/spanien/barcelona/forum/1820.aspx/spanien/barcelona/forum/1820.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2016-06-30 11:34
God dag! Dybala: "I relation till den artikeln som kom ut i tidningen Sport så vill jag bara förmedla att Gustavo Mascardi inte är min agent. Tack!" Och så var det med det. Om man bara tänkte efter lite mer noggrant själv så hade man klurat ut relativt enkelt att det inte fanns någon chans att vi hade lagt ett bud på Dybala för 80M€. Men ja, pengarna finns ju. Eller hur var det nu igen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-06-30 10:12
@Smogen:

Det här är nödvändiga åtgärder för att följa med i fotbollens utveckling! För att kunna konkurrera blablala, reklam, blablabla, ekonomi, blablabla....

Det är bara inse, trippeln var det sämsta som har hänt den här klubben på väldigt länge. Vem, över 30 år, kan titta på klubben och säga att de har samma känslor för den idag som de hade för 5, 10, 15 år sen? Jag är inte en av dem i alla fall.

Det som gör fallet än värre är att det inte är speciellt länge sedan alla HATADE oss för att vi trodde att vi var bättre än alla andra, både på och utanför planen. Vilket vi också var!. Nu är vi i många fall värre än alla andra.

Jag undrar om alla pekfingrar åt Madrid i detta forum egentligen är projektion?

"Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer dessa egenskaper för att försvara sin självbild. Enligt Sigmund Freud är detta en psykologisk försvarsmekanism, som verkar för att förmildra ens egna oönskade tankar, värden, etc. Personen (A) vill bli "rentvådd", varför denne projicerar sin svaghet på en annan person (B), i till exempel sociala sammanhang för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med en själv och på så sätt rentvår sig själv (A)."

Jag säger inte att Real Madrid är en fin klubb. Men i det läget vi befinner oss, med den ena affären smutsigare än den andra, vore det kanske rimligare att peka fingret på oss själva?

Men det är klart, det är ju en lättare väg att gå att peka på någon annan.
Barcelona the cameroonians
2016-06-30 09:46
När det gäller Umtiti så är det samma faktor som gör mig både glad OCH förbryllad - nämligen att ingen annan klubb verkar ha budat på honom. Så endera har Robert gjort ett jäkligt bra jobb och låtit parterna förstå allvaret i Barças intresse, eller så är spelaren i fråga inte så bra så att det motiverar ett pris på €30 miljoner. Å andra sidan betalar vi för potentialen och även om han skulle floppa finns det till skillnad från Mathieu och Arda ett återförsäljningsvärde. Bara att hoppas att han får mycket speltid och att han tillåts göra misstag så att det inte blir en ny Bartra. Ska dock säga att jag knappt sett honom spela, men kanske kommer han starta mot Island - så då får man lite koll i alla fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer
2016-06-30 09:36
Vad tycker folk om Umtiti då? Någon som sett han spela som kan beskriva han ltie som spelare? Tack.
Barcelona Federer
2016-06-30 09:35
@Canaletes:


Haha jag måste säga att jag när jag var 16 år hade kunnat "Photoshopa" det bättre än Sport har gjort via paint.
Barcelona neymar JR
2016-06-30 09:32
Umtiti verkar vara klar för oss, personligen har jag aldrig sett honom spela. Men sällan man läser om en värvning där nästan alla här inne tycker att det är en bra värvning. Tänker inte ge ledningen eller lucho beröm utan det ska till den nya sportchefen. Han har gett mig åtminstone ett bra intryck, samt så tycks han veta vad som ska göras utan att spendera hej vilt. Han förtjänar en ärlig chansen trots att han jobbar för ledningen. Men gillar att han är ute efter mindre "kända" försvarare, han vill värva ungt och förbiser en dålig säsong hos unga spelare (läs vietto).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2016-06-30 06:55
Riktigt grymma Photoshop-skills av Sport.
Barcelona Andresito
2016-06-30 06:26
[QUOTE=Liunil Masse]OT, Hulk till Kina för €56M... Holy shit!! [/QUOTE] Vilken bortkastad karriär som endast haft pengar som kärna. Tänk vad stor och populär han hade blivit om han spelat i Premier League eller t.ex. Juve. Istället går han från att synas 6-8 gånger om året till att försvinna helt och hållet från Europas fotbollsradar. Antar att han har en stor familj att försörja..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-06-30 06:19
[QUOTE=Barclasico]Jean Aulas (Lyon President): "Samuel is leaving because the club of his heart approached him to sign. He'll join them." Jean Aulas: "We have reached an agreement with Barcelona. That's the club of his heart." Då verkar han vara klar för oss [/QUOTE] Gött! Känns ju som en jäkligt spännande värvning. Hoppas nu att det är både Lucho och Roberto som vill ha honom till laget. En del rykten har ju sagt att Lucho velat värva en (hör o häpna) mer erfaren back. Dvs. en 30åring....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-06-30 03:42
Jean Aulas (Lyon President): "Samuel is leaving because the club of his heart approached him to sign. He'll join them."

Jean Aulas: "We have reached an agreement with Barcelona. That's the club of his heart."

Då verkar han vara klar för oss
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-06-30 02:21
The 1986 Argentina NT and World Cup Champions show their support for Messi and ask him to not leave NT #NoTeVayasLio

More than 50,000 people will gather at Obelisco de Buenos Aires on Saturday to convince Messi to come back to NT.

Every Team in Argentina's Premira Division won't participate Next Season Unless Leo Comes out of Retirement (@Coral)

The Mayor of Buenos Aires Horacio Rodríguez Larreta unveiled Statue of Leo Messi in Buenos Aires today #NoTeVayasLio

Buenos Aires Underground Metro system asking for Lionel Messi to stay. #NoTeVayasLioDet är sånt här man vill se. Inte någon gammal knarkare (Maradona) som skriker i median innan finalen om de förlorar så ska de inte återvända till Argentina.

Säg någon äldre stjärna där ute som har sagt så till sina lag precis innan finalen? Han är glad att Messi slutade. Nu låtsas han bry sig om honom bara för att hela landet gör det.
Barcelona the cameroonians
2016-06-29 23:43
Gabriel Ge det några år till så kommer du inte att känna igen klubben över huvud taget. #Bartomeu2021 Det senaste, att göra klubbens medlemmar till aktieägare i Camp Nou, är det första steget mot en ombildning av klubbens ägandestruktur. När någon börjar fila på det heligaste som finns vet man att det inte finns några som helst skrupler eller gränser för vad som kan hända. #BopelBarça - Not so much.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-06-29 23:43
[QUOTE=Gabriel]the cameroonians Fy fan! Vad händer med vår älskade klubb? Allt som jag en gång höll så kärt är som bortblåst. Det som fick mig att älska den här klubben. Handen på hjärtat, hade jag blivit fotbollsintresserad idag eller varit yngre idag och liksom nyss börjat intressera mig för sporten så hade jag förmodligen inte valt Barcelona som laget att hålla på, och det skär i hjärtat att säga det. Nu är kärleken redan såppass stark att jag är fast. Ett förhållande till ens fotbollsklubb är som ett giftermål utan möjlighet till skilsmässa. To death do us part. Kan och kommer aldrig att förstå mig på människor som tar Bartomeu och Rosell i försvar. Jag blir arg när jag läser försvarstal åt dessa två. Det är som att man pissar på allt Barcelona står för och bara bryr sig om resultat. [/QUOTE] Du beskriver en känsla som jag haft en längre tid. Jag började följa klubben för ca 15 år sedan när jag bodde i Barcelona och såg Puyol spela och med vilket otroligt hjärta han visade. Sen insåg jag att Barcelona var medlemsägt, vägrade ha sponsor på tröjan, satsade på egna produkter, känpade för att hjälpa de svagare i ssmhället och stod ipp mot fascism m.m Man lät sina värderingar genomsyra klubben och det var viktigare än titlar eller något annat.. jag var fast! Idag känbs allt det som bortblåst, klubben ser bara pengar i sina egna produkter, säljer sig till den som betalar mest och skiter mest i allt och alla förutom titlar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-06-29 23:21
enkos En match mot Liverpool också tror jag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-06-29 23:19
När får Messi och hans pappa domen? Det snackades om en vecka efter rättegången och nu har en månad gått nästan?

Barca ska alltså möta Samdoria. Sedan tidigare är det klart med Celtic och Leicester samt två matcher i supercupen mot Sevilla. Några fler som jag missat ?

När beräknas alla spelare börja träning?
Barcelona Gabriel
2016-06-29 23:09
the cameroonians Fy fan! Vad händer med vår älskade klubb? Allt som jag en gång höll så kärt är som bortblåst. Det som fick mig att älska den här klubben. Handen på hjärtat, hade jag blivit fotbollsintresserad idag eller varit yngre idag och liksom nyss börjat intressera mig för sporten så hade jag förmodligen inte valt Barcelona som laget att hålla på, och det skär i hjärtat att säga det. Nu är kärleken redan såppass stark att jag är fast. Ett förhållande till ens fotbollsklubb är som ett giftermål utan möjlighet till skilsmässa. To death do us part. Kan och kommer aldrig att förstå mig på människor som tar Bartomeu och Rosell i försvar. Jag blir arg när jag läser försvarstal åt dessa två. Det är som att man pissar på allt Barcelona står för och bara bryr sig om resultat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-06-29 23:02
B-lagets renovering fortsätter i sann Pep Segura (sportchefen) anda.

Nu kommer man att värva en fjärde målvakt i form av Gimnastics Alvaro Varó.

Det betyder förmdligne att Jokin Exkieta kommer få lämna på lån för att få mer speltid. Men varför då värva ytterligare en målvat som inte kommer få speltid, särskilt som man redan har spanska U17-landslagets Inaki Peña i Juvenil A som kan ta steget upp om det uppstår skador på Ortolá eller J. Suárez.

Truppen i nuläget ser uut såhär;

(e) = egen produkt

Målvakter: Ortolá, Suarez, Ezkieta, Varó
Ytterbackar: Palencia (e) och Moi
Mittbackar: Borja, Tarin (e), Fali, Martinez, Marlon
Mittfältare: Kaptoum (e), Gumbau, Aleña (e), Xemi, Sarsanedas (e)
Anfallare: Romera, Cámara, Mujica, Perea, Cardona, Alfaro, Abeledo

Ett B-lag som består av färre egna produkter än A-laget. Strålande...
Barcelona the cameroonians
2016-06-29 21:59
Om någon undrar vad som hänt i fallet med den pakt ledningen slutit med skattemyndigheterna och åklagaren i Neymar-caset så är läget som följer; Idag klargjorde klubbens advokat i fallet, Martell, att allting är förhandlat men att en underskrift inte kommer ske förrän under nästa vecka. Klubben kommer alltså att stämplas som kriminell i två fall av skattebrott och åläggs att betala ytterligare €1,6 miljoner till de dryga €13 miljoner man redan betalat in i extra skatt och böter. Advokaten informerade om att de tog beslutet att ingå en pakt eftersom "följderna kunde blivit värre" med än större böter. Åklagaren menade att de inte trodde på att de kontrakten som finns mellan klubben och Neymars pappa ifråga om scouting etc INTE var en del av transfersumman. Martell menat vidare att Rosell och Bartomeu INTE stod anklagade/var en del i pakten, men säger i samma mening att klubben skulle kunna blivit tvingad att avsätta €90 miljoner (alltså de krav på ALLA parter inkl. presidenterna som hela fallet baserades på) för att kunna hantera framtida krav om böter i fallet. När det gäller Laportas framställan till rätten om att stoppa pakten pga av att klubben inte ensam kan fällas när två andra utpekade och namngivna personer finns som anklagade har åklagaren valt att stoppa denna. Detta beror på att Laporta inte anses som en berörd part i målet, även om han varit president och nyligen kandiderat. Lustigt eftersom han trots allt är medlem och därmed ägare i klubben. Mitt perosnliga infall i detta? Det verkar som att skattemyndigheten varit mer intresserat av att kriminalisera klubben än att döma de de som skrivit under kontrakten. Precis som i fallet med Messis skattebrott vill man dra personen/klubbens namn i smutsen - och vår ledning, som hela tiden alltid hävdat att de gjort rätt, tog den enkla vägen ut. NU såterstår att de om Manifest Blaugrans framställan till klubbbens disciplinkommitté kommer få någon effekt. Om inte så är generalförsamlingen i höst den sista möjligheten att via klubbens egna stadgar kunna skuldlägga ledningen och få den att avgå. Dock kommer det vara oerhärt svårt att få till stånd att pakten bryts, så framöver kommer vi, FC Barcelona, att vara en av få klubbar i Europa som någonsin dömts för ett brott.
Barcelona the cameroonians
2016-06-29 21:14
Så, i morgon är det presskonferens med allas(?) vår president JM Bartomeu.

Där kommer han att redogöra för säsongen som gått och göra en kortare presentation för det ekonomiska läget.

Start cirka 12.00, stream med engelsk översättning i länktips. Don´t miss it.
Barcelona DM1982
2016-06-29 20:45
Barça will play Sampdoria for the Joan Gamper trophy on 10/08/2016. https://t.co/ihixFX4mFG
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-06-29 19:43
Blaugrana91 Förlåt om jag verkar som en "forumspolis" men att du bara "förmedlar" är ju inte riktigt rätt heller, eller? I alla fall inte när man i samma stund använder sig av ryktet för att påpeka att pengarna faktiskt finns finns och att det minsann inte är något fel på ekonomin. Allt kändes för mig som ett sätt att försvara ledningen och klubbens ekonomi, kanske långsökt av mig men jag kände därför för att skriva av mig därmed mitt svar till dig. Ber om ursäkt om det blev ett får hårt svar, eftersom du nu tolkade det som så. Polis polis potatis gris. Väl mött.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-06-29 19:19
Hur fan kunde Higuain missa?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2016-06-29 19:05
Jag är kluven vad gäller Bravo kontra Ter Stegen nästa säsong.. Ter Stegen känns för bra för att agera andrafiol i ligan och man vill ju inte tappa honom till nåt annat lag.

Men Bravo slutar aldrig imponera på mig, förra säsongen kändes han lite sämre än första säsongen men två copa america guld och två liga guld på två säsonger..det andas vinnarmentalitet där. Jag håller honom som topp 3 i världen..
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-06-29 18:59
@Junta Dimision:Seriöst rosa strumpor. Vad håller nike på med??? har inte barca nåt o säga? jag fattar noll.
Barcelona Blaugrana91
2016-06-29 18:43
[QUOTE=Gabriel]För varje sommar som kommer brukar jag alltid ha 1 spelare som jag hoppas på mer än någon annan. Det här är nog förmodligen den första sommaren sens jag började följa klubben som kag inte har någon "honom ska vi ha!"- drömvärvning. Snarare har jag spelare som jag kommer att be och böna till Gud för varje dag som går att vi inte köper. Den första är Gameiro. Herregud, kilöen gör en helt okej säsong med Sevilla och har egentligen bara snabbheten. Vad är det egentligen med honom som är så jävla wow? Och han kommer dessutom inte att bli billig. Det för en spelare som kommer att sitta mestadels på bänken om inte någon där framme skadar sign Om den här värvningen blir av är det återigen kastade pengar i sjön, pengar vi inte kommer att få tillbaka. Vi måste bli smartare på marknaden, Umtit var ett steg i rätt riktning men det är inte tillräckligt. Ekonomin är inte bra, vi har inte råd att slänga 30-40M€ på Gameiro en spelare som kommer att sitta mestadels på bänken. [/QUOTE] Ingen aning om det är sant eller inte, förmedlade bara vad jag hade läst.... Men som vanligt får man då forumets poliser på sig som dumförklarar en... Faktum är att Gazzeta rapporterade detta för länge sedan och nu säger även hans agent samma. Källkritik kan vara något att tänka på när vissa här sprider dynga om ledningen också, men då kanske sådant inte spelar så stor roll? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-06-29 18:37
Sägs vara ny bortatröjan för nästa säsong, vad tycks?
Barcelona the cameroonians
2016-06-29 18:18
Jaha, då är det klart att Gamper-matchen mot Sampdoria kommer spelas den 10:e augusti vilket då lär innebära att supercupfinalen mot Sevilla spelas den 13:e och 16:e. Läge att boka en resa kanske?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-06-29 17:40
[QUOTE=Gabriel]Och de där uppgifterna väljer du att tro på? Vi har Messi, Suarez och Neymar där framme men du tror att vi ska ha lagt ett bud på Dybala för 80M€? Jaha, vart ska han spela då? Kom igen, tänk lite. De pengarna för Dybala har man inte lagt, det skulle först bli aktuellt att lägga de pengarna ifall förhandlingarna med Neymar går i stupet och han lämnar i sommar. Då måste man hitta en ersättare för Neymar, men så som det är nu finns det inte en chans att man lagt de pengarna för Dybala som ändå inte hade gått in i startelvan i vårat lag. Och detta i ett skede när vi behöver förstärka högerbacksplatsen, mittbacksplatsen och även vänsterbacksplatsen. Tro inte på allt du läser. [/QUOTE] ersättare för Neymar kanske? ifall han lämnar för 2 miljarder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-06-29 17:26
@Blaugrana91:


Och de där uppgifterna väljer du att tro på? Vi har Messi, Suarez och Neymar där framme men du tror att vi ska ha lagt ett bud på Dybala för 80M€? Jaha, vart ska han spela då? Kom igen, tänk lite. De pengarna för Dybala har man inte lagt, det skulle först bli aktuellt att lägga de pengarna ifall förhandlingarna med Neymar går i stupet och han lämnar i sommar. Då måste man hitta en ersättare för Neymar, men så som det är nu finns det inte en chans att man lagt de pengarna för Dybala som ändå inte hade gått in i startelvan i vårat lag. Och detta i ett skede när vi behöver förstärka högerbacksplatsen, mittbacksplatsen och även vänsterbacksplatsen.

Tro inte på allt du läser.
Barcelona Gabriel
2016-06-29 17:21
För varje sommar som kommer brukar jag alltid ha 1 spelare som jag hoppas på mer än någon annan. Det här är nog förmodligen den första sommaren sens jag började följa klubben som kag inte har någon "honom ska vi ha!"- drömvärvning. Snarare har jag spelare som jag kommer att be och böna till Gud för varje dag som går att vi inte köper. Den första är Gameiro. Herregud, kilöen gör en helt okej säsong med Sevilla och har egentligen bara snabbheten. Vad är det egentligen med honom som är så jävla wow? Och han kommer dessutom inte att bli billig. Det för en spelare som kommer att sitta mestadels på bänken om inte någon där framme skadar sign Om den här värvningen blir av är det återigen kastade pengar i sjön, pengar vi inte kommer att få tillbaka. Vi måste bli smartare på marknaden, Umtit var ett steg i rätt riktning men det är inte tillräckligt. Ekonomin är inte bra, vi har inte råd att slänga 30-40M€ på Gameiro en spelare som kommer att sitta mestadels på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: