/spanien/barcelona/forum/18118.aspx/spanien/barcelona/forum/18118.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco - R.I.P. Mercedes Sosa
2009-10-07 13:25
Bluered: "Det som oroar mig är väl samarbetet mellan Pep och Txiki."

Om någon från den nuvarande styrelsen (Ferrer/Sala i Martín/Godall) ställer upp i valet och vinner och väljer att förnya Txikis kontrakt så hoppas jag verkligen att han och Pep kommunicerar bättre i framtiden om vilka spelare som ska köpas in. Den senaste sommaren sköttes det ganska dåligt och här finns det utrymme för förbättring.
Barcelona BlueRed
2009-10-07 13:25
Hetfield

Det är just det jag skrev om. Om det kommer en skada på en nyckelspelare så kan vi lika gärna kritisera Pep som Txiki. Om Pep nu ville ha 17-18 spelare, varför ska då Txiki gå och värva massa spelare som Pep inte vill ha? Kritiken hade då varit riktad mot Txiki också och det hade varit något i stil med "varför ska Txiki lägga sig i så mycket", vilket är motsatsen till den sorts kritik han får nu.
Barcelona Hetfield
2009-10-07 13:16
Rambla & Bluered

I DAGSLÄGET så ser det bra, det som oroar mig är om en/flera nyckelspelare skulle bli skadade, har vi då truppen att kunna stå emot de riktigt tuffa lagen?

Jag försökte bara visa att vi har blivit av med fler spelare än vi har tagit in i dagsläget, och att vi har blivit av med två mittfältare utan att ersätta med minst 1

Värvningen av Zlatan var väl knappast planerat , det var mer "äh när vi ändå är här för Chyg, varför inte försöka en gång till med Zlatan".
Som sagt, i dagsläget så har jag inga problem med Txiki men om/när skadorna börjar rulla in, det är då rösterna kommer att höjas, och om/när den dagen kommer så hoppas jag att Txiki är redo för snacket
Barcelona Rambla - K9
2009-10-07 13:14
Den grisen har inte ens rätt att ta Messis namn i sin mun. Äckel!
Barcelona Rambla - K9
2009-10-07 13:11
De tre fyller knappast Keitas tvåvägsspel. De klarar den defensiva mittfältsrollen men knappast platsen bevid Xavi. Ok, Busi gör det men inte de andra två.

Fast ANC håller ca 1 månad, något längre eftersom spelarna ska infinna sig tidigare. Folk har en tendens att överdriva det här med ANC. Det är inte för resten av säsongen dessa spelare missar spel för Barcelona utan det handlar om max 4-5 matcher.
Barcelona BlueRed
2009-10-07 13:10
Hetfield

Eller så blir man lite frustrerad på Pep som sa att han ville ha en liten trupp att jobba med, en trupp med 17-18 spelare.

Sen så tycker jag inte att man ska ge allt för mycket skit till hur sommaren blev. Det var ju ändå en ganska konstig Silly-Season, när alla klubbar krävde minst €20m för spelare som är värda hälften (se Filipe).
---------------------

Jag håller med tarrak. Vi kan sitta och leta massa skit om Txiki men faktum kvarstår, vi har den bästa ekonomin kanske någonsin i klubbens historia. Och det sportsliga behöver jag väl inte ens ta upp. Och detta är mycket tack var det att Txiki är så tålmodig.

Det som oroar mig är väl samarbetet mellan Pep och Txiki. Hade dem haft lite bättre kontakt så är jag säker på att Pep inte velat att K9 hade lånats ut till Benfica utan till en spansk klubb istället, för att han ska hålla ett öga på honom (se Henrique).
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2009-10-07 13:08
Förra säsongen var det inte ens meningen att Busquets skulle slå genom så hårt som han gjorde. Därför är jag inte orolig att Yaya och Keita försvinner. Busquets, Marquez och Pique kan fylla den platsen när som helst.
Barcelona Rambla - K9
2009-10-07 12:59
Du får gärna tycka att det är fail, men du kan ju för tusan inte ta med spelare som Henrique och K9 till de som lämnat. Hur mycket spelade de för Barcelona förra säsongen?

Dessutom, Cáceres och Jorqueras matcher kan väl räknas på ena handens fingrar i stort sett.
Barcelona Hetfield
2009-10-07 12:48
Man blir av med:

Caceres , Hleb, Guddy, Henrique, K9, Eto'o, Sylvinho, Jorquera

Man tar in :

Zlatan, Chyg, Maxwell, Pedro (får A-kontrakt)


Bara jag som ser det som fail? Man blir av med två mittfältare och tar in 0 mittfältare. Även om man kan uppskatta Txiki tidigare år med laget, så måste man se det som ett misslyckande

Ja, truppen är tunn, så vi får hoppas på att spelarna håller, men tänk om en/flera nyckelspelare blir skadade? Då kommer många att förstå min frustration gentemot Txiki
Barcelona Mojito
2009-10-07 12:41
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Förra säsongen var inte AM, plus att vi hade Hleb och Guddy att tillgå på mittfältet.
De gladde inte många, men de hade erfarenheten i alla fall.
Denna säsong har Pedro tillkommit, men han kan bara användas som anfallare.

Truppen är tunn på mittfältet pga AM, och risken finns att skadeläget inte kommmer vara lika ljust som förra säsongen.

Sen kan jag köpa resonemanget kring att det endast handlar om några matcher, men det är under en tuff period.

Så för min del kvarstår frågan;
Kommer det att värvas eller fortsätter Pep hävda att truppen + JDS och thiago räcker?
Barcelona ★Scorpion★
2009-10-07 12:07
Tror faktiskt innerst inne så vill han komma till Barca. Har en känsla att han kommer komma nästa år. Så flyttar vi upp Iniesta på Henrys position.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2009-10-07 11:55
Förra säsongen hade vi ju det likadant. Hleb fick knappt spela så det blev Henry, Bojan, Iniesta, Eto'o och Messi som gick runt på anfallet. Nu e det Zlatan istället för Eto'o och Pedro för Hleb.

Så det skiljer inte så mycket från förra säsongen, Varför sa ingen att truppen var för smal förra säsongen?

Enda spelaren jag saknar är Guddy.
Barcelona Hetfield
2009-10-07 11:09
Tarrak

Fine, men är det säkert att det var allt var tack vare Txiki? Har inte Laporta en stor del i köpen?

Jag förbiser nog en hel del av det han har gjort, men samtidigt så blir man frustrerad av hans slöa agerande

Mojito

Nja, Bojan har redan svårt nog att få ordentligt med speltid, hur skulle det bli om K9 blen en succe?
Barcelona Mojito
2009-10-07 10:44
Nej, ang Keirrison kan man verkligen fråga sig om det inte hade varit bättre att ge honom chansen i truppen, i alla fall med facit i hand.

Antingen måste Pep ha ett enormt förtroende för Zlatan och Bojan, eller så anser han inte att brasilíanaren passar in i laget/truppen.
Barcelona kallesiete
2009-10-07 08:45

Varför har vi lånat ut killen från början? Inte så att vi har den bredaste anfallsuppsättningen direkt.
Barcelona Mojito
2009-10-07 08:15
Hetfield

"Vore korkat att värva en spelare under Januari föratt förbereda inför AM, vad ska då den spelaren göra när Toure och Keita kommer tillbaks?"

Tja, vi kan väl konstatera att truppen är hyfsat tunn som den redan är. Plats finns.
Och funderingen gick som sagt kring huruvida Busi/Xavi/Iniesta pallar för trycket, och om ungdomarna får chansen.
Det lär vi ju se under vintern.
Ingen som kan svara på detta nu.

Och ang skadorna, så spelar fysiken inte så stor roll, alla kan få sträckningar eller bli nersparkade.
Jag tror på JDS och Thiago som ersästtare under en macth eller del av match, men inte under en längre period.

Sen är ju marknaden som den är, det är inte lätt att få in rätt spelare till rätt pris under januari. Det kommer def inte att bli en crack i alla fall.

Och om Marqués och Piqué ska vara aktuella som ersättar på mittfältet, då vill jag ganska snart se att de testas under match i den positionen.

Att Pep vilade Yaya och Keita mot Alemria och körde med Busi/iniesta/Xavi på mitten var kanske en sädan test (har dock hänt förr),hoppas Pep fortsätter med dessa tester i så fall.

Till sist ska man också betänka att det inte finns någon riktig ersättare till Keita i fråga om spelstil. Det är en sådan typ jag vill se om det ska bli någon värvning.

Kalla mig galen men ett halvårslångt lån av Van Bommel kanske inte vore så dumt???
Barcelona basaric
2009-10-07 06:17
Hetfield

Txiki är det bästa som har hänt Barcelona på länge om du frågar mig.
Martin floppade, det gjorde även Hleb, men om du väger det hela så vinner ju Txiki överlägset med tanke på hur många spelare som har lyckats.
Det är inte kört för Martin och Hleb än, dom är utlånade och vem vet kanske dom utvecklas och får en plats i Barcelonas trupp framöver.
Barcelona Saman.
2009-10-07 01:11
Hur stor är egentligen chansen att ledningen tar itu med Keirrison problemet och lånar ut honom till en ny klubb i januari eller liknande?
Barcelona tarrak
2009-10-07 00:59
Hetfield

Snacka om att skjuta sig själv i foten, när du snackar om att se till den större bilden, samtidigt som du pratar om Txikis "usla arbete". Sedan 2003 har Barcelona spenderat hälften så mycket som Madrid och ändå vunnit mer än dubbelt så många titlar. Om nu Txiki ska hudflängas för varenda misslyckad värvning så måste han självlart hyllas, för den kanske bästa ekonomiska och sportsliga eran i klubbens historia. Att du dessutom försöker marginalisera Txiki till förmån för Pep bevisar att du inte förstått själva kärnan, för hade vi haft en annan sportchef så skulle det förmodligen varit Mourinho som hade suttit på bänken.

Och att använda Hleb som ett exempel på varför Pep borde få större inflytande är ganska obegåvat, då den transfern var Peps, mer än någon annan (möjligtvis med undantag av Chygrynskiy).

Man kan ägna livet åt att leta fläckar på solen, eller så kan man vara tacksam och njuta av solskenet. Jag väljer att göra det senare, för med en annan sportchef och ledning finns det en stor risk för molnigare dagar.
Barcelona Pep.G-Z9
2009-10-07 00:54
Personligen är jag jävligt nöjd med vår nuvarande ledning, och då är Txiki inräknad. Han må ha värvat fel spelare, och tagit fel beslut vid fel tillfällen etc etc, men å andra sidan är myckat av dem goa värvningarna hans fötjänst också. Hleb och Caceres kostade mycket pengar men dem floppade helt enkelt. PUNKT. Finns inget man kan göra åt det, men däremot K9, vad fan gör han i Benfica ? För att få speltid ? Han kunde ha platsat i många BRA klubbar i Europa och ändå finns det inte plats i truppen för honom i Benfica. Hämta hit honom på vintern och bredda vår trupp lite !
Barcelona Suñol
2009-10-07 00:33
Hetfield: Dom båda var ju Peps värvningar i mångt och mycket. Sedan tycker du snackar i nattmössan skulle Txikis arbete varit så uselt? ska vi kolla in vilka spelare som har kommit till klubben under honom som varit bra låt oss efter som du envisas: Ronaldinho, Deco, Larsson, Marquez, Dani Alves, Keita, Yaya, Belletti, Ibra. Skitspelare också eller hur? för du menar väl inte på fullaste allvar att alla spelare ska lyckas för då lever du inte i verkligheten.
Barcelona Hetfield
2009-10-07 00:28
Sunol

Så du vill rättfärdiga hans usla arbete genom att han värvade Toure? Nej det håller inte i mina ögon

Jag kan inte fatta att den mannen får betalt för det han gör. Vi tar hit Caceres , som får lite speltid sen så skeppas (kastas) iväg till Juve där han klantar även där

Vi tar hit Hleb när La Masia massproducerar liknande lirare (dvs. mittfältare som är tekniska), och han skeppas iväg (kastas iväg) , hur resonerar han där?

Barcelona Suñol
2009-10-07 00:25
Rambla - K9: Jag tror man lyssnade för mycket på spelarens agent i det fallet. Men visst hoppas dom kan bryta lånekontraktet det brukar ju finnas såna klausuler. Ta hem honom i vinter och låt honom stanna säsongen ut. Att bara träna med Xavi och Iniesta och grabbarna lär ge mer än att spela med Saviola och andra halvmesyrer till spelare.
Barcelona Rambla - K9
2009-10-07 00:22
Suñol

Pengarna är inte det stora fiaskot som jag ser det utan hur spelarna hanterats av klubben med den senaste utlåningen av Keirrison som det stora skämtet. Jag bir förbannad bara jag tänker på det. Sydamerikas kanske största talang när det gäller renodlad striker lånas ut till en klubb för att få erfarenhet av europeisk fotboll och så får han i bästa fall en bänkplats. Ofta blir det läktaren. Vad fan tänkte man på? Vad för garantier fick man från Benfica när det gäller speltid? Halva Europa var ju intresserade av att låna honom under en säsong.
Barcelona Suñol
2009-10-07 00:16
Rambla - K9: Visst det är ju inte skitbra men om vi jämför med andra klubbar i Europa med samma dignitet hur ser det ut då? Ja inte mycket bättre. Men problemet ligger ju mycket i att storlag alltid får punga ut med mer en andra lag och då känns dom misslyckade värvningarna mer monumentala.
Barcelona Rambla - K9
2009-10-07 00:11
Keirrison 14m, Henrique 8m (kan stiga till 10m), Cáceres 16,5m, Hleb 15m. Oavsett om det är Txiki eller Pep som är huvudansvarig för dessa värvningar så måste väl alla hålla med om att det är slöseri med pengar (55m) på spelare som kanske aldrig mer kommer att spela för klubben. Txiki som sportdirektör är faktiskt huvudansvarig. Det är han som ser till att spelarna blir utlånade och var de hamnar.

Det spelar ingen roll hur stor sportslig framgång klubben har haft för detta är ett fiasko och slöseri med både pengar och talang. Det som retar mig mest är att dessa spelare inte är några dåliga spelare, utan de har inte riktigt fått chansen och deras situation har hanterats väldigt klantigt av i främsta hand Txiki men även av Pep.
Barcelona Suñol
2009-10-07 00:10
Hetfield; meningen var nog att Ezquerro skulle vara en komplimentsspelare och såg man säsongen han gjorde med Bilbao innan han kom till Barca så var han jäkligt vass. Eftersom han kom som Bosman så var det knappast någon gambling av det högre slaget. Sedan så kan man diskutera hur vida man vill ha någon som är ansvarig för det sportsliga eller inte. Men argumentet du tog upp var alla dåliga värvningar Txiki hade gjort, vilket alla utom två egentligen inte går och härröra till just honom. Utan Tiki ingen Yaya det räcker för att jag ska tycka han har gjort ett bra jobb.
Barcelona petersays
2009-10-07 00:04
Nu börjar det äntligen knorras lite om Keirrisons situation, inte en dag för sent. Av nio matcher har han startat EN. Och hoppat in kring 70e minuten i tre. Fem matcher har han inte ens vart på planen.

Snacka om slöseri med talang.
Barcelona Hetfield
2009-10-07 00:00
Sunol

Syftar mer på "the big picture", jag tycker att managern ska få bestämma över sånt, sen så bryr jag mig inte om vem som är sportsdirektör, vill bara inte ha den posten längre

Om du tycker att värvningen av Ezquerro var bra föratt han hade en positiv inverkan på laget så börjar man ju fundera..varför inte anställa en clown/magiker som kan underhålla laget? Kostar mindre..(skämt)

Ps.

Vet inte varför jag tog upp Motta, my bad

Barcelona Suñol
2009-10-06 23:54
Hetfield: Maxi var ju inte ens Txikis värvning, sedan undrar jag varför du drar fram Motta? Sedan kan man ju diskutera en kille som Ezquerro han gjorde ju ingen glad på planen men jag tror han enbart hade en positiv inverkan på laget ändå. I alla fall om man ska tro på vad hans gamla lagkamrater har sagt om honom.
Annons: