/spanien/barcelona/forum/184.aspx/spanien/barcelona/forum/184.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjff
2018-05-17 20:45
Bollinnehavet.

Som du förmodligen redan vet, står jag tveklöst på din sida i dina meningsutbyten med "Soko". Och även om den senare kunde erkänna sig ha "överdrivit" när han så fort som bara möjligt tog tillfället i akt att avfärda Alena som en spelare med "0 spelförståelse". Men skadeglädjen över att den egna produkten inte motsvarade mångas förväntningar, efter att ha fått sin chans cirka en halv halvlek innan nämnda slutbetyg sattes av det aktuella oraklet, var svår å nästintill omöjlig att ta miste på.

Och inte heller kunde experten ifråga avstå från att följa upp sin diplomatiska dementi av sitt egna utlåtande, med några talande punkter efter det att han dristat sig till att plitat ned ordet nervös...Så ska en slipsten dras, om man vill lyckas med bedriften att dementera en dementi, i en och samma mening...

Jag bifogar en länk som inte kräver särskilt mycket spelförståelse, för att fatta vad ögonen ser. Men där det i undantagsfall kan var en klar fördel om man förstår vad som blir sagt på engelska. Enjoy!
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-05-17 20:44
@Trio el Mágico:Hahahaha. Du kan drömma att Paco gjort det minst lika bra. Vad tror folk egentligen? Isf kan vi starta med Guidetti på topp då om det är så enkelt.


Du pratar om en av dom största målskyttarna i modern tid med nästan 400 mål gjorda under karriären, Uruguays bästa målskytt genom tiderna, en spelare som vunnit skytteligor i holland england och spanien och europeiska guldskon. En spelare som garanterar 30+ mål
Mpl per säsong (som han uppnåt 5 av dom senaste 6 säsongerna). Men visst "paco alcaser kan klara det".

Ey jag vet varför köper vi inte Nicklas Bendtner bara istället då alla tydligen kan göra det bara dom får spela tillräkligt? Real borde byta ut C.Ronaldo mot sebastian Larsson. Bara grabben får speltid så stänker han nog in 50+ mål per säsong för marengerna. Lätt som hen plätt!
Haha alltså ibland undrar man....
Barcelona Cule4life
2018-05-17 20:37
Sälj Suarez. Inget snack.
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-17 20:07
Med tanke på att Suarez startar varenda jävla match så är det klart att han sätter några bollar. Tack vare fina assist i 9/10 av målen. Paco hade nog gjort det minst lika bra...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-05-17 19:49
Pep skriver på för 2 år till med city. Han kommer träna de längre än vad han tränade klubben han verkligen älskar. Bevis på hur korrupt ledningen är.
Barcelona Kröjjff
2018-05-17 19:43
Till den saknar klubbkänsla och vill bygga egna lag, finns det forum som detta att få utlopp för sina fantasier på. Och det fina i kråksången är att det inte kostar mer, än att man har råd med än den ena och än den andra stjärnan. Ett abonnemang är allt som behövs och att elräkningarna blir betalda. Så ring ut det gamla, ring in det nya.
Barcelona Xavi #6
2018-05-17 19:26
Att folk fortfarande försvarar Suarez.. Skiter fullständigt i om han gör ett par mål i copan eller enkla mål mot Real som vilken anfallare som helst sätter. Om han nu är såpass viktig vart var han under våra viktiga matcher mot Roma, Chelsea eller Levante? Faktum är att han var bland dom sämsta i samtliga tre matcher om inte den sämsta.

Dålig attityd mot sina lagkamrater, osportslig, ständigt filmande och klagande samtidigt som han är såpass dålig med bollen kanske den sämsta jag bevittnat dom senaste tio åren hos Barca.

2 mål i sina senaste 18 matcher i CL? Inte ens Benzema har så dåliga sifffror och det säger väl det mesta.
Barcelona funB
2018-05-17 18:53
@DizzLow:


Denhär människan vill bokstavligt talat sälja busquets o ingen reagerar??
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-05-17 18:48
@Trio el Mágico:


Hahaaaah inte viktig??

Han gjorde mål i båda liga matcherna mot real, han gjorde mål i båda liga matcherna mot valencia och i copa semi finalen mot dom, han gjorfe mål i ligan mot atletico och rädda 1 poäng för oss där han gjorde 2 mål i copa finalen mot Sevilla.


Han gör nästan alltid mål i viktiga matcher för oss. Statistiken talar för sig självt. Vad är viktigt i dina ögon? Att han ska stå orörlig utanför straffområdet och dra 20 sidledspass till rött adress eller göra sitt jobb och avgöra matcher?

Vi som lag har inte gjort många mål i cl överhuvudtaget. Det gäller inte bara Suarez utan hela truppen. Messi gjorde 6 mål denna säsongen i cl. Suarez ikte viktig? Isf vem är viktig för oss. Ingen klev fram i cl. Inte ens messi.

Barcelona Trio el Mágico
2018-05-17 18:41
Men vi får se, jag tror och hoppas att han lämnar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-17 18:39
[QUOTE=Romelu Umtiti]Katalano Håller med dig om att det finns en ledig plats på mittfältet med tanke på att Iniesta lämnar oss, dock är det stora problemet att Suarez inte kommer lämna, vare sig Griezman anländer eller inte, vilket gör att Coutinho måste ta Iniestas plats om vi inte vill Sälja/Låna ut Dembele. Det mest rationella är att Suarez blir såld men med ett kontrakt som sträcker sig till 2021 med en utköpsklausul på 200 miljoner, samtidigt som han är Messis bästa vän så är det extremt svårt att han blir såld, omöjligt skulle jag vilja påstå. Ser hellre att exempelvis Pjanic ersätter Rakitic än att vi satsar på Eriksen. I mitt tycke hade det varit betydligt nyttigare för vårat mittfält med mer kreativitet på den fronten, om vi ändå ska ha så många anfallsalternativ (och spela Coutinho på Iniestas position). [/QUOTE] Du sa det. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-05-17 18:15
@Trio el Mágico:


Vem har sagt att han är omöjlig att sälja? Skillnaden på "han kommer inte lämna" och "det är omöjligt att sälja Suarez" är markant. Jag grundar mitt påstående på att ingen det inte finns så många incitament för någon part att trigga en övergång av Suarez.

-Suarez verkar trivas.
-Barca kommer inte att rea ut honom.
-Inte många som kommer att betala 100+ miljoner för honom med tanke på ålder och andra aspekter (om vi utgår från ditt påstående att utköpsklausulen inte behöver triggas).
-En glad Messi= Gynnsamt för hela laget.

Vem skulle då kunna tänka sig köpa Suarez, en striker med oerhörda egenskaper, som är väldigt ojämn och som förmodligen sett sina bästa dagar passera, men som trots det nog är den bästa strikern när allt väl klaffar?
Kanske PSG? -Har svårt att se att Suarez ska låta sig köras av Neymar, har väldigt, väldigt svårt att se att han kommer att acceptera behandlingen Cavani fått gå igenom. City då? Tror inte han skulle acceptera en bänkplats bakom Gabriel Jesus i kalla England som han redan upplevt, spontant så tror jag nog att han hellre sitter på bänken i Barca i sånna fall. Sen är ju Kina ett alternativ, kanske Qatar? -Tror att han är för stor vinnarskalle för att redan nu trappa ner.
Kan ju ha fel i mitt resonemang och i min övertygelse om att han inte kommer bli såld. Dementera mig gärna och ge gärna exempel på vem som skulle kunna tänka sig köpa honom.
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-17 17:55
Läste nånstans att Suarez bara gjort 2 mål på de 18 senaste CL matcherna... Han är inte livsviktig nånstans. Hans dåliga attityd mot övriga spelare väger tyvärr tyngre än det som han bidrar med fotbollsmässigt idag. Det är ingen idé att snacka om de mål han gör, alla hade kunnat göra de målen på de smörpassningar som levereras utav Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2018-05-17 17:24
@Trio el Mágico:Suarez är fortfarande en av världens dödligaste strikers. Han bidrar inte mycket i spelet säger folk här inne men ligger ändå i top i både assist och skytteligan i vårt lag denna säsong. Han börjar bli gammal och matchas för hårt av Valverde precis som.messi. därav formsvackorna. Suarez är varken sämre eller mindre deltagande i spelet än vad C.Ronaldo är för real. Att han skulle vara "slut" är ett stort skämt. Nu anländer Griezmann med liknande kvaliteer. Men suarez ständiga slit och spring i djupled hat vart vårr viktigaste och största hot denna säsong efter messi då såklart. Det är han på egen hand som springer sönder motståndarnas försvar. Stretchar ut dom till höger vänster och i djupled., filmar spelar fult. Och skapar ständig panik ooro och irritation i motståndar lagen. Utan honom hade vi inte vunnit 1 enda titel i år..

Utan Suarez har vi varken tyng eller spets. Där har ni sanningen..det spelar ingen roll hur många lätta pass han slår bort. Han har fortfarande vart livsviktig för vårt spel

Barcelona Rivaldo=Gud
2018-05-17 17:12
@Romelu Umtiti:Vi kan sälja Alena pronto. Ser inget stort i honom.
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-17 17:09
Det är inte omöjligt att sälja Suarez? Bara för att han har en utköpsklausul på 200, så betyder det inte att han kostar så mycket. Dessutom så tror jag nog att Messis fotbolls hjärna förstår att Suarez har gjort sitt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-05-17 16:26
Katalano

Håller med dig om att det finns en ledig plats på mittfältet med tanke på att Iniesta lämnar oss, dock är det stora problemet att Suarez inte kommer lämna, vare sig Griezman anländer eller inte, vilket gör att Coutinho måste ta Iniestas plats om vi inte vill Sälja/Låna ut Dembele. Det mest rationella är att Suarez blir såld men med ett kontrakt som sträcker sig till 2021 med en utköpsklausul på 200 miljoner, samtidigt som han är Messis bästa vän så är det extremt svårt att han blir såld, omöjligt skulle jag vilja påstå.

Ser hellre att exempelvis Pjanic ersätter Rakitic än att vi satsar på Eriksen. I mitt tycke hade det varit betydligt nyttigare för vårat mittfält med mer kreativitet på den fronten, om vi ändå ska ha så många anfallsalternativ (och spela Coutinho på Iniestas position).
Barcelona Soko
2018-05-17 15:31
Bollinnehavet

Jag kan ha överdrivit lite men han gjorde riktig dålig insats. Med tanke på att Barcelona gjort oss bortskämda så kan det ja med det att göra , att jag alltså inte minns en sämre insats..
Om någon bara kunde ta fram hans insats här så alla som missade kunde se ..
Men ok han får inte chansen så ofta så var förmodligen nervös..
Barcelona Bollinnehavet
2018-05-17 15:21
@Soko:


Jag kan såklart ha tolkat dina ord helt fel. Men här ovanför skrev du tex att Alenas insats var den sämsta du sett i Barcas tröja. Ska jag tolka det ordagrant som att det verkligen är det sämsta du någonsin sett i Barca eller överdriver du negativiteten när du beskriver hans insats?

Jag frågar eftersom det känns som att du ofta överdriver det negativa. Vilket jag tycker att en väldigt konstig sak att göra mot det egna laget. Som sagt, det är tajmingen och dina ordval som får mig att undra.
Barcelona DizzLow
2018-05-17 15:09
Oaner

Jag håller med dig i det mesta, men sanningen är än värre.
Det är ingen idé och ha en chauvinistisk syn på truppen längre.
Fotbollen har förändrats en hel del dem senaste åren, och det är på tiden att vi suddar ut lite av Guardiolas fanatiska Barçaism.
Jag skulle gärna se fler gå denna säsong, men sett till FFP är det nästintill omöjligt att genomföra en sådan omfattande renovering av truppen.

Ut:

Digne, Alba, Vermaelen, Pique, Marlon, Mina, Vidal, Busquets, Iniesta, Andre Gomes, Delofeu, Paco Alcacer, Munir

In:

Två vänsterbackar, två mittbackar, en mittfältare, Rafinha, Griezmann,
Barcelona Katalano
2018-05-17 15:01
Romelu Umtiti

Jag var lite för snabb i min kommentar och ville inte gå in för mycket på respektive spelare. Men i helhet håller jag med om det mesta du skriver. Speciellt om Roberto till mittfältet. När jag har mer tid kanske jag grottar ner mig mer i detta. Men lite kort i alla fall. Nu när Iniesta lämnar så är en startplats på mittfältet öppen för övriga spelare att fajtas om. Då jag ser Coutinho som vänsterytter främst så vill jag ha in en ny spelare av klass på denna position. Arthur räknar jag inte som startspelare ännu då jag själv inte har någon aning om han håller tilräckligt hög kvalité eller ej, endast att han är rätt typ av spelare som vi eftersöker. Av denna anledning skulle vi kunna värva exempelvis Eriksen, eller andra spelare som kommer att kräva en startplats.
Barcelona Romelu Umtiti
2018-05-17 14:23
Oaner & Katalano

Vill påstå att De Ligt + Lenglet inte är så realistiskt samt att Erikssen inte heller är så realistisk.

Enda som skulle möjligöra att både Lenglet och De Ligt värvas är om Umtiti skulle bli såld. Varför skulle De Ligt eller Lenglet vilja bli ersättare för Mina och Vermaalen när ingen av de får speciellt mycket speltid, det är lite för mycket pengar att slösa på mittbackar som knappt kommer få spela - speciellt när vi har Marlon utlånad. Mest realistiskt som jag ser det är att en av Vermaalen/Mina eller till och med att båda blir sålda (Mina kanske blir utlånad) samtidigt som Lenglet kommer in som ersättare. Värvar vi båda och Umtiti stannar så kan jag garantera att någon av de kommer lånas ut inom ett år, förmodligen den yngre De Ligt.

Samma med Erikssen, varför skulle han komma för att vara en rotationsspelare i Barca? Eller ska han bli en startspelare? Då kan vi lika gärna låna ut/ sälja Alena för att han kommer inte fylla någon större roll som bänknötare på heltid. Tycker att vi har spelare i form av Alena/Coutinho/Arthur (I framtiden) som kommer kunna täcka upp på Iniestas postition. Vad jag hade gjort är att lägga till Rakitic i din "Till Salu" lista och adderat en ersättare åt honom i din "inköpslista" i form av en Thiago eller Pjanic. Flytta hellre upp Roberto på planen och promota Palencia som högerbackskonkurrent till Semedo så har vi ett ganska komplett mittfält inför nästa säsong.
Barcelona Soko
2018-05-17 14:15
Bollinnehavet Det är lite lustigt hur du uppmärksammar varenda ord jag skriver och tolkar det på ditt eget sätt. Om du inte såg Alena igår bör du se repris.. Den sämsta insatsen jag sett en spelare göra i Barcas tröja.. Så mycket slarv och så mycket fel på 45 minuter!! Iniesta är för mig världens bästa genom tiderna på sin position men har senaste två år bara varit en belastning och alibi spelare som dessutom stått i vägen för bla Denis och Coutinho.. Jag kommer att minas av Iniesta men kommer definitivt inte att sakna den Iniesta jag sett i år.. Att Suarez bryter ner någon är bara feltolkat av många. killen är som sagt en stor vinnare och hatar att förlora. Det är skrämmande hur tyst det är i laget att det plötsligt ser ut som att Suarez sätter skräck i spelarna bara han vill dem det bra..
Barcelona Katalano
2018-05-17 13:13
Oaner

Lyckas vi få till dessa försäljningar så är det realistiskt åtminstone sett till spelarmaterialet.
Men valverde envisas med 4-4-2 hittills och din uppställning är 4-3-3. Sen är frågan om inte Alena och Coutinho ska utgå från mittfältet och inte anfallet. Själv anser jag dock att Coutiinho ska vara ytter och Alena central mittfältare.

Jag anser också att Messi borde återgå till positionen som fask 9a med Dembele/Griezmann/ Coutinho på sidorna om sig.

Men liksom du önskar jag ett 4-3-3 och inte valverde 4-4-2. Får se nästa säsong hur Vaöverde väljer att ställa upp när han fått anpassa spelarmaterialet mer efter hur han vill spela.
Barcelona Oaner
2018-05-17 13:02
Jag tycker att det behövs en rensning i truppen till sommaren. Dessa spelare bör lämna i min mening:

Digne
Vermaelen
Mina
Vidal
A Gomes
Iniesta (klart att han lämnar)
Paco
Suarez

Spelare som ska in:

Lenglet (verkar vara klar)
De Ligt
Eriksen
Arthur
Griezman

Spelare att flytta upp:

Miranda
Alena
Arnaiz

Truppen till säsongen 18/19:

Ter Stegen/Cillessen

Semedo/Roberto Pique/De Ligt Umtiti/Lenglet Alba/Miranda

Arthur/Rakitic Paulinho/Busquets Eriksen/D Suarez

Messi/Dembele Griezman/Arnaiz Coutinho/Alena


Vad säger ni? Realistiskt?
Barcelona Xavi #6
2018-05-17 12:27
Barça are following up with several big teams to see if they would be interested in Dembélé. [rac1]
Barcelona Koeman!!
2018-05-17 12:27
Soko: En ledare är en som pushar på sina lagkamrater, inte bryter ner dem. Puyol var en ledare Suarez är absolut inte en ledare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2018-05-17 12:27
Soko: En ledare är en som pushar på sina lagkamrater, inte bryter ner dem. Puyol var en ledare Suarez är absolut inte en ledare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2018-05-17 12:16
Bollinnehavet. Amen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2018-05-17 10:30
Soko motvals är igång igen.

Alena har noll spelförståelse. Suarez har en bra inställning, synd att inte fler delar Suarez härliga inställning. Anfall är inte bästa försvar. Iniesta har 5 bra matcher på 2 säsonger och lever på gamla meriter. Kommer inte sakna Iniesta nästa säsong. Hoppas Messi är nöjd (efter matchen mot Levante) och har mage att visa sig mot Sociedad.

Dessa uttalanden tycker jag är väldigt märkliga. Att Iniesta inte längre är lika bra som han en gång har varit är nog alla överens om. Men sättet du uttrycker det på när Iniesta har en match kvar i klubben och varje culé känner en stor separationsångest, känns mycket konstigt. Den senaste tiden har i stort sett alla stört sig på Suarez inställning, klagar på lägre rankade lagkamrater men inte på högre, gnäller och filmar samtidigt som han spelar kasst. Då klämmer du plötsligt ur dig att fler borde ha hans inställning. Alena är en som många här inne beundrar för sin spelförståelse och mogenhet trots sin unga ålder. Då har han efter ett par bortslagna passningar i plojmatch noll spelförståelse. Osv.

Som sagt, du får tycka som du vill. Helt klart. Men tajmingen i dina inlägg och ordvalen/uttrycken får mig att tro att du tvångsmässigt, medvetet eller omedvetet låter jag vara osagt, går emot majoriteten för sakens skull.

Väldigt okänsligt, nästintill respektlöst (milt sagt), att kalla Iniesta för värdelös när han har en match kvar efter allt han har gett oss.
Annons: