/spanien/barcelona/forum/17717.aspx/spanien/barcelona/forum/17717.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
2009-12-10 22:00
Angående Gio så var det fascinerande hur glorifierad han blev i efterhand trots att han under sin tid i klubben ofta värderades lägre än en annan hackkyckling som Oleguer.

Här är hans säsongsbetyg från Svenska Fans under sina tre sista säsonger. (Inget facit, men helt i linje med hur de allmänna strömningarna gick under den här tiden.)

04/05
"Gio" inledde säsongen strålande, och man såg inte skymten av det svaga fjolårsspelet. Tyvärr höll det inte så länge. Gio var, efter bara några omgångar, åter spelaren som konstant tappar markering och görs bort. Liksom Belletti har dock Gio ett fint offensivt register som håller betygen uppe. Frågan är dock om inte backlinjen skulle må bra av att åtminstone en utav våra nuvarande ytterbackar byts ut mot en mer defensivt skicklig ytterback.

Thomas Johansson: 3
Thomas Juneborg: 2
Claes Sonde: 2
Gustaf Norrefeldt: 3
Kim Halderot: 3
Daniel Lopez: 3
Kristian Lindgren: 2


05/06
12. Gio
En evig hackkyckling som fått mycket kritik för sin dåliga defensiv, framförallt under hösten. Startade alla tuffa matcher ute i Europa och av någon anledning klarade han sig bättre där. Hade betydligt defensivare direktiv där än i ligan och det gör det ju naturligtvis enklare att försvara sin kant. Klarar ändå sällan av att dominera sin kant som de främsta ytterbackarna klarar av så därför kan det inte bli något mer än ett godkänt betyg med ett litet plus i kanten för Gio. Nästa säsong vill vi gärna se mer av din tunga bössa.

Claes: 3
Gustaf: 3
Kim: 3
Kristian: 3
Thomas Johansson: 3
Thomas Juneborg: 3

06/07
Gio: 5 (av 10)

Anton: Får godkänt men inte mer. Var mer defensivt inriktad än tidigare, vilket gjorde att Ronaldinho fick sämre understöd. Börjar komma till åren och har tappat lite i snabbhet. Har förhoppningsvis gjort sin sista säsong som förstaval på vänsterbacken.

Eva: En av de spelare som jag nästan inte minns att jag har sett, vilket väl i sig talar sitt tydliga språk. Han klippte sig har jag för mig. Allvarligt talat är det nog så att han inte har gjort någon katastrofal insats, som förtjänar underkänt, men heller ingen toppnotering som ska ge överbetyg.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico! -
2009-12-10 21:53
Hetfield

Svårt och säga, svår fråga med hur många svar som helst.
Personligen kan jag inte jämföra och vill helst inte göra det då jag tycker att båda kanterna gör/gjorde ett otroligt bra jobb.
Vi glömmer inte Ronaldinho/Gio tiderna, men nu har vi Messi och Alves på högerkanten.

Någon match borde det verkligen tända till på den kanten som i förra säsongen.

Btw: Skönt och se Ronaldinho spela fotboll i världsklass! :)
Barcelona Gonzalez_Barca
2009-12-10 21:48
Grabbar (och tjejer)!

In och rösta på årets mål på länktipset

Iniestas magiska mål finns att rösta på.
Barcelona tarrak
2009-12-10 21:41
Hetfield

Som jag redan angett så tvekar jag inte om att våran nuvarande högerkant skulle leverera bättre resultat i alla väder. Även om frågan är hypotetisk så kan jag inte komma på en enda sak som tyder på motsatsen.
Barcelona Hetfield
2009-12-10 21:36
Tarrak

Du bra där, men om vi säger såhär:

Tänk om dagens Barcelona skulle spela med Ronaldinho & Gio på ena kanten (då menar jag förstås när Ronnie var som bäst), och Messi & Alves på den andra kanten

Vilken kant skulle vara farligare? Vilken kant skulle producera mer? Vilken kant skulle släppa in färre mål? osv osv osv
Barcelona HugoBoss
2009-12-10 21:35
Ämne: Messi skadad minst 2....
Är han skadad i minst 2 veckor, så missar han garanterat WCW, då finalen spelas redan nästa vecka under lördagen.
Barcelona tarrak
2009-12-10 21:33
Hetfield

Det är ju svårt att diskutera tycke och smak, speciellt som man ofta glorifierar gamla tider, vilket jag tycker är väldigt tydligt speciellt vad det gäller Gio. Faktum är att han ofta var en av lagets absoluta hackkycklingar och in den mån han fått upprättelse så har det främst berott på Abidals inledande svaga spel.

Det är dock ett faktum att Messi och Alves producerar långt fler mål och assists än föregångarna samtidigt som man tack vare sin offensiva kraft ser till att motståndarna i förhållandevis liten omfattning kommer fram på sin kant. Under Dinho och Gios era var det ofta helt öppet på vänsterkanten, vilket resulterade i en hel del mål bakåt. För mig är det ingen tvekan vilka jag väljer.
Barcelona barcetia
2009-12-10 21:25
Messi skadad minst 2 veckor. Missar derbi el Barcelona och kanske WCW.
Barcelona Hetfield
2009-12-10 21:23
Tarrak

Jag menade inte Gio vs Alves , Ronaldinho vs Messi, utan menade overall, dvs. hela kanten mot den andra kanten
Du har givetvis rätt när du säger att Alves är bättre

Men i mina ögon så var samarbetet mellan Gio och Ronnie bättre, i mina ögon så samarbetar inte Alves och Messi lika bra/lika mycket, det är därför jag håller Ronaldinho "kanten" högre
Barcelona tarrak
2009-12-10 21:02
Hetfield

Jag väljer helt klart Messi och Alves. Gio var bra, men långtifrån en världsspelare av yttersta klass och han var ofta ifrågasatt under sin tid i klubben. Vem minns inte hans katastrofala spel som direkt orsakade förlusten mot Chelsea 04/05 till exempel? Hans defensiv var, i jämförelse med Alves, helt ok, men jag tyckte att Sylvinho samspelade bättre med Dinho´, framför allt i offensiven. Messi och Ronaldinho håller jag som jämbördiga.
Barcelona el Flaco
2009-12-10 20:39
Saman/

Skador.
Barcelona Hetfield
2009-12-10 20:39
Jag och några fotbollsälskare pratade om Barcelona, och då började vi prata om vilken kant som är bättre:

Ronaldinho & Gio
eller
Messi & D.Alves

Personligen så är det nästan omöjligt att välja, MEN i slutändan så skulle jag välja Ronaldinho & Gio, fyfan vad de passade bra ihop! Gio bombade loss på kanterna och Ronnie fick chansen att skapa magi
Barcelona Saman.
2009-12-10 20:37
Hur kommer det sig? Skador, avstängningar?
Barcelona Rambla - K9
2009-12-10 20:22
Inte heller råttan Tamudo eller David Garcia kan spela derbyt.
Canaletes
2009-12-10 20:21
Rambla - K9

Och Tamudo.. eller spelar han?
Barcelona Rambla - K9
2009-12-10 20:20
Vi slipper De la Peña på lördag. Det känns faktiskt skönt. Det aset ska fan inte bli matchhjälte på Camp Nou fler gånger.
Barcelona Rambla - K9
2009-12-10 20:15
Txiki borce kolla upp vad Santi Ezquerro har för sig dessa dagar. Han hade varit fin som backup till vänstern. :D
Canaletes
2009-12-10 20:14
Alfredo di Zidano

Säg mig nu vilka bra talanger ni har köpt som varit bra...
Barcelona Nesto
2009-12-10 20:11
Gio style,
Han är riktigt bra och besitter en grym teknik men aldrig för för 200!
Vi har Pedro och Gai kommer väl snart in i A truppen.. ska vi köpa någon som ska ta Henrys plats så ska vi köpa en erfaren sådan.
Barcelona Gio Style
2009-12-10 19:59
Kun vore ju en våt dröm!
Men han blir nog jäkligt dyr, som någon nämnde nedanför så känns det som att prislappen lär inte hamna under 500 millar.

Ett annat alternativ vore Alexis Sanchez som lirar i Udine. Han är också född 88. Lyckats slå sig in i anfallet i ett lag där de 3 anfallarna spelade i Italienska landslaget, Di natale, Quagliarella och Pepe.
Kan lira både till vänster och höger och är RUGGIGT snabb. Som en blandning av C Ronaldo och Messi. Med bra förhandlingsteknik borde priset landa under 200 mill.
Tro mig, han är en utav få spelare som framstår som sämre på youtube än i verkligheten.
Real Madrid Alfredo di Zidano
2009-12-10 19:57
Pedrito

Vannistelrooy har gått in i Real historia, han är redan en legend för oss och man behöver inte vara ett geni för att inse att han är slut, han har gjort sitt och det han gjorde kommer alltid vara ihågkommen av alla fotbollsälskare. Men spelare som Vdv och huntelaar kallar jag för Panikköp ala woodgate. Jag tror calderon fick lid av en sort panikångest och handlade spelare som han chansade på, det är fel och det drabbade klubben bara. Sneijder var inget perez ville hålla kvar, han fick chansen och hitta tillbaka, Real gav honom stöd och han var stensäker i start11.an oavsett form i 2 år! han tog inte vara på chansen som vi gav han så det fanns ingen plats för han till slut helt enkelt. Robben försäljningen var riktigt smart av Perez, skadad mer än spela och kostar mycket för vara så skadad så ofta som han är. Så att säga alla holländare har presenterat är fel, Sneijder har inte presterad 2 senaste åren i Real madrid, vdvd likaså, Robben mer skadad än spela boll, likaså Vanistelrooy. Drenthe beöver jag inte uttala mig om man real tror på honom det är därför han har överlevt i klubben dem senaste åren och man vill helst låna ut han än sälja.
Barcelonistas
2009-12-10 19:50
Ronaldinho 2000-talets bästa spelare!

fan va gött ronaldinho blev utsedd till 2000 talets bästa spelare!!
Barcelona Pedrito
2009-12-10 19:49
Ämne: Det Barca har vart b....
Våra talanger fornmas av barcas filosofi och ideer hela deras liv. Era fostras nån annanstans med annat tänkande innan de kommer till real. Fördel barca..
Jag anser fortfarande att rel inte har något tålamod mot sina spelare. Titta bara på alla holländare som kommit in de senaste åren. Nu ska alla helt plötsligt bort och ändå har de presterat. Huntelaar, van der vaart, van nisteltoy, Robben, sneijder osv .
Barcelona HugoBoss
2009-12-10 19:47
Ämne: Det har nu bekräftat....
Kom dock inte som en större chock. Tror knappast Pep vill chansa med Messi mot Espanyol trots att det kommer bli en svår match.
Real Madrid Alfredo di Zidano
2009-12-10 19:43
Det är lite taskigt om man säger att man inte hade tålamod med Robinho, för det hade vi och vi gav honom all kärle och betalade dyrt för han, 30 miljoner euro om jag minns rätt. Vi gav honom all tid han behövde och me tiden blev han till slut Reals hungrigaste spelare, han blev världstjärnan som vi förväntade oss av. Men alla vet hur det gick sen, Perez älskade Robinho och trodde på honom men Calderon tyckte annat.


Men Higuain och marcelo har utvecklats enormt i Real madrid, även om Higuain har tagit steget högre upp än Marcelo så ser man att marcelo är på godväg.
Barcelona ★Barca★
2009-12-10 19:43
Nej tack till Aguero. David Silva i Barca underbart. Hoppas vi inte får se han i den vita tröjan. Då han kommer förstöra sin karriär.

Visca Barca!
Barcelona el Flaco
2009-12-10 19:41
Det har nu bekräftats från klubbens hemsida att Messi missar derbyt mot Espanyol på lördag.
Barcelonistas
2009-12-10 19:41
Pedrito

Ja fast silva är skadad hela tiden..
Real Madrid Alfredo di Zidano
2009-12-10 19:40
Det Barca har vart bättre än Madrid på dem senaste 10 åren är att barca utvecklar talanger bättre än Real madrid, men Real madrid hittar bättre Talanger än barca utrikes och utvecklar dem, synd om reals egna talanger men många har fått chansen man dem har inte tagit vara på de, de la red och Granero undantaget men annars Negredo, Portillo och Soldado tar inte vara på sina chansen medans Marcelo har utvecklats enormt som vänsterytter, jag tycker även att Marcelo är en bättre spelare än Pedro som kommer från Barcas egen akademi och även yngre. Jag menar barcas kap på talanger från utrikes har inte vart nån succe alls, förutom messi, men påminn mig om det finns någon annan gärna.


Barca har dem redan (talangerna) medans real hittar dem utomlands, där har ni skillnaden.
Barcelonistas
2009-12-10 19:39
Alfredo di Zidano

nu när jag tänker efter så har du faktiskt rätt! den som man e mest imponerad av i real är higuain. han har utvecklats fort dom senaste 2 årens.
Annons: