/spanien/barcelona/forum/206.aspx/spanien/barcelona/forum/206.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Passa_Bollen
2018-08-28 18:36
Messi spelar som han gör enbart för ledningen skull, med förra ledningen så vann han 4 guldbollar på raken så pass ung ålder, spelare som Modric och kross sa ut till media att dem ville spela för Barcelona. Tror priset på Modric var ca 35-40 och kross låg på 30-35 men den här ledningen ersatte inte rätt spelare så att succén fortsatte på samma raka linje som var ett vinnande koncept som var det bästa laget i historien enligt väldigt många istället hamnade hos våran största konkurrent. Istället började våran transfers med spelare som song, Vidal, turan, andre Gomez och alla andra spelare som total floppat och gjort livet svårt för Messi. Mess ödmjuk som han är efter 4 guldbollar spelar släpande, vänster kanten och droppade ner en hel del för att våran förra tränare som totalt misslyckades med mittfältet där Busquets underpresterade som han aldrig gjort innan och iniesta som han använde fel och absolut inte fick ut sitt max, Medans Ronaldo har blivit serverad med det mesta från hela laget har Messi assisterat Neymar, Suárez och alla andra en hel del utan att fått assist efter alla gratis möjligheter han skapat på plan. Varför jag nämner Ronaldo är för att han är en av 3 att vinna i år igen! Messi har haft så mycket ansvar medans Ronaldo har blivit serverad. Hade Messi haft Modric och kross med iniesta och Xavi sista året hade det sett annorlunda med guldbollarna på kring av att Messi hade kunnat göra sin magi vi straffområdet samt att laget hade kretsats runt han på ett annat sätt och jag tror han hade blivit mer vidunder av att fokusera sitt spel på att anfalla mer med åren. Förhoppningsvis gör Artur och Arthur en bra säsong med coutinho bakom han då Det är mer konkurrens om guldbollen 18/19. Gör dessa nya spelare succé och nästa transfern med holländaren / och kanske Pogba så blir det nog värdigt ändå att kamma hem 1-3 guldbollar till i sin karriär.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2018-08-28 18:15
Soko Du säger att Messi inte springer mycke men ändå sätter du han på ett tremannamittfält ? Och för det andra , tycker du det går dåligt för honom på den ”positionen” han är på nu ? Så som han spelar nu , sättet han positionerar sig på o så, så är ett 4-2-3-1 system det mest passande för honom där han är den som är bakom anfallaren . Tycker det är en utmärkt idé när han kommer ner och hämtar boll . Han kan skapa en målchans från ingen vart, spelar ingen roll vart på plan han är . Det är det som gör Messi unik så varför inte nyttja det ? Speciellt i matcher där motståndarna parkerar bussen och täcker alla ytor. Då blir Messi isolerad och det blir jätte svårt för honom att komma in i matchen. Förstår inte riktigt vad folk klagar på ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-08-28 17:32
Barcelona och Messi hade mått bäst om Messi kunde bestämma sig vilken position han vill spela , anfallare, falsk nia, mittfältare, playmaker, Xavis position eller Iniestas position? Just nu är det hela förvirringen för hela laget då han tar en plats i tre mana anfall men är egentligen mera närmare mittcirkeln än straffområdet.  Så som Messi spelar idag liknar mera ishockey där spelarna åker ner i farten och hämtar pucken.. Messi går dock utan fart och tar över bollen från mittfältarna och det på 1 meters avstånd!! Är det inte respektlöst mot sina lagkamrater ?! Hans nuvarande position på papper är yttern och det kan inte vara värre för hela laget då han inte gillar att springa.  Ska man spela som yttern ska man vara beredd att jobba fram och tillbaka.. 

Eftersom Messi älskar bollen och vill att allt ska gå via honom så hade jag gärna sett honom ta Xavis roll och spela på mitten och låta sin nuvarande position till någon annan anfallare, antingen Dembele eller Malcom .. 

Messi  - Busquets  - Coutinho 
Malcom - Suarez - Dembele 

alternativt 

Rakitic  -  Busquets 
    Messi 
Dembele  - Suarez  - Coutinho 

Om Messi droppar ner och vi spelar med två starka yttrar som Malcom och Dembele skulle dessa komplettera i försvaret för Messi och skulle samtidigt varit mycket nyttiga framåt med Messis och Coutinhos bollar .. 

Den nuvarande Messis position hindrar hela laget att utvecklas och drabbar både mittfältet och anfall..

Barcelona Ribohn Fan
2018-08-28 17:09
Håller med #5! Det vi har saknat länge nu är fysik i form av löpstyrka, explosivitet och rörlighet. Tex Busquets, Rakitic och Arthur saknar detta och lever enbart på spelförståelse och teknik och detta är ett stort problem för dem och Barca.
Barcelona DM1982
2018-08-28 16:22
[QUOTE=Internazionale2012]Samt bör jag ha köpa en biljett så snabbt som möjligt eller brukar de finnas o köpa på plats dagen innan? [/QUOTE] Köp innan bara för att ha det gjort men det kommer finnas plåtar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-28 15:55
Internazionale2012

Hemsidan eller på plats, Finns väl nån officiell butik vid ramblan har jag för mig. Går även att köpa på matchdagen på Camp Nou.

Huesca matchen är inget problem att få bra biljetter, Köp någon dag innan så slipper du tänka på det men finns till 100 biljetter på matchdagen.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-28 15:51
Dock så är ju löpmeter offensivt ganska viktigt för Barcelona fotboll. Vi har ju knappt någon rörelse i offensiven...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Internazionale2012
2018-08-28 15:44
Samt bör jag ha köpa en biljett så snabbt som möjligt eller brukar de finnas o köpa på plats dagen innan?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Internazionale2012
2018-08-28 15:43
Tjena gott folk! Jag råkar befinna mig i Barcelona över helgen o tänkte passa på o se på fotboll medan man är där. 1. Jag som inte är medlem på nån Barca sida eller så, hur går jag smidigast/billigast till väga för att köpa biljetter inför matchen mot Huesca? 2. Vilken sektion/del bör jag sitta på för att få bäst upplevelse ? ( hade såklart uppskattat att sitta nära spelarbänken om de inte för dyrt) Tacksam för tips??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-08-28 15:29
Idag är det löpmeter, spring, fysik och muskler vi Barca fans uppskattar. Det är dom egenskaperna som våran transferansvariga letar efter, och det har drabbat ända ut till oss supportrar. Vi har sett så mycket muskler, spring och fysik de senaste tiden att vi har glömt huvet, hjärna, teknik. Hur f*n man kunde gå ifrån 2010 till det vi har idag är historiens i särklass största fotbollsgåta som saknar motstycke.
Barcelona El_Jefe
2018-08-28 15:06
Den här besattheten av löpmeter som blossat upp de senaste säsongerna är ett jäkla gissel. Hade fotboll handlat om vem som springer mest hade VM-finalerna ideligen stått mellan Kenya och Etiopien.
Barcelona LennyRomario
2018-08-28 14:31
Jag postar väl samma inlägg som för några veckor sen: "it looks like he´s just ambling around and maybe hes´s the guy who runs least in the spanish league, but boy, when the ball reaches him he knows the complete time-space-X-ray of who´s where. Then.. ..Pow!" Pep Guardiola om Messi i boken "Pep Guardiola The evolution". Sagt under hans sista år i Bayern. Pep verkar inte särskilt orolig över Messis bristande löpande. Löpmeter kan nån annan jävel ta.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-28 14:27
Messi utan boll är fullständigt briljant! Han löper inte i onödan utan när han löper så blir det ALLTID FARLIG målchans. Men ja låt han springa i evigheter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-28 13:39
Jag inkluderar inte väggpassningar som löpningar utan boll. När han initierat ett anfall är det inget fel på hans positionering och löp (så länge inte initieringen sker väldigt långt ned i banan) Men han ska inte behöva nudda boll varje gång för att kunna röra på rötterna. Återigen, jag säger inte at han är dålig. Han är fortfarande en av världens bästa, men bara pågrund av hans gudomlighet när bollen är framför honom. Skulle han bli bra även utan boll skulle fotbollen som sport läggas ned. (När han var som bäst var han ok utan boll, men inte mer) By the way, jag en sliten Barca tröja med #19 på i garderoben. Dyrkar honom och har dyrkat honom sen hans första och enda överstegare mot Roberto Carlos. I vanliga fall måste man ju vara snabb med motsatt ben efter överstegaren, men eftersom Carlos redan låg ned kunde han sedermera lugnt ta med bollen med samma ben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2018-08-28 12:36
jerkasss

Undermålig utan boll? Försöker du leka geni som hittat något Messi är kass på?

Är det långa uppoffrande löpningar du önskar från Leo? Om man inte har bollen så kan man antingen löpa, hitta ny position(gå eller löpa) eller stå still. Förstår inte hur han är undermålig utan boll. Totalt befängt att påstå det.

Med tanke på vad Leo fortfarande presterar på planen så skulle jag snarare påstå att han är extremt duktig utan boll på att hitta positioner på planen som när han sedan får bollen ger honom möjligheten att i princip gör det han vill med den dvs. assistera eller göra mål på egen hand. Något han gör mest av alla i hela världen. Då kan man knappast vara undermålig utan boll.

Han må ha sprungit mer när han var yngre men hade då en annan fysik än idag. Precis som många andra spelare så anpassar han sin spelstil efter förmåga, ålder och liknande.
Barcelona Passa_Bollen
2018-08-28 12:20
Iniesta öppnar upp för la masia i framtiden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-28 12:04
”För fin”, ”viska laguttagningar” etc är befängt att spekulera i. Det enda vi kan diskutera är faktumet att Messi utan boll är undermålig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-28 11:31
Katalano

Jo vi kan bara spekulera om det, med den bild vi fått utåt. Ledningen spelar säkert in, För de har han sågat offentligt efter hans övergång.

Han ville inte vara i skuggan av Messi men jag tror han sköt sig själv i foten. Hos oss hade han förr eller senare vunnit balon d or men jag tror inte han kommer göra det i PSG. Förmodligen får vi se honom i vitt inom en snar framtid.

Mbappe kan mycket väl överglänsa Neymar när vi sammafattar säsongen.

Jaja nog snackat om Neymar från min sida.
Barcelona Katalano
2018-08-28 11:06
VizzlA-"Tots Units Fem Força"

Visst finns det vissa exempel som är tydligare än andra. Men vad Neymar verkligen kännt inom sig, dvs sådant som inte syns utåt för oss fans, det har vi ingen aning om. Mycket möjligt att någon av de andra delarna också påverkade beslutet. Exempelvis tränaren, hur klubben sköts osv. Man kan spekulera hur mycket som helst. Min poäng är enkel. Det finns många aspekter som spelar in i valet av klubb. Vi fans kommer aldrig att få reda på hela sanningen.
Barcelona Mess1
2018-08-28 10:50
Höj nivån!


/Mod
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2018-08-28 10:41
Katalano

På din lista är det endast nmr 1 och 9 som stämmer in på Neymar.

Lagkamraterna gillade Neymar och det var ömsesidigt.

Tränaren hade precis börjat jobba med Neymar. (så inte troligt)

Klubbens ambitioner och värderingar kan i vissa fall diskuteras, Men han gick till Psg..Behöver inte säga mer.

Neymar gillar klimatet och staden (barcelona) familj tvivlar jag på har någon betydelse när det gäller Paris eller barcelona för Neymar. Media var ganska snälla med honom.

En sak som däremot kan ha varit jobbigt är att han myglades till barca genom att muta hans pappa (ja så ser jag på det)

Barcelona Mike79
2018-08-28 10:39
Kröjjff Ja tydligen så är Messi är för fin för att springa, och han viskar laguttagningar i sina tränares öron likt Sir Väs.. Problemet med att ignorera troll/ignoranta tonåringar och tillika ärthjärnor är att till slut så stinker dyngan för mycket
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-28 09:50
@Cruijffism:


För att börja där ovanstående citat slutar, så känner jag mig av nöden tvungen att fråga mig hur skribenten och hans meningsfränder, "vet" att Messi känner sig "för "fin" för att löpa lite på plan". Det skulle jag bra gärna vilja veta. Nå´n som vet?
Barcelona 09Triplete15
2018-08-28 08:58
Lite off-topic men vad tror ni är nästa steg för Mourinho efter att han till slut får lämna United? Vågar ett storlag riktigt ta in honom med tanke på hur allting kollapsar runt den tredje säsongen? Jag skulle gissa på att Inter gladeligen skulle ta emot honom då det passar dem bra att slå ifrån underläge. Det var dessutom en lyckad sejour för honom där senast. Det enda dåliga är väl att han riskerar att förstöra sitt rykte där också då han avslutade på topp med en trippel senast.

Utöver det kan jag inte se någon annan storklubb ta in någon som Mourinho.. Eller PSG kanske? Vad tror ni?
Barcelona Pep - El Míster
2018-08-28 08:37
Tycker det surras för lite om att Dembouz gått in och avgjort två matcher till vår fördel. Han ser stark ut. Motiverad. Har knappt haft en försäsong men verkar mer fysiskt redo än tidigare. Malcom satte väl lite eld i röven på honom också. Nej, Dembouz har startat säsongen lysande. Kul!!! Ang. Piqué så förstår jag inte gnället. Han är som han är visserligen men låt han spela poker på sin fritid om han vill(såvida det inte är nätterna långa. Tror ni spelarna ska sitta hemma och glo i taket varenda dag efter träningen? Trivs spelarna utanför planen så trivs dom på planen. Classic. Givetvis finns det gränser och annat som INTE är okej men gör inte en höna av fjäder som man brukar säga. Last but not least - the beast - Suarez! Ända sedan han skrev på för oss så har vikten hans ökat. Däremot har den ökat till stor del med muskler vad jag kan se. Han är trubbig och jävlig och det kan ibland vara riktigt frustrerande. Min teori är dock att han anpassat sig för rollen som en krigande 9a och därmed biffat till sig medvetet senaste säsongerna. Säga vad man vill om det men han är aldrig skadad och är ett helvete att möta många gånger. Formen tar tid att hitta men när den väl uppenbarar sig är Suarez bästa 9an i världen. Med det sagt så hoppas tror jag inte att en tunnare, smidigare 9a skulle göra laget så mycket bättre... Är väl enbart Mbappé kanske ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-08-28 08:19
@Cule4Life:


Klart du ser det så. Du är ju Barca supporter. För en världsspelare som Neymar finns det hur mycket som helst som spelar in i ett beslut kring vilken klubb man vill spela i. Här kommer ett par exempel:
1. Lön
2.Lagkamrater och sammanhållning. Hur väl trivs en spelare med sina lagkamrater,
3. Tränare, trivs spelaren med sin tränare och dennes vision.
4. Klubbens ambitioner och värderingar
5. Staden, hur väl trivs spelaren i staden.
6. Hur väl trivs familjen i staden och dess kultur.
7. Klimat.
8. Media, hur man bli behandlad av nationell och lokal press.
9. Spelarens ambition, exempelvis att vinna Balon d'Or

Det är väldigt trångsynt att tro att det ENDAST är pengar som räknas.
Barcelona Cule4Life
2018-08-28 05:03
Neymar: vill inte möta Barcelona i CL" . Hur kan man ens för det första flytta från Barca när man sitter på 5 års kontrakt och 20 milj euro per är.

Hade jag haft det hade jag aldrig i världens lämnat. Spelar ingen roll om PSG hade erbjudit mig 100 milj euro per år.

200 milj kr per och spela i Barca. Lämnar man har man inte alla hästar i stallet. Finns ingen vettig förklaring till ett sådant beslut.
Barcelona S.Eto'o
2018-08-28 00:14
Joe Prince-Wright
?
@JPW_NBCSports
Wow. Jose Mourinho just had a meltdown: "What was the score? 3-0. That is three. How many Premier League titles I've won. Three. That is more than the other 19 managers put together." Then demands: "Respect. Respect" as he storms Mourinhos presskonferenser är de bästa!!!! Från “fotboll heritage” mot Sevilla till det här. Längtar till nästa presskonferens.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vítor Borba Ferreira
2018-08-27 22:48
Vad är det för gnäll nu då på Pique? Känns som folk gnäller bara för att? Han har börjat säsongen strålande, vad gör han för fel? Förstår nada. Att han inte är en ledare som Puyol är väl klart men tycker ändå han är en ledare. Att vara som Puyol är svårt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2018-08-27 22:47
Mourinho, sacked in the morning? Det är nu man borde hugga på Pogba. Ganska säker på att han vill bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: