/spanien/barcelona/forum/2028.aspx/spanien/barcelona/forum/2028.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2016-05-05 21:55
Stämmer det att vi är ute efter Ayoze i Newcastle? Vad ska han i Barca och göra? Är det denna nivå på spelare vi nu ska vänja oss vid?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 21:55
[QUOTE=the cameroonians]Unless he asks to leave, Munir (20) will stay next season. His contract expires in 2017, Barcelona will offer him a 5-year renewal. [md] Då får vi hoppas att han får samma utveckling som Sergi Roberto fick säsongen efter att även han kritade på för fem år. Däremot hoppas jag att speltiden inte blir på bekostnad av några skador på MSN som det blev på Alves och Rafinha för Robertos del... [/QUOTE] Vad är vitsen att ha en spelare i truppen som just nu inte är tillräckligt bra? Låna ut honom till Celta eller någon liknande klubb där han kan få speltid o utvecklas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2016-05-05 21:54
@LeoMessi:


Torres är du väl lite väl hård mot nu, tycker du inte det? Han kan fortfarande glimra till och göra bra aktioner. Soldado däremot, herregud, sitter och förundras över hur han kan få starta i ett lag som Villareal. Precis som förra veckan har han inte ett rätt hittills och ser bara ut att förstöra och sprida dålig stämning.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 21:53
I och med att det ryktas nu att Alves, Adriano och Vidal kommer säljas i sommar. Vilka två högerbackar tror ni vi tar in? Eller så värvar vi in en högerback o flyttar upp en från b-laget? Hur bra är Godswill eller Palencia? (the cameroonians) Bruno Peres från Torino hade varit ett intressant alternativ för mig på högerbacken. En jävligt snabb brasse som springer upp o ner likt Alves i sina gamla dagar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 21:52
Unless he asks to leave, Munir (20) will stay next season. His contract expires in 2017, Barcelona will offer him a 5-year renewal. [md] Då får vi hoppas att han får samma utveckling som Sergi Roberto fick säsongen efter att även han kritade på för fem år. Däremot hoppas jag att speltiden inte blir på bekostnad av några skador på MSN som det blev på Alves och Rafinha för Robertos del...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-05-05 21:49
Vlom Det är väl inget nytt att stjärnorna i landslaget har rätt så mycket att säga till om. Zlatan, Ronaldo och Messi är några av alla. Antar att fystränaren lipar över att han inte får komma i närheten av Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2016-05-05 21:45
Vad gör spelare som soldado och Torres på elitnivå? Seriöst nu, två riktigt jävla skitspelare! Soldado är en sån gnällig jävla spelare och en filmare av världsklass! Han får Ronaldo att framstå som Messi när det kommer till att göra allt i sin makt för att stå på benen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 21:41
Andresito €4 miljoner plus 1,5 i variabler och gud vet hur mycket han fick i bonus för trippeln... :-)))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-05-05 21:33
Två andra exempel på typiska Barça-värvningar ju Henry och Villa. Två superstars som köptes dyrt och som gavs bort i princip gratis. Rent ekonomiskt var det väldigt dåligt, men samtidigt får man ha i åtanke att dessa två var högst delaktiga i CL-troféerna som plockades under Peps tid.

Det lär sluta likadant med Mascherano, Rakitic och Alves. Det är lite så att spelare som värvats för dyra pengar får lämna gratis om de varit delaktiga i succén under deras tid i klubben. Presterar man så stannar man tills krämen tagit slut, detta har tydligen sina positiva sidor, men det negativa är främst att klubben kan stagnera i sin utveckling.

Klubben har inte varit förberedda på Puyols, Xavis och Alves nedgångar, då står man där med panikvärvningar som inte får någon anpassningstid på sig.

Samtidigt gör Real det motsatta. Spelare som presterar byts ändå ut mot spelare som man kan tjäna mer pengar på. Se Özil och Di Maria mot Bale och James.


Förövrigt är jag stensäker på att Douglas värvades för €4M, det har cirkulerat många olika siffror här inne.
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 21:18
Ska väl också sägas att jag absolut inte förordar Reals sätt att värva eftersom det är följdeffekterna av att ha en köpgalen president som gillar att byta tränare, och därmed delvis också trupp, vart och vartannat år.

Det är ju bättre att köpa en spelare med avsikt att den ska bidra till klubbens framgångar på plan än för att säkra upp framtida intäkter då man redan vid köpet ser en försäljning längre fram. Sen skadar det ju inte att både ha kakan och att äta den, men...

La Masia varvat med ett par cracks och spelartyper som akademin inte är lika bra på att ta fram (läs striker och mittback) är en bra melodi.

Problemet är att vi nu har förlorat ett par tre årskullar i akademin och därmed är återväxten inte lika stark. Lösningen blir då att satsa på "säkra" och rutinerade kort, men dessvärre har de redan bränt sitt bästa krut och kan inte bidra till någon utveckling förutom på lönekostnadskontot.
La Masia är essentiellt för ett ekonomiskt sunt Barca, det kostar lite och löneökningen är inte lika brant som för en inköpt spelare. Och hjärtat ska vi inte snacka om, det har liksom inget pris.

Sitter ibland och reflekterar tillbaka på den spending-spree som Zubi och Bartomeu gjorde 2014 då man även "passade på" att värva Vermaelen och Douglas för sammanlagt 10(+8) respktive 6 miljoner för att "säkra upp under transfer-banen". Dessa slantar hade ju suttit fint i januari när Lucho ville ha Nolito.
Men visst, det är lätt att vara efterklok, men det är bara en av de senaste årens fadäser när det kommer till den sportsliga planeringen och med detta i åtanke bävar man ju verkligen inför denna sommarens "mercato".
Tror att nicket neymar JR håller med...
Barcelona Vampíro
2016-05-05 21:06
Despite the players having a day off, Messi was at the training centre to work out for a few hours today. [sport] Siiiiiuuu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-05-05 20:38
the cameroonians

Enda gången som jag minns att vi köpt bra unga spelare under denna ledning är när vi köpte Alexis och Cesc som var 22 respektive 24 år. Dessa två spelare presterade inte på Barca nivå och såldes senare för ett högre pris än dom var köpta och klubben gick med en vinst. Samma sak kan inte sägas om Arda som snart är 30 och hans marknadsvärde har sjunkit något rejält.
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 20:36
Smogen

99% säker på att Neymar fick behålla 100% av sina image rights.

Möjligt att man kommer att omförhandla detta i det nya kontraktet och det är därför som det ryktas om den obscena löneökningen på €20 miljoner/år.
Vlom
2016-05-05 20:34
Tydligen så har Diego Simeones svåger och tillika f.d. fystränare för den argentinska landslaget, Carlos Dibos, kritiserat Messi under en intervju i en radioprogram.


“Messi picked managers and players and did whatever he wanted with the national team. Now the truth is out, we’re sick [of his behaviour] in Argentina. We’re going to make that very clear”"
Barcelona Smogen
2016-05-05 19:58
[QUOTE=the cameroonians]Angående ekonomin så är det framför allt två saker som skiljer Real och Barcelona; 1. Real köper i större mån yngre spelare som går att sälja för minst lika mycket eller mer medan Barça tittar till 90 % på vad de vill få ut fotbollsmässigt av en spelare. Exempel; Kovacic vs Arda, Danilo vs Vidal 2. Real tar 50% av spelarnas intäkter från deras imagerättigheter. Därför värvar de hellre en David Beckham än en Ronaldinho eller en James istället för en Rakitic (även om de får punga ut med en större transfersumma) Det är också därför de var villiga att betala enorma summor för Neymar eftersom de kan profitera på brassens PR i större utsträckning än vad Barça kan göra. Dock tittar ledningen sen något år tillbaka på hur vi också kan göra samma sak. För spelarna får ju en massa bonus från klubben för titlar, då borde de ju kunna krävas på något tillbaka också. [/QUOTE] Tack för dina fantastiska uppdateringar om klubben!. En sak, ang. Neymars kontrakt så har jag läst att man med honom gjorde en 50/50 deal på intäkterna . Är du säker att det inte är så?.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-05 19:54
En klubb som Barca med världens bästa 11, är just problemet att värva spelare. För jag tror att samtliga spelare i världen tycker just det och det är det som är problemet. Den enda platsen i laget som en världsstjärna skulle känna sig säker att ta en ordinarie plats på, är Rakitic plats. Det innebär att unga spelare på väg att bli riktiga stjärnor inte väljer Barca på grund av att rädda att inte få speltid. Därför blir det alltid spelare typ Arda, Mathiue, Vidal, Vermaelen, som vi kan värva på grund av att dem accepterar en bänkplats på ålderns höst och säkra pensionen. Därför ser återväxten dålig ut. Vi har Rafinha, Sergi och Bartra att hoppas. Så nästa år satsa det mesta av värvarbudgeten på en offensiv innermittfältare av yttersta världsklass + några riktigt bra äldre spelare, som kan säkra bredden.
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 19:53
Har ju många gånger skrivit om ledningen och deras personliga intressen i Qatar. Nu har det bevisats att den förre marknads- och PR-direktören Javier Faus, han som satte ihop både det nuvarande och det nya ( som Bartomeu ju emellertid ville omförhandla) hade affärer med Qatar med sitt eget företag. (Faus är nu utbytt mot Manuel Arroyo) Det var Benedito som anklagade Faus för detta under sommaren och Faus stämde då Benedito för förtal. Nu har domaren förkunnat att Faus besökte Qatar vid mer än 20 tillfällen under sin tid i klubben, betydligt fler än de nio han själv hävdat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 19:35
Ligapresidenten Tebas informerade idag om att nästa säsong kommer att börja 21:a augusti och det kommer även att bli ett vinteruppehåll mellan 23: december och 2:a januari. Alla la liga-klubbar kommer att få minst €40 miljoner i TV-intäkter vilket är ett stort steg framåt mot en mer rättvis fördelning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 18:53
Angående ekonomin så är det framför allt två saker som skiljer Real och Barcelona; 1. Real köper i större mån yngre spelare som går att sälja för minst lika mycket eller mer medan Barça tittar till 90 % på vad de vill få ut fotbollsmässigt av en spelare. Exempel; Kovacic vs Arda, Danilo vs Vidal 2. Real tar 50% av spelarnas intäkter från deras imagerättigheter. Därför värvar de hellre en David Beckham än en Ronaldinho eller en James istället för en Rakitic (även om de får punga ut med en större transfersumma) Det är också därför de var villiga att betala enorma summor för Neymar eftersom de kan profitera på brassens PR i större utsträckning än vad Barça kan göra. Dock tittar ledningen sen något år tillbaka på hur vi också kan göra samma sak. För spelarna får ju en massa bonus från klubben för titlar, då borde de ju kunna krävas på något tillbaka också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2016-05-05 18:22
Cule4life // Tveksamt Neymar och Suarez, Ibra osv. Är inte direkt spelare som anses billiga.. Vi har tyvärr jagat stjärnor instället för att köpa potential och skapa en stjärna likt Ronaldinho. När det gäller kontrakt så betalar vi mest lön i världen ja även högre än "köp" lagen. Trots vår tunna trupp så har vi en löne kostnad högre än Reals. Summa sumarum vi ger ut fetare kontrakt än Real!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2016-05-05 18:10
Madrid har en strålande ekonomi jämfört med Barça. Dom köper spelare för 1.5 miljarder per säsong och delar ut feting kontrakt höger till vänster. Det är därför madrid stödsar tillbaka snabbt. Barça kan också köpa men inte i samma utsträckning, därför är det viktigare för Barça också att få fram cracks från La Masia.
Tiki-Taka
2016-05-05 17:50
Ingen Douglas i den listan haha, kanske han stannar!?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-05-05 17:41
@Liunil Masse:


Neka honom 1 av turneringarna tycker jag.
Barcelona Vampíro
2016-05-05 17:40
[QUOTE=Xaviesta ]Adriano får gärna stanna för min del! [/QUOTE] Ingen gillar Adriano mer än mig men t.o.m. jag kan tycka att det är dags att gå vidare. Hans bidrag på planen senaste 1,5 säsongerna är inte mycket att hänga i granen och jag vill inte att vi blir för sentimentala när det kommer till gamla trotjänare. Tycker han har varit en fantastisk truppspelare under sin tid i Barcelona, någon man alltid kunnat lita på samt att han är populär bland grabbarna men det bästa för båda parter hade varit om han flyttar vidare. Det sorgliga är att vi efter det som skulle vara en generationsväxling sommaren 2014, måste göra ännu en storstädning i år. Planeringen i en klubb som Barça är beyond usel när det kommer till just transfers. Man värvar osäkra spelare runt 30 för stora summor och ger alla feta kontrakt på fem år, no shit att det är svårt att sälja när de floppat. Nu står vi istället här med en ålderstigen trupp, inga nya talanger som kan kliva fram och en kass ledning som kommer fucka oss i sommar igen. Titta bara hur uselt de agerat när det kommer till försvaret. Mittbacksfrågan har varit en tävling i vem som kan hitta sämsta spelaren. Vi landade på Song, Mathieu och Vermaelen som sammanlagt kostade ca 60M(!). WTF!? Hur är det ens möjligt för tre såpass dåliga fotbollspelare att 1. hamna i FC Barcelona och 2. kosta så mycket? Song platsar inte ens i West Hams och de lär nog riva hans kontrakt i sommar. Vermaelen är skadad när han inte är sämst och Mathieu kan dra åt helvete! På högerbacksfronten har vi en åldrande Dani Alves, en Douglas som troligtvis inte hade platsat i något lag i La liga och sen en omskolad högermittfältare som inte ens är bättre än Montoya. Visst har Roberto klivit fram fast han gör sig ändå bäst som mittfältare. De har bränt stora pengar men trots det är Masche och Alves fortfarande hästlängder bätte än de som värvats in. Mittfältet är förvisso en ljuspunkt då jag utgår ifrån att Denis Suarez lär ansluta samt att Rafinha är tillbaka nästa säsong. Då har vi tre unga hungriga spelare bakom Iniesta och Rakitic vilket är positivt. Arda däremot måste lämna. Han känns mer och mer som den nya Song för varje dag som går. Snubben verkar vara nöjd med att sitta på bänken och få träna med Messi varje dag. Vad fan hände med den där spelaren som kastade skor mot domaren för att han ville vinna? Hans glöd verkar vara bortblåst, han ville ju komma till Barça för att han inte orkade kämpa lika mycket. Simeone blåste oss rejält med den värvningen. Inte nog med att han inte passar in i systemet men han verkar inte ens vara särskilt hungrig längre, sen ska han alltid ta 100 touch innan han släpper bollen också. Fail på alla plan där, släng honom. Nu vill jag inte vara allt för mycket doom and gloom då Barça mycket väl kan vinna en dubbel i år vilket i min bok är fantastiskt. Problemet för mig är dock att man gång på gång förstör för sig själv med att agera så dåligt när det kommer till långsiktig planering och mercaton. Det känns märkligt att säga men trots alla titlar så tror jag ändå att denna generation med Messi hade kunnat vinna mer om ledningen var lite vassare. Känns som att man inte riktigt maxat sin potential helt och hållet. Messi har kunnat kliva fram när förutsättningarna inte varit de bästa. Jag ser inte ens fram emot sommaren längre, blir bara mörkrädd när jag ser vilka spelare de jagar numera. De kan dra åt helvete hela bunten. Och ja jag är bitter över att Madrid är i final.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 16:55
Rafinha uttagen till både Copa America o OS. Vad tycker ni om det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 16:49
[QUOTE=Vampíro]Barcelona are willing to sell Adriano, Vermaelen and Sandro for 4-5M (each), Vidal, Alves, Mathieu and Bartra for 9-10M, Arda for 35M. [tv3] "Vidal och Arda kan spela i anfallet". [/QUOTE] Nyheten låter för logisk för att Barca ska göra det. Tror på det när jag ser det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 16:47
Barça are interested in Gameiro (40M buyout), Nolito (18M buyout), Lucas Pérez (Deportivo; 20M buyout) Paco Alcácer (80M buyout) [tv3]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-05-05 16:39
Ärligt talat Messi är fortfarande världsklass men han har verkligen inte presterat o vår sett till Messi mått. Oerhört loj och slö, den dära explosiviteten är som bortblåst
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-05-05 16:23
Adriano får gärna stanna för min del!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2016-05-05 16:17
@Vampíro:


Underbara nyheter. Vi behöver verkligen en utrensning. Att ha spelare som tillsynes nöjer sig med att sitta på bänken, och inte ens är aktuella för inhopp i redan avgjorda matcher ska inte infinna sig i truppen hos en storklubb som FC Barcelona. Inte nu, inte någonsin.
Annons: