/spanien/barcelona/forum/20722.aspx/spanien/barcelona/forum/20722.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla
2009-01-19 23:44
Jag kanske ska tillägga att SaM_ förklarar det mycket bättre än jag gjorde. Jag får det nästan att låta som om Robben hade kass teknik och spelförståelse, och det var verkligen inte min mening.
Real Madrid obbe
2009-01-19 23:44
¡Madrid, cabrón, Saluda al Campeón!//

Heh du har inte fattat, jag vill inte har något svar, ej eller vil jag ha det bekräftat, det är en hypotetisk fråga, som man är självgod att kunna skratta åt, jag gör det inte, jag håller det på en bra nivå.

För en diskussion behöver inte alltid sluta med ett definitivt svar, det är det charmiga med det hela.
Real Madrid obbe
2009-01-19 23:42
Rambla//

Jag menade då med det uttalandet och på sidan av planen, vet inte riktigt hur man är ödmjuk på planen, du kansek syftar på hans filmningar då, och visst det är fel.

Men jag ger mig inte, såklart han har bra teknik, sen kan man ju inte direkt dribbla stillastpende, alla använder sig av snabbhet när de ska göra något på ett elelr annat sätt, Robben har klarat sig ur situationer från stillastående, precis som Messi för att ta det tacksamma exemplet igen.

Såklart har Robben bra teknik, de kan alla erkänna i stort sett.

Ljungberg levde på sin snabbhet, han hade en funktionell teknik, detsamma med Nedvevd lite. Dock krävs det oerhörd teknik och bollbehandling för att ha kontroll på en boll i den farten han har, det är svårt.
Barcelona Pep.G
2009-01-19 23:42
Valdebebas

Han blir tillfrågad vem som är bäst av dem två, och då svarar Robben " Messi är från en annan planet".. då menar han att Messi är mycket, MYCKET bättre än vad han själv är..
Barcelona ¡Madrid, cabrón, Saluda al Campeón!
2009-01-19 23:41
Det obbe vill komma fram till är följande:

* Hade Robben spelat i Barcelona hade han gjort ett bättre jobb än Messi ( tillåt mig skratta ).

* Det är lättare att dribbla av flera personer i ett tätt försvar än en kontring.

Mr obbe, tror du inte MEssi är där nere när tom Etoo springer där nere i försvaret och hjälper till?


Jag fattar inte hur man kan jämföra världens bästa spelare med en medelmåtta som Robben..
Barcelona Rambla
2009-01-19 23:41
obbe:

Det är inte rättvist att bedöma Ramos än så länge. Han har inte fått coacha laget under en hel försäsong och inte riktigt fått tid att sätta alla sina idéer i verket. Hans främsta kortsiktiga uppgift är ju att haka på titelstriden och att försöka gå så långt som möjligt i CL. Han har inte råde med för stora förändringar i nulägt, vilket nog också är sunt.
Barcelona SaM__-
2009-01-19 23:40
Pep.g :

Jag tror du blandar ihop teknik med finess något många här inne angående robben/messi diskussionen har gjort. Att ha en bra teknik visar att man är behärskad med bollen. Messis teknik är ut över det vanliga då han kan ha kontroll på bollen i så pass hög fart, vilket förövrigt Robben också kan men inte i samma utsträckning som Messi. Sedan CR7 har en helt annan spelstil. Visst har han en god teknik men det du påpekar är all den finess han bjuder på, som även Ronaldinho gjorde udner sin storhetstid, och det är en radikal skillnad med teknik.

Messi må inte vara finessrik, även om han många gånger har bjudit på några fantastiska finter. Men visst är han ingen finess maskin som CR7 eller Ronaldinho men hans teknik och kontroll med bollen i högfart är utöver det vanliga och det kan inte Robben heller mäta sig med.
Barcelona Rambla
2009-01-19 23:38
Valdebebas:

Kul för dig. Jag tycker allt som oftast att du är skrattretande. Vad blir det? 1-1?
Real Madrid obbe
2009-01-19 23:37
Rambla//

Jo håller med, som sagt man kan inte veta, dock vet jag inte om det är så medvetet att vi ska spela kontringsspel, J.Ramos sägs ju vilja spela offensivt främst och har alltid velat att sina lag ska ha ett eget spel och föra spelet, det försöker man med, men kvaliten i passningarna är för dåliga och vi lyckas aldrig etablera press.

Så det är ett frågetecken, jag är rätt övertygad om att vi inte är ute efter att spela på kontringar, men många spelare är ur form, samtidigt som det varit mycket turbulens i klubben, så det kan skapa en osäkerhet som sen smittar av sig på spelet. Min åsikt.
Barcelona Rambla
2009-01-19 23:37
obbe:

Tyvärr obbe, enligt mig så är Robben allt annan än ödmjuk. Åtminstone inte på planen. Och att han skulle ha bollen klistrad vid fötterna håller jag inte heller riktigt med om. Han dribblar sig inte förbi spelare på det sätt som spelare som Iniesta, Messi, Silva och Villa, utan han springer ifrån dem när de inte har hunnit få upp farten och han redan har farten uppe med riktningsförändringar. Se honom stillastående istället, då är det en helt annan sak, ingen vidare teknik alls.
Real Madrid Valdebebas
2009-01-19 23:35
Rambla

"Han är varken speciellt teknisk eller har någon vidare spelintelligens. Att jämföra honom med spelintelligenta spelare om Iniesta, Messi, Villa, Silva osv är enligt mig skrattretande."

Robben sa det bäst själv i en intervju att Messi är från en annan planet, för han tyckte själv till slut att jämförelsen blev pinsam.

Haha, intressanta iakttagelser det där. Måste vara ytterst pinsamt att ha en spelare som ens befattat sig i jämförelser med en så skrattretande och pinsam spelare.

Förövrigt fick Robben frågan om vad han tyckte om Messi och svarade att han var som från en annan planet. Han svarade helt enkelt bara på en fråga, han nedvärderade inte sig själv direkt.
Barcelona Pep.G
2009-01-19 23:34
Cape

Robben har ingen underbar teknik. Han "löper" förbi sina motstånade.

Messi å andra sidan är inte heller så teknisk men han är jävligt kvick. Han brukar vänta tills motståndaren lägger foten för att senare peta iväg bollen.

C.R är däremot riktigt teknisk. Det är därför det tar längre tid för han att gå görbi sina spelare än t.ex Messi. Han är tvungen att göra en fint för att senare gå förbi till skillnad från Messi som "sicksackar" förbi sina motståndare...

Barcelona Rambla
2009-01-19 23:32
Ämne: Rambla

Kan inte r....
Jag måste ha missat den tekniken då. Anser att hans förstatouch är allt annat än bra, hans splitvision och passningspel håller heller inte högsta klass. Självklart ska man inte hårddra det, jag påstår inte att hans touch är dålig i varje situation, eller att hans passningsspel alltid är dåligt osv.
Real Madrid obbe
2009-01-19 23:32
Rambla//

Jo Robben är ödmjuk, vilket man ska vara, alla riktigt stora män är ödmjuka och något som kännetecknar Real som fotbollsklubb. Visst Calderon kanske inte var så direkt ödmjuk för att ta ett exempel, men han är borta nu, sånt händer.

Men att du säger att Robben bara lever på sin snabbhet, är väl och ta i, visst är det viktigt för han, mest visst har han en fantastiskt teknik också, dribblingsteknik, kom igen, det vet du. Kolla hur tät han har bollen kring fötterna vid hög hastighet, de kan bara spelare med bra teknik ha, det vet du också.

Så såklart har Robben bra teknik. Verkligen synd att han är så skadebenägen.
Barcelona Para Siempre
2009-01-19 23:31
Cape

Jag tycker att de Rambla säger är helt korrekt för jag har aldrig funnit teknik hos Robben då han bara springer från sina motståndare.
Barcelona Cape
2009-01-19 23:28
Rambla

Kan inte riktigt hålla med dig där, då Robben faktiskt har en underbar teknik. Men det stämmer bra att han är en "ren och skär" kontringsspelare. Självklart finns det många som är bättre och mycket bättre men jag har alltid gillar Robben.

Även om det inte går att jämföra honom med Messi, Iniesta, Silva osv så är han fortfarande en mycket bra spelare som har haft det tungt med skador under hela hans karriär.
Barcelona Rambla
2009-01-19 23:28
obbe:

Frågan är inte alls känslig, ja om man förstår sig på den och inte som vissa ser rött och börjar hyperventilera. Jag förstår att du inte ville klargöra vem som var bäst eller så.

Jag tror inte heller att Robben hade gjort sig bättre i Barcelona, det kan man ju visserligen inte veta. Han hade ju självklart inte gjort bort sig men jag tror personligen att han passar bättre i ett lag som lever på snabba omställningar, precis som han var van att spela i Chelsea. Mourinhos speldidé gick ut på snabba omställningar med bollar ut till yttrarna.

Att Real Madrid spelar så som du beskriver är ju ett medvetet val man gör. Det är tränarens spelfilosofi att inte spela possession-fotboll utan istället slå den där avgörande passningen så fort som möjligt. Barça har nästan alltid haft den spelfilosofin, den går ut på att ha så mycket boll det bara är möjligt. Madrid hade också den filosofin under del Bosque och galactico-eran. Som du minns så slutade det med att spelarna till slut blev för bekväma och inte orkade löpa så mycket som det systemet kräver. Precis som Barça också blev för bekväma i slutet med Rijkaard.
Barcelona Pep.G
2009-01-19 23:27
Joanilson

I dagens Real nej. Men då dem hade Ronaldo, så skulle jag ha sagt JA rakt av.. Han är och förblir min idol..

Jag hade aldrig haft mage att spela i Santiago Bernabeu eller ens ta på mig den vita dressen, men jag hade lätt kunnat träna med Ronaldo och Zidane då, och vem vet ? Jag hade kanske haft chansen att spotta på Figo =)
Barcelona Rambla
2009-01-19 23:20
Cape:

Enligt mig då, Robben är en snabb spelare som pga sin snabbhet tar sig förbi spelare. Han springer helt enkelt ifrån dem. Han är varken speciellt teknisk eller har någon vidare spelintelligens. Att jämföra honom med spelintelligenta spelare om Iniesta, Messi, Villa, Silva osv är enligt mig skrattretande. Hen är en kontringspelare rätt och slätt. Jag menar heller inte att obbe kom in hit för att jämföra spelarna utan med tanke på de diskussioner som figurerat de senaste veckorna. Robben sa det bäst själv i en intervju att Messi är från en annan planet, för han tyckte själv till slut att jämförelsen blev pinsam.
Real Madrid obbe
2009-01-19 23:19
Rambla//

Jag har redan skrivit det en gång. Om Robben skulle göra det bättre i ett Bollinnehavande barcelona än hos oss, som let's face it, går ut mycket på kontringar, inte menat så, men det blir så iokmed att vi har dåligt passningsspel och måste hela tiden jaga för att åteerövra bollen, sen när vi får den, slår vi 2-3 passningar på raken så blir det def igen.

Det var bara en hypotetisk fråga jag ställde tidigare, visste att den skulle vara känslig, och blev så. Men inget illa menat.

Kul att du är inne på puertan i bland, förövrigt.
Barcelona Para Siempre
2009-01-19 23:17
Joanilson

Jag tror många skulle tacka ja till ett kontrakt med Real Madrid men ingen skulle nog våga erkänna det.
Barcelona The Reporter
2009-01-19 23:16
Para simpre

Du har fått ett PM :)
Barcelona Joanilson
2009-01-19 23:14
en dum fråga kanske men är det nån culé härinne som skulle tacka jag till ett kontrakt med real madrid om det inte finns nåt annat?
tycker ni att frågan är dum behöver ni inte svara, jag bara undra som en kul fråga=D=D
Barcelona Cape
2009-01-19 23:13
Rambla

Isåfall har han fått sin önskan uppfylld med mitt senaste inlägg. :)
Barcelona Para Siempre
2009-01-19 23:12
Jag tycker att en diskussion inte alltid behöver leda någon vart. Man diskuterar Spelare, tränare och lag, oftast kommer man inte överrens men det är de som är underhållande med att hänga på forum! Diskutera saker och ting.
Barcelona Rambla
2009-01-19 23:11
obbe

Vad är det du egentligen vill komma fram till? Har fortfarande inte förstått poängen med dina inlägg. Vill du att vi ska hylla Robben eller vad handlar det om?

För övrigt måstet jag passa på när du ändå är här. Det är sjukt roande att läsa alla de bortförklaringar i dina inlägg på Puertan då de handlar om Barcelona, vilket de ofta gör. Kudos!
Barcelona The Reporter
2009-01-19 23:10
Hur oftast kommer Real-fans och Barca-fans överrens?
Barcelona Joanilson
2009-01-19 23:10
obbe

jag tror att robben gynnas av at spela kontringsfotboll mer än "bollinnehavsfotboll" (Barcas spel typ). för om man har mycket bollinnehav så betyder det mindre ytor och, jag vill inte säga att jag har rätt nu, jag tror inte robben är lika bra som Messi på små ytor (fast det är det få som är:D). jag tror att robben är som bäst när han kommer i full fart och drar sin gubbe och viker in i planen. såna lägen kanske han inte skulle få i Barca mest på grund av mindre ytor. detta är min teori och jag säger inte att det är rätt eller fel =D
Barcelona Cape
2009-01-19 23:10
obbe

Tja, det är ingen omöjlighet i teorin att Robben vinner guldbollen om några år. Om han får hålla sig skadefri en hel säsong kan han kanske komma högt upp på rankningen. Men tvivlar som sagt på att han inte kommer åka på en skada förr eller senare.
Real Madrid obbe
2009-01-19 23:05
Cape//

Precis barca försvara sig nu med alla som en enhet, eller i trianglar, där tre spelare går och pressar hela tiden åt den som har bollen, och gör det väldigt tempostarkt och snabbt.

Det saknar jag i Real i dag, de flesta spelare försvara sig och går fram och stöter en och en, och sen när en missar, så är det för stora hål bakom, det måste man rätta till. Lätt och se.

Robben ska inte koncenterar sig så mycket på defensiven, jag mnear i bland är han nere i vårat straffområde, pågrund av att mittfältare har vikit ner sig lite, det är synd.

Hoppas Robben få vara skadefri, för tycker det i framtiden om allt vill sig väl är en guldbollenkandidat, de med fotbollsförståelse som du fattar det.
Annons: