/spanien/barcelona/forum/20.aspx/spanien/barcelona/forum/20.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4life98
2019-02-18 16:25
[QUOTE=Federer ]Rakitic får tyvärr stå ut med en massa skit från Barcafans som inte alls uppskattat kroaten. Ivan är klass. Visst han kanske inte är en Iniesta som drar tvåfotare förbi sina motståndare och är lika ”smooth” som vampyren. Men han har andra kvalitéer. Lite respekt får no fan ändå ge han. Ser ni inte vad den gode Ivan bidrar med så vet ni inte mycket om fotboll. Jag menar snubben har varit given i 5 år i Barca. Så han måste ju bidra med något om tränarna väljer att starta med han? Jag hoppas personligen han söker sig vidare till en annan klubb och vinner allt som går att vinna där så vartenda culé som smutskastat honom får äta upp sina ord. [/QUOTE] Jag respekterar din åsikt men vad är det för "andra kvalitéer" han har som tillför något för vårt mittfält? Det är många som skriver att han har kvalitéer men ingen verkar kunna sätta ord på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2019-02-18 16:22
Alltså orkar verkligen inte med ett mittfält imon med Vidal-Raki. Alena borde lira istället för Vidal kan jag tycka, ger oss mkt mer kontroll. Messi kommer spela ännu längre ner imorrn..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2019-02-18 16:11
Rakitic var helt klart ett bra köp och en lyckad värvning.

Men allt har sitt slut. Faktum är att Rakitic inte bidragit med någon spets på flera år. Han är hyfsad på allt han gör vilket passar bra tillsammans med mediokra Valverdes avslagna spelstil.

Är tacksam för vad Rakitic gett oss men det är hög tid att gå vidare från kroaten om vi vill utvecklas som lag. Det har varit uppenbart i ett bra tag nu.
Barcelona Cule4Life
2019-02-18 15:59
Ctrl
Exakt så. Jag tål inte destruktiva spelare. Man måste våga tro på våra tekniska spelare. Alena och Coutinho kan hålla i bollen och driva bollen framåt mycket bättre än Rakitic/&Vidal. Så varför skulle den destruktiva duon slå den tekniska duon ?

När man har en teknisk duo som snurrar upp motståndarna så skapar det rädsla och motståndarna kommer till slut täcka yta och ge mer utrymme till tekniska duon för att inte bli bortgjorda.
Barcelona Federer
2019-02-18 15:58
Rakitic får tyvärr stå ut med en massa skit från Barcafans som inte alls uppskattat kroaten. Ivan är klass. Visst han kanske inte är en Iniesta som drar tvåfotare förbi sina motståndare och är lika ”smooth” som vampyren. Men han har andra kvalitéer. Lite respekt får no fan ändå ge han. Ser ni inte vad den gode Ivan bidrar med så vet ni inte mycket om fotboll. Jag menar snubben har varit given i 5 år i Barca. Så han måste ju bidra med något om tränarna väljer att starta med han? Jag hoppas personligen han söker sig vidare till en annan klubb och vinner allt som går att vinna där så vartenda culé som smutskastat honom får äta upp sina ord.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2019-02-18 15:30
CTRL - bra inlägg funderat mycket kring Busi själv. Världens överlägset bästa DM för just den fotbollen Pep spelade. Busi i dagens Barca är överflödig imo. Yaya Toure elr en liknande spelare hade passat oss bättre idag då Valverde kör en helt annan fotboll som kräver att man springer betydligt mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2019-02-18 15:26
Damon - lugn nu. City favoriter? Vad grundar du det på? Dom kmr åka ut så fort dom ställs mot ett bra lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ctrl Alt De Ligt
2019-02-18 15:25
Det går inte att sticka under stolen att Rakitic och Busquets är sjukt långsamma spelare. Xavi och Iniesta var inte heller Usain Bolt's i sitt prime. Men skillnaden är vilken spelidé som praktiseras av Pep/Valverde. Jag såg inte Busquets som en långsam spelare under Guardiola, kanske för att han inte behövde göra idiotlöpningar hem för att vi tappar boll tusen gånger mer under match. Understöd av ständigt positionsbytande av Initesta/Xavi. Men också hög presspel vid förlorad boll. Rakitic är mästare på att stå i position men gärna i passningsskugga.

Jag förlorar hellre med Cule4life's uppställning än tvingar mig själv att se en destruktiv försvarsfotboll med tre Daniel Andersson på mittfältet.
Barcelona Damon2022
2019-02-18 15:24
@Artillery:
Problemet är de här gullande att spara på krafterna har kostat oss innan. Vi gick på halvfart i ligan tappa nästa poäng. De gälle3 för laget imorgon att visa vrf vi är favoriter till cl efter city. Är de hönsgård imorgon då har jag svårt att tro vi kmr ens till semi. Om vi kan krossa lyon avgör matchen redan där vila hemma.
Barcelona Barcelonistas
2019-02-18 15:16
I mon måste spelarna vakna till seriöst så har spelet varit helt värdelöst senaste matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona little_master
2019-02-18 15:15
Wow här klagas det på att Busquets är för slö, en spelare som aldrig varit känd för snabbhet.
Barcelona Artillery
2019-02-18 15:12
Tror Lyon kommer göra det svårt för oss, men sålänge vi får med oss ett bortamål så ska vi kunna grisa oss vidare till kvarten. Ser hellre att vi spelar sämre imorgon och ändå går vidare än att bränna allt krut i åttondelen och spela som flickscouter när de större lagen väntar i kvarten. Resultatet är det viktigaste och hoppas spelarna inser att de måste bärga en Cl-titel igen.
Barcelona Unicef1983
2019-02-18 15:07
Cule4life: Med all respekt, men den där 11an hade blivit plockad i bitar av dom flesta lagen. Sen tycker jag Raketic underskattas kraftigt överlag här inne, Raketic har grym inställning och är 100ggr viktigare för vårt lag än Folkrace-bilen från Chile.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-18 15:06
Diskuterades mbappe innan ju haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2019-02-18 14:35
Cule4life

Om Rakitic är slö, vad ska man då säga om Busquets!?
Lägg ner! Rakitic var lagkapten i Sevilla, tog Kroatien till VM final, gjort otaliga poäng för Barça, och gör det bra mot de stora lagen..
Dvs allt som Busquets inte gör..
Rakitic är fortfarande eftertraktad bland stora klubbar, som är villiga och lägga stora pengar för honom..

#respectrakitic
Barcelona Xavi #6
2019-02-18 13:43
@Rivaldo=Gud:

Tror vi har större chans att hämta Neymar då brassen är desperat till att återvända till Barca. Ett anfall bestående av Neymar-Messi-Dembele med Arthur-Busquets-Frenkie bakom dom hade varit magiskt.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-18 13:42
Kommer bli följande Semedo pique lenglet Alba Rakitic busquets vidal Messi suarez coutinho
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4Life
2019-02-18 13:16
Dröm elva imorgon och jag vet med 100% säkerhet att vi hade krossat Lyon utsn en skadad Arthur.

Stegen
Semedo Pique Lenglet Alba
Alena Busquets Coutinho
Messi Suarez Dembele

Vi hade manglat Lyon. Dom hade inte hängt med. Men om slö Rakitic spelar så hinner Lyon komma i positioner och med Vidals riskspel så tappar vi bollinnehavet. Om VV vill vinna med stil så kör han med denna elvan.
Barcelona Damon2022
2019-02-18 12:56
@Infinit8Don:

Visst hopp men när vi åker på baklänges mål efter mål borta får vi se. Stor test imorgon de inte som att vi möter Liverpool borta utan de lyon utan fekir
Barcelona Infinit8Don
2019-02-18 12:49
Messi:
"We promise to do our best to bring back the Champions League to Camp Nou."
Pique:
"We will rise our intensity up against Lyon."
Dembele:
"The serious business is about to start in the Champions League. "

Detta ger mig åtminstone hopp. Vamos.
Barcelona Davids3
2019-02-18 12:24
Portu och Stuani var även de 2 som sänkte Real och skrev historia förra året på hemmaplan, de lär bli ihågkomna länge av sina fans!
Barcelona Barcelunatic
2019-02-18 09:50
”Revisor” kallades Valverde i en artikel om Barcelona. Det är nog precis vad han är. Och det förklarar hans beteende.
Varför anställer en styrelse en revisor-typ som VD (tränare)? För att riskminimera! En svag styrelse vill ha det så.
Han kommer att göra som de säger, han kommer inte ta chanser, han kommer att störa så lite som möjligt. Företaget/laget kommer att tuffa på utan dramatik.
Jämför med att ta in en driven entreprenör, eller en erfaren stjärn-VD. De kommer att köra över en svag styrelse, forma sin verksamhet och dra därifrån om de inte får som de vill.
Så Valverde gör egentligen vad han anställdes för. Riskminimerar. Han minskar i varje ögonblick risken på kort sikt.
Han spelar bästa lag i alla ligamatcher. Det ger minst risk att förlora.
Han får kritik för att spelarna är slitna så då roterar han. För att inte riskera kritik. Men han vet inte hur man roterar. Han har aldrig gjort det förr. Så han vilar Messi när laget kunde bli historiskt obesegrade ifjol. Han vill 5-6 spelare samtidigt för att visa alla att han roterar. De förlorar, men det är ok för Valverde. För i det ögonblicket var kritiken på att man inte roterar stötte hot än en enstaka förlust. Så han valde minst risk.
Han för kritik för att unga löften inte får chansen. Så han låter dem spela. Men han har ingen plan för det. Han låter dem inte växa in. Utan slänger in en ung vänsterback i en rotationsmatch där han saknar stöd. Det blir förlust. Men Valverde har bromsat kritikerna. Han har ju roterat och släppt in juniorer.
Så överlever en förvaltnings-VD. De fegar sig fram så länge det går.
En entreprenör, Gardiola, utvecklat, tar risker, har en långsiktig plan. Han utmanar och kan vara obekväm för en rädd styrelse.
Ingen blir rädd för Valverde.
Ibland kan en förvaltnings-VD vara bra. Laget är självgående och han stör inte. De får spela på det sätt de kan.
Problemet med Valverde är att han inte bara förvaltar det lag vi har. Han missbrukar det och stör på ett negativt sätt. Han tar bort kreativiteten på vårt mittfält. Det tvingar Messi ner i banan. Det leder till att Messi ofta tvingas vägga med Suarez. Det är inte Suarez styrka. Han ska hugga på djupet. Så Suarez missar ofta och vi blir förbannade framför TV:n.
Vi vill se kreativa Barca som spelar enkelt och smart på mittplan, skapar plötsligt läge nära straffområdet där oftast Messi kan avsluta, spela mot kant eller in till Suarez som går rakt.
Med defensiva, fysiska mittfältare riskminimerar man bakåt. Men förlorar kreativiteten framåt.
Egentligen är det mindre risk med kreativa mittfältare som behåller bollen. Men det betyder att man måste våga tro på det och riska på något Valverde inte kan. Han börjar kanske förstå det, och kanske kommer det bli vår lycka. Att revisorn till slut förstår att Barcas klassiska stil är den mest riskfria. Att han då minskar risken för kritik även från fansen genom att spela kreativt.
Jag hoppas det. För revisor-fotboll kan man se så många andra lag spela. Vi vill se underhållningen. Den som spelarna har i sig, om de inte bromsas av en feg chef.
Barcelona Smogen
2019-02-18 08:31
@ || #5 sergiobusquets:


Mbappe är ju dessutom själv ett PSG fan, vad jag hört så har han hamnat i sina drömmars klubb. Visst, han kanske kan tröttna på franska ligan om några år och vill pröva vingarna, men lär väl knappast vara aktuellt de närmaste åren. Enda chansen jag ser att han lämnar inom en snar framtid är om UEFA börjar använda sitt Financial Fair Play på riktigt. Knappast troligt med tanke på att Nasser numera sitter i UEAFAs styrelse. When pigs fly and hell frezes over med andra ord.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2019-02-18 08:04
Psg hade inte bytt mbappe mot Messi. Han är 20 år gammal och guldgossen, fransman världsmästare och bara i början av sin karriär. Mbappe är historia och kommer aldrig lämna det gyllene fängelset vare sig han vill eller inte!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2019-02-18 08:00
@Rivaldo=Gud:


Grejen är att det aldrig sker den typen av övergångar. Klubbar vill ha pengar för sina spelare så att de kan köpa vem de vill utan några begränsningar.

Mkhitaryan-Alexis var en övergång som skedde för att båda ville lämna.
När det gäller Mbappé så är det är helt ologiskt att byta in världens största talang för några spelare som vi själva inte ens vill ha.

Hade du med verkligen gett bort Mbappé mot Coutinho och Suárez om du hade varit ansvarig i PSG?
Barcelona Federer
2019-02-18 03:12
Om jag minns rätt så sumpade även Higuain flera lägen i 2 Copa America finaler utöver VM-finalen 2014. Han är en målsumpare av rang, en såkallad choker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Artillery
2019-02-18 02:57
Ja, att ersätta Higuain med Piatek var ett genidrag. Annars tycker jag Juventus kanske var lite väl ruthless med hur de behandlade argentinaren. De gjorde ingen hemlighet att han inte var önskvärd längre efter att Cristiano signat.

Higuain är förövrigt ett mysterium till världsklass. Argumenterbart en av de senaste årens absolut främsta anfallare, men har saknat den där lilla extra spetsen för att bli legendarisk. När ESPN-panelen med sina pundits (som jag oftast inte har mycket till övers för) diskuterade Messis vara eller icke vara som den främsta någonsin fick Shaka Hislop frågan "Så Messi kan inte anses vara den främsta någonsin för att Higuain inte tar vara på sina målchanser i en VM-final?" vilket ändå är en poäng i sig. Higuain är helt värdelös på att bära sina lag till segrar i skarpa lägen trots att han SKA stå för målen. Kanske var det det Juventus (och nu Milan) insåg.
Barcelona gozo1
2019-02-18 02:30
Jag tror piatek är en hype som kommer o avta som andra striker dom har ett bra år för att nästa år inte vara lika bra .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2019-02-18 01:19
@Valverde= madridista:
Jag tror det hade funnits en chans. Neymar är fortfarande psgs flaggskepp och gullegris. Han hade nog bytt Mbappe mot Coutinho och Suarez utan att blinka då dom senare är nära vänner samt att dom ej hotar hans status som nummer 1 i klubben. Om vi ej kan få Mbappe så ser jag Nicholas Pepe från Lille som ett mer realistiskt alternativ. Han må spela ytter just nu men kan lätt konvertera till striker. Otroligt lik Etoo i rörelsemönstren och i avsluten. Han ät lätt värd att chansa på och spwla in jämte Suarez nästa säsong innan han likt Piatek slår igenom i en större klubb och 5dubblar sitt värde. Men först måste vi göra vad vi kan för att försöka få Mbappe. Den klubb som har honom kommer befoga över nästa deceniums suverän. Om vi kunnat para ihop honom med Dembele hade vi säkrat vår framtid post Messi och vår dominans i fotbollseuropa för nästkommande 10 år
Barcelona Valverde= madridista
2019-02-18 01:02
@Rivaldo=Gud:


Svar nej
Annons: