/spanien/barcelona/forum/18866.aspx/spanien/barcelona/forum/18866.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
swecule
2009-07-20 11:10
Ämne: Ni får ursäkta att j....
soft, skönt med ett uppstyrt forum :-)
Barcelona Valdés
2009-07-20 11:06
petersays; det är en sak att Eto´o säger att han vill vänta med och skriva kontrakt och något annat att ledningen verkligen FÖRSÖKT att få till förhandlingar. Mot bakgrund av hur Eto´o behandlades förra sommaren hade jag velat se att ledningen ansträngt sig för att visa att man önskade förlänga kontraktet.

Rambla; återigen källor - har det någonsin stått på ex hemsidan att ledningen tagit initiativ till att påbörja kontraktsförhandlingar? Enligt Mesalle ljuger Laporta också när han säger sig ha försökt komma i kontakt med Eto´o efter sommarens uppmärksammade presskonferens.
Barcelona Rambla
2009-07-20 11:05
Ämne: Jag tror Zlatan komm....
Behåller man Eto'o finns det väl knappast någon anledning att lägga över €50m på Villa? Bortkastade pengar.
Barcelona LEX
2009-07-20 11:03
Jag tror Zlatan kommer floppa i Barça. Ska man lägga så mkt pengar på en spelare samtidigt byta bort världens farligaste målskytt, så kunde man lika gärna köpt Villa och behållt Eto'o.
Barcelona Rambla
2009-07-20 11:00
Så det har varit ännu en natt med tjafs och påhopp? Att ni orkar sitta uppe på nätterna och bråka.


Valdés

Gillade ditt långa inlägg. Går man efter det så är allting glasklart. Du övertygade iaf mig. Helst av allt hade jag sluppit den här såpan och fortsatt på samma sätt nästa säsong, endast förändrat med lite förstärkningar där det behövs.

Jag stör mig fortfarande på att klubben inte förnyade Eto'os kontrakt redan förra sommaren när Pep gav med sig och tog med honom i truppen på samma villkor som de andra. Det var där misstaget gjordes. Laporta och Txiki planerade väl istället att göra sig av med honom denna sommar. Det tror åtminstone jag. Klubben försökte faktiskt få igång kontraktsförhandlingar i vintras, ja om vi ska tro media, men Eto'o ville inte sätta sig ner och förhandla mitt under säsongen. Det finns tid till det när säsongen är över var hans svar.

Detta förlåter inte Txiki och Laporta på någott sätt enligt mig. Självklart var de intresserade att få till ett nytt kontrakt innan sommaren men det var nog mest av egoistiska skäl och inte för att de ville behålla Eto'o. De är inte dumma, för de visste att värdet inte lär vara så stort på Eto'o om endast 1 säsong återstår på hans kontrakt.

För att sammanfatta det hela. Laporta och Txiki kör ett fulspel. Samuel är inte den som låter sig köras med och förlåter inte i första taget. Nu står vi här i skiten igen precis som förra sommaren.
Barcelona The Reporter
2009-07-20 11:00
Här står det om att Inter kommer att erbjuda Etoó ett stort kontrakt, och sen står det att vi kanske möter Inter i Joan Gamper.
Real Betis loauma
2009-07-20 10:57
Vet ni vart hittar man billigaste Barca-resorna? Tänkte åka o se Barca - Betis.

Eller är det billigare att åka utan biljett och ordna allt på plats istället?
Barcelona The Reporter
2009-07-20 10:54
Ämne: Ämne: Är det ....
Men båda spelarna kommer att ha mötet idag/ikväll ?
Barcelona petersays
2009-07-20 10:48
Valdés
Etoos egna uttalanden om att han ville vänta tills säsongen är slut (sök på fcbtransfers.blogspot.com), samt den officiella hemsidan för några veckor sedan.
Barcelona Valdés
2009-07-20 10:45
Kim; du som verkar ha lite "insideinformation" kan väl vara snäll och redovisa trovärdiga källor som visar att ledningen har försökt att förlänga Eto´os kontrakt sen i vintras.

Sedan förstår jag inte alls varför ett korttidskontrakt skulle behöva innebära lägre lön än ett längre, förklara gärna det. Ute i den stora verkligheten är det ju precis tvärtom - korttidskontrakt/anställningar ger de högsta lönerna eftersom de också innebär större risker. Själv tycker jag att det är inte så lite konstigt att man väljer att försöka spela "tuffa" och sänka lönen på en spelare som precis gjort 35 mål och dessutom avgjort sin andra CL-final. Tre veckor innan säsongsavslutning såg jag Eto´o kyssa klubemblemet och efter matchen sade Mesalle att Eto´o var helt fokuserad på en fortsättning i Barcelona. Vid den senare så uppmärksammade presskonferensen gjorde man klart att Eto´o skulle ha accepterat samma lön som han hittills haft om ledningen bara skött förhandlingarna proffessionellt.

Och sedan så undrar jag bara om du känner Mesalles personligen för du verkar veta väldigt mycket om hans personlighet.
Barcelona Dinho, Messi
2009-07-20 10:42
Ämne: Är det säkert att de....
Det ända som är säkert under silly season är att ingenting är säkert. Det kommer säkert dröja ett par dagar skall du se.
Barcelona The Reporter
2009-07-20 10:37
Är det säkert att det ska avgöras idag om Zlatan och Eto?
Barcelona Kim
2009-07-20 10:33
Ni får ursäkta att jag tog bort ett par inlägg, men Shis påhopp bidrog inte till något särskilt konstruktivt, så allt i anslutning till det inlägget fick gå i papperskorgen. Hoppas att ni, swecule & Abbe, har överseende med detta. :)
Länktips: www.halderot.se/
Barcelona Kim
2009-07-20 10:18
Men PepGuardíola, hur kan du inte förstå varför man inte gör klart med Eto´o?

Samuel själv vägrar allt kontraktskrivande, och har så gjort sen i vintras. Var ligger det konstiga i att man får en lägre lön vid ett korttidskontrakt än vid ett med längre bindning? Är Samuel så larvig att han tar illa upp av detta, ja då är det något som är fel - fruktansvärt fel.
En gissning är att Mesalles återigen är en anledning till detta. Girig och grinig, gillar mest att sko sig på andra. Men det är väl föga förvånande. Flertalet agenter brukar vara av samma skrot och korn. Zlatans Raiola är väl inte heller direkt det största helgonet i världshistorien, dock vet han när det är dags att acceptera bud.
Länktips: www.halderot.se/
Barcelona Dinho, Messi
2009-07-20 10:10
Ämne: Ämne: Zlatan ....
Han vann ju ändå skytteligan i Italien så helt bortkommen angående målskytte är han ju inte.
Barcelona Valdés
2009-07-20 09:58
Barcelona #7; gör en analys och motivera ditt ställningstagande för annars är det meningslöst att läsa vad du tycker och tror.
Barcelona PepGuardíola
2009-07-20 09:57
Ämne: Zlatan har också Mål....
Okej och att han har målsinne grundar du på?
Barcelona Barcelona #7
2009-07-20 09:53
Zlatan har också Målsinne och jag tror faktiskt han kommer passa in perfekt.
Barcelona PepGuardíola
2009-07-20 09:51
Valdés Jag håller med dig fullständigt i det du säger, jag förstår inte heller varför man inte på något sätt kan lösa allt med Etó istället.
Känns ju extremt konstigt att byta bort både Hleb och Etó och dessutom lägga nästan en halv miljard emellan för en spelare som ju faktiskt har sämre meriter. Ja Zlatan vann skytteligan senaste säsongen men han kommer ju aldrig vara den där stora målskytten och hans bollmottagning och target egenskaper är fantastiska men behövs de i ett lag som Barcelona?
Jag är också tveksam, hellre speed och sanslöst målsinne som Etó har.
Barcelona Barcelona #7
2009-07-20 09:45
Han har kanske glömt att skriva in den?
Barcelona PepGuardíola
2009-07-20 09:44
Så här står det på ett inlägg på den här sidan:

Alla matcher innan serien startar

Juli
24:e Tottenhem – FC Barcelona
26:e Al Ahly – FC Barcelona

Augusti
1:e LA Galaxy – FC Barcelona
5:e Seattle Sounders FC – FC Barcelona
9:e Chivas – FC Barcelona

16:e Athletic Bilbao – FC Barcelona
23:e FC Barcelona – Athletic Bilbao

28:e FC- Barcelona – Shakhtar Donetsk

Men här är inte Joan Gamper Trophy med som ska spelas den 19:e, varför är inte den med?
Barcelona Valdés
2009-07-20 09:37
Barcelona #7; och när jag läser igenom dina inlägg ser jag att alla är väldigt korta och att en del inte innehåller någonting alls :P
Barcelona Barcelona #7
2009-07-20 09:19
Valdes

Det var ett långt inlägg :P
Barcelona Valdés
2009-07-20 09:04
För första gången är Txiki och Laporta ensamt ansvariga för FC Barcelonas värvningar. Enligt EMD och Sport vill Pep se; Ribéry, Filipe, Mascherano, Villa, och Chygrynskiy. Efter att ha misslyckats med alla fem (och några till, bland annat Forlan) åker man till Milano för att förhandla med Inter.

Jag vill ha källor som bekräftar att Pep inte vill ha kvar Eto´o. Det finns många härinne som verkar ha en personlig kontakt med Guardiola, ge mig telefonnummret så lovar jag att ringa och dubbelkolla hans åsikter i frågan. För det som Laporta säger litar jag inte på en sekund.

Fakta säger annars (såväl klubbledning som Eto´os agent bekräftar) att klubbledningen varit nöjda med Eto´och önskat förnya hans kontrakt. Första kontraktserbjudandet skulle inneburit en förlängning på två år och en lönsänkning, Laporta uttrycker i media att man vill förnya spelarens kontrakt men inte till vilket pris som helst. Kontraktet anses inte tillräckligt attraktivt utan förkastas av spelarens agent Mesalles. Laporta och Txiki inleder förhandlingar med Inter och Manchester City. Mesalles kallar då till presskonferens. Kvällen innan presskonferensen skall Mesalles ha fått ett nytt kontraktsförslag via SMS där Eto´o på nytt erbjudits en kontraktförlängning på två år fast nu med bibehållen lön. Men enligt Mesalles känner sig spelaren nu såpass illa behandlad att det inte längre är aktuellt med någon förlängning.

Jag har bara sett ett fotbollslag (FC Barcelona säsongen 05/06) spela lika underhållande som vad vi gjorde förra säsongen. Och jag frågar mig om det verkligen går att spela en roligare fotboll. Eto´o var en mycket viktig del i det och han har varit en tongivande spelare i FC Barcelona under 5 år. Hans uppoffrande spel och snabbhet har skapat mängder av målchanser för laget samt försvårat speluppbyggnaden för motståndarna. Det räcker med att titta på fjolårets CL-final för att förstå Eto´os storhet.

Bytet mellan Eto´o och Zlatan känns för mig som en tvärtomlek. Man byter bort den spelare; som ofta vinner stora och avgörande matcher, som förra året för andra gången avgjorde en CL-final och förmodligen kommer att utses till en av världens fem bästa vid en FIFA-gala nästa år, som alltid ligger i topp vad det gäller olika skytteligor och som bara under fjolåret gjorde fler mål i CL än vad konkurrenten gjort sammanlagt, som under de fem senaste säsongerna utsetts till en av världens 50 bästa spelare, som alltid visar goda ledaregenskaper på planen och ser till att lyfta de egna lagkamraterna (vilket lagkamraterna bekräftat i media hur många gånger som helst).

För mig känns Zlatan som en ny Kluivert, och när jag skriver det gör jag en snäll jämföre. Man kan fråga sig om Barcelona behöver en targetplayer i startelvan – kommer det att finnas ytor att slå långa bollar på när man möter lag som backar hem med samtliga spelare, och kommer man inte att förlora mycket i rörlighet?

Det här kan bli en sämre affär än när Gaaspart ersatte Figo med Overmaars eller när Laporta önskade värva Henry istället för Torres. Man nöjer sig inte med att byta bort en bättre spelare mot en sämre utan lägger dessutom till den största transfersumman i klubbens historia på en spelare som också är jämnårig.

Det är med rätta enorma krav som kan läggas på Zlatan när den här affären går igenom; han skall starkt bidra till att laget vinner minst lika många titlar och spelar en minst lika attraktiv fotboll (som vad man gjort med Eto´o), han skall också under nästa säsong göra fler än 35 mål i liga- och CL-spel samt själv se till att göra avgörande mål i kommande CL-finaler.

Skall bli intressant att få se Zlatans kontrakt.
Barcelona DenOndaZeke
2009-07-20 08:53
Någon som vet hur Rafa Marquez ligger till med sin skada. Helt tillbaka?

Visca el Barça.
swecule
2009-07-20 08:27
Ämne: Undra när Zlatan bli....
Enligt sport.es, elmundodepotivo.es och sportbladet.se ska etoo förhandla ikväll med inter. tydligen ska det mest handla om detaljer då etoo ska vara positivt inställd till en flytt. det sista är nog dock rena spekulationer från tidningarnas sidor. sportbladet hänvisar till källor nära inter (???) sport hänvisar som vanligt inte till några källor.

best case så presenteras Zlatan imorgon eller onsdag.
Barcelona ★Dizzy★
2009-07-20 08:19
Undra när Zlatan blir klar. Något nytt? Hoppas han blir klar innan fredag så man får se han spela mot Tottenham.
Barcelona Hyder
2009-07-20 07:28
Guardiola gör helt rätt som försöker förnya laget även om 'man aldrig ska ändra på ett vinnande koncept'. Han vill hålla motivationen uppe och göra laget så slagkraftigt som möjligt. Med andra ord vill han inte att 06/07 säsongen ska upprepas.

Sedan kan man resonera kring hur pass väl Zlatan passar in i profilen som Barça utformat för sina spealre. Troligtvis har Pep en klar plan hur han ska använda Zlatan, men det hade han säkerligen för Adebayor förra året med. Så bara för att tränaren har en plan betyder inte det att saker och ting löser sig själva. Dock hoppas jag innerligt på att Zlatan lyckas om han kommer även om jag blir 100 gånger gladare och mer nöjd om Villa ansluter. Jag hade varit 1000 gånger mer nöjd om inget i 'Eto'o-såpan' någonsin hade hänt och om lejonet sedan skulle förnyat sitt kontrakt.

Zlatan är en stor 9:a men absolut ingen 'Killer'. Teknik och passningspel har vi gott om runt anfallsspetsen. Snabbhet likaså. Det Zlatan kan bidra med som ingen annan kan är främst fysiken. Visst är det ett plus att spelare som Messi och Henry kan få mer ytor och bollar att arbeta på om Zlatan använder sitt Target-spel på rätt sätt. Jag är dock orolig för hur han kommer smälta in i systemet där han ska befinna sig längst upp, på rätt plats vid rätt tillfälle, för att göra mål.

Jag tillhör den skara som tycker att man inte nödvändigtvis behöver ändra spelstilar i laget för att bibehålla den där motivationen och slagkraften - vi vann trippeln med en Killer-striker i Eto'o låt oss åtminstone inte ändra på konceptet. Så känner jag och skulle därför vara mer nöjd med Villa. Men samtidigt tror jag att Pep kan få Zlatan att prestera på en väldigt hög nivå.

Vissa säger att 'vi kan vinna trippeln med Zlatan' jag säger att 'vi vann trippeln med Eto'o, en Killer-striker'.

Det jag verkligen hoppas på om Zlatan kommer är att Bojan får ta mer ansvar och stå för dem där djupledslöpningarna när det krävs. Jag hoppas att han får mer speltid och en chans att utvecklas. Om Zlatan kommer tror jag att det gynnar Bojan mer än om Villa kommer just på grund av att Bojan och Zlatan är så olika i sina spelstilar och kan bidra med olika saker på planen.

Visca el Barça!
Barcelona sjobjorn
2009-07-20 06:53
Zlatan mot Eto...ajaj. Vi kommer inte tjäna på detta, zlatan kommer sinka barcas spel. Insett det?
Barcelona Electricityscape
2009-07-20 05:44
Messi har återvänt till Barcelona en vecka tidigare än väntat istället för att ta en extra vecka semester. Redo och ivrig, det gillar jag :D
Annons: