/spanien/barcelona/forum/17432.aspx/spanien/barcelona/forum/17432.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mojito
2010-01-13 00:14
Rambla

Ungefär som Vieira i Arsenal, han var ingen fan av domarna heller...
Och han försvann ju också...
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-13 00:10
Mojito

Det är ungefär så jag också ser på det hela. Båda har varit ojämna i sina prestationer. Det hela handlade inte från min sida att jag anser Yaya vara en dålig spelare, tvärt om, utan det att han denna säsong varit ojämn. Personligen föredrar jag Yaya framför Busquets.

Annars kan jag förstå om Yaya tröttnat på fotbollen i Spanien. Hur ofta har vi inte sett honom tjafsa med domarna där han anser att han inte begått någon foul? Han får ju inte använda sina fysiska egenskaper eftersom domarna har en tendens att blåsa för minsta lilla kroppskontakt där spelare bara lägger sig ner. Jag förstår Yaya när han blir förbannad.
Barcelona Mojito
2010-01-13 00:05
Både Busi och Yaya har gjort okej insatser så här långt enligt mitt sätt att se på saken. Inte jättebra, men helt okej - på det stora hela.

Sen jämför man gärna dagens insatser med fjolårssäsongen då allt gick som på räls, och då eventuella misstag direkt suddades bort från näthinnan eftersom så mycket annat gick bra så ofta.
Nu blir det mycekt mer fokus på misstag när spelet inte går i lås, och pivoten har en utsatt roll i försvarsspelet och får ta mer skit än många andra positioner.

Det är heller inte förvånansvärt att, när båda spelarna inte nått upp till flolårsnivån, Pep väljer att spela Busi oftare eftersom det är han som ung talang som behöver utveckla sitt spel mest.
Det är nämligen Pep i ett nötskal, han väljer hellre den långsiktiga vägen än den som för stunden kanske är/verkar bäst.

Sen vill jag påstå att De Rossi är bra i Seria A, men Yaya är bra all over the universe!
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-12 23:57
Rivaldo

Speltid förtjänar man. Om Pep anser att Yaya inte håller formen på träningar så får vi lita på Peps omdömme, eller hur? Jo, Yaya har stått för en hel del slarviga uppspel där bollen har hamnat hos motståndare och vi har fått snabba omställningar emot oss. Varför ta upp Busquets? Ja, även han har slarvat, gjort misstag och tagit felbeslut, jag påstår inget annat, men nu diskuterade vi inte honom.
Valencia rågi
2010-01-12 23:53
Ämne: Ämne: Ämne....
Den beror ju inte helt pga av åratal av vanvård. Det är tyvärr inte så enkelt. Detta hör dock inte hemma i detta forum och jag känner att denna diskussion kommer ta vid så småningom ändå.
Lite fel plats och fel tillfälle att diskutera i ramblan just nu.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-12 23:49
Rambla - El Barça de les Sis Copes!//

Du tror inte den halvtaskiga formen har att göra med den halvtaskiga speltiden han fått? Dock har jag då aldrig sett honom stå fel i possitionerna och ta felbeslut som du patar om. Inte så att du sett Busquets spela och sedan blandat ihop dom i efterhand?
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-12 23:44
Rivaldo

Som sagt, jag har inte en susning om de Rossis politiska åsikter och får lite på ditt ord.


Sen så har jag inte sagt att Yaya är dålig, tvärt om så har jag var bland dem som alltid hyllat honom. Hans högstanivå är enorm. Trots det så anser jag att han faktiskt är väldigt ojäm vilket också har visat sig denna säsong. Han slarvar, tar fler felaktiga beslut, står fel i positionerna osv. Fast allt detta ska inte enbart skyllas på honom för detta sker ofast när hela laget spelar halvtaskigt.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-12 23:33
Rambla - El Barça de les Sis Copes//

Det är vida känt att De Rossi är en supporter av och till det närmsta betraktas som en kultfigur i den höger extrema gruppen Forza Nuova.

Och skall vi snacka ojämnhet så är De Rossi ett perfekt exempel. Sen har han olikt Yaya inte bevisat att han håller i en storklubb. Roma i all ära men ärligt talat. Att premenuera på 4de platser i serie a är inte direkt min uppfatning av vad en storklubb är. Och att Italien vann vm hade knappast med De Rossis briljans att göra då han efter armbågen på Mcbride i andra gruppspelsmatchen var avstängd ända till finalen. Som han inledde på bänken. Han har inte bevisat piss. Medan Yaya var en bärande faktor i vad som är betraktat som tidernas bästa klubblag. Han var även stjärnan och den spelaren som bärde offensivt ansvar både Monaco och Olympiakos innan det.

Detta faktum + hans mångsidighet och indeviduella överlägsenhet gör honom ojämförbar med De Rossi. Det finns ingenting att överskatta hos en sådan spelare.

Visst barca har gott bra även utan Yaya i startelvan.Men ärligt talat. Med spelare som Messi,Henry,Zlatan Xavi och Iniesta i laget så kan man sätta in min mormor på dm positionen och vi hade ändå vunnit oftast. Så det är orelevant. Men såfort inte spelet fungerar och vi får förlita oss på Defensiven då märks det om det är Yaya eller Busquets vi har på planen. Jag tror aldrig jag har sett någon spelare gå in i duell om bollen med Yaya och komma därifrån med den. Lär nog aldrig se det heller. Sen skall vi inte ens tala om den offensiva skillnaden spelarna emellan.

Folk snackar mycket här inne. Men fortfarande så har ni misslyckats med att säga exakt vad det är ni tycker Yaya är dålig på. Enligt mig så är han komplett och har inga brister som fotbollspelare. Visst kan han ha mindre lyckade dagar (likt alla människor) men dom dagarna är han fortfarande i nivå med Busquets när han är som bäst.
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-12 23:23
Villarreal ute ur copan. Fick stryk av Celta hemma. En straff på övertid. :P
Barcelona tarrak
2010-01-12 23:10
Barcadinho

Du blandar inte ihop de Rossi med hans gamla mittfältskollega Aquailini som ska yttrat en del rasistiska åsikter och ertappats med fascistprylar i lägenheten?
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-12 23:09
Ämne: Ämne: rågi// ....
rågi//

Måhända inte för fansen. Men eran nuvarande ekonomiska status måste väll ändå bero på åratal av ekonomisk doping och vanvård? Under tiden har ni gott till 2 cl finaler och vunnit 2 ligatitlar och en copa del rey titel pga att ni dragit nytta av resurser ni inte besitter. Vilka går då dessa framgångar ut över? Jo dom som sköter sig och inte slutar varje år med hundratals miljoner minus i boksluten. Det är ju dessa klubbar som hade belönats av att ni stängs av. Vars fans har lika mycket rätt till att känna glädje som ni.
Barcelona tarrak
2010-01-12 23:08
Andreas-

Jag har ingen koll på när biljetterna till Stutgart-matchen släpps, men till en eventuell kvart eller semi får du räkna med kort varsel. Förra säsongen vill jag minnas att biljetterna släpptes två veckor innan Bayern och en dryg vecka innan Chelsea och som medlem var det inga svårigheter att få tag på biljetter till någon av matcherna. Se till att ha din mejladress registrerad hos Barcelona, så får du all nödvändig info fortlöpande.
Barcelona Rambla - El Barça de les Sis Copes!
2010-01-12 23:07
Jag håller med Hetfield om att vi här ibland övervärderar Yaya som fotbollsspelare. Han är faktiskt ganska så ojämn.

Sen begriper jag inte hur man kan undvika att inte imponeras av de Rossis storhet som fotbollsspelare. Hans politiska åsikter har jag inte en aning om skulle bli väldigt förvånad om det där ens stämmer.
Barcelona Maestro nr. uno
2010-01-12 23:06
Ämne: VI GER OSS ALDRIG, R....Vad spelar det för roll?
Det som räknas är väl, enligt mig, att Raul har spelat i hela sin professionella fotbollskarriär i Real Madrid. Han har varit trogen till sin klubb - vilket är hedersvärd. Precis som Puyol eller Guardiola. Räknar inte med Guardiolas sista år i utlandet när han i praktiken egentligen inte hade mycket att bidra med.
Valencia rågi
2010-01-12 22:53
Ämne: rågi//

Bara för a....
Jag orkar inte gå in på det. Valencias ekonomi är en lång historia och ifall man nu skulle nekas CL spel när man håller på att återhämta sig skulle inte kännas helt rätt.
Barcelona el Flaco - El Movimiento 2-6 de Mayo
2010-01-12 22:53
Härlig bild på Messi och Pep.

*Länktips.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-12 22:49
VI GER OSS ALDRIG, REAL MADRID!!//

Pedro är som du kan läsa en barca product. Men Raul är ingen Real product. Som du säger måste man ha gott igenom ungdomslagen för att vara en sann produkt. Raul gick nästan omgående in i Reals a lag. Spelade bara i real b och c i några någon månad
Barcelona Pedrito
2010-01-12 22:23
Ämne: Pedrito//

Jag hop....
Håller med dig i allt. Regeln verkar vara nära att gå igenom nu.
Real Madrid VI GER OSS ALDRIG, REAL MADRID!!
2010-01-12 22:14
Mojito

jaha ok, då får jag be om ursäkt isf:P kanske var 2007 han börja i b-laget isf:P
Barcelona Mojito
2010-01-12 22:10
Lita inte på Wikipedia,

Pedro är i sanningens namn en La masia produkt.

Länktips: Barcas hemsida med info
Barcelona Mojito
2010-01-12 22:00
fel
Real Madrid VI GER OSS ALDRIG, REAL MADRID!!
2010-01-12 21:59
Abbe.

jaha ok.. kollade på wikipedia..kanske inte mest trovärdiga sidan, men brukar ju ha rätt med år o så vidare ananrs:P hur hitta du det?
Barcelona Abbe.
2010-01-12 21:57
Ämne: jag vill inte provoc....
Dessutom kom Pedro till Barça 2004, vilket betyder att det är mer än två år sedan.
Real Madrid VI GER OSS ALDRIG, REAL MADRID!!
2010-01-12 21:56
Barca Barca

jag tänkte lite på det och på puyol... men med dem känns d lite som ett undantag:P haha nej men jag anser iaf att man måste spelat från jätte ung ålder för att vara egen produkt iaf..typ spelat i ungdomslag och sen b-lag och sen a-laget.. men om man resonerar som typ i pedros fall och så..så äre ju higuain och marcelo våra egna produkter:d beror ju på hur man ser på "egna produkter".. det är ju olika för olika personer.
Barcelona Barca Barca
2010-01-12 21:50
Ämne: jag vill inte provoc....
Inte för att provocera tillbaka heller, men hur kan ni anse att Raul är egenprodukt när han kom till er från atl madrid när han var 17 år? :)
Real Madrid VI GER OSS ALDRIG, REAL MADRID!!
2010-01-12 21:41
jag vill inte provocera eller så..men vet att många anser att pedro är egen produkt..hur kan han vara det när han kom till er för 2 år sedan och var 20 år? vill bara veta hur ni resonerar?
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-12 21:26
Hetfield//

"Yaya Toure är (när han är som bäst) äckligt bra, men att kalla honom för världens bästa def.mittfältare är bara skrattretande på alla plan, den titeln måste man verkligen förtjäna genom att man har varit på topp ett långt tag"

Nej. Det är en titel man förtjänar genom att vara bäst!


"sen så kan du börja titta på matcher där De Rossi spelar, du verkar ha glömt bort att samma person gick fram till domaren och erkände att han tog bollen med handen?"


Jag är fullt medveten om insidenten med handen. Otroligt stort av honom. Det gör honom till en ärlig person. Men gör det honom till en bättre fotbollspelare? Eller ens en bra person högerextremist som han är? Tveksamt va?

Barcelona Hetfield
2010-01-12 21:23
Rivaldo

Ber om ursäkt för det, det var lågt av mig , men du sa "Det enda skrattretande är dina åsikter", så var tvungen att säga något

Jag säger inte att De Rossi är överlägset bättre, de är väldigt jämbördiga, men enligt MIG så är De Rossi vassare på flera punkter, och han är trots allt en viktig pelare i regerande världsmästarlaget

Nåja, det får vara nog med diskussionen här, är knappast intressant för alla andra att läsa det här, så om du vill så kan du PM:a mig, annars så är det sista jag skriver om ämnet
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-01-12 21:19
Hetfield//

Haha vad har mina stavfel med jämförelsen De Rossi-Yaya att göra? Allt du har att komma med är ju påhopp på min person. Inte ett vettigt ord om det vi diskuterar.

Jag har sett De Rossi spela otroligt många gånger. Så har en klar bild framför mig om hur han är som spelare. Faktum är att han inte av vad jag har sett kan mäta sig med Yaya eller Essien på någon punkt som fotbollspelare. Så jag har svårt att se honom vara bättre en någon utav dessa. Eller ens jämföra honom med dessa spelare. Nämn något han gör bättre en dessa herrar. Nämn något till hans försvar. Se förbi mina stavningsbrister och argumentera för din åsikt istället. Om du nu ens kan det vill säga?

Sen angåeende din andra åsikt. Det enda som gör att Busquets "närmar" sig Yaya som du vill utrycka det är ju att han får oförtjänt speltid på en bättre spelares bekostnad. Vilket automatiskt gör Yaya sämre och stärker honom.
Barcelona Barcanist
2010-01-12 21:11
tarriik#16

Läs om, läs ordentligt.
Jag skrev OM RYKTET STÄMMER, att han VILL till England. Då ska man släppa honom, men se till att få bra betalt.
Han kan ju inte spela matcher i Barca tröjan halvhjärtat, det går inte.
Annons: