/spanien/barcelona/forum/17462.aspx/spanien/barcelona/forum/17462.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona tarrak
2010-01-07 15:56
LennyRomario

En stor anledning till att man gick för Zlatan, var väl att Pep verkligen ville bli av med Eto'o. När försäsongen drog igång så var det endast City som hade lagt ett konkret bud och det bemödade sig Eto'o inte ens att besvara. Även om Zlatan-dealen, enligt min mening, blev alldeles för dyr så slog man två flugor i en smäll och avvärjde en potentiell katastrof med ett uppretat lejon som bara skulle av sista året på kontraktet.

Det stämmer att Villa verkade vara förstavalet och han är ju ingen tung target, men frågan är hur starkt sanktionerad den värvningen var hos Pep, för om man skall tro tidningarnas skriverier om hans önskemål så har han varit väldigt konsekvent. Med tanke på de andra namn som nämnts seriöst under de två senaste somrarna får vi vara nöjda att det blev Zlatan och inte någon som Adebayor.
Barcelona Den vise
2010-01-07 15:47
Den senaste krönikan var verkligen under kritik. Han har presterat över förväntan och gjort allt i sim makt för att visa att han inte är bara en magiker även en aktad målskytt. Svaret ligger i att iniesta och xavi inte har nått upp till den omänskliga standarden de höll i fjol.

När det trummar igång formen så kommer allt lösa sig i offensiven.


Nej jag tycker det var för mycket salt i salladen den här gången...
Valencia Villa/Silva
2010-01-07 15:46
Enligt Llorente så gick varken Barca eller Real över 35 mil euro. Fast man vet inte vad man ska tro på egentligen. Tidningarna sade att Barca bjöd upp mellan 40-45 mil euro. Andra tidningar sade att Madrid hade bjudit 38 samt Negredo. Men Llorente själv sade att dem aldrig fick ett större bud än 35 mil euro.
adil,
2010-01-07 15:36
Ämne: Zlatan har gjort det....
Som du säger, ett lyxproblem. Vi förlorar en dimension vilken repliceras av en ny, som även den visat sig vara vägvinnande. Det är effektiviteten som kan diskuteras, lite liknande situation i huruvida Messi ska spela centralt eller på kanten. Ett lyxproblem.

Att Zlatan är en spelare man måste bygga hela laget kring tycker jag inte stämmer in i Barcelonas fall. Vi hade innan Zlatans ankomst våra tunga pjäser vi byggde laget kring och det är fortfarande så det fungerar. Zlatan är en extra dimension som Pep saknat och länge velat implementera i lagbygget. Men ingen är större än klubben!

Däremot kan tyckas att vi förra säsongen verkligen fungerade som en enhet, med press från topp till tå. Nu känns det som att vi är tillbaka i lite 05/06 stil med aninen mindre tiki-taka och press, och mer trolleri och bollhållande av individualister.
Barcelona LennyRomario
2010-01-07 15:36
Ämne: LennyRomario

Jag ....Barca

Ja, det var kanske var så det blev till slut. Jag vet att jag någon gång läste att Valencia ville ha 50 mille euro, men att Barca inte ville höja sitt senaste bud på 42 mille. Men du kan ha rätt. Barcelona fortsatte att bjuda, men slutligen sa Valencia "vi säljer inte till något pris".

Är det så talar ju det för att den första intentionen var att köpa Villa, det var honom man ville ha. När det gick åt helvete så gick de till plan B - köpa Zlatan. Vilket gör att hela den här "vi måste förnya vårt spel, Zlatan tillför en extra dimension, targetspel" i sådana fall känns mer som en efterhandskonstruktion. För det var inte de egenskaperna de eftersökte hos David Villa.

EDIT: Eller så hade Barcelona redan provat Zlatan en gång innan de började bjuda på Villa. Är ju för svårt att minnas alla dessa turer och rykten :)
Barcelona Abbe.
2010-01-07 15:33
Ämne: LennyRomario

Jag ....Eftersom Villa är kvar i Valencia så tyder det mesta på att de inte sålde han, inte sant? ;-).

"Men Zlatan har gjort det bra i Barca så varför hoppa på han?"

Du har inte läst den senaste krönikan va?
Barcelona ★Barca★
2010-01-07 15:27
LennyRomario

Jag själv ville också ha David Villa i Barca. Barca erbjöd väl Valencia pengarna men Valencia säljde inte?
Barcelona LennyRomario
2010-01-07 15:24
Ämne: Ni som väljer att pi....
Att ifrågasätta om "bytet" verkligen var värt 550 miljoner betyder väl inte att man pissar på Zlatan?

Jag kan gott säga att Zlatan gjort det mycket bättre än vad jag trodde, ingen skugga ska falla över hans prestation.

Jag hoppades själv på en försäljning av Etoo inför säsongen och att kanske få se Villa i Barcas färger. Nu blev det inte så.

Om det man läste i tidningarna stämmer, att Barcelona inte ville betala 500 miljoner för Villa (det utan att behöva skänka Etoo till Valencia) så har jag svårt att förstå hur man vill ge 550 millar + Etoo för Zlatan.

Ja, Zlatan tillför ytterligare en dimension med sitt targetspel och spelsinne, Guardiola ville utveckla spelet och hej hå. Så är det säkert. Jag har dock fortfarande svårt att se hur det var värt 550 miljoner.
Real Madrid chsa
2010-01-07 14:59
Riktigt bra gästkrönika.
Han slår verkligen huvudet på spiken.

Zlatan är en grym spelare men han passar inte in i Barcas spel anno 08/09.
Spelet med en relativt stationär bolltrollare kommer bli mycket segare vilket det har blivit.
Magin från förra våren är borta.
Barcelona tarrak
2010-01-07 14:54
Zlatan har gjort det över förväntan och det är ingen tvekan om att han är en bättre fotbollspelare än Eto'o. Däremot är jag fortfarande inte övertygad om att han är bättre för Barca. Visst tillför han fysik och kreativitet, men det senare har vi redan i överflöd, samtidigt som vi tappar en dimension i Samus presspel och djupledslöpningar. I slutändan känns det dock som ett lyxproblem och skillnaden mellan de två bör inte ha någon avgörande roll för laget Barca. Hade spelare som Messi, Henry och Inesta kommit upp i förra säsongens form, hade vi nog snuddat på full pott så här långt
Barcelona tarrak
2010-01-07 14:45
Angående Ronaldinho så var det av allt att döma just nattklubbsbesöken och avsaknaden av regelbunden träning, som gjorde att han tappade snabbheten och därmed den dimension som gjorde honom till världens bäste. Läste någonstans att han inte genomförde en komplett träningsvecka undr de två sista säsongerna. Kan vara en överdrift, men det är ingen hemlighet att en alltför stor del av hans "träningspass" spenderades i gymmet istället för plan. Sorgligt, men han är långtifrån den första som låter det ljuva livet gå ut över karriären. Maradona, Gascoigne, Best är några andra exempel.
Barcelona ★Barca★
2010-01-07 14:41
Zlatan är en grym spelare. Men hade hellre sett David Villa.

Men Zlatan har gjort det bra i Barca så varför hoppa på han?
Barcelona dragspelspojken
2010-01-07 14:37

Jag måste säga att den senaste Zlatan krönikan känns väldigt orättvis och vinklad till Etoos fördel. Skribenten påstår att Zlatan är som en "staty" samtidigt som han jämför Etoo med en "gepard". Mycket märkliga liknelser, särskilt som många av Zlatans mål kommit efter just djupledslöpningar. Vidare så påstår han att Zlatan gjort mål på "bekostnad av andra" och menar på att Xavi och Iniesta inte alls är samma spelare med Zlatan i laget. Ursäkta, men varför går det isåfall inte bättre för laget när Zlatan INTE spelar? Både Bojan och Henry är ju erkänt duktiga djupledslöpare.

Överhuvudtaget lite kvällstidnings-varning på att relatera allt som sker i Barca till Zlatan. Det finns andra förändringar som kan ha påverkat negativt: Iniesta har varit skadad länge, Yaya Touré bänkad och Henry en skugga av sitt fjolårs-jag. Dessutom har väl Maxwell knappast levt upp till förväntingarna (trots att de inte var superhöga).

Som Inter-fan var jag en av dem som var skeptisk till att Zlatan skulle klara av övergången till ert spelsystem i våras. Tycker att han har gjort det över förväntan och han kommer med all säkerhet bara bli bättre.
Barcelona Hetfield
2010-01-07 14:27
Ni som väljer att pissa på Zlatan får komma ihåg en sak : Han kommer till en helt ny liga (!), och han har gjort 11 mål, hur bra är Eto'o i Italien? (där Zlatan regerade). Det han har gjort i Barca är makalöst, och jag kommer aldrig att glömma det

Lägg till att Iniesta och Henry har varit mil ifrån 08/09 formen, så det är väldigt lätt att lasta allt på Zlatan
Barcelona bobbi gruus
2010-01-07 14:19
snart dags o uppdatera sämsta värvningarna me tomten Chygrynski väl? har nog aldrig svorit så mycket åt en barca spelare som i tisdags . . nee så illa är de kanske inte, hade lite för stora värväntningar på grabben . . undrar om barca skulle fått rooney för samma summa som zlatan, där skulle vi haft en succé !!
Real Madrid N(N)
2010-01-07 13:41
Helt rätt. Zlatan är centralpunkten i ett lag och om man köper honom så åtar man sig att bygga ett lag kring honom. Gör man inte det så maximerar man inte hans fulla potential.

Däremot så tror jag inte att det är ett felaktigt val av Guardiola. På 4 månader har Barcelona lyckats med att:

* Göra en enormt stor förändring taktiskt sett
* Spelar fortfarande mycket bra fotboll
* Leder ligan
* Inte förlorat i ligaspel än
* Zlatan öser i mål

Ibra har acklimatiserat sig i Barcelona över förväntan, och spelet har inte tagit allt för stor stryk av att man gjorde en sådan radikal förändring. Jag anser att förändringen behövdes och att det inte fanns någon anledning att dels vänta med förändringen och dels att göra förändringen halvdant.

Ge Zlatan ett år att komma in i laget. Kom ihåg att det krävdes två usla fiaskoår inför 6-titelsåret! 4 månader och redan detta? Kan bli magi killar! Barcelonafansen i Spanien älskar honom, dags för oss svenska barcafans att ta honom till oss!
Barcelona Gio Style
2010-01-07 13:38
Jag vet inte om jag ska hålla med... jag tycker personligen att Zlatan har levererat, och gjort mer för laget än Eto'o. Han har väl spelat fram till fler mål redan nu än vad Eto'o gjorde under hela sin tid i Barca? ;)
Men skämt åsido, jag är inte orolig alls. Jag tror nog att det handlar snarare om att vi inte har peakat än. Vi ska inte glömma bort att vårt spel inte alltid har flytit på så bra som förra säsongen. Och Eto'o var i Barca långt innan dess också. Handlar om att alla måste hitta formen, speciellt våra tunga pjäser som Messi, Iniesta och Xavi. Hittar dem formen så kommer hela spelet att flyta på igen, nu har det bara varit en slump att Zlatan har hållt sin form medans de andra stjärnorna inte hittat sin. Alltså Producerar han, men inte resten. Inget konstigt med det.
Barcelona Salcini
2010-01-07 13:30
Visst är alltid en förändring nödvändig. Men låt också den förändringen ske successivt. Inför i år så måste vi helt och hållet bygga upp ett nytt spelsätt när spelarna har hittat ett totalt vägvinnande koncept som dom har spelat på i ett helt år. Jag hade hellre sett att man behållt Eto'o och fortsatt med det man gjorde men samtidigt värva in en större typ som är bra på att suga in men som inte tar lika stor plats som Zlatan. Zlatan är en spelare som man bygger lag kring, inte en som går in i ett redan fungerande lag. Alltså var han inte riktigt vad Barca behövde trots allt.
Barcelona Mojito
2010-01-07 13:22
LennyRomario och N(N)

Jag tycker ni båda har poänger med det ni skriver.

Att Ronnie var relatoivt mätt efter CL segern 2006 tror jag också kan spela in. Han hade då vunnit allt och plötsligt var han inte lika dedikerad till spelet och laget. Tappade fokus.

Sen var det ju så att Raijkard hade en del i det hela också. Dels körde han på som N(N) säger med samma spelsätt, vilket inte fick motivationen att öka hos truppen och Ronnie - snarare tvärtom.
Sen tappade han också sin respekt i omklädningsrummet, och då blev det utrymme för Ronnie att gå sin egen väg på och utanför planen.

Det var trots allt BARCA och LAGETS spel som gav Roanldinho möjligheten att bli 2000-talets bäste.
Precis som det gav Messi FIFA world player 2009.


Real Madrid N(N)
2010-01-07 13:18
Ja, det du säger stämmer säkerligen. Jag vet inte hur Ronaldinhos skadejournal ser ut, men det känns så otroligt fel att en spelare ska tappa rycket vid 26 års ålder - förutsatt att han inte varit oerhört skadedrabbad.

Min poäng var egentligen att köpet av Ibra var nödvändigt eftersom lagen kunde lära sig spelet de hade förra säsongen. Detta gäller framförallt lag som Barcelona som spelar väldigt mycket på taktik och talang och kanske har mindre betydelse för fysiska lag som Chelsea.

Egentligen handlar det inte om en enskild spelare. Zlatan in istället för Eto´o är en ganska stor förändring
Barcelona LennyRomario
2010-01-07 13:05
Så Ronaldinhos karriär gick i stå för att?? Barcelona fortsatte spela likadant?

Du tror inte folk hade lärt sig Henrys och Arsenals speltid efter 3-4 år? Henry rullade på ganska bra där ändå så länge han var hel och frisk.

Både Henry och Ronaldinho har däremot tappat rycket, snabbheten som gjorde att de kunde ta sig förbi sin gubbe gång efter gång. Sen varför Ronaldinho tappade detta så pass ung är inte jag rätt man att svara på.

Att Ronaldinhos formtapp skulle bero på att Rijkaard fortsatte spelade likadant tror jag absolut inte. Däremot kan anledningen till att det inte längre gick att spela likadant, med samma framgång, vara att världens bäste inte längre var världens bäste. Ronaldinhos genialitet var det som var tungan på vågen, det extra som behövdes.

Personligen så tycker jag nästan det känns troligare att Ronaldinho sänkte Rijkaard än tvärtom.
Real Madrid N(N)
2010-01-07 12:53
Till er andra Barca-fans, här är tankeställare ni kan ägna er åt att fundera kring. Varför tror ni Ronaldinho blev så oerhört kortvarig i den absoluta världstoppen?

Om ni tror att anledningen enkom beror på "för mycket festande" så behöver ni inte ens bemöda er att besvara frågan. Den typen av förenklingar ärlighetens namn känns för korkade för att kunna vara den enda förklaringen till varför 2000-talets bästa fotbollsspelare skulle klappa samman fullständigt. Vem vet. Det kanske var att folk lärde sig hans spelstil som orsakade hans ökade alkoholbegär?

Felet låg hos Raijkard. Han var för endimensionell i sitt tänkande. Han använde sig av den klassiska metoden; "rör aldrig på ett vinnande lag" vilket givetvis gav resultat - men slog tillbaka mot honom efter ett par år.

Precis som läkemedelsindustrin kan bota sjukdomar som t.ex. svininfluensan så kan klubbar LÄRA sig att bota "sjukdomar" som t.ex. Ronaldinho, Eto´o mfl.

Fotboll handlar om utveckling. Utvecklar du inte ditt spel så blir andra lag således resistenta mot dig. Marginalerna är inte så markanta inom den absoluta världstoppen och om du väljer att stå stilla i din utvecklingen så blir gårdagens triumfer din död. Detta gäller speciellt lag med Barcelonas spelstil.

Kom ihåg att Barcelona kom som uppstickare inför förra säsongen efter två fiaskoår bakom sig och det var ingen som hade trott på 6 titlar inför säsongen 08/09.

Jag tror inte att Guardiola ville gå på samma landmina som Raijkard gjorde, och valde därför att avsluta samarbetet med Eto´o och välkomnade inters gladiator Ibrahimovic. Han gjorde det för att behålla oförutsägbarheten med Barcelona. Hade han kört vidare på samma lag så garanterar jag er att rivaliserande klubbar hade lärt sig Barcas spelidé och effektivt stoppa den.

Barcelona BlueRed
2010-01-07 12:37
Barca

Det kan ju knappast bli sämre.

Ett lag i Spanien, han får speltid och Pep kan följa honom på närmare håll.
Real Madrid N(N)
2010-01-07 12:33
SLarsson: Magisk video. Kan du inte göra en om Ibrahimovic? Jag är ingen barca-supporter men jag är mff:are och håller tummarna gör Z vart han än kommer.

Han har haft en sagolik karriär som säkert går att göra en fin film av. Tänk er själva! Han sänker Italien med en klack, samma sommar går han till Juve m.m. Oavsett vad vi tycker om honom så har han betytt otroligt mycket för svensk fotboll och det är inte mer än rätt att han ska belönas med en SLarsson-film! Inte sant?:)
Barcelona ★Barca★
2010-01-07 12:31
Nu vill även Xerez låna K9. Skulle vara perfekt för honom. Vad tycker ni?
Barcelona kallesiete
2010-01-07 11:52

Trevlig krönika från madrid-sidan.
Att vi är världens bästa lag kan väl ingen säga något om. Vi vann allt som går att vinna. Men nu är det en ny säsong och vem som har framtiden för sig kan ingen förutspå. Man kan bara hoppas och stötta sitt lag.

Madrid/Barca, Barca/Madrid. Det kommer och går. Kommer alltid att göra.

Visca Barca!
Barcelona Libaax
2010-01-07 11:26
Barca andra två anfallare är för stillastående.

Messi är ingen passnings genie some Ronaldinho var. Han blev bäst för att han kom med fart,dribblingar från kanten. Förutsägbar men alså ostoppbar när laget spelar bra.


Etoo själv var inte perfect för Barca, hans typ of anfallare some löper konstant skapar ytor för Messi behövs. Henry är inte som förra sässongen. Pedro kommer inte avgöra mot Man U i semifinal....

Zlatan är grym men han är ingen djupledlöpare, laget vet de och passar inte han ofta med genomskärare.

Han är inte snabb,kvick nog för mitten i Barca....
Barcelona Larsson1333
2010-01-07 10:57
För mig så får gärna messi va i mitten ibland och söka lite boll och nya lägen. Men så fort vi hamnar i underläge så står han parkerad där. Mot Sevilla var han till och med nere på busqets/xavis plats och hämtade boll, helt fel! Han måste ha tålamod på kanten och hjälpa alves för annars får alves slå tidiga inlägg som aldrig blir något. Men någon gång ibland kan han gå in i mitten en kort sekvens för att hitta nya lägen
Barcelona Makaveli
2010-01-07 04:34
Tack för videon Xaviii.
Barcelona Xaviii
2010-01-07 01:41
Bästa 2009 Messi videon, ni måste se den!
Annons: