/spanien/barcelona/forum/1939.aspx/spanien/barcelona/forum/1939.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR
2016-05-12 10:10
Själv så hade jag skyhöga förväntningar på Vidal, trodde verkligen att han skulle vara en injektion till våren. Hans snabbhet & löpvillighet väntade jag ivrigt på. Tyvärr får man vänta än längre om han inte redan nu skeppas iväg. Vidal är annars en spelare jag trodde skulle passa perfekt för lucho och för våran högerkant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-05-12 09:49
Xaviesta

Du avslutade ditt senaste och som vanligt välskrivna tillika tänkvärda inlägg, med följande uppmaning: "Alla som spänt förväntade sig vårmirakel från Arda under hösten då han snällt väntade ut sitt ut-ur-fängelse-kort från Uefa räcker upp en hand". Och konstaterade sen snabbt och smått lakoniskt "Nä, just det".

Men jodå, jag är en av ganska många som faktiskt förväntade mig bra mycket mer av Arda Turan. Så på din direkta uppmaning räcker jag nu upp min hand från den skamvrå, där vi rodnande viskar till varandra: "You can´t win ´em all".
Barcelona the cameroonians
2016-05-12 06:17
[QUOTE=Liunil Masse]Jaha så 86% av medlemmarna röstade ja till Qatar på tröjan. Helt jävla sanslöst!! Hur fan är det möjligt?? [/QUOTE] Nej, 86% av de som dök upp till det referrendum som Rosell kallade till 2010. Då handlade det om Qatar Foundation, men det medlemmarna inte fick veta rakt av var att QF hade rätt att byta namn under kontraktstiden. Dessutom hotade Rosell med att behöva sälja Messi och Xavi om de inte fick in sponsorpengar, men de borde läst mellan raderna eftersom ex-presidenten även skanderade att klubben nu skulle ha €100 miljoner att spendera i varje transferfönster. Konstigt att €33 miljoner om året skulle ge sådana summor att spendera när klubbens ekonomi samtidigt sades vara en katastrof. Men medlemmarna skrämdes upp och cirka 27000 röstade för en sponsor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2016-05-12 04:02
Lion24 Välskrivet inlägg, och som oavsett vart du står i dom aktuella frågorna, alltid är en fröjd att läsa. Men jag vill flika in några synpunkter på vissa delar som jag ser från ett annorlunda perspektiv. Jag väljer att ställa mig likgiltig i frågan om Ben Arfas vara eller icke vara i vår klubb. Jag håller delvis med dig men jag hade samma farhågor om Suàrez och den värvningen visade sig vara fantastisk med tanke på alla hans tidigare skandaler i sina tidigare klubbar så man kanske ska vara försiktig med att döma grabben. Men jag räknar inte Ben Arfa som en riktig värvning om han nu kommer. Att vi ens går efter en spelare som är gratis eller spelare som närmar sig 30 retar mig riktigt mycket då det är en strategi och en desperation som småklubbar står för och förespråkar. Nu handlar detta jag tänker avsluta min rant med inte direkt om Ben Arfa utan mer rent allmännt om värvningar i sig. Vi behöver nämligen införskaffa kompetenta scouter och reformera vår vävningspolicy samt sluta klamra oss fast vid vissa hyperirriterande falska sanningar som att varenda nyförvärv måste kunna spela i alla tre lagdelar. Jag vill inte ha in spelare som är 70% på allt, det räcker med sånt. Jag vill ha in specialister som är 100% på det dom gör. Inga fler mittfältare som mittbackar eller anfaller som mittfältare eller mittfältare som anfallare. Aces in their fucking places tack, ursäkta språket. Ben Arfa, om han anländer, kommer inte att räknas som en värvning i min bok och det är inte killens fel alls utan istället mitt "personliga" problem med amatörerna som styr vår anrika klubb. Pique må vara loj, må reta gallfeber på en och må tramsa sig med periscope och instagram och fan och hans moster men han har ett äkta Barcahjärta som bultar för inte bara klubben och dess fans men för hela katalonien och självständighetsrörelsen! Ett sånt hjärta går inte att köpa för pengar och därför bör vi aldrig sälja det heller. Han kan vara den fula ankungen många gånger men han är vår ankunge och Campen är hans damm. Du får försöka hitta ett sätt att leva i symbios med den tanken, min vän. Slutligen vill jag bara understryka din egen första-rad i Arda-stycket som jag och många andra har problem med, nämligen att ingen av oss fattar varför Arda värvades för 400 miljoner till att börja med. Problemet för mig har inte varit att turken har presterat under förväntan eftersom jag inte förväntade mig mer än såhär från någon som slipats under en alldeles för romantiserad och överhypad anti-fotboll a la Mourinho under Simones järnhandske, utan snarare varför han ens värvades överhuvudtaget. Alla som spänt förväntade sig vårmirakel från Arda under hösten då han snällt väntade ut sitt ut-ur-fängelse-kort från Uefa räcker upp en hand. Nä, just det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-05-12 02:26
Ben Arda? Av det jag sett och hört, mycket duktig spelare. Har inte följt han alls i Nice men såg honom några gånger när han var i England. Statistiken för en offensiv mittfältare i ett lag som Nice talar sitt tydliga språk. Gillar såna kreativa spelare som kan göra saker med boll. Problemet är bara att Ben Arfa är problematisk. Det är inte så att jag bara vill ha ''snälla och tysta'' spelare i klubben, jag gillar spelare med attityd, men i dagens Barca med brist på disciplin hos flera spelare samt tränare så ser jag det som ett stort problem med ännu en sån spelare. Hade Pep varit kvar i klubben, eller bara spelare som Xavi, Puyi och Valdes så hade jag inte varit orolig men det är alldeles för riskabelt med en sån spelare i laget när man inte längre har så många spelare kvar med karaktär och disciplin. Jag personligen lägger extremt stor vikt vid disciplin. Att Zlatan kallade några av våra spelare för ''skolpojkar'' gjorde mig extremt stolt när jag fick läsa det för första gången. Det säger ganska mycket att Xavi var den som tog stort ansvar och förenade spelare-tränare förra säsongen, men vem ska göra det idag? Jag älskar Iniesta och han får likt Xavi själv avgöra när han vill dra sig tillbaka men Iniesta är inte riktigt kaptensmaterial. En kapten är inte bara en kapten som ska skälla eller väcka andra spelare på matcher, det kan den tillbakadragne och blyga Iniesta också göra, en kapten är en kapten vid alla situationer, på plan, omklädningsrummet, överallt. Just nu har vi möjligtvis Masch som kaptensmaterial men han har inte så hög status även om han är omtyckt. Han är inte egen produkt eller katalan. Den stora anledningen till varför jag inte vill ha hit Ben Arfa är inte så mycket på grund av just Ben Arfa (även om det naturligtvis spelar in), det är andra spelares och tränares brist på disciplin.

Angående Arda och Vidal så har jag inga problem med att de stannar kvar nästa säsong. Jag har tålamod med dom. Problemet var att Arda och Vidal börja spela när vi osynligt och ovetandes började falla. Vad ska göra så att två nya spelare som inte alls är i samma matchtempo som de andra ska prestera och sticka ut på ett positivt sätt när vi knappt haft spelare i form under våren (förutom Suarez och möjligtvis Leo ibland)? Det är ju väl omöjligt att du som ny ska höja ett ''fallande'' skepp. Jag överdriver något fallande men ni förstår. Jag gillar spelaregenskaperna Vidal har: mycket energisk, fyller alltid på (!), aggressiv. Visst har han lite problemet med att försvara men jag tror han kan slipa på det. Blev ju inte bättre att Piqué skämde ut han framför hans lagkamrater inför fansen när Vidal fick frågan hur bänken var (nåt sånt). Det absolut viktigaste och bästa vi kan göra är att sälja Piqué i sommar. Det är så att jag nästan, bara nästan accepterar att vi säljer Piqué och inte köper in en ny mittback och fortsätter med Bartra, Masch, Mathieu och Vermaelen. Piqué är för mig ett stort problem och han har varit det sen Cesc kom till klubben.

Om jag hade fått välja vilken mittfältare jag hade velat ha till Barca så hade inte Arda varit med på listan men han kan fungera bra i Luchos Barca. Han jobbar hårt, gör sitt 'Lucho=mittfält alibi spela' så att han drar isär försvararna för att öppna upp ytor åt MSN och han har en ganska bra bollkontroll. Men det är omöjligt för Arda eller Vidal att prestera under 2016 där vi bortsett från de senaste omgångarna knappt spelat en bra fotbollsmatch. I och med att de är nya, är 6 månader bakom de andra spelarna i matchrytm så borde väl förväntningarna på just dom två vara lägst? Hur som helst så hoppas jag att Lucho lärt sig från sina misstag till nästa säsong, då tror jag att Arda och Vidal kan anpassas mer naturligt med övriga spelare.
Barcelona grande jw
2016-05-12 02:26
"Ex-Barça man Cuenca wants to score winning goal for Granada"

"The winger thinks it would be "amazing" to be the man to deny Barcelona the La Liga title"

Puta Cuenca. Ännu en bitter sopa som inte höll måttet.
Barcelona Puyols inställning
2016-05-12 00:35
Har hela tiden tänkt att jag inte kan köpa tröjan med qatar på men i protest ska jag nog fan köpa nästa gång jag är i Barcelona och täcka över/förstöra innan jag går på match.
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-05-12 00:28
[QUOTE=Liunil Masse]Jaha så 86% av medlemmarna röstade ja till Qatar på tröjan. Helt jävla sanslöst!! Hur fan är det möjligt?? [/QUOTE] Money talks...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-05-12 00:16
En drömförstärkning till anfallet vore ingen annan än Pedro. En dröm!
Barcelona Liunil Masse
2016-05-12 00:13
Jaha så 86% av medlemmarna röstade ja till Qatar på tröjan. Helt jävla sanslöst!! Hur fan är det möjligt??
Barcelona the cameroonians
2016-05-11 22:15
[QUOTE=Barcadinho.]The cammeroonias. Du som följer våra väldigt unga lag. Missa inte Lennart Johanssom Trophy snart i Solna/Stockholm. Maj 27-29 Barca P02 är med. [/QUOTE] Tack för infon, tyvärr har jag inte vägarna förbi. Med tanke på att det är spelare födda -02 så kan mycket väl Pablo Moreno som jag nämnde i mitt tidigare inlägg vara med. Skrev då att det var U13 men det är U14 han spelar med. För de som har möjlighet kan det ju vara värt att se la Masias målmaskin live.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-05-11 22:07
@Blaugrana91:

Denna inkompetenta ledningen kan tyvärr inte fixa något bättre. Vi minns ju hur Bartomeu ville ha mer pengar från Qatar men fick till sut krypa tillbaka då han inte kunde fixa några bättre sponsorer. Pinsamt!
Barcelona Barcadinho.
2016-05-11 22:02
The cammeroonias.

Du som följer våra väldigt unga lag.
Missa inte Lennart Johanssom Trophy snart i Solna/Stockholm.
Maj 27-29
Barca P02 är med.
Vlom
2016-05-11 21:40
Via länktipset hittar ni en länk där ni kan ställa era frågor till reportern Kristina Hedberg och producenten Martin Jönsson som gjort reportaget "Fotbollsidioter". Edit: Jag föreslår att ni tar tillfället i akt (till er som vill förstås) eftersom att chatten kommer inte vara öppen särskilt länge tyvärr.
Barcelona II Barça II
2016-05-11 21:39
Jag är för att man har reklam på tröjan, men hoppas att man gör sig av med Qatar. Qatar är en diktatur och vi bör inte förknippas med de.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-05-11 21:32
I länktipset hittar ni den omtalande dokumentären om fotbollens korruption som SVT har gjort.

Namn som Bartomeu och Luciano Moggi (Juventus f.d. sportchef) blir intervjuade av journalisten som har gjort dokumentären.
Barcelona the cameroonians
2016-05-11 21:14
Intressant program, men inget nytt under solen för oss som följt klubben de senaste åren. Lite synd att det är ett par faktafel kring t. ex Mès que un club och dess innebörd (Bartomeu förklarar det bättre...) samt det att 86% av medlemmarna röstade för QA. Det var ju 86% av den fjärdedel av medlemmarna som faktiskt röstade, inte av 140.000.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-05-11 20:58
Intressant program, men samtidigt vi behöver ha en tröjsponsor för att kunna fortsätta vara i topp. Men givetvis bör man skrota Qatar Airways, dessutom kommer dem bara med skambud. Så hög tid att byta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-05-11 20:33
Alla borde kolla på 1:an nu! Hyperintressant dokumentär om fotbollens korruption, det pratas just nu om Barcelona och Qatar och det hård även in på mes que un club osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 19:40
[QUOTE=Mxm Ciilow ]missa inte och titta på svt1 kl 20:00 [/QUOTE] Kommer väl förmodligen dyka upp på SVT play efteråt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mxm Ciilow
2016-05-11 19:40
uppdrag granskning har gjord en program om våran älskade lag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 19:40
Gerard Lopez will remain Barcelona B coach next season but he's questioned. More is expected of him. Club President believes in him. [sport] Han har ju failat brutalt. Inte nog med att han failat sportsligt, även gjort helt sjuka grejer som att låta sin Madridista vän träna med laget, sånt där ska ge sparken oavsett vad han lyckats med sportsligt egentligen. Fan ska han stanna för?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mxm Ciilow
2016-05-11 19:37
missa inte och titta på svt1 kl 20:00
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-11 18:54
Medan ledningens "egna" tabloid MD skriver om värvningar väljer Sport att skriva om la Masia via Josep Capdevila.

Som det ser ut nu kommer alla tränarna i akademin att stanna på sina respektive poster, det gäller således även B-lagets Gerard Lopez där krönikören bekräftar mina farhågor om att Bartomeu inte vill skicka ut sitt eget val trots en medioker säsong där såväl resultaten som träningarnas intensitet ifrågasatts från flera direktörer i styrelsen.

I akademin kommer det tyvärr att ske en rejäl utrensning eftersom flera spelare som varit avstängda pga transfer-banen nu kommit tillbaka och gjort att flera årgångar dras med 7-10 spelare för många per lag. Detta är ju ohållbart både rent praktiskt men också utvecklingsmässigt. De ansvariga för la Masias yngre lag, Roura och Altimira, kommer därför att behöva informera ett stort antal ungdomar att de inte kan fortsätta i klubben.

Fortsätter i akademin kommer däremot la Masias egen skyttekung Pablo Moreno att göra. Han spelade med Infantil A (U-13) denna säsong och gjorde inte mindre än 69 mål... sanslöst. Klubben funderar nu på att låta talangen hoppa över en årskull och gå direkt upp till Cadete A för att ge honom en riktig utmaning.

Någon som däremot inte helt oväntat ser ut att lämna klubben (med Luchos välsignelse) är Sandro Ramirez. 20-åringen har ju varit skadad under större delen av 2016 och klubben kommer som bekant att i stället förlänga med Munir. Man hoppas få mellan €7-10 miljoner för las Palmas-sonen och han är fri att förhandla och själv leta klubb - precis som Adama också var förra sommaren. Förhoppningsvis gör Sandro ett bättre val och tittar inte enbart på lönekontot. Det har tidigare ryktats om Tottenham, men det har aldrig kommit något konkret bud från London-klubben.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 18:44
[QUOTE=Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]]Reymar Tillräckligt med pengar? Riktigt tveksam faktiskt. Vi har ju 600-ish miljoner att värva för och det anses som "lite" pengar. Dessutom, vi har en efterbliven ledning. Andra lag som Bayern hade kunnat köpa dessa spelare för 60M medans vi skulle hamna på 100M. Sorgligt men sant [/QUOTE] Fast räknar du in spelarna han nämner som ska säljas så hade vi haft råd ju?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 18:43
Ivan Kelava (Granada goalkeeper) "My team-mates say that Real Madrid could give us a bonus."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2016-05-11 18:41
Reymar Tillräckligt med pengar? Riktigt tveksam faktiskt. Vi har ju 600-ish miljoner att värva för och det anses som "lite" pengar. Dessutom, vi har en efterbliven ledning. Andra lag som Bayern hade kunnat köpa dessa spelare för 60M medans vi skulle hamna på 100M. Sorgligt men sant
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-05-11 18:08
Nu när vi har fått in Suárez kan vi göra oss av med Arda. En mittback, högerback, vänsterback och anfallare behövs. In med Marquinhos, Bellerin, Rodriguez och Gameiro/Ben Arfa. Gör oss av med Arda, Alves, Vermaelen, Mathieu, Sandro, Adriano, Bartra, Munir och vi har tillräckligt med pengar att köpa in nya spelare och förbättra truppen.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-11 17:05
[QUOTE=Barcadinho.]Finns mycket som kan göras bättre på precis allt. Men det är inte alltid så lätt att pricka rätt på precis alla små och stora val o beslut. Vi kämpar mot stora skulder men det gör nästan alla andra stora klubbar. Vi har inte en ägare som kan föra in obegränsad med pengar. Bayern är ett mot exempel men de har en annan tillvaro. Deras stora sponsorer är delägare i klubben och därför har större ansvar på att stödja klubben. De har inte heller en konkurrens i ligan, vilket gör att deras investeringar på spelare o löner kan var mindre relativt Barca o Real som trissar varandra. Det är balans gång mellan stora värvningar för att nå sportsliga framgångar och låg ekonomi. Smakar det så kostar det och det fins en positiv korrelation mellan pengar o framgång, även om då o då får man smäll i käften från Leicester o flera underdogs. Finns inte en enda klubb som bara lyckas med sina värvningar. Det är ofta relativt små procent som verkligen lyckas. Jag tycker inte att Barca är ovanligt dåliga på det. Vi kan tänka på alla våra senaste misslyckaden om vi vill, men likaså tänka på Rakitic, Alba, Suarez, två bra målvakter, Neymar. Alla de är rätt nya och är ryggraden för det nuvarande lag. La Masia har haft en gyllene generation förut. Svårt att upprepa det. Det är också lite tur. Här finns det mer o göra men det finns inte en annan klubb som gör det bättre än oss? Svårt att utbilda el upptäcka nya messier o xavier . Det är en dröm som många klubbar har, men inte så lätt att nå i verkligheten. Alltså, mycket att göra, mycket går fel, men det är svårt. Ingen här vill att vi ska vara som Arsenal, aldrig värva super dyrt med uteblivna titlar som följd. FC Barcelona är unik klubb för den politiska katalanska identiteten. Det kommersiella är ett hot, men än så länge är det inte totalt borta. Det finns en politisk spel i regionen och det spills alltid på vår klubb. Det kommer kanske komma en dag där allt är borta, vi får se. [/QUOTE] Grymt inlägg! Kan inte hålla med mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-05-11 16:59
Ursäkta för små fel. Svårt med mobiler :-)
Annons: