/spanien/barcelona/forum/21044.aspx/spanien/barcelona/forum/21044.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 03:28
Oherregud, vilket skämt du är.

De gångerna Messi sprang in i straffområdet med bollen så vågade ingen ge Messi en tackling, eftersom det skulle leda till en straff. Messi fick tacklingarna längre ner i banan för att det är säkert att tackla och få honom urbalans.

Jag förstår inte ditt, Shis eller Cruyffs tankebanor när ni säger att Messi skulle ha fått straffar och hjälp laget. Titta på matchen en gång till och säg mig vad du ser.

Bona nit.
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 03:25
Godnatt. Du behöver läsa det jag skrev innan om och om igen. Ha det gott.
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 03:19
Shi. Det du säger har ju absolut ingen logik. Om ingen får kritisera någon så dör hela svenskafans koncept. De är fotbollsspelare, fotbollstränare, ledningar, agenter, presidenter vi diskuterar - människor som har flera års erfarenhet. Vi alla sitter bakom en dator och tycker och tänker - vet vi bättre än dem eller inte?

Du kanske behöver sova och tänka över ditt misstag.
Barcelona Shi
2008-12-17 03:17
Heywood Jablome

Du har helt tappat greppet, jag låter Barcelonito förklara för dig istället då vi delar samma åsikt i ämnet.

Gonatt!
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 03:15
Förhelvete! Ni är tränade legosoldater hela bunten om ni anser att jag ska hålla käften för att Cruyff och jag inte delar åsikt.

Shi. Nu tar du ord och förvränger dem. Jag skrev aldrig att _jag_ vet bättre _än_ Cruyff. Jag skrev att Cruyff har fel.
Jag tycker inte det är ett taktiskt genidrag att låta Messi bli nersparkad så laget tjänar på det. Det är antifotboll.

Messi har aldrig varit en straffområdesspelare, Messi har aldrig hållt sin position högt upp i banan på högerkanten - varför skulle han göra det i lördags? Cruyff praktiskt taget ger tummen upp för medvetet fult spel.

Och Barcelonito, om du vill lyssna på allt Cruyff säger, om du vill leva ditt liv utan att skaffa dig en egen åsikt, varsågod. Noterade du att Messi blev nersparkad i andra halvk så som i första?

Ni kan ju inte ha alla hästar i stallet om ni på allvar tror att Sergio Ramos hade sparkat på Messi nära straffområdet? För det första hade Real Madrid parkerat spelarbussen och för Messi att stå högt upp i banan hade inget hjälpt hans fotbollsspel. Var finns ytan? Och varför skulle Sergio Ramos eller någon annan för den delen sparka ner Messi när han inte har någon yta alls att jobba på?
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 02:51
Han tränade ett lag som än idag kallas för Dream Team och som Barcelona strävar efter fortfarande, och här kommer herr Heywood Jablome, 19 år, från okänd plats i Sverige och säger att självaste Gudfadern av Barcelona, Cruyff har fel.
Barcelona Shi
2008-12-17 02:48
Heywood Jablome

"Cruyff får infinna sig i att ha fel."

Alltid kul med självgoda forumskribenter som anser sig stå över folk som har kunskap som dränker dem flera gånger om. Att du har modet och anse att du vet bättre än Cruyff och att det är han som är den okunnige ter sig väldigt, väldigt komiskt.
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 02:44
Heywood Jablome

Han höll ju på att bli skadad så som han spelade. Det är ju just det Cruyff pratar om. Förstår du verkligen inte det? Byt position och hitta på olika saker när nånting inte fungerar. Och man kan ju inte med handen på hjärtat säga att Messi gör en jättebra match? Cruyff säger bara att Messi borde testa att stå högre på plan. Får han smäll så är det bättre att han får det där. MEN eftersom han va så långtifrån straffområdet så vågade alla sparka honom. Hade de vågat sparka honom nära straffområdet?
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 02:34
Aha, så det finns bara en spelare i FC Barcelona? Och det är Lionel Messi? Vi ska riskera att han ska bli nersparkad så vi kan vinna en match? Vad händer om han blir skadad? Vi alla såg hur hans första 15 minutrar var och resten av hans match. Han hämmades av alla nersparkningar.

Vi kan ju inte förlita oss på att Messi ska bli nerskapad så vi kan få en straff i varenda match. Om Messi hade spelat högre upp så hade det inte funnits någon yta för Dani Alves att springa på och på det sättet hade Barcelonas rörlighet stannat. Cruyff får infinna sig i att ha fel.
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 02:28
Cruyff har rätt. Om Drenthe och Ramos har gult kort så ska han söka sig mer dit på högerkanten och utnyttja läget. Men är det nåt Messi MÅSTE förbättre så är det spel utan boll.

Det Cruyff menar är att Messi skulle haft högre utgångsposition, då finns det 2 vägar: farligare frisparksläge om han blir fälld ELLER att de inte vågar gå på honom hårt och han kan hota med sin teknik och snabbhet.

Han har helt rätt tycker jag och jag var riktigt förbannad på Pep OCH Messi att han inte använde högerkanten mer. En Ramos med gult kort är ju rena julafton. Hur svårt skulle det vara för Messi att fixa ett till kort på honom? Som Cruyff säger, det skulle antingen bli straff eller något mycket farligare än det blev från Messis sida.

Som tur var så kom Kungen Puyol som ett flygade lejon och räddade oss. I själva spelet fanns det mycket man kunde kritisera.
Barcelona Shi
2008-12-17 02:10
Suñol

Med det argumentet kan man i princip rättfärdiga näst intill allt.

Cristiano Ronaldo filmar och klagar på domaren för sin kärlek till klubben och hans enorma vinnarmentalitet och det beundrar jag.

Som du ser faller sånt argument pladask.
Barcelona Suñol
2008-12-17 02:07
Angående handsen av Messi så måste jag citera en ordväxling som skedde på åttiotalet efter Maradona gjort ett handsmål mot Fiorentina: Så gick Socrates fram och frågade Maradona varför han spelade så oärligt svaret han fick var att vinna var det ända som betyder något. Jag försvarar inte messis handling men han gjorde för sin kärlek till klubben och för hans enorma vinnarmentalitet och det beundrar jag.
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 01:55
Precis. Alla förstår det, förutom Cruyff.
Barcelona Cape
2008-12-17 01:52
Jag håller med. Dessutom Real spelarna är inte ens dom så dumma så att dom förstår att det är inte lika farligt att kapa en spelare på mittplan som det är nära straffområdet om ni förstår vad jag menar. Alltså är jag helt övertygad om att vi inte skulle fått fem straffar om Messi hade befunnit sig, utan boll, i Reals straffområde.
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 01:49
Cruyff är en ikon i Barcelona, jag har alltid haft respekt för honom. Men jag håller inte med honom angående Messi.

Cruyff älskar att kritisera, efter matchen mot Real Madrid fanns väl inget med Barcelona han kunde kritisera och fick istället rikta sin kritik mot Messi.

Det går inte att kompensera sparkar. "Ja, men Messi kan du inte bli sparkad i straffområdet så vi får en straff?" Jag förstår inte riktigt hur Cruyff tänker, om Messi ska förväntas vara högre upp i banan när Real Madrid backar hem så finns det knappt någon yta för honom att spela fotboll på... eller menar Cryff att Barcelona ska spela ett spel där Messi blir fälld i ska delta i spelet?
Barcelona Cape
2008-12-17 01:46
Shi

Haha det jag menade var självklart att han alltid har haft bra synpunkter på Barcas spel med mera. I det flesta fall har det varit negativt men trots allt bra synpunkter. Denna gången hade han ingen synpunkt överhuvudtaget.
Barcelona Shi
2008-12-17 01:43
Cape

"Det Cruyff säger brukar alltid vara bra saker om Barca, men som någon sa tidigare idag; han måste ha slagit i skallen innan intervjun. För vad fan snackar han om?"

Du har inte funderat på att det kanske är ni som har fel och Cruyff med flera årtionden inom världsfotbollen har rätt?
Barcelona Cape
2008-12-17 01:39
Shi

En konstig syn du har på det hela. Det Cruyff säger brukar alltid vara bra saker om Barca, men som någon sa tidigare idag; han måste ha slagit i skallen innan intervjun. För vad fan snackar han om? Men han var väl sugen på att kritisera något och valde den svåraste. Den s.k kritiken var ju bara löjlig..
Barcelona Shi
2008-12-17 01:32
Cape

Bra av Messi, men det är inget som bara gäller honom ALLA spelare av så stor individuell briljans drabbas av detta, även Ronaldinho fick den behandlingen och han röt till flera gånger med bland annat en armbåge på Curro Torres.

Med allt gott följer det något negativt, Messi får helt enkelt anpassa sitt spel eller som Cruyff sa utmana närmre straffområdet för att gynna laget när han blir foulad.
Barcelona Cape
2008-12-17 01:27
Shi, hysat bra synpunkt(i slutet). Men titta på en match med Ronaldo till exempel. Komplett spelare men så fort han får en liten smäll så är det upp med armarna och DOMMAAAARN! Titta sedan på en match när Messi spelar och observera hur han gång efter gång rycker förbi och fintar av motståndaren trots hälsenesparkar och tröjdragningar. Det är något argentinskt med det, kom inte ihåg vad det kallades men det innebär i alla fall att vad som än händer så går dom rakt mot mål.
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 01:25
Shi. Nämn inte hans namn, det var en tung kväll.

Om hyckleri är vår favorit synd, så är övervärdera er favorit synd.
Barcelona Shi
2008-12-17 01:20
Heywood Jablome

Bara och bara, en hands som hade avgjort ligan om inte Raúl "El Capitano" Tamudo hade skipat rättvisa.

Pio Pio

Skillnaden är att ingen Madridista har helgonförklarat Zidane och sagt att han är guds bästa barn. Men hyckleri är culéns favorit synd. Räcker inte med att det går bra och Messi är topp 3 bäst i världen utan man hänger alltid upp sig på det negativa. NJUT av att det går bra istället!
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 01:13
Om vi ska prata om unga talanger och Real Madrid kan vi säga att ungtuppen Palanca som byte av Sneijder kommer från Tarragona. Södra Katalonien. Han är född och uppvuxen i Katalonien. Spelade dock i Espanyols ungdomslag.

Om ni ville veta.
Barcelona Cape
2008-12-17 01:10
Tack :)
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 01:08
Cape. Där har du Guti Maria. :-)
Barcelona Cape
2008-12-17 01:07
Grymt och användbart mot uppstudsiga Madrid-supportrar. ;)
Las Palmas Pio pio
2008-12-17 01:06
Cape

Rambla kan bekräfta det hela. Han har bild och grejer! ;-)
Barcelona Cape
2008-12-17 01:04
Haha japp. Föreställ er en Guti som springer lika många meter som har slår felpass, då hade man allt kunnat säga att han kämpar för sitt lag.

Pio pio

Är det bekräftat? :O
Han spelade väl i Barca när han va mindre?
Las Palmas Pio pio
2008-12-17 01:02
Cape

Den eviga talangen som dessutom är culé. =)
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 01:01
Cape. Haha!
Annons: