/spanien/barcelona/forum/21.aspx/spanien/barcelona/forum/21.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona BARCA-més que un club
2017-10-06 02:00
Detta Argentina suger alltså fy fan va dåliga med så många stjärnor ändå lyckas inte dom få ordning på en ordentlig elva . Pinsamt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-10-06 01:56
Di Maria är så frustrerande att titta på, han ger bort bollen 9 gånger av 10 med sina idiotiska beslut. Tål inte sånna fotbollsdumma spelare som honom, att han förvandlas till ett monster mot just oss förändrar inte det faktumetet. Tack o lov att han aldrig köptes i somras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-10-06 01:39
Känns som Argentina är det enda top landslaget som än inte har en klar formation samt start 11....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2017-10-06 01:21
Han bänkar Dybala.. den här sampaoli slutar aldrig att chocka..
Barcelona Xavi #6
2017-10-06 01:20
Dags för Messi att bära Argentina till VM. Förlust eller kryss och det blir tyvärr inget VM.
Barcelona || Cillessen #1
2017-10-05 23:38
Yellow cake Det var likadant en situation tidigare, då var Gabriel helt fri. Visst får man kosta på sig att vara lite egoistisk nu när Brasilien redan är klara men ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valverdismo
2017-10-05 23:28
När avgår Bartomeu? Många verkar lämna hans sjunkande skepp nu, kanske dags att lämna själv också...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2017-10-05 23:21
Så Raül Sanllehí lämnar för han anser att hans nya roll under Pep Seguras omstrukturering av klubbens sportsliga sektion verkade oklar. Barça blir av med sin i särklass bästa förhandlare och stolpskottet Segura är en av anledningar. Man verkar ha fastnat med finger på självförstör-knappen.
Barcelona Boti Boti Boti
2017-10-05 23:06
Nästa säsong vill jag se följande förändringar i truppen:

1. Gomes ut, Carles Aleñá in
2. Digne ut, Marc Cucurella in
3. Vidal ut, Palencia in
4. Vermaelen ut, Marlon in
5. Roberto blir mittfältare och inte andrafjol på högerbackspositionen

Samtidigt rensar vi bort Turan, Rafinha som är alldeles för skadebenägen, och möjligtvis Rakitic om han inte kan steppa upp och våga ta för sig mer.

Samtidigt köper vi in någon som, antingen kan ta över, eller avlasta Luis Suarez. Han måste också steppa upp om han ska känna sig säker på speltid. Timo Werner är ett intressant alternativ, precis som Martial i min mening.

Nu antar jag att Paco inte kommer att få chansen att visa vad han kan under Valverde. Således försvinner spanjoren i januari eller nästa sommar.

Truppen i sin helhet, per position:

MV: Ter Stegen och Cillessen
HB: Semedo och Palencia
HMB: Pique och Marlon
VMB: Umtiti och Mascherano (Yerry Mina lånas ut om han kommer?)
VB: Alba och Curcurella
DM: Busquets och Paulinho
VCM: Denis Suarez och Iniesta
HCM: Aleñá och Roberto
HY: Messi och Deulofeu
AF: Suarez och Messi/(ny)
VY: Dembele och Deulofeu

Denis Suarez kan spela i anfallet, Paulinho på samtliga mittfältspositioner, och Dembele på Messis position. Ett annat alternativ för anfallet, om än något obalanserat hade varit:

Martial-Messi-Dembele

Då blir det ju tyvärr Luis som förpassas till bänken eller säljs. Dock tror jag på honom då han är en alldeles för dålig förlorare för att fortsätta på den inslagna vägen som den i säsongsinledningen. Så vi får se.

Kommer Samper tillbaka från ett lyckat lån kan jag även tänka mig att se honom i truppen. Då blir pusslet lite svårare. Iniesta börjar dock bli riktigt gamal och det kanske är dags för en bänkplats för honom nästa år.

I vilket fall som helst känner jag mig positiv över CHANSEN vi har till en remarkabel generationsväxling. Jag säger "chansen" eftersom att Barto säkert kommer att sälja hälften av våra ungtuppar innan vi får se dem permanent i a-laget.
Barcelona Ribohn Fan
2017-10-05 23:00
Barcelona Yellow cake
2017-10-05 22:52
@ || Cillessen #1:

Eller hur, hatar sånna där spelare
Barcelona || Cillessen #1
2017-10-05 22:50
Herregud din idiot passa bollen, paulinho är helt fri.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || Cillessen #1
2017-10-05 22:34
Så suarez är skadad men startar ändå för Uruguay....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-10-05 22:13
Nu är det den Fjärde Barça styrelseledamot som lämnar denna vecka: Raul Sanllehí.

Vad är det som händer?
Barcelona Junta Dimision
2017-10-05 21:29
@S.Eto'o:

Hoppas att Umtiti fortsätter att bänka för landslaget ifall trenden fortsätter tills VM-kvalet är över. Nu var Koscielny skadad för Arsenal sist, men vet inte om han missar de sista kvalmatcherna? Hursomhelst, vi ska ta oss till VM!
Barcelona the cameroonians
2017-10-05 20:46
Mer info från Catradio Inom kort kommer den strukturen för den nya sportledningen att presenteras. I princip blir rangordningen följande; Oscar Grau, Pep Segura, Robert, Valverde Albert Soler lämnar som sportansvarig och tar över de vakanta positionerna efter Vilarubi (Institutionella avdelningen) och Monje (Ekonomi). Samtidigt skriver Catradio att det kommer ske saker under transferfönstret i januari, mest troligt är det Yerry Mina (som just nu rehabtränar efter en skada i augusti) som ansluter. Det kan bli fler spelarköp, men mycket beroende på om andra lämnar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-10-05 20:18
Kaptenen i B-laget Sergi Palencia, har skrivit på ett nytt kontrakt till 2020. Hans utköpsklausul är €25 miljoner och fördubblas om/när han flyttas upp till A-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-10-05 20:10
En fråga som florerat runt i skallen på mig är vilka två mittbackar som är start för franska landslaget mellan Koscienly Varane och Umtiti? Sens umtiti tog upp klivet till landslaget har dem alla tre vart skadefri tillsammans två (!) tävlings match. Den ena var mot Sverige i friends där umtiti satt på bänken och den andra var början av september förra året mot Vitryssland där umtiti satt på bänken igen. Ska även sägas att Frankrike tappa poäng bägge matcherna där umtiti satt på bänken. Nu vet jag inte hur bra/dålig koscienly spelar i PL men jag hoppas Varane-Umtiti startar VM som kommer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-10-05 20:05
Klubben har, utan beslut i styrelsen, satt 67.000 euro i deposition och borgen för Bartomeus räkning. Pengarna avser rättegången i Neymar case nummer 2 där DIS (som ägde 40% av Neymars rättigheter) stämt Barça, Rosell, Bartomeu, Neymar och Santos för korruption. Klubben hävdar att det är korrekt hanterat eftersom Bartomeu var vicepresident och "handlade å klubbens vägnar". Om Bartomeu går fri betalas pengarna tillbaka, men det är oklart vad som händer om han döms... Samtidigt har domaren i fallet fryst vissa av Bartomeus privata tillgångar. Detta är alltså ett beslut som Bartomeu själv uppenbarligen tagit då styrelsen inte blivit tillfrågad och presidenten själv samtidigt även agerar som ekonomisk direktör. Nu förstår jag varför klubben inte släppte den ekonomiska rapporten. Tänk om detta varit känt under misstroendevotumets röstinsamling... #Diktatorvarning
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-10-05 19:44
Tillägg; Om det blir operation handlar det om en snabb rehabilitering på cirka två veckor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-10-05 19:26
Enligt Catradio har Luis Suárez ett problem med en känning under knäskålen som skapar obehag och det kan behövas operation för att bli av med dilemmat. Kanske därför hans form varit så dålig, att det stör honom och gör honom ofokuserad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-10-05 17:20
”Real behöver inte barca, barca behöver Real” Intresset av Laliga lär ju dö ut fullständigt om ett av världens bästa lag drar därifrån, därmed världens bästa spelare Messi, inte nog med det. Profiler som Iniesta, Busken m.m Låt oss säga såhär: Laliga behöver barca, barca behöver inte Laliga och det är ren fakta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-10-05 16:39
Kröjjff.
Jag var kanske lite otydlig men visst, jag deltog inte i omröstningen, jag har ingen rätt för det, men jag står på nej väljarnas sida. Min åsikt.

Intressant att hamna i en EU vara eller inte diskussion igen. Det var ett tag sen. Jag är orolig att det är OT :-)
Men en kort reflektion. De höger krafterna i Europa beror inte så mycket på EU, utan mest av flyktningspolitiken o nationella ekonomiska kriser. Tyskar ser inte polacker som ett stort problem som tidigare utan mer på imigranterna från utanför Europa.

En stor anledning till Katalonien ambitioner hör ihop med ekonomin, mindre av etniska kulturella skillnader. Poängen är dock att ekonomin kommer svänga. Ekonomiska fördelar blir rätt tidsbegränsade i längden för Katalonien. Madrid boende o Barcelona har idag mycket mer gemensamt än skiljetecken. Synd att folk kan inte koncentrera mer på det.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona FCB_Messi
2017-10-05 16:36
Då är det bara att skippa borta matcherna . När vi kommer på besök så fyller vi deras arenor . Vill dom inte ha oss där så fine spela med era halvfulla arenor då. Däremot borde vi också banna alla andra lag då . Vi påverkas inte lika mycke som andra lagen . Jävla smutsliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2017-10-05 14:45
@Barcadinho.:
Ingen svensk har mig veterligen någon formell rösträtt i en folkomröstning som rör Katalonien och dess invånare. Vilket självklart inte ´betyder att man saknar rätt till en åsikt i frågan. Själv var jag formell nejsägare till EU-projektet. Bl a för att det åtminstone i mina ögon, tydligt och klart stod skrivet i stjärnorna på den blågula flaggan att det s k fredsprojektet med centralstyre från Brussel, skulle komma att stärka nationalistiska krafter i Europa som en konsekvens. Och öka motsättningar av samma slag som tidigare orsakat konflikter och krig. Vad jag kan minnas var det väldigt sällan spelare sjöng sin nationalsång vid fotbollslandskamper innan EU. Efter inträdet verkar det emellertid betraktas som nästintill landsförräderi, att inte unisont stämma upp i dessa slagdängor som komponerades vid en tidpunkt när europeiska nationer inklusive Spanien, koloniserade världen. Hur skulle tredje världens länder ha kunnat frigöra sig från förtrycket, utan att ställa nationalism mot imperialism? Polsk nationalism var väl på sin plats under såväl Tredje Riket som under Sovjetunionens styre? Jämför jag då Kataloniens situation med nyss nämnda. Nej, men man behöver inte titta särskilt långt tillbaka i tiden för att finna likheter. Och inom en relativt snar framtid upprepar sig kanske historien. Den gjorde det ju faktiskt till viss del bara för ett fåtal dagar sedan. Och Pilkorsriddarna i Ungern, är redan på stark frammarsch liksom deras likar i flera andra EU - länder, så som Tyskland och Sverige. Och det är nog bara början.
Barcelona Kröjjff
2017-10-05 13:49
Om rykten av bojkotten vad gäller FCB-fans tillträde på bortaarenor mot förmodan stämmer, kan vi verkligen börja tala om åtgärder som står i helt huvudlös strid med grundlagen. Och kollektiv bestraffning står dessutom i strid med internationell lag. Så vad skulle en sådan åtgärd av det totalt intelligensbefriade slaget få för kortsiktiga konsekvenser? Ska jag som svensk supporter iklädd en barcatröja, tvingas visa mitt pass innan jag släpps in på någon på Barcas bortamatcher? Och ska de katalaner som av någon anledning bestämde sig för att rösta nej eller avstod från att närma sig beslagtagna valurnor med risk för att bli slagna sönder och samman, bevisa detta? Och i så fall hur, eftersom som mig veterligen även Spanien har att följa principen som gäller alla demokratier, nämligen att ingen har rätt att veta vad man har röstat på? Spanien börjar mer och mer likna en klassisk bananrepublik, i fall det finns människor i beslutande ställning som ens kan börja fundera i sådana banor.
Barcelona Barcadinho.
2017-10-05 13:39
@Culés:
Valdeltagandet i den första folkomröstningen 2014 var lågt, runt 40% Det kan man tolka som du skrev, att nej väljarna stannade hemma. Jag personligt är nej-sägare. Jag vill inte att Europa ska splittras ännu mer med tanke på kontinentens tidigare historia. Helst en stark och förenad union. Nej, så länge inte splittringen sker fredligt och ömsesidigt som i f d Tjeckoslovakien. Spanska regeringen vill inte att det ska hända. Hellre en enad Spanien än flera mindre bitar. Jag är emot nationalism av alla slag. Sen tycker jag att det kommer skada klubben, Man får räkna med flera år av ovisshet och turbulens. Tyvärr verkar en skada redan igång, Katalonien och FCB kommer bli ännu mer hatade. Lättare att förstora än bygga om förtroendet. Jag hoppas att stormen lugnar ner sig snart.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-10-05 13:30
Banna barcafans? Snälla nån, ni drar in som mest pengar när barca kommer på besök. Sitt ner i båten skit klubbar i Laliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2017-10-05 12:10
@Barclasico:


Då blir det som Köln fansen mot Arsenal. Klädde ut sig som hemmafans för att få plats. Inga problem.

Löjligt dock.
Barcelona Barclasico
2017-10-05 11:41
Reportedly, many La Liga teams are considering banning Barça fans from entering their stadium whenever they play against Barça. [espn]
Annons: