/spanien/barcelona/forum/21038.aspx/spanien/barcelona/forum/21038.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barça-----
2008-12-17 12:49
okej då förstår jag varför ni köper lassana diarra. Diarra missar ju resten och de la red med då har ni bara gago kvar på den positionen och javi garcias. men om man tänker efter lite så är det rätt onödigt att köpa honom. Tänk dig sen när alla är tillbaks. Det kommer bli överfullt. Skulle vara bättre med ett lån isåfall.
Barcelona Dedeffo
2008-12-17 12:30
'' Vi har en bättre målvakt, en bättre avslutare och för att göra en lång historia kort så har inte Real en spelare som skulle gå in i vår startelva. ''

Det är faktist sant :).
Real Madrid Valdebebas
2008-12-17 12:30
Barça-----

Det mesta tyder på att han missar minst denna säsongen.
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 12:22
Andreas. Härlig skrivning!

Smogen. Haha. Komiskt! Annars gillar jag den här bilden:

Drenthe: Vi kan vinna ligan!
Raúl: Vi kan!
Salgado: Vi är inte uträknade än!

Eto'o: När jag hör marängarna så stannar jag upp och undrar om de vann El Clasico eller vi?
Barcelona Barça-----
2008-12-17 12:14
En fråga. Missar De la red resten av säsongen?
Barcelona Hallen81
2008-12-17 11:46
Bra skrivet Andreas.....Vilka åkte du med?
Barcelona Barcalonawi
2008-12-17 11:10
Har ni läst detta?

Hoppas att det inte distraherar Lejonet allt för mkt.

Tror ni att det ligger nån konkurrent spelare/lag bakom det hela???
Barcelona Smogen
2008-12-17 10:36
höhö....stor humor!
Barcelona FCB_armin
2008-12-17 10:22
Skön reseskildring, Andreas! :)
Barcelona Suñol
2008-12-17 10:09
Shi: Det var inget argument det påvisar bara skillnader bland spelare Socrates som var en av dom bästa mittfältarna genom tiderna vann aldrig VM det gjorde Maradona. Man kan vrida och vända på det i all evighet men den dagen C.Ronaldo anses vara trogen till sitt lag när han som den legoknekt han är vill(e) till Madrid är bara skrattretande.
Barcelona Criff
2008-12-17 10:02
Istället för att domaren bara tar en titt i regelboken istället och slänger ut varenda jävla spelare som gnager hälsenor.
Det hör inte hemma i fotbollen!

Att ett skickligt lag som Real Madrid gör det förklarar ju bara hur lågt fotbollsvärlden har sjunkit, och framförallt Real Madrid, decenniets klubb? tillåt mig att skratta!
Las Palmas Pio pio
2008-12-17 09:28
Spinbad


Helt klart, men det är oxå lättare sagt än gjort när man har ett lag som Madrid i lördags som backar hem och försvarar lågt på egen planhalva, och har 6 spelare i precis utanför straffområdet. Svårt att finna ytan där framme då.
Spinbad
2008-12-17 09:23
Pio pio:
Jag tycker Messi borde skyddas mer av domarna. Men jag tycker även att Cruyff har en poäng hur han kan användas i en situation som mot Madrid när domaren inte stävjar tacklingarna. Domarna kan Barcelona inte påverka, däremot kan man påverka vilka spelare och ytor Messi söker sig mot.
Barcelona Para Siempre
2008-12-17 09:20
Vilken underbar berättelse!
Las Palmas Pio pio
2008-12-17 09:04
Barcelonito

Jag förstår din tanke. Dock så finns det ett problem, med tanke på hur Madrid spelade i söndags hade ett högre utgångsposition lett till att det blir ännu svårare att få en bra boll, vända upp och försöka utmana, till det behöver man yta. En yta som inte fanns på sista tredjedelen, så jag ansar att Messi gjorde rätt genom att komma ner och hämta bollen.

Gudfadern hit och dit. Cruyff vad stor, men han lever också på gamla meriter. Han står i skuggan och ger sin åsikt men vägrar att ta konsekvenser för dem råden han ger till Laporta. Laporta har erbjudit han ett flertal gånger en officiell post flera gånger, men Cruyff vägrar. För min del så handlar det om att ta ansvar, och det har inte gjort sen han lämnade Barcelona.
Spinbad
2008-12-17 08:10
Heywood Jablome:
Lyckas du inte förstå vad Barcelonito menar, ärligt talat? Läs igenom inläggen en extra gång är ett tips.

Om Messi hade befunnit sig högre upp i planen, dvs närmare straffområdet samt sökt sig mot de varnade spelarna hade Real INTE KUNNAT sparka ner Messi utan direkta och livsfarliga konsekvenser. Förstår du? Jag tycker det finns en poäng i Cruyffs argument i hur Barcelona hade kunnat manövrera för att göra det svårare för Real att attackera Messi.
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 03:48
Barcelonito. Men herregud. Titta på videon och berätta för mig vad du ser. De gångerna jag ser Messi springa in i straffområdet är när Barcelona ställer om och då springer Messi in, utan bevakning. Det är därför han har varit så lyckosam den här säsongen. Inte pga att han har stått högt upp i banan eller väntat inne i straffområdet. Han är inte den typen av spelare.

Enligt din tanke, Shis och Cruyffs så ska Messi stå inne i straffområdet och springa på... VILKEN YTA?

Messi fick nästan sina fötter avsparkade eftersom Real Madrid ville stoppa honom - så enkelt är det. Det handlade inte om Messis position eller något annat. Juande Ramos förklarade tydligt och klart för sina spelare: Sparka ner Messi... och om han ställer sig upp sparka honom igen.
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 03:35
Hahaha vilken stjärna du är. Det är ju just det du skriver. Det är precis det Cruyff pratar om.

"De gångerna Messi sprang in i straffområdet med bollen så vågade ingen ge Messi en tackling, eftersom det skulle leda till en straff. Messi fick tacklingarna längre ner i banan för att det är säkert att tackla och få honom urbalans."

ALLTSÅ: HADE HAN GJORT DET OFTARE SÅ HADE HAN INTE FÅTT MASSA SPARKAR. Hade han varit högre upp så hade han inte fått smäll. Du förklarade ju för dig själv nu. FÖRSTÅR DU NU?
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 03:28
Oherregud, vilket skämt du är.

De gångerna Messi sprang in i straffområdet med bollen så vågade ingen ge Messi en tackling, eftersom det skulle leda till en straff. Messi fick tacklingarna längre ner i banan för att det är säkert att tackla och få honom urbalans.

Jag förstår inte ditt, Shis eller Cruyffs tankebanor när ni säger att Messi skulle ha fått straffar och hjälp laget. Titta på matchen en gång till och säg mig vad du ser.

Bona nit.
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 03:25
Godnatt. Du behöver läsa det jag skrev innan om och om igen. Ha det gott.
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 03:19
Shi. Det du säger har ju absolut ingen logik. Om ingen får kritisera någon så dör hela svenskafans koncept. De är fotbollsspelare, fotbollstränare, ledningar, agenter, presidenter vi diskuterar - människor som har flera års erfarenhet. Vi alla sitter bakom en dator och tycker och tänker - vet vi bättre än dem eller inte?

Du kanske behöver sova och tänka över ditt misstag.
Barcelona Shi
2008-12-17 03:17
Heywood Jablome

Du har helt tappat greppet, jag låter Barcelonito förklara för dig istället då vi delar samma åsikt i ämnet.

Gonatt!
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 03:15
Förhelvete! Ni är tränade legosoldater hela bunten om ni anser att jag ska hålla käften för att Cruyff och jag inte delar åsikt.

Shi. Nu tar du ord och förvränger dem. Jag skrev aldrig att _jag_ vet bättre _än_ Cruyff. Jag skrev att Cruyff har fel.
Jag tycker inte det är ett taktiskt genidrag att låta Messi bli nersparkad så laget tjänar på det. Det är antifotboll.

Messi har aldrig varit en straffområdesspelare, Messi har aldrig hållt sin position högt upp i banan på högerkanten - varför skulle han göra det i lördags? Cruyff praktiskt taget ger tummen upp för medvetet fult spel.

Och Barcelonito, om du vill lyssna på allt Cruyff säger, om du vill leva ditt liv utan att skaffa dig en egen åsikt, varsågod. Noterade du att Messi blev nersparkad i andra halvk så som i första?

Ni kan ju inte ha alla hästar i stallet om ni på allvar tror att Sergio Ramos hade sparkat på Messi nära straffområdet? För det första hade Real Madrid parkerat spelarbussen och för Messi att stå högt upp i banan hade inget hjälpt hans fotbollsspel. Var finns ytan? Och varför skulle Sergio Ramos eller någon annan för den delen sparka ner Messi när han inte har någon yta alls att jobba på?
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 02:51
Han tränade ett lag som än idag kallas för Dream Team och som Barcelona strävar efter fortfarande, och här kommer herr Heywood Jablome, 19 år, från okänd plats i Sverige och säger att självaste Gudfadern av Barcelona, Cruyff har fel.
Barcelona Shi
2008-12-17 02:48
Heywood Jablome

"Cruyff får infinna sig i att ha fel."

Alltid kul med självgoda forumskribenter som anser sig stå över folk som har kunskap som dränker dem flera gånger om. Att du har modet och anse att du vet bättre än Cruyff och att det är han som är den okunnige ter sig väldigt, väldigt komiskt.
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 02:44
Heywood Jablome

Han höll ju på att bli skadad så som han spelade. Det är ju just det Cruyff pratar om. Förstår du verkligen inte det? Byt position och hitta på olika saker när nånting inte fungerar. Och man kan ju inte med handen på hjärtat säga att Messi gör en jättebra match? Cruyff säger bara att Messi borde testa att stå högre på plan. Får han smäll så är det bättre att han får det där. MEN eftersom han va så långtifrån straffområdet så vågade alla sparka honom. Hade de vågat sparka honom nära straffområdet?
Barcelona Heywood Jablome
2008-12-17 02:34
Aha, så det finns bara en spelare i FC Barcelona? Och det är Lionel Messi? Vi ska riskera att han ska bli nersparkad så vi kan vinna en match? Vad händer om han blir skadad? Vi alla såg hur hans första 15 minutrar var och resten av hans match. Han hämmades av alla nersparkningar.

Vi kan ju inte förlita oss på att Messi ska bli nerskapad så vi kan få en straff i varenda match. Om Messi hade spelat högre upp så hade det inte funnits någon yta för Dani Alves att springa på och på det sättet hade Barcelonas rörlighet stannat. Cruyff får infinna sig i att ha fel.
Barcelona Barcelonito
2008-12-17 02:28
Cruyff har rätt. Om Drenthe och Ramos har gult kort så ska han söka sig mer dit på högerkanten och utnyttja läget. Men är det nåt Messi MÅSTE förbättre så är det spel utan boll.

Det Cruyff menar är att Messi skulle haft högre utgångsposition, då finns det 2 vägar: farligare frisparksläge om han blir fälld ELLER att de inte vågar gå på honom hårt och han kan hota med sin teknik och snabbhet.

Han har helt rätt tycker jag och jag var riktigt förbannad på Pep OCH Messi att han inte använde högerkanten mer. En Ramos med gult kort är ju rena julafton. Hur svårt skulle det vara för Messi att fixa ett till kort på honom? Som Cruyff säger, det skulle antingen bli straff eller något mycket farligare än det blev från Messis sida.

Som tur var så kom Kungen Puyol som ett flygade lejon och räddade oss. I själva spelet fanns det mycket man kunde kritisera.
Barcelona Shi
2008-12-17 02:10
Suñol

Med det argumentet kan man i princip rättfärdiga näst intill allt.

Cristiano Ronaldo filmar och klagar på domaren för sin kärlek till klubben och hans enorma vinnarmentalitet och det beundrar jag.

Som du ser faller sånt argument pladask.
Barcelona Suñol
2008-12-17 02:07
Angående handsen av Messi så måste jag citera en ordväxling som skedde på åttiotalet efter Maradona gjort ett handsmål mot Fiorentina: Så gick Socrates fram och frågade Maradona varför han spelade så oärligt svaret han fick var att vinna var det ända som betyder något. Jag försvarar inte messis handling men han gjorde för sin kärlek till klubben och för hans enorma vinnarmentalitet och det beundrar jag.
Annons: