/spanien/barcelona/forum/1892.aspx/spanien/barcelona/forum/1892.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Tiki-Taka
2016-06-12 09:14
20-25 m euro till 30-33 m euro.....bra förhandlat av Barca isåfall.....
Postat via SvenskaFans-appen
Forza GS
2016-06-12 08:27
Rakitic vs Arda 15:00
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-06-12 03:46
Barcelona met with entourage of Samuel Umtiti in Lyon yesterday. Deal is close. Transfer fee would be 30-33M. [Le Dauphiné Libéré]

Snart så!
Barcelona Gabriel
2016-06-12 03:20
Blaugrana91 Fast rätt å rätt, hur långt ska man sträcka sig när det kommer till den principen om jag får fråga? Ska man vara lika stenhård när det kommer till Messis och Neymars nya kontrakt? Och skulle man ha varit det samma med Busquets också? Eller handlar det helt enkelt om att klubben inte anser att Mascherano är tillräckligt viktig för laget och därför inte är nämnvärt intresserade av att prioritera honom? Ska man som klubb sätta sig på princip pallen och knyta näven i bordet vad gäller strängare förhandlingar och att inte böja sig till alla ekonomiska krav som spelarna sätter så borde väl det då isånnafall gälla "alla" och inte bara Mascherano? Eller har jag fel kanske? Visst nu är jag inte heller så korkad att jag inte förstår att stjärnorna som Messi och Neymar automatiskt kan kräva mer i lön än en sån som Mascherano men jag tvekar starkt på att han har gått och begärt en megalön som en crack. Och förresten, tycker vi inte ändå att Mascherano, om någon, faktiskt förtjänar och gett sig själv rätten till en bättre lön? Det tycker då minsann jag. Ett fullblodsproffs ändå ut i fingertopparna med en utomordentligt bra moral och karaktär som Javier Mascherano är absolut inte enkelt att hitta på marknaden idag. Aldrig har man hört honom gnälla trots att han inte spelat på sin riktiga position på flera år. Inte ens när fansen lynchade honom för att han var för dålig som mittback beklagade han sig över beklagandet från fansen (om något var Mascherano den som alltid såg mest uppgiven och irriterad ut på sig själv vid de tillfällena). Men de senaste 2 säsongerna med Luis Enrique som tränare har Mascherano faktiskt (!) varit en av våra bästa och mest jämna spelare, utan tvekan. Så jag återupprepar, är det någon som förtjänar en löneförhöjning och ett bättre kontrakt så är det tamejfan ändå Mascherano. Men så är det, han heter inte Neymar, har inte en spexig och cool frisyr och han säljer inte tröjor så han får snällt sätta sig på stolen och titta på medans gubbarna på pallen slår knytnäven i bordet och accepterar han inte det så drar vi till med ord uttryck "jävla diva" "svikare" och "pengakåta svin" samtidigt som vi med armarna hissar upp banderollen "DU ÄR INTE LÄNGRE VÄLKOMMEN!" Det tycker jag låter som en bra idé minsann, så kan vi kanske låta klubben göra sitt bästa för att hitta en duglig ersättare till den ouppskattade men högst ovärderliga Mascherano. Lycka till säger jag bara, eller så kanske vi kan lägga Neymar Jr på Mascheranos position vid krisfall och se om den nya lönen ger utökad form av proffesionalism i ren Mascherano anda hos den partyglada brassen när han spelar på fel position. Men jag håller med. Död åt Mascherano!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-12 02:51
[QUOTE=Vampíro]Hur då? Han har alltid varit lojal och aldrig klagat trots att han spelat på fel position i sex säsonger. Vill han lämna och få en ny utmaning så är det ju hans val, tycker tvärtom han gör det på ett bra sätt genom att meddela det i god tid. Sen att Barcelonas ledning är jävligt sega och helst inte gillar att jobba är en annan femma. [/QUOTE] Saken är ju den att anledningen till att han är besviken är för att han vill ha en löneökning, vilket klubben inte prioriterar och därav vill han lämna...I det här fallet gör ledningen helt rätt och passar det inte är Mascherano inte längre välkommen i Barcelona. Jag har sagt det förut och jag säger det igen varför ska ALLA helt plötsligt ha löneökningar?? Så trött på det här. Spelarna ruinerar klubben totalt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-06-12 02:14
[QUOTE=Liunil Masse]Javier Mascherano (32) will meet with president Bartomeu after Copa America to discuss his situation. Player still wants to leave. [sport] Vilken jävla skitsituation han kan komma att sätta oss i. [/QUOTE] Hur då? Han har alltid varit lojal och aldrig klagat trots att han spelat på fel position i sex säsonger. Vill han lämna och få en ny utmaning så är det ju hans val, tycker tvärtom han gör det på ett bra sätt genom att meddela det i god tid. Sen att Barcelonas ledning är jävligt sega och helst inte gillar att jobba är en annan femma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-06-12 00:37
Gabriel de nada hermano :-) Alla bidrar vi på olika sätt till att hålla forumet levande och intressant!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-12 00:28
the cameroonians Tack så mycket för att du tog dig tid att förklara. :) Det är just alla dessa löneökningar spelarna ska ha hela tiden som irriterar mig, visst självklart ska spelarna ha löneökning precis som med vilket annat yrke som helst, men varför så ofta?? Låt oss hoppas att klubben kan komma överens om tröjsponsorn snart. Kan faktiskt tycka att nu när vi har kommit överens med Nike om det här megaavtalet så kan man faktiskt tacka ja till Qatar Airways bud, förutsatt att ingen annan erbjuder ett högre bud såklart. Om man nu vill ha mer så borde man se ut på den amerikanska marknaden där rika företag som Apple, Microsoft, Google och Disney osv finns. QA bud låg väl på €65M, jag kan tycka att vi som största klubben idag bör ha minst €75M men som sagt verkar ju vara svårt att hitta någon som betalar det och med tanke på att vi kommer få in mellan €105M-€155M per år från Nike så är €65M kanske helt ok. Intressant också det du säger ang. Real, har undrat hur dem inte har någon direkt ekonomisk spärr i vissa lägen trots att vi omsätter lika mycket, men det du säger förklarar ju saken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-06-12 00:28
Javier Mascherano (32) will meet with president Bartomeu after Copa America to discuss his situation. Player still wants to leave. [sport] Vilken jävla skitsituation han kan komma att sätta oss i.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-06-12 00:12
the cameroonians Tack för alla fina inlägg här inne, jag vet att jag bara är en av få som uppskattar allt du skriver. Jag lär mig ett och annat av dig ska du veta. Hade varit en förbannat stor förlust för Les Rambles om du nån dag beslutade dig för att sluta skriva, så för Guds skull gör inte det. Bönar och ber på mina bara knän. Här inne är du juvelen bland en massa stenar, kort sagt (mig sj inklusive). #tacksam
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-06-11 23:28
Blaugrana91

Angående ekonomin som inte tillåter några investeringar innan 1 juli;

Japp, det är både skulden och de ökade lönekostnaderna som är svaret.

Skulden var visserligen knappa €100 miljoner högre 2010 än den är idag. Skillnaden är att ledningen nu dels satt ett balansmål som gör att skulden inte får vara mer än 2 ggr större än vinsten före räntor skatter och avskrivningar.
Det har de gjort för att få ett instrument att få ner skuldnivåerna så att man har råd att investera i Espai Barca.

Så vad hände förra säsongen som gjorde att vi nu har svårt att investera?

Jo, kostnaderna ökade med €109 miljoner och intäkterna med endast €78 och skulden steg med €43 miljoner. Balansen sprängdes rejält med andra ord och måste nu justeras omgående. Detta kan göras genom att endera öka intäkterna och/eller sänka kostnaderna (samtidigt som skulderna betalas av i fortsatt takt med amorteringskraven från fodringsägarna).

Intäkterna kommer inte att öka särskilt mycket den här säsongen. Budgeten ligger på cirka €25 miljoner mer medan kostnaderna beräknas stiga än mer med €18 miljoner. Det är ruksigt tight med andra ord.

Efter 1 juli kan det förändras en del OM Qatar förnyar samt de extra intäkterna från det nya avtalet med NIKE ger visst utrymme. Men samtidigt har Busquets nu fått sin utlovade lönehöjning och Neymars dito kommer offentliggöras omgående efter 1 juli. Därtill vill klubben ge löneökningar för Suarez och Rakitic medan Mascherano som bekant också kräver sin del av kakan. Och icke att förglömma, Messis nya konrakt kommer vara monstruöst.

Så de pengar som rullar in kommer att ätas upp av fortsatta löneökningar vilket gör att något måste stå åt sidan. Endera skuldsanering/Espai Barca eller investeringar i form av spelarköp. Det vi nu ser är det sistnämnda med en åtstramad transferbudget (vilket bekräftades av sportchefen). Det enda som kan vända situationen är om Qatar förnyar för sisådär en €60-70 miljoner. Då kommer budgeten att öka och större investeringar kan göras på backsidan.

Angående Real Madrid så stämmer det att de har högre skulder, men de har inga instrument för balans. Det de har är dock enorma checkkrediter som de fått genom att garantera bankerna intäkter för flera år framåt iform av reklam- och biljettförsäljning. De kommer också att få problem att investera framöver, tro mig. De är nämligen väldigt mycket mer beroende av att sälja spelare än vi hittills varit.
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2016-06-11 23:09
Det la jag också märke till - vem fan sätter sin bästa målskytt på att ta hörnor?!
Barcelona Vampíro
2016-06-11 22:59
Förresten varför tog Harry Kane alla hörnor och frisparkar, övermod much? In med Vardy nästa match så vi får lite show. CSGB!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-06-11 22:59
Jag ogillar starkt England. Backlinjen är katastrofal hur kan en som Smalling vara ordinarie i ett mittlås? Ytterbackarna är bra offensivt men lämnar mycket att önska defensivt. Mittfältet med en avdankad Rooney och en orutinerad Ali. Vad gör alla dessa Tottenham spelare i startelvan? Dom gjorde en kollaps värre än Barcas i PL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-06-11 22:55
Sterlings enda styrka är att springa rakt fram.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcadinho.
2016-06-11 22:51
Amo.38

Han är fan en kopia av Robinho.
Gillar att skilla med bollen men spelar så dumt.
Barcelona Vampíro
2016-06-11 22:50
Ja Sterling alltså, det är en spelare som kommer få Pep att tappa det lilla hår som han har kvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-06-11 22:47
Rätt åt England, även om jag tycker synd om Dier efter den frisparken. Riktigt bra den där Dier måste jag erkänna, spelar med insidan av huvudet. Värva Sterling, vilken spelare, nya Messi helt klart. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-06-11 22:47
Haha vilken jävla nick av gamlingen Berezutski! Alltid lika skönt att se England tappa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2016-06-11 22:47
Hodgson är en skit tränare att Kane får spela 90 min är ett under .. Vardy borde ha fått chansen även Rashford..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 22:44
Haha bra där Ryssland!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-06-11 22:43
Jaaaaaaaa Russia på övertid, haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 22:09
Gabriel Du har rätt, jag förstår faktiskt inte hur en klubb som omsätter över €600M och gått med vinst varje säsong dem senaste åren inte har möjlighet att slänga upp €50M på en mittback som man behöver? Är det skulden? Knappast då den varit högre tidigare, lägg till att en klubb som Real har högre skulder men tycks inte påverka dem. Är det lönerna? Antagligen då alla spelare i den här klubben tjatar om nya kontrakt och hänvisar till vad dem är värda, trams säger jag. Ska vara glada att överhuvudtaget få spela i Barca. Den lön dem har bör räcka till att få mat på bordet.... Ang. Marquinhos kanske du har rätt, men finner det ganska otänkbart att PSG kräver upp mot €80M. Han får inte spela överdrivet mycket och har ju ryktats vilja lämna. En missnöjd spelare är aldrig något att ha i laget. Tror dem skulle acceptera ett bud nära €50M.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-06-11 22:04
Sterling är helt värdelös... Vad pungade city upp för honom igen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-06-11 22:02
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]I vilken klubb spelar den ryska mittbacken som har nummer 3. Han är hänsynslös bra juh. Bra speed och grymma tacklingar. [/QUOTE] Högerbacken Smolnikov. Spelar i Zenit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-06-11 21:54
Ryssland har aldrig haft stjärnspäckat lag med de har ofta haft ett mycket fint passningsspel. Allt är som bortblåst nu och i senaste VM.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-06-11 21:49
I vilken klubb spelar den ryska mittbacken som har nummer 3.

Han är hänsynslös bra juh. Bra speed och grymma tacklingar.

Barcelona Gabriel
2016-06-11 21:46
Blaugrana91 Jag förstår dig och hur du tänker men jag får känslan av att du inte riktigt förstått vilken situation vi befinner oss i ekonomiskt. Vi har helt enkelt inte råd att lägga 50M€ för en mittback den här sommaren. Eller jo, men då lär det med allra största sannolikhet bli den enda värvningen som görs. Laporte har en utköpsklausul på 50 och han lämnar inte för ett öre mindre. Gällande Marquinhos vet jag ärligt talat inte vart du hittat optimisten någonstans? Vet du något som inte jag vet? För av allt som jag har förstått så vägrar PSG att släppa Marquinhos oavsett pris (såvida ingen loco kommer och kastar upp 80-100M€ för honom) eftersom ägaren ser honom som en del av klubbens framtid. Det finns inte en chans att vi kan få Marquinhos för 40 så som du verkar tro. Hade det varit så lite pengar som skiljer så hade klubben förmodligen redan köpt honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-06-11 21:41
[QUOTE=the cameroonians]Smogen Ärligt, jag struntar i Neymar. Även om han och hans pappa också frias i detta ärende, så kommer det att få konsekvenser i den andra änden eftersom pengarna (de €40 miljoner Barcelona betalade till Neymars pappas bolag 2011 och 2013) inte tagits upp som lön i Brasilien. Där har de också öppnat ett case i just detta ärendet och beslagtagit tillgångar på $45 miljoner. Så han kommer få det hett om öronen oavsett. Det här handlar, i alla fall för mig, om att klubben för första gången sedan den grundades 1899 blir skyldig till ett brott. Det betyder i förlängningen att om samma sak skulle hända igen, dvs att klubben blir fälld i domstol, kan det innebära skador som inte går att reparera och leder till konsekvenser även på det sportsliga planet. Hade detta varit en VD för ett vanligt företag hade han fått sparken med omedelbar verkan av styrelsen. Men detta är väl enligt Bartomeus egen slogan "bo pel al Barca" - dvs bra för Barca... [/QUOTE] Jag struntar visserligen inte i Neymar, nu när han är här kan vi lika väl försöka behålla honom. och det innebär ju att stötta honom i de här rättegångarna. Däremot håller jag med om att Rosell är ett riktigt ärlesvin, och även om jag då och då hoppats att Bartomeu skulle visa sig vara bättre så känns han exakt lika vidrig. Neymar lönen borde inte ha något att göra med att Rosell o Barto får flytta skulden till klubben. Jag trodde det skulle gå illa när Rosell röstandes fram som president, men inte ens i mina värsta scenarier var det ens nära att bli så här iklla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-06-11 21:39
[QUOTE=Gabriel]Blaugrana Laporte är i princip klar för Manchester City och även om han inte hade varit det så tvivlar jag starkt på att vi har råd att slänga upp 50M€ för att lösa hans klausul. Och om du tror att PSG hade släppt Marquinhos för omkring 40-50M€ så är du nog allt bra naiv min vän. De vill ju inte förhandla om honom överhuvudtaget. Så hur hade du tänkt att vi skulle lösa den Marquinhos värvningen? [/QUOTE] Det har hetat att Laporte är klar för City ett bra tag nu, men inget händer. Är nog bara rykten. PSG må vara förjävliga att förhandla med, men samtidigt tror jag dem hade accepterat €40M-€50M för Marquinhos, han verkar ju själv vilja lämna. Som sagt kan man betala €33M för Umtiti kan man nog öka några miljoner för att få en bättre mittback vilket jag tycker både Marquinhos och Laporte är. Men återstår att se vad som händer.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: