/spanien/barcelona/forum/18331.aspx/spanien/barcelona/forum/18331.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCB_armin
2009-09-03 17:22
Med tanke på de fastställda tröjnummerna så kan vi utgå från att Gai inte är uppflyttad. Eller?
Zaragoza Nina (Red.)
2009-09-03 17:22
Ämne: Nina (Red.)

Ok, j....
Rambla - exakt.

Och det här mantrat som Guardiola vill ska prägla klubben är något som många supportrar även säger präglar dem.
Vilket inte stämmer.

Det var - för tredje gången- FEL av mig att försöka få ett svar på hur man resonerar. Jag var bara intresserad.

Vad gäller att skylta med ödmjukhet får jag hänvisa till ordböckerna eller förklaringarna på det i kommenteringen.

Zaragoza Nina (Red.)
2009-09-03 17:19
el Flaco

Det är inget fel alls!

Men, som jag skrivit här nedan redan - så tänkte jag passa på att höra mig för hur man ser på begreppet ödmjukhet i största allmänhet, som oerhört många lyfter fram det i tid och otid. Och visst - det märker jag blott alltför uppenbart - var väldigt naivt och ganska felaktigt gjort av mig.

Sedan tycker jag att man kan ifrågasätta efterspelet, men jag tror inte det här är rätt forum för en sådan diskussion, heller.
Barcelona Mojito
2009-09-03 17:18
Varför är det paradoxalt att supportrar skyltar med den ödmjukhet som råder i dess klubb (spelare och tränare)?

Vill inte alla ta fram de positiva krafter och egenskaper som finns?

I ett läge där laget tar nya tag efter en fantastisk säsong, och det inte finns så mycket ren fotboll att diskutera, är det kanske just de mjuka bitarna som bör ta fokus.

Själv tror jag det handlar om ren avundsjuka från de som ifrågasatt Mohameds krönika. Det är ju svårt att hitta ödmjuka spelare och tränare i dagens hårda fotbollsklimat med överdrivna transfersummor, avstängingar etc.

Att då vilja ta fram något som faktiskt skiljer sig från detta kan ju inte vara fel.
Det blir ju också i förlängningen (frhoppningsvis) en fingervisning om att också supportrar tar efter de idealen.

// en inte alltför ödmjuk supporter
Barcelona Rambla - K9
2009-09-03 17:18
Nina (Red.)

Ok, jag förstår. Artikeln handlade om Pep Guardiola och det mantra som han försöker pränta in i sina spelare. Respektera alla motståndare vilka de än må vara, var ödmjuka så väl vid vinst som vid förlust. Det är så han vill, ska vi kalla det profilera, sig själv inför pressen vid presskonferenser.

Av någon konstig anledning relaterar du detta till de mail från dessa arroganta och paradoxalt ödmjuka culés på SF? Sorry, jag har bara lite svårt att få det och gå ihop. Tack för ditt svar.
Barcelona el Flaco
2009-09-03 17:16
Nina/

Får man fråga vad som är felet av Mohamed för att skriva en krönika där han lyfter fram Peps ödmjukhet som en ingrediens för lagets framgångar?
Zaragoza Nina (Red.)
2009-09-03 17:08
Ämne: Nina

För att du n....Ordem e Progresso -
Jag sa inte att det var Pep som skyltade med sin ödmjukhet.
Jag sa att det var många av (framför allt de svenska) supportrarna som gjorde det, och att det blir paradoxalt.

Jag får en hel del mail och kommentarer, ofta från upprörda culés. Många av dem inleds med ett poängterande av just denna inpräglade ödmjukhet(som jag enligt de allra flesta lider total brist på - något som också är oerhört viktigt för andra att tala om för mig), som de då menar gått ut från klubben till dem. Därefter följer kommentarer i stil med:!--TEMP_I--! Hur kan du ens tro att den eller den spelaren eller klubben ens har en antydan till chans att lyckas med det och det? Vi är historiens främsta klubb så du ska bara hålla käften med dina värdelösa preferenser och respektera mästarna!!--TEMP_/I--!
Vilket naturligtvis är raka motsatsen till ödmjukhet.

Eftersom ämnet togs upp i krönikan tänkte jag att det var ett bra tillfälle att även få höra hur man ser på detta i kommenteringen, något som snabbt kom att visa sig vara fel av mig. När det uppenbarades att läsarna inte var mogna för just den diskussionen avlägsnade jag mig bara för att sedan ett par timmar seanre få ett SMS där någon förklarade den massiva kritik mot mig som följt på detta, varpå jag gick in och läste kommentarerna.
Nu tycker jag inte att det var så farligt, det som sades, men på vilket sätt är min fråga om det paradoxala mer patetisk - den är trots allt grundad på tanke och inte bitterhet/frustration - än de lita halvroliga påhopp som följde på den?

EDIT: Inte stavar jag särskilt bra heller.
Barcelona Rambla - K9
2009-09-03 17:01
Nina (Red.)

Vem skryter om sin ödmjukhet och på vilket sätt då? En sak till, du är 100% säker på att det verkligen är så att denna person/klubb verkligen skryter om sin ödmjukhet? Om så är fallet, vad grundar du det på? Artikeln av Mohamed, katalansk media eller FC Barcelonas websida? Jag blev nyfiken nu.
Barcelona Ordem e Progresso
2009-09-03 16:58
Nina

För att du någonstans har hittat där Pep eller någon annan inom FC Barcelona skryter och skyltar med sin ödmjukhet. Det enda dem någonsin har sagt är att vi ska sträva efter ödmjukhet, och att ödmjukhet är det viktigaste. Är det fel att påpeka något sådant för sina spelare?

Det är exakt samma sak som att säga till sina spelare att dem ska gå ut och göra sitt bästa på planen. Som tränare säger man till sina spelare det som man tror gör att dem presterar bäst.

Att Pep sedan vann trippeln sitt första år som tränare gör ju inte hans filosofi sämre direkt, eller?
Barcelona BlueRed
2009-09-03 16:55
VizzlA^^H-Z-M

Jag håller med att truppen inte är så bred som jag vill ha det. Men Pep sa att han vill ha 17-18(?) spelare och nu har han 19 spelare, och då räknar jag inte med Milito. Dessutom så har han ett par B-lags spelare också som han kan använda.
Barcelona H.Alavi - R.I.P -
2009-09-03 16:50
Då är väl man tillbaks!
Känns lite kasst att mitt lösenord sluta fungera på mitt gamla konto.. men nu har jag en splittrans ny! :)
Fortfarande samma Alavi boys!

Gud är störst! - Pep el rei!

Känns lite tråkigt att behöva läsa något sådant, Kan inte se ett Barcelona utan Puyol.
Om man nu bestämmer sig för att sälja honom så kan man börja undra vad ledningen håller på med.
Barcelona VizzlA^^H-Z-M
2009-09-03 16:44
Undra varför våran trupp inte är så bred?..hmm..kan det ha att göra med att man skeppat iväg 9(!) spelare..visst vissa av dem platsar inte i detta barca..men ffs av dess 9 har vi inte fått in en enda euro...o en jävligt massa spelare på lån..(etoo fick vi inget för..men värderades till 20miljeuro i zlatan kalset)...tack hej!
Barcelona BlueRed
2009-09-03 16:41
Gud är störst!

Det är hans agent som talar. Oftast när spelarna själva går ut och talar så säger dem raka motsatsen till vad agenten/media hittar på. Jag är inte alls orolig, Puyol kommer att skriva på förnyelsen.
Zaragoza Nina (Red.)
2009-09-03 16:39
Jag ska inte komma in här och röra upp era känslor ytterligare, vill bara fråga på vilket sätt Ordem e Progresso menar det vara patetiskt att poängtera det omöjliga i att skryta om sin ödmjukhet?
Det var inte en diss mot FC Barcelona.

Är det något jag själv finner patetiskt så är det kommentarer som "Zaragoza åker ut i år och då kan man alltid skratta åt dem". Ja, ligger mycket tanke där bakom, eller hur?
Eller han som sa att jag bara tycker saker för att tycka annorlunda. Spot on...

Den människan har inte kommit över det faktum att jag föredrog Kun Aguero före Messi. Att jag GILLADE Kun mer. Det betyder inte att han "är bättre" utan att jag tycker bättre om. Det här skrevs för två år sedan. Och det hakar man fortfarande upp sig på?
Om vi nu ska lista saker som är patetiska - varför inte dra kommentarer som dessa med?
De är nämligen inte grundade på övertygelse, utan på någon/någras distinkta ogillande mot mig - och en längtan efter att "sätta dit mig" eller "provocera", vilket jag uppriktigt talat tycker är lite ovärdigt. Man får absolut ogilla mig och det jag skriver. Men att kalla en retorisk fråga patetisk när det finns människor som i samma kommentering bara slänger med åsikter grundade på upprörda känslor gentemot en person de stör sig på, ja...

Å andra sidan kanske definitionen av begrepp inte är något moderatorerna anser vara lämpade för detta forum, i så fall ber jag -utan antydan till arrogans - om ursäkt och välkomnar dem som vill diskutera saken vidare - med betoning på diskutera, inte kasta sand - till Zaragozaforumet.

Du har sjävklart rätt att besvara kritiken av det du skrivit på det vis du finner nödvändingt, så länge det sker sakligt och konstruktivt./ Red
Barcelona el Flaco
2009-09-03 16:36
Gud är störst!/

Nej, det tycker jag inte. Kan inte se hur det ska vara möjligt att Puyol lämnar. Laporta sade för några dagar sen att Puyols kontraktsförnyelse kommer skrivas på inom kort och även om man inte alltid ska utgå från vad presidenten säger (angående när exakt förnyelsen kommer offentliggöras) så tror även jag att det kommer lösas snart.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-09-03 16:29
Ska man bli orolig nu eller?
Barcelona Ordem e Progresso
2009-09-03 16:25
Har alltid annars tyckt att Nina argumenterat på ett bra sätt, om än lite arrogant. Men sakerna hon skrivit i kommentarsfältet på den senaste krönikan är ju bara patetiskt.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-09-03 16:17
Heywood Jablome

Förmodligen så kommer det bli så, lite synd då jag tycker att storklubbar som uttnyttjar småklubbar på det här sättet borde bli bestraffade.

Godpuppet
Hehe, trodde du var ett Chelsea fan.
Barcelona Rambla - K9
2009-09-03 16:10
Ämne: Chelsea kommer överk....
Chelsea kommer självklart "överklaga". Romans fickor äro djupare än de djupaste sjöar.

Roma åkte också dit för något liknande i och med värvningen av Mexes. Klubben blev avstängda från att registrera nya spelare och även Mexes blev avstängd från spel.
Barcelona Heywood Jablome
2009-09-03 16:00
Chelsea kommer överklaga och domen kommer att upphöra. Samma sak hände när UEFA stängde av Drogba och Bosingwa så överklagade Chelsea och spelarna fick reducerat straff.
Krönika Godpuppet
2009-09-03 16:00
Ämne: Godpuppet

Varför ....
Skämt och skämt, jag spann vidare på det tidigare inlägget av Ktoor^,^.

Men visst är det lite roligt, det måste jag erkänna. Köplag som blir bestraffade - det ligger bra i munnen.

Bara invänta Reals baksmälla. "Staten kräver tillbaka sina pengar". Eller dylikt.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-09-03 15:57
Godpuppet

Varför är det ett skämt?
Barcelona el Flaco
2009-09-03 15:49
lundberglundberg/

Enligt UEFA's officiella hemsida är det bekräftat att Barça spelar hemma mot Inter den 24:e november (en tisdag).
Barcelona lundberglundberg
2009-09-03 15:45
Ämne: lundberglundberg

....
Nej, tänkte på hemmamatchen den 24, verkar inte vara bekräftat at det är den 24, som om det skulle kunna vara den 25 istället. Lite oklart. Mycket tacksam om någon vet mera.
Krönika Godpuppet
2009-09-03 15:41
Det här är dagens sanna skämt :)
Ktoor^,^
2009-09-03 15:40
C.Andrés

Hahah dagens skämt :)
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2009-09-03 15:36
Heywood Jablome

Så det betyder att nästa gång dem får registrera spelare blir Januari 2011?
Ktoor^,^
2009-09-03 15:36
lundberglundberg

Den 16 September
Barcelona C.Andrés
2009-09-03 15:31
Gahahahahahahaha. Fan vad jag garvar åt spansk media.
Barcelona Heywood Jablome
2009-09-03 15:29
"Chelsea are banned from registering any new players, either nationally or internationally, for the two next entire and consecutive registration periods following the notification of the present decision."
Annons: