/spanien/barcelona/forum/18366.aspx/spanien/barcelona/forum/18366.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ★Dizzy★
2009-08-25 12:53
Underbara nyheter:)
Barcelona tarrak
2009-08-25 12:51
el Flaco/

Men tror du verkligen att Txiki kommer fortsätta? Jag har någonstans tagit för givet att Txiki att han kliver av samtidigt som Laporta, men det är ju inget som bekräftats någonstans. Hur som helst tror jag nog att vem som än kommer att kandidera, känner av kritiken mot den alltmer impopuläre sportchefen och inser att hans medverkan i en kandidatur kraftigt försämrar möjligheten att bli vald.

Som jag sagt flera gånger så tycker jag att kritiken mot Txiki är kraftigt överdriven. Visst, när det kommer till värvningar och förhandlingar så suger han hårt, vilket naturligtvis är ett enormt handikapp i hans yrke. Men det är trots allt han som har det övergripande ansvaret för de sportsliga resultaten och de talar för sig själva. Hur många var det inte inom klubben, både här på forumet och nere i Barcelona, som var beredda att kasta allt vad långsiktighet, attraktivt spel och talangutveckling överbord med en värvning av Mourinho, för att få lite snabb framgång. Trots att han och hela ledningens jobb stod på spel, valde man att satsa på en 37-åring vars enda erfarenhet var att träna ett b-lag. För mig förlåter det alla Henriquar i världen! (Blev faktiskt lite fuktig i ögonvrån när jag skrev det här;)
Barcelona Hetfield
2009-08-25 12:45
Kan någon förklara för mig hur Pep resonerar när det gäller köpet av Chyg?

Vad ska man göra med Chyg när man har 3 mittbackar (med Henrique 4), vart ska då Chyg spela?

Vad ska man göra med Henrique och Caceres? Sälja de eller låna ut de igen?
Problemet med ett köp av Chyg är att man "kan" inte sälja eller låna ut honom pga. priset, då kommer Pep och Co att stämplas som idioter, och det sista t.ex: Txiki, vill ha nu är ännu mer kritik och press
Barcelona Ciao-V
2009-08-25 12:43
Ämne: Ciao-V

Pep fattar....Pep är mycket delaktig i om Guddy ska stanna eller inte. Om han vill ha kvar honom så kan inte någon annan komma och säga att han ska säljas/lånas ut.

Jag tror nog inte att Pep vill släppa honom om han inte har någon annan mittfältare som kan förstärka truppen. Därför så tror jag att Guddy kommer att stanna.

De ekonomiska bitarna är en annan femma. De blir aktuella om Pep inte vill ha Guddy.
Barcelona el Flaco
2009-08-25 12:38
Sport skriver att Jeffren kommer stanna i Barça åtminstone tills januari, med tanke på tunna truppen i dagsläget.
Barcelona el Flaco
2009-08-25 12:34
tarrak/

Förlåt att jag svarar så här pass sent, men jag ville ändå gå in på Rosell/Sala i Martín.

Jag vet egentligen lika mycket om Sala i Martín som du förmodligen gör, att han har en Phd i ekonomi från Harvard och att han bildade en del av styrelsen så sent som i april. Jag är medveten om att det inte är tillräckligt att avfärda en potentiell kandidat bara utifrån hans garderob, men om jag får vara seröst så är jag oroad över att Sala i Martín kommer fortsätta anställa Txiki som sportdirektör och denne sistnämnde har knappast imponerat de senaste åren.

Men det är ju den nuvarande styrelsen som ska komma överens om vem man ska utse som kandidat och om man får tro i vad som har skrivits i de katalanska tidningarna så är Laportas favorit Sala i Martín, medan majoriteten bland direktörerna vill se Jaume Ferrer, vicepresident inom marketing och media, som styrelsens representant i det kommande valet. Under sommaren läste jag att Laporta skulle offentliggöra klubbens kandidat i september, men senast igår läste jag att Laporta hade uttalat sig i en TV-intervju att man tänker vänta tills december för att meddela vem som blir styrelsens ”delfin”. Men oavsett om det blir Sala i Martín eller Ferrer är jag rädd att man kommer fortsätta med samma oduglige sportdirektör.

När det gäller Rosell så kan jag själv erkänna att tidigare ville jag absolut inte se honom som president, med tanke på hans brist på tålamod med Rijkaard och opportunistiska kritik mot den nuvarande styrelsen, men på senaste tiden har jag ändrat mig lite grann. Jag säger inte att jag stödjer Rosell, bara att jag inte längre har något emot att se honom som president. Hans sportsliga kontakter är garanterade och jag vill även tro att han vet bättre än att missköta ekonomin.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 12:34
Ciao-V

Pep fattar inte de besluten, alltså de ekonomiska. Att han låter Guddy gå tror jag faktiskt, för Guddy ingår knappast i hans planer. Hur man släpper Guddy lägger sig knappast Pep i, det är Txiki som tar hand om den biten.

Ingenting förvånar mig längre, speciellt inte när det kommer till på vilket sätt Barça släpper iväg spelare som inte ingår i tränarens planer. I det här fallet finns det flera alternativ. Låter man honom gå utan ersättning så vill han ju ha lön för sitt sista år på kontraktet, dvs 3.5m euro. Lånar man ut honom till West Ham och kommer överens om att de ska betala delar av hans lön, så sparar ju Barça in någon miljon eller två under det sista året av kontraktet.

Ett annat alternativ är ju att sälja honom. Vem vill köpa honom då och samtidigt betala lönen han då kräver? Fixar man att hitta en köpare på en vecka och samtidigt tillgodose spelarens önskemål? Tveksamt.
Barcelona tarrak
2009-08-25 12:27
walking legend

Det är helt enkelt så att vi inte fått upp något nytt spelschema. Spelschema, statistik och liknande ligger på en speciell ww2-server. Tyvärr, har Thomas som haft hand om den, bestämt sig för att sluta och vi har inte hittat någon som kan ta över. Vi har nu bestämt att vi kommer fimpa det projektet och lägger upp allt som de flesta andra redaktioner gör, direkt på sidan. Förhoppningsvis kommer spelschemat upp efter CL-lottningen på torsdag.
Barcelona barba
2009-08-25 12:26
FCB Atlétic truppen 09/10.
Barcelona Ciao-V
2009-08-25 12:26
Ämne: Ämne: Det är ....Nej, jag är inte säker på det men det finns ingen logik i det ryktet. Skulle klubben vilja låna ut Guddy när det finns ett behov av en mittfältare i truppen? Dessutom har Guddy som sagt ett kontrakt som går ut om ett år.
Nej, det säger emot. Så märkliga beslut tror jag ändå inte att Pep skulle fatta. Lite tillit bör man väl ha för honom i det här läget.
Barcelona tarrak
2009-08-25 12:22
Rambla - K9

Ja, det var ett lite märkligt val, men ack så roligt för oss som vid sidan om kan underhållas av Gaalenskaperna. Om jag förstår det rätt så har det redan skurit sig med Ribery. Tydligen har fransmannen blivit petad, då han vill spela på kanten istället för mitten, vilket inte så lite påminner om van Gaals krig med Rivaldo. Undrar om inte Ribery blir såld redan i nästa transferfönster.

Som jag skrev så inser jag att det förmodligen är ett ömsesidigt ointresse mellan Barca och van Bommel. Jag tog mig bara friheten att drömma lite, då jag anser att han hade varit den perfekta lösningen.
Barcelona walking legend
2009-08-25 12:21
varför funkar inte spelschema på sidan?
lr är det något konstigt för mig bara?
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 12:14
Ämne: Det är väl självklar....
Du är säker på att han inte lånas ut? Varför då dessa ideliga ryken om ett lån? Det måste ligga någon grund bakom och ingen dementerar ju det heller. Vi har varit med om märkliga beslut tidigare så ingenting fövånar längre. Fast visst kan du få rätt, det är nog stor chans till att han stannar också.
Barcelona Ciao-V
2009-08-25 12:08
Det är väl självklart att Guddy inte ska lånas ut. De rykterna kan vi ta med en nypa salt. Går Guddy då säljas han. Fast jag tror ändå att han stannar. Barca behöver honom.

tarrak:
Krigaren Mark van Bommel hade suttit fint, om han skulle komma.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 12:08
tarrak

Haha, jag kan fortfarande inte förstå hur Bayern kunde göra misstaget att ta in Louis "Tu - siempre negatiffo!" Van Gaal. De borde känna till vid det här laget att han till slut alltid gör sig omöjlig i de klubbar han tränar.

Mark van Bommel i all ära, men jag tror inte riktigt på en reunion där. Dessutom så vill han nog spela så mycket som möjligt nu när han är i slutet av sin karriär. Han går nog tillbaka till PSV inom kort.

Dizzy:

Om inte annat, en massa märkliga beslut som känns konstiga för oss utomstående som inte fått ta del av vilka motiv som ligger bakom till dessa beslut.
Barcelona ★Dizzy★
2009-08-25 12:02
Rambla - K9

Känns som ledningen gör väldigt många fel.
Barcelona Rambla - K9
2009-08-25 11:57
Jag går inte på de katalanska tidningarnas rapporter om att en värvning är nära. Det ser precis likdant ut som tidigare. Betala vad Shakhtar vill ha eller glöm en affär. Tidningarna försöker bara sätta press så att affären ska gå igenom.

Ciao-V

Jag tror inte att JDS eller någon annan kommer att flyttas upp för att bistå mittfältet. Jeffren lär stanna eftersom ingen värvning gjorts på hans position. JDS och Thiago och kanske någon mer, kommer säkert att "ingå" i truppen men knappast på permanent basis utan fortfarande tilhöra och mestadels spela för Atlètic. Detta trots att Guddy ser ut att försvinna.

Jag kan fortfarande inte begripa och smälta om ryktena stämmer att han går till West Ham på lån. Vad är det för j-a välgörenhet? Hans kontrakt går ju ut, han är 30 år och det lär aldrig förlängas, så varför lånar man ut honom? Bara för att West Ham saknar pengar? Jag vill verkligen ha en förklaring på detta från klubbens sida. Txiki, speak up.

Jorqueras kontrakt kan komma att hävas skrivs det om idag. Ännu en spelare man får lösa ut alltså, hans kontrakt går ut nästa sommar. Varför förlängde man det från första början?
Barcelona tarrak
2009-08-25 11:55
Drömmen som med all sannolikhet, kommer att stanna vid en dröm, hade varit om van Gaal fortsätter att köra Bayern i skiten och Mark van Bommel får nog. Han skulle, tacka vare sin rutin och tidigare erfarenhet av spel i klubben, vara den perfekta mittfältslösningen om vi ska ta in någon under säsongen. Tyvärr, verkar den dörren vara låst från båda hållen.
Barcelona Ciao-V
2009-08-25 11:45
Som det låter i de katalaniska tidningarna kommer Chgy att värvas inom kort. Mycket bra!

Om han värvas så tror jag att Pep nöjer sig med det. Det blir inga fler värvningar. Förhoppningsvis lyfter han upp Jeffren och JdS vilket gör truppen komplett.

JdS slussas in i truppen genom att han ersätter/avlastar Xavi och Iniesta/Kaita i de lättare matcherna alternativ hoppar in i sista kvraten av matcherna på hammaplan. Jeffren får hoppa in för Henry då och då.

Eventuellt en bilig mittfältare, kan jag tänka mig, i januari då Toure och Keita missar 7-8 matcher.
Barcelona The Reporter
2009-08-25 11:34
tarrak,

Han får avsluta matchen med barcatröjan för att få en medalj :)
Barcelona tarrak
2009-08-25 11:32
Ämne: Vi möter shackdar do....
Jo, en halvlek i varje lag. ;)
Barcelona The Reporter
2009-08-25 11:28
Vi möter shackdar donetsk på fredag, kommer inte Chygrynski att spela?
Barcelona petersays
2009-08-25 11:20
"Veloso 4
Enda spelaren som verkligen visade matchen igenom att han ville vinna och inte var nöjd med vad som skede på plan. Eventuellt kan man tycka att han borde ha varit med Alan vid 01 målet, men sanningen är den att han täckte för Pedro Silva ute på högerflanken.


Veloso 5
Man of the match utan tvekan! Det är detta Veloso som kan ge Sporting en riktigt bra summa när han skall säljas. Fortsätter att spela mycket bra och vilket kanon mål han gjorde igår!

Veloso 4
En på nytt född Veloso kan bli guldvärd för klubben denna säsong. Gör en mycket bra insats på mittfältet och fortsatte med det som vänsterback.

Veloso 5
Idag fick vi se den Veloso som för två säsonger sedan var himla het. Gör en sjuk bra match enligt mig, han visade upp teknik, spelförståelse och förstörde för motståndarna. Som vänsterback var han också mycket bra, slog en del farliga inlägg."

Velosos betyg på dom fyra senaste matcherna. Visserligen bara en persons åsikter, men pressen har också vart enig om att Veloso fått en nytändning. Han är dock inte överens med klubbens ledning och det finns en stor chans att man vill sälja honom. Frågan är om Veloso spelar för att bevisa något för ledningen, eller för att visa för intresserade klubbar att han verkligen är någon att räkna med.

Spelar som defensiv mitt, mittback, vänsterback.
Villarreal Sarajlija
2009-08-25 11:12


Nåt som spekuleras i Madrids forum är att ni har har slagit ihop er med Bayern och Platini emot dem?

Varför kallar dom er för mindervärdeskomplex? Jag fattar faktiskt ingenting. Hur fan kan mangå på en sån grej, som står i en skittidning med spekulationer. Marca antagligen. Dessutom så har ni väl köpt Zlatan med era egna pengar? Dom har väl lånat alltihop? Hur mycket e dom uppe i nu. Sorry att jag drar upp det här inne, men eftersom deras bunker är stängd så.....
Barcelona Smogen
2009-08-25 11:04
Pep är fantastisk, men han var lika fixerad vid Hleb förra året som han är vid Chygrinskiy i år, hur bra gick det? mycket tveksamt att slänga ut 25€ miljoner på honom.
adil,
2009-08-25 10:58
In med Chygrinskiy och sen är det väl bara börja be för att Zlatan, Messi, Henry, Xavi och Iniesta ska få en skadefri säsong.
Barcelona petersays
2009-08-25 10:58
Disco Stu
Nu är du väl lite elak mot farbrorn. Han är fortfarande mycket bra och det tycker jag att han bevisade förra säsongen, inte bara under CL-finalen utan varje gång han fick chansen och särskilt det hästjobb han gjorde under Abidals frånvaro.

Ok, nu verkar det snackas om försvarare och defensiv mittfältare. Gamle Cruyff fgår ut och säger att det är den biten som saknas. Då har jag bara ett prisvärt namn att släppa in i diskussionen. Miguel Veloso. Han verkar vara i sin livsform och har under Sportings försäsong och kvalmatcher fått toppbetyg i alla matcher och även knackat in ett jäkligt fint mål (3:10 in i länktipset) som bevisar att han har ett bra skott.
adil,
2009-08-25 10:55
Marängerna är som de är. Puertan är som den är. Barcelona har de senaste åren helt klart uppmärksammats mer än Madrid bland folk och Media. Trippel vinsten har nu gjort Barcelona till det mest media-uppbåsade och omtalade laget på åratal. Godis för Cules, myror i röven för Maränger. De vill få sig själva och tro att de är störst och bäst, när de egentligen har ett dolt mindervärdeskomplex gentemot Barcelona, vilket resulterar i de mest absurda påståendena.

De tar till med alla medel för och må bra inombors. Allt är psykoligskt.
Barcelona ★Dizzy★
2009-08-25 10:26
Han väntas bli klar snart Cules.
Barcelona tarrak
2009-08-25 10:21
Klint

Framför allt är det bristande förmåga i logiskt och kritiskt tänkande som brukar ställa till det för konspirationsteoretikerna. De lurar sig själva att tro att de genomskådat en stor lögn, när de själva sväljer en saga som är så ihålig att den kollapsar bara man blåser på dem. Vet inte hur många gånger jag exempelvis diskuterat den "riggade" lottningen som "avslöjades" i ett Liverpoolforum, men det är alltid lika roligt att se hur folk går från fundamentalistiska foliehattar, till att stå svarslösa på fem minuter. Tyvärr är det inga, eller väldigt få, inne i Puertan som kan visa hur fåniga deras påståenden är, vilket gör att galenskaperna blir värre för var dag som går. Sorgligt.
Annons: