/spanien/barcelona/forum/1856.aspx/spanien/barcelona/forum/1856.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcaholic
2016-06-20 18:58
Barcelona are among the clubs (Arsenal, Atletico Madrid) interested in Napoli right back Elseid Hysaj (22). [l'equipe] L'equipe brukar väl inte vara en tidning som kommer med nyheter utan att det ligger något bakom det, får hoppas det stämmer. Man skulle nog kunna få honom för ett rimligt pris. Lyckas man ro hem Umtiti & Hysaj så ser helt plötsligt det här transfer fönstret mycket bra ut. Två 22 åringar till backlinjen som redan nu håller hög nivå, mer såna rykten/värvningar tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-06-20 18:54
Jahapp så när kommer vår nya tröjsponsor? Fan händer....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-06-20 18:39
Så Kroatien får böta €100.000 för alla bengaler och bangers som kunde lett till betydligt värre personskador än vad som blev fallet. Det visar bara hur snedvriden syn UEFA har när man i perspektivet sätter in att Barcelona fått böta €150.000 för att fansen burit esteladan på CL-matcher. Våld är alltså mer "acceptabelt" än att vifta med flaggor av en viss sort. Hujeda mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-06-20 18:35
@Barclasico:

Fast det låter osannolikt att de betalar nästan 3 miljarder för två spelare samma år. Perez är nöjd med en stor värvning per år och i år med Pogba alltså.
Barcelona the cameroonians
2016-06-20 17:49
Två saker angående Neymar; 1. Han avgudar sin pappa 2. Neymar är lika mycket ett varumärke som spelare. Det finns såklart skäl, affärsmässiga, att driva upp marknadsvärdet och då är det ju bekvämt att ha någon som Wagner bakom kulisserna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-06-20 16:51
@enkos:


Ronaldo, Kaka och Benzema värvades samma år.. Så nej, ingenting är för mkt för de.
Barcelona enkos
2016-06-20 16:05
Mino Raiola bekräftar för Marca att Pogba har påbörjat förhandlingarna med Real .
Då släpper de drömmen om Neymar för två stora värvningar blir lite för mycket för Real?
Barcelona Kröjff
2016-06-20 15:53
neymar JR

Sen måste man ju fråga sig varför gubben Neymars snart 25-årige son, inte gör sig fri från farsgubben en gång för alla. Och själv visar var kassaskåpet ska stå med hela handen och slänger ut ormen Wagner ur denna såpopera.

Kanske Zlatan hade lite rätt ändå, när han enligt spökskribenten Lagerkrantz beskrev barcastjärnorna som underkuvade och lydiga skolpojkar. Inte minst med tanke på att även Leo Messis farsa verkar vara den som styr och ställer i i sin sons vuxenliv, som vore han nästintill lika mycket pappa till alla pengar som befinner sig i en omloppsbana runt jorden utom räckhåll för skattmasen, som till sina spermier.
Barcelona neymar JR
2016-06-20 15:16
Rambla Förstår inte varför neymars far inte gör något då han har den skyldigheten först och främst, tyvärr så är han troligtvis öppen för förslag. Där borde juntan kliva in och sätta stopp. Men dom har ju redan för mycket problem som dom har satt sig själva i. Sen helt ärligt vill någon betala 200 miljoner € och han vill lämna så hade jag inte ansträngt mig för att behålla honom. Men om han använder det för få än mer pengar så släpp honom, det är ändå han som kommer förlora mest på det. Ironin i det hela så hade väl dom pengarna ändå gått till spelarlöner haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-06-20 14:55
@neymar JR:


Precis, så varför anmäler man inte honom bara? Det är ju ganska så uppenbart vad hand agenda är och vem det är som ligger bakom.
Barcelona neymar JR
2016-06-20 14:28
Bryter väl en helt del paragrafer att utge sig för att vara någons agent samt driva ett ärende som han inte har rätt till. Än värre blir det då han har anknytningar till Perez och likt förbannad blandas den skitklubben in i det hela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-06-20 14:24
Här har ni ormen i Neymars entourage som är orsaken till att klubbar som PSG och RM lever på hoppet om att kanske kunna värva Neymar bort från Barca. Ibland utger han sig för att vara Neymars agent vilket är felaktigt. Han är på sin höjd rådgivare åt Neymar Sr. Den enda agenten Neymar har är sin egen pappa och det är han ihop med sonen som tars alla beslut.

Denna Wagner Ribeiro springer dock Florentino Perez ärenden. Perez har honom i sin ficka och så har det varit sedan RM värvade Robinho där Ribeiro var uttalad agent. Barca var väl aldrig riktigt med i racet om Robinho men intresse fans säkert och inledande kontakter togs säkert. Det här aset uttalar sig vitt och brett till alla som vill lyssna om hur det finns klubbar som minsann är villiga att lösa Neymars klausul. Detta i samma skede som Neymar och Barca sitter i förhandlingar om en förlängning av kontraktet. Vad fan är det för jävla sätt? Varför kan inte klubben sätta munkavle på denna pajas? Kanske har de försökt, vad vet jag.

Tydligen så har Raül Sanllehí rest till Brasilien för att "vakta" Neymar. RM, United och PSG ska ha folk på plats, allt enligt vår allas MD.
Barcelona enkos
2016-06-20 12:59
Hur är det med Dig Maria, kommer han kunna spela semi och final?
Unnar Messi och Argentina guldet för denna generation förtjänar det som ingen annan.. Då Chile anser jag bättre än Colombia så vore det lättare om man fick Colombia i finalen. Vidal missar semifinal pga kort..

Snart är gruppspelet i Euro klara och förhoppningsvis har vi bättre fotboll i slutspelet. Det blir i alla fall några tungviktare direkt då Italien möter Kroatien och Belgien mot Portugal.
Barcelona the cameroonians
2016-06-20 12:49
Kan vara så att de inte vill få negativa skriverier om sig i MD som vid varje tillfälle tar chansen att kasta skit på alla som motsäger sig Bartomeu och ledningen. Direkt när Laporta gick ut och sa att han tänkte vidta åtgärder så kom det hatartiklar från Santi Nolla och Cristina Cubero som är de värst tänkbara neo-nunistas som finns. Strategin är förmodligen att ligga lågt och sen vrida om kniven ordentligt när tiden är rätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-06-20 12:36
Sänder inte det fel signaler när dom inte ställer sig bakom? Kan jag tycka iaf, dem hade ju kunnat locka betydligt fler. Dem själva är medlemmar och borde inte se sig själva som något mer, utan in i leden fäll den här ledningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-06-20 12:08
Nästan 200 medlemmar har anslutit sig till Manifest Blaugrana och kommer att lämna in en protest till klubbens disciplinära kommitté angående styrelsen beslut att godkänna Bartomeus pakt med åklagaren i Neymar-caset. Dock finns varken Benedito, Laporta eller Friexa bland dessa. Den förstnämnde har tidigare lagt makten och ansvaret att protestera på medlemmarna och kommer själv inte att agera medan de två andra förmodligen fortsatt tittar över åtgärder. Lite tråkigt att ingen av dem valt att ansluta sig, men politiskt är det troligtvis smartare att ge medlemmarna utrymme att agera på egen hand innan tyngre artilleri släpps på...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-06-20 10:51
Vi har tyvärr satt oss i skiten rejält när det gäller spelare vi låter de flesta lämna som bosman eller river kontraktet.

Det finns inte en chans att vi lyckas få något för Douglas det kan vi bara glömma.

Han kommer stanna ett år till kanske lån någonstans där vi betalar hans lön.Sedan går han som bosman nästa år då han dessutom fått spanskt medborgarskap och kanske fler är intresserade av honom?

Samma med Tello låna ut honom ett år till för att han sedan ska ha ett år kvar på kontraktet och nästan gå gratis? Vad är det för välgörenhet?

Sälj han nu för f..

Så sjukt trött på att vi har noll och åter noll affärssinne.

Hade vi haft en annan ledning skulle Messi ha det dubbla titlar mot vad han har...
Barcelona Ronaldildo
2016-06-20 09:57
Krjöjf, när Henok Goitom sa att det är så lätt att göra mål i Spanien borde dom frågat honom varför han var så dålig att han bara lyckades göra 8 mål på 78 matcher för Almeria som han spelade i när han gjorde sitt uttalande.
Barcelona Neymar N11
2016-06-20 09:04
OT : If you’re sad just remember that the Earth is 4.5 billion years old and you’re alive the same time as Messi. Tänk på det ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2016-06-20 08:14
Vlom

Hm.. åka tillbaka till Brasilien eller stanna i Europa,vinna champions League och hänga med MSN?
Hoppas han, mot alla odds bara drar tillbaka till Brasilien.
Barcelona neymar JR
2016-06-20 07:00
Oh vad jag hoppas att Madrid köper pogba, hade varit så oerhört skönt ifall dom förstör för sig själva igen. 1,2 miljarder jisses haha! Amen han har ett bra skott...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-06-20 01:07
För drygt fyra år sedan visste jag inte att Svenska Fans fanns och det var inte förrän jag av en ren tillfällighet upptäckte att det till och med fanns en speciell sida för barcasupporters. Det började med att jag fick se ett avsnitt av Eurotalk (det enda jag sett eftersom jag inte fick mersmak). I vilket Erik Niva samt några likasinnade gjorde sitt till för att degradera den bedrift som Lionel Messi som bäst höll på att fullfölja med två mål per match just då, nämligen att lyckas med att slå alla tiders individuella målrekord under ett enda kalenderår: 2012.

I sofffgruppen var man helt eniga om att Leo Messi aldrig hade kommit ens i närheten av Gerd Müllers gamla rekord, om han hade spelat i mer "konkurrenskraftiga" ligor som Preimier League och Serie A. Vilket jag reagerade på så till den grad att jag snabbt bestämde mig för att skriva av mig min frustration och skicka in den till Svenska Fans och gjorde precis så efter lite självcensur.

Redaktionen hänvisade mig till Les Rambles, vars existens var mig okänd. Men jag bestämde mig istället för att låta det hela bero och i all stillhet fortsätta ta del av engelskspråkiga Blaugranas analyser ; att jag sen också själv började skriva mina egna inlägg under "nicket" Ragnar Rök" och sen Zero 7 är en helt annan historia.

Men när LennyRomario med ett länktips härförleden hänvisade till en krönika i Sportbladet, i vilken Erik Niva slog fast att den spanska ligan var den tveklöst mest konkurrenskraftiga av alla och att den inte alls är "topptung" som många tror utan tvärtom, ja då dök det där gamla långa inlägget jag skrev med anledning av att samme skribent hävdat motsatsen för si så där drygt fyra år sedan, upp i mina tankar igen. Och jag brukar som jag ofta framhållit för neymar JR inte spara vare sig mina eller andras inlägg. Men just mina vredgade invändningar mot Erik Nivas och hans vänners devalvering av Lionel Messis exempellösa framfart just det året, hade jag utan lugn och ro lagt åt sidan/sparat.

Jag har nu delvis omarbetat texten. Dels för att den ju skrevs för över fyra år sedan och det som var nutid då, är dåtid nu. Och dels för att den ursprungliga textmassan nog var på tok för lång för att få rum och platsa i detta forum, vilket också var en bidragande orsak till att jag beslutade mig för att låta hela saken bero där och då. Men jag vågar inte alls utlova att min nu förkortade version blir någon "oneliner" precis.

Jag har nämligen väldigt svårt att förhålla mig kortfattad när det kommer till fotbollsfrågor som får mig på dåligt humör. Och dom som har problem med detta faktum gör bäst i att avstå från att läsa mitt nästkommande inlägg; som alltså skrevs nån gång i december 2012. Detta var alltså bara en kort liten inledning......
Barcelona Kröjff
2016-06-20 00:59
Året när Erik Niva gjorde ner Lionel Messi (del 1) 2012 slog Lionel Messi tysken Gerd Müllers legendariska målrekord från det förra seklets senare hälft, för ett kalenderår. När Messi hade hunnit göra sitt 86:e mål av vad som skulle stanna vid siffran 91, sällade sig Aftonbladets flerfaldigt prisbelönte fotbollsskribent Erik Niva till dom fotbollsskribenter, som ansåg att ett sådant omfattande målgörande från den lille argentinarens sida, aldrig hade varit möjligt om han istället hade spelat i Premier League eller italienska Serie A. Erik Niva medverkade mycket aktivt till att slå fast nyss nämnda hypotes i FanTV:s Eurotalk den 10:e december året ifråga, tillsammans med herr Kristian Borell , Henrik Goitom, Bryan Massa samt programledaren David Fjäll. Och talande nog sändes denna talkshow endast två dagar efter det att Uefas officiella rankning ifråga om de Europeiska ligornas status, slagit fast att den spanska Primera Division var den bästa ligan i Europa och att Viasats storsäljare Premiere League "bara" skulle bedömas som näst bäst fr om 2013 på grundval av vad man åstadkom kalenderåret 2012. Serie A hamnade först på fjärde plats. Och det flitigt omskrivna PSG, fick för sin del finna sig i att bli placerade i den europeiska klubbfotbollens "divsion 6", snäppet under Portugal. Och föga överraskande ansågs Zlatan följaktligen vara bättre än någonsin i bl a Aftonblades rosa sportbilaga, med sina smått ofattbara 17 mål på lika många matcher som en följd av att han fick möta sämre motståndare än de som försvarat sig mot honom tidigare i Italienska ligan. Men i just Messis fall hävdades det alltså istället att han hade haft en fördelaktig gräddfil in i fotbollens Hall of Fame (i och med att han höll till i den så "topptunga" spanska serien) för att hans målrekord på allvar skulle kunna räknas som en milstolpe i fotbollshistorien. Det ansågs helt enkelt vara betydligt lättare att göra mängder med mål i Spanien än i England och Italien. Erik Niva och dennes meningsfränders övergripande slutsats i Eurotalk, fann dock inget stöd i statistiken med detta sitt påstående, eftersom faktum var att exempelvis Premier Leagues 20 lag säsongen 2011/2012 tillsammans släppte in 1066 mål. Precis exakt samma antal lag i La Liga, släppte in 16 mål mindre; d v s 1050. Jämförde man den nedre halvan i respektive ligor vid den aktuella tidpunkten, så fann man att de 10 sista lagen i Premier League hade släppt in 686 mål. Med andra ord nära nog 100 mål mer än sina "sämre"spanska motsvarigheter, som för sin del endast fann 579 bollar i eget mål på lika många matcher som sina engelska olycksbröder i respektive seriers nedre skikt. Och om man sen verkligen gick till den absoluta botten med statistiken, så skulle det via lite "research" visa sig att de sista fem lagen i Premier League släppt in 356 mål. I Spanien, stannade den motsvarande siffran vid 302. Kort sagt talade alltså det mesta av befintlig objektiv fakta, för att det hade varit avsevärt mycket lättare för en spelare av Lionel Messis kaliber, att lyckas med en och annan hattrick mot exempelvis Premier Leagues jumbolag Wolverhampton som släppte in 89 mål, än mot diton i primera division Racing Santander. Som höll relativt tätt i försvarsspelet med sina 63 insläppta baklängesmål. Men i Eurotalk den 10 decemper 2012 vidhöll man att Lionel Messi fått mycket gratis i och med målrekordet under ett kalenderår, på grund av att han spelade i Spanien. Men kan det möjligen inte istället vara så att Messis sällsynta spelsinne, snabbhet i såväl fötter som speluppfattning, unika bollkontroll och extrema spetskompetens såväl inom som utanför alla motståndarnas straffområden, gjorde att han har likställdes med legender likt Maradona och Pelé. Och att detta i kombination med en briljant omgivning av enastående spelare ( som inget s k engelskt lag ens var i närheten av att kunna matcha eller erbjuda Leo Messi), i själva verket var och förblir den främsta förklaringen till att Leo lyckades slå Gerard Müllers gamla målrekord? Att sen svenskar i största allmänhet Sportbladets allra mest trogna och trångsynta läsekrets i synnerhet, allt som oftast mer eller mindre med ryggmärgen prioriterar Premier League, är förvisso ingen nyhet i sig. Men möjligen kommer det som något av en smärre överraskning att det utöver Tipsextras tidigare existens, intresset rentav kan tänkas bero på att det görs fler mål i England än i Spanien? Folket vill ju se många mål! Massor med mål. Speciellt dom måttligt intresserade. I den löst sammansatta soffgruppen, gick dock Henok Goitom så långt i sin "analys" att han till och med gjorde gällande att det hade varit svårare för Leo Messi att göra så många mål, om han istället spelat i italienska serie A. Och inte på grund av vilka världsklasspelare Messi hade runt sig i FC Barcelona och varav hela fem från egna akademin ingick i en skara på 23 spelare som var nominerade till Baloon d´or, omkring det aktuella kalenderåret. Nej, utan för att dom Italienska lagen enligt Henok Goitom var så mycket mer taktiskt utvecklade och försvarsinriktade, än dom i Spanien. Henok Goiton sa: "Det görs så otroligt många mål i Spanien. Och om det är i någon liga man ska klara av Gerd Müllers rekord så är det väl i Spanien" Och fortsatte: "Jag tror inte Messi skulle slå det rekordet om han spelat i engelska eller Italienska ligan. Där har man mer tänk när det gäller det defensiva och så där". Varpå Erik Niva nickade instämmande och fyllde på utan betänketid: "Jag tror att det där är huvudförklaringen till att det är möjligt. Anledningen till att det är möjligt är ju framförallt skillnaden mellan de bra lagen superstjärnorna spelar för och de mindre klubbarna som inte har samma resurser har blivit så stor. Nu är vi tillbaks i en verklighet där dom stora lagen gör fem sex mål per match i var och varannan match. Och det är klart att spelar man forward i ett sånt lag så finns möjligheter som inte fanns för femton år sen" .
Barcelona Kröjff
2016-06-20 00:55
Året när Erik Niva gjorde ner Lionel Messi (del 2) Erik Niva hade alltså ingenting som helst att invända mot vad det Henok Goitom hade sagt. Utan gav tvärtom Goitom sitt fulla bifall genom att ge honom helt rätt. Men jag tar mig ändå friheten att i efterhand göra följande direkt nödvändiga invändningar åt fotbollsgurun. När favoriten Zlatan kom till FC Barcelona var det som firad skyttekung och storstjärna i serie A-klubben Inter med sina 25 ligamål i bagaget. "Succén"slutade emellertid på avbytarbänken under våren efter stillastående spel, dessa ständiga offsideavblåsningar, upprepade bolltapp, e t c tills tålamodet tröt vid sidan om planen. Men väl tillbaka i Italien, återvann Zlatan inte helt oväntat synnerligen snabbt sin stukade stjärntatus och sitt rykte som fruktad skyttekung trots defensiven, men nu i AC Milan; Hela 23 mål hann han göra i det vad som framkom i Eurotalk, taktiskt överlägsna och i förhållande till La Liga långt mycket mer försvarsinriktade Serie A, redan första året. Säsongen därefter blev det 28. Och detta trots ett antal utvisningsavstängningar och skador, som gör att man inte kan skylla den minskade målproduktionen i La Liga, med att han hade fått mycket mindre speltid i Spanien. Totalt i La Liga och spanska cupen samt Champions League gjorde Zlatan 20 mål under hela sin säsong i Spanien. 16 mål mäktade han med i ligan. Visst, klart godkänt med mer normala mått mätt. Men långt ifrån tillräckligt sett till Zlatans spelinsats som helhet och framförallt inte med tanke på prislappen och inkomstkostnaden. Så han såldes tillbaka till Italien för en spottstyver av den ursprungliga övergångssumman. Och öste sen till Sportbladets speciellt utsändas förtjusning in mål i AC Milan och blev därmed ånyo namnet på alla läsares läppar. Så långt kan man alltså konstatera att Zlatans smått tumultartade återkomst i Serie A efter det spelmässiga misslyckandet i Spanien, omgående innebar två raka skytteligasegrar och stående ovationer från såväl publik som svensk press, innan han sen lämnade AC Milan för "projektet" PSG. Som penningdopingen till trots, inledningsvis dock hade påtagliga problem att komma ifatt ett åderlåtet Lyon, på fotbollens så bleka motsvarighet till Tour de France. Men med tiden blev "Ibra" bara bättre och bättre enligt Aftonbladet. Obeaktat det faktum att konkurrensensen kommit att bli lika med noll för det oljestinna parislaget, i en serie som ju bara blivit sämre och sämre ända sen Zlatan anlände dit eftersom andra lag halkat långt efter i oljan . Följer man Uefas officiella ranking till punkt och pricka, så skulle man som sagt kunna beskriva det som "division 6". (svårt för Zlatan att ställa om till europamästerskap?) Så vad talar då egentligen på saklig grund för att Lionel Messi inte skulle fortsätta att göra mål också i Serie A, om han nu av någon fullständigt outgrundlig anledning hade bytt ned sig från FC Barcelona till italienska ligan? Ja, snarare då att han direkt hade förlorat cirkus åtta fullständigt formidabla fotbollsspelare tillika berömda lagkamrater med två europamästerskap och ett världsmästerskap på landslagsnvå i sitt CV, än att Serie A skulle vara betydligt bättre på försvarsspel. I sammanhanget kan också nämnas att det gjordes 972 mål i Serie A säsongen jag refererar till. Visserligen färre än vad som gjordes i spanska Primera Division. Men långt ifrån så få, att man med trovärdigheten i behåll borde kunna hålla liv i myten som säger att Italiensk fotboll är så otroligt ogenomtränglig försvarsmässigt, att den på ett avgörande sätt skulle förmått neutralisera Messis talang, förmågor och väl utvecklade målsinne, på ett för målgörandet mycket markant sätt. Åtminstone inte av de anledningar som Erik Niva m fl råkade nämna. Och värt att notera i sammanhanget: Premier Leagues skyttekung i all den stund som Niva satt i en studio och sade sitt eller instämde med likasinnade i soffan, så var det inte i dom svenska sportspalterna då ständigt omskrivna och omhuldade "megastjärnorna" Van Persie eller Wayne Rooney som ledde engelska skytteligan. Utan en för de flesta fans av Premier League anonym spanjor vid namn Miguel Perez Cuesta (som Michael Laudrup hade sett till att värva från Rayo Vallecano till Swansea). Tror nog inte att "Micho", någonsin varit ens i närheten av 12 mål på 16 matcher i La Liga. För då hade väl Manchester City eller Chelsea FC ställt sig allra först och främst i inköpskön för att spendra sina oljeindränkta sterlingsedlar . Cesc Fabregas kan få tjäna som ett talande exempel. Cesc var länge en av Premier Leagues främsta fixstjärnor i den absoluta ligatoppen flera år i följd. Men till Arsenal-fansens förtret och efter ett års övertalningsförsök, bestämde sig Fabregas ändå för att återvända till Barca hösten 2011. Och det gick ju ungefär för Cesc Faberegas som för de allra"flesta" "engelska" megastjärnor som bestämmer sig för att pröva lyckan i Spanien; d v s mindre bra. Detta från skillnad till dom som ibland lämnat en sittplats på bänken i Spanien för att sen bli oersättliga stjärnor i PL. T ex Yaya Touré och Agüero; jodå, även den senare var avbytare men i Atlético Madrid, vid tidpunkten för transfern till England. Efter en och halv säsong i FCB, hade den f d "stjärnan" Cesc Fabregas emellertid fortfarande inte förmått bli ordinarie i sin moderklubb. Målskörden och den spelmässiga aspekten blev betydligt mer blygsam i FCB, än som var fallet när han fortfarande charmade Arsenals fans. De senaste säsongerna och fram till 2012, hade Leo Messi å sin sida gjort mängder med mål i Primera Division säsong efter säsong. Därtill har han ju vunnit Champion Leagues skytteliga fyra år i rad. Men om man då fick tro Erik Niva m fl i Eurotalk, så skulle Leo Messi alltså fått det åtskilligt mycket svårare att upprepa bedrifterna som ständig målgörare internationellt och i Spanien, inom ramen för den brittiska provinsen England och dess liga eller italienska serie A. I alla fall på dom premisser som dom samfällt baserade sina påståenden på och basunerade ut; nämligen att Premier League och Serie A från stor skillnad till Spaniens Primera Division, bestod av fler än blott två konkurrenskraftiga fotbollsklubbar och att den omständigheten gav Leo Messi en gräddfil rakt in i fotbollens Hall of Fame. Kvalificerat skitprat, om nån nu frågar mig. Och jag undrar ärligt talat om Erik Niva verkligen hade vågat höja La Liga så till skyarna som han med fog gjorde i den krönikan som LennyRomario gav oss länktips till, om det inte varit för att arbetsgivaren Viasat, vars stolta slogan länge var att man visade "världens bästa liga!" (Premier League) inte först sett till att även ha spansk fotboll i sitt utbud. Tillåt mig tvivla.
Barcelona Kröjff
2016-06-20 00:49
Hjärnsläpp
Barcelona Robért
2016-06-20 00:17
enkos

Brukar själv oftast gilla det Simon Bank skriver, men det där var bara världens största krydd. Visst, Pogba var bra, men som han själv skriver varade det ju i ca 20 minuter.

Och att han skriver att ingen varit i närheten av att dominera en match på det sättet? Såg han Spanien sist? Var en visst vampyr som hade lekstuga HELA matchen då, inte bara i 20 minuter..
Barcelona enkos
2016-06-20 00:08
Simon Bank tycker att Pogba är värd 1.2 miljard kronor.

Visade varför han är värd så mycket
Frankrike körde över Schweiz stundtals, de hade fem hundraprocentiga målchanser och spände verkligen musklerna inför slutspelet, trots att matchen slutade 0–0.
Men det är ju inte det man kommer ihåg.
Det är de inledande 20 minuterna, de där minuterna när Paul Pogba visade inte bara varför det kostar 1,2 miljarder kronor att köpa loss honom från Juventus – utan också att det mycket väl kan vara värt det.
Det här var en bläckfisk ur en skräckfilm, en världserövrare, en mittfältare som smekte med ena foten och stämplade med den andra.
Under fem förhäxande fotbollsminuter träffade an ribban två gånger om, sköt omöjliga skott ur nollvinkel, vann varenda boll, rev sönder motståndartröjor och var en enda stor atomklyvning där ute på brungräset.
Om det berodde på att han ville ta revansch på skriverierna borde de franska tidningarna skriva ner honom före varje match. Ingen spelare har varit i närheten av att dominera en fotbollsmatch på det sättet i det här mästerskapet.
Barcelona enkos
2016-06-19 23:57
@Vampíro:

Match tröjorna var en kupp för att vinna fördel hos domarna.
Barcelona The Octopus of Badia
2016-06-19 23:45
Rambla~

Å andra sidan går Cesc för Thiago, Koke, Saúl m.fl i La Roja så jag tror inte man kan lägga så stor vikt på det. Av allt att döma från diverse landslagstränare (Hamrén inräknat) spelar de gärna mer rutinerade spelare än satsar på ungtupparna; för det tycker de nog är klubbarnas skyldighet.
Barcelona Liunil Masse
2016-06-19 23:19
[QUOTE=Rambla~]Att Umtiti inte petar sopan Rami känns ju lite oroväckande eller är det bara en coach-grej? [/QUOTE] Ja samma idiottränare som inte tar ut Gameiro. Rami startar väl pga status efter att ha vunnit EL med Sevilla o spelat Cupfinal.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: