv.

För den typen av fotboll vi spelar har vi passande försvarsspelare. Detta betyder dock inte att det kommermatcher där vi får sota för att vi inte har de ABSOLUT bästa försvararna.
Ta matchen mot valladolid, ska vi släppa till så mycket chanser/situationer i första halvlek om vi nu har en försvarslinja av toppklass?

Jag vill inte byta ut någon av de spelare vi har idag, men att säga att försvaret håller toppklass är att ta i. Men, jag blir gärna motbevisad, särsklit i december.
Barcelona Kim
2008-11-14 11:35
Med tanke på att dagens fotboll bygger mycket på offensiva ytterbackar, så anser jag att Alves är världens bäste till höger. Trots namnet på hans position, så är han inte i första hand en defensiv spelare, utan ett anfallsvapen. Våra primära försvarare består en vanlig matchdag utav Puyol, Márquez & Yaya. Då vi spelar med ett tremannamittfält, så tappar vi bredden där, och ytterbackarnas uppgift blir mycket att fylla ut kanterna där, samt överlappa kantanfallarna när de väljer att kliva inåt i banan. I försvarsspelet vill man täppa till i mitten, vilket är precis det som ovan nämnda tre defensiva spelare gör.
Barcelona Okkapokka.
2008-11-14 11:33
ElDuroDeFCB

Eller varför inte genmanipulera Puyol och Dani Alvés? :D
Barcelona ElDuroDeFCB
2008-11-14 11:12
Rambla

Ja och det saknar vi ännu mer i laget om man ser på dessa egenskaper. Hade man kunnat genmanipulera Puyol och Marques till en person, så skulle Barcelona ha världens bästa mittback genom tiderna överhuvudtaget....
Barcelona ElDuroDeFCB
2008-11-14 11:08

Om vi ska prata Dani Alves som världens bästa höger back, så måste jag säga att vi är lite fel ute.

Han är världens bästa offensiva högerback, utan tvekan och det finns inte en back i närheten av honom.

Men defensivt så är Alves inte så där bra anser jag, dels för att han saknar styrka och storlek, och dels för att han är för het in i situationerna runt straffområdet som oftast resulterar i friskpark mot honom.

Jag anser att Maicon är världens mest kompletta höger back, offensivt och defensivt sett. Alves kommer lite efter och det ser man exempel på i Brasiliens landslag.
Barcelona Ghazza
2008-11-14 11:07
Vi måste alla komma ihåg att vi är Barcelona. Ytterbackar hos oss behöver inte samma egenskaper som hos många andra lag. Vi ÄR ett offensivt lag där offensiva ytterbackar är ett måste. Det finns inte många spelare som är ypperliga på både sina def och off uppgifter i världen.

För hos oss kanske en vänsterback snarare behöver mer av just snabbhet och teknik istället för grymt huvudspel och grym markering.
Barcelona Rambla
2008-11-14 11:06
ElDuroDeFCB:

I dagens moderna fotboll är det inte tillräckligt med enbart snabbhet, huvudspel och markeringsspel. En mittback måste ha någorlunda bra bollbehandling, första touch och framför allt ett bra passningspel för att räknas som världsklass. Åtminstone i ett lag som Barcelona som vill vara ett bollförande och spelande lag.
Barcelona ElDuroDeFCB
2008-11-14 10:59

I mina ögon så ska en världsback besitta följande egenskaper: Snabbhet, huvudspel och markeringsspel. Våra backar har dessa egenskaper men tyvär så är det inte 100% i de.

Puyol är den som kommer närmast, men på senare år så verkar han ha tappat farten och han är inte 100%ig brytningsäker längre.

Marques saknar farten det vet alla, och hans positionsspel är riktigt kass ibland, speciellt när han försöker ställa offside, då står han bara och glor på linjemannen, meddans Puyol redan är på gång med en löpning hemmåt.

Så tyvär måste jag säga att vi saknar en back som har de tre viktigaste egenskaperna för att bli en riktigt top 5 världsback.

Men det jag kan säga är att vi har defnitivt en av världens bästa mittbackspar som kompletterar varandra på bästa möjliga sätt i Marques och Puyol.
Barcelona Kim
2008-11-14 10:58
När du, Mojito, nämner backar, så söker du urtypen för en mittback. En ytterback behöver inte ha alls samma egenskaper som sina kollegor i mittlåset. Dani Alves är världens bäste högerback. Sen om Abidal är detsamma, det vete sjutton alltså. Men nog fungerar han på sin position alltid. Han är så pass bra att han hör hemma där.

Vad gäller våra mittbackar så håller jag Puyol högre än de flesta du har räknat upp, möjligtvis undantaget Terry, som jag tycker ger allt i alla situationer. Att du vill ha asplövet Carvalho på den listan, är för mig fullständigt obegripligt.

Så jag håller med barcelonito, vi har en oerhörd bredd rakt igenom hela vår backlinje. Detta är något som vi är unika om i Spanien. Naturligtvis har många andra lag också fantastiska försvarsspelare, men det jag tycker är intressant hos oss är kombinationen av världsklass, bredd & unga talanger.
Barcelona Mojito
2008-11-14 10:34
Backar av absolut toppklass är i mina ögon
Terry
Ferdinand
Vidic
Carvalho
Nesta
Cordoba

Spelare som aldrig ger bort en milimeter. Nu snackar jag bara försvarsspel.
Puyol är kanske den mest komplette försvararen i världen, och Marques den bästa försvararen att slå crossbollar osv.
Men om man bara ser till försvarsspelet tycker jag inte att våra backar är av riktig toppklass.
Caceres har potential att bli det, Milito har en lång väg kvar efter skadan.
Däremot började Abidal hitta tillbaka till årets förra höstform, och då var han i mina ögon av toppklass. Dani Alves - självklart, men vi vet också att han har sina brister i defensiven.
Barcelona Rambla
2008-11-14 10:33
Lägg till Henrique som ser riktigt intressant ut och som spelar 90 min i varje match för Bayer Lerverkusen. Med lite mer rutin så kan han kanske en dag ersätta Marquez då han visar upp samma säkra bollbehandling som Kaiser.
Barcelona Barcelonito
2008-11-14 10:24
Abidal är en av världens bästa vänsterbackar. Dani Alves är världens bästa högerback. Puyol har alltid varit en av de 2 bästa mittbackarna i världen. Marquez och Milito är väl också världsklass? Och 2 unga killar som lär sig fortfarande, Pique och Caceres. Den bredden är det inte många som har av så många världsbackar. Titta på Real, Milan, Man U, Arsenal, Liverpool och fråga dig själv: Har de samma bredd på backlinjen som Barca?
Barcelona ElDuroDeFCB
2008-11-14 10:14
Mojito

Dude du läste mina tankar, helt jävla sjukt. Jag tänkte exact på samma grej, fan va spooky. Därför vill jag ha en vind snabb back i laget al la Ivan Cordoba typ. Eller en back som kan täcka bra på djupet. Jag har sett att Martin Caceres har den tendens att hela tiden täcka för just såna typ av bollar som går mellan backlinje och målvakt, så vi kanske har rätt spelare i laget, fast vi inte spelar så ofta med honom i form av Caceres...
Barcelona Mojito
2008-11-14 09:50
Får inte missa Anna Brolins La liga i helgen...

Angående försvaret
Jag tycker vi har rätt material i backlinjen för den typ av spel & försvarsspel vi har.
Mot United släppte vi endast in ett mål på 2 matcher i CL, men då hade de också parkerat bussen framför Van der Sar.

Jag tycker inte vi har försvarsspelare av absolut toppklass, men som sagt de fyller sin funktion i det sättet Barca spelar.
Vår svaghet, precis som många andra, är när vi blir utmanade i djupled och får vända om och jobba med ansiktet mot Valdes.
Fasta situationer anser jag också skapar oro, särskilt om inte Yaya och Abidal är på plan.
Annons: