/spanien/barcelona/forum/1739.aspx/spanien/barcelona/forum/1739.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2016-07-02 15:44
Huliganer attackerade Rakitics hem på semester i Kroatien där han hyrde en villa och tvingade honom och familjen att fly.
Barcelona Kröjff
2016-07-02 15:37
Amo.38

Irriterat tonläge det där. Samma heta temprament som Pepe måntro? Jag "hör" inte vad jag läser, för eftersom jag inte är blind brukar jag faktiskt titta på fotboll emellanåt och bilda mig en egen uppfattning av vad jag ser. Vad gäller Vincent Kompany kan jag väl hålla med att vissa överskattar honom om man jämför honom med t e x Thiago Silva, så dock inte jag. Påstår bara att han nog skulle kunna bänka Pepe om han fick chansen. Vare sig mer eller mindre. Sen kan du väl inte lägga mig till last, att vår klubb värvat spelare som Alexander Song och Vermaelen? Eller?
Barcelona Amo.38
2016-07-02 14:44
Kröjjf Jag sa att alla klubbar hade velat signa pepe/Ramos om de inte hade varit Real spelare. Eller påstår du att de är så pass dåliga? För du bör du vakna ur nattmössan. Du läser det du vill höra, alla klubbar hade varit intresserade av spelare som Pepe/Ramos kaliber även om sistnämnde är en yrhöna. Kan man värva Alex Song/Vermarlen listan kan göras så jävla långt tror du inte man hade försökt värva dom två ifall dom var tillgängliga? Vincent Kompany tillåt mig skratta DÄR har vi kanske världens mest överskattade back PERIOD. Orkar inte ens gå in på varför har sett tillräckligt av honom för att bilda den uppfattningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2016-07-02 14:05
Enligt Gerard Romero kommer Denis Suarez bli oficiellt på onsdag.
Skönt att ha två värvningar i hamn nu.
En ung CF som kan avlasta Suarez vore inte fel att handla.
Barcelona Kröjff
2016-07-02 12:55
Själv har jag på intet sätt helt räknat ut vare sig Portugal eller Ronaldo för den delen. Ty när det verkligen gäller, så verkar ingenting helt omöjligt i såna här sammanhang. Vem trodde ärligt talat att Tyskland skulle slå Brasilien med 7-1 i semifinal på de senares hemmaplan? Visserligen var försvarsgiganten Thiago Silva avstängd och fick överlåta ansvaret i Brasiliens bakre led till David Luiz, samt sin ersättare på platsen vid sidan om, den dåvarande ordinarie mittbacken i Bayern Munchen, Dante.

Den senare ska dock inte få bära hela skulden för försvarsinfernot, men en sak tror jag mig ändå veta. Hade Pepe inte tidigt varit förutseende nog att byta ut sitt brasilianska pass mot ett portugisiskt, så hade han varken bänkat Thiago Silva eller denne Dante där och då. Lika lite som han knappast kunnat konkurrera med Vincent Kompany om denne blivit frisk till EM; d v s om i fall brushuvudet Pepe nu istället hade haft ett belgiskt medborgarskap i sitt smutsiga bagage.

Att Pepe sedan som Amo 38 pekat på, håller den till synes evigt lovande Varane på bänken, bör nog tas med en nypa salt när som fransmannen förvisso inledde A- lagsspelet strålande i Real Madrid, men därefter aldrig riktigt förmått prestera på samma höga nivå igen; bl a på grund av skador.

Noterar för övrigt nu i dagsljuset, att Amo 38 inte bara lever i sin fulla förvissning om att Tito Vilanova skulle ha tagit sikte på Pepe istället för Thiago Silva, om denne inte representerat Real Madrid. Utan att han under samma omständigheter, också skulle ha haft Sergio Ramos på sin önskelista i sitt eget "dreamteam".

Jag tror mig åtminstone veta, att två avlidna barcatränare som bäst vänder sig i sina gravar. Hugaligen, sicken hiskelig mardröm. Vakna!

Barcelona Kröjff
2016-07-02 12:52
the cameroonians

Ja, jösses som jag läser när jag samtidigt skriver om forumets delvis nya favorit vid namn Pepe....
Barcelona the cameroonians
2016-07-02 12:18
Kröjff Inte med Roma, men med Rom-klubben Lazio :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-07-02 12:12
the cameroonians

Vilket scoop jag missat så här i sommartider! Menar du att Adriano blivit erbjuden ett 4-årskontrakt med Roma? Ska dom inte ta och långtidsförlänga Tottis också, när dom ändå är i farten?
Barcelona the cameroonians
2016-07-02 11:10
Kollade nyhetsflödet kring våra utlånade spelare;

Tello
Ska enligt italiensk media ha avböjt bud från Pool och Southampton eftersom han vill stanna i Fiorentina. La Viola siktar på att fåt till en affär med ytterligare ett års lån och köpoption där summan är betydligt lägre än de €6-8 miljoner Barcelona krävde för 24-åringen vars kontrakt går ut i juni 2018.

Song
Inte mycket rykten och info kring 28-åringen som har ytterligare 1 år var på kontraktet. West Ham vill inte ha kvar honom, och Lucho vill definitivt inte ha tillbaka honom i truppen. Valencia har visat intresse enligt fransk media, men det verkar som att de inte är villiga att betala särskilt, om något, för mittfältaren.

Montoya
Verkar vara nära en flytt till Fenerbache. Högerbacken har kontrakt med Barcelona fram till 2019, så klubben är säkert intresserad av att få någon form av pengar för en transfer. Parterna ska träffas i dagarna och diskutera förutsättningarna.

I övrigt verkar Lazio ff hoppas på att kunna få över Adriano gratis. Barcelona vill ha €2 miljoner enligt MD, men Adriano ska sätta sig ner med sportledningen för att diskutera en exit som gynnar alla parter. Brassen är sedan tidigare överens med Rom-klubben om ett 4-årskontrakt.

Vore bra om alla dessa affärer kan avslutas inom kort och gärna permanent. Ogillar skarpt att vi ska ha spelare utlånade som uppenbart inte har någon framtid i klubben.
Barcelona Barcadinho.
2016-07-02 10:07
Thierry Henry. Det räcker för Port att ha en enda kanon bra match och de vInner hela skiten. De har tillräckligt bra spelare för det. Vet du vad, inte ens hela Portugal, det räcker med att CR får en enda kanon bra match och saken är klar. Han kan avgöra vilken match som helst när han är igång. Jag förstår inte hur du kan vara så säker o lugn. Hoppas verkligen du träffar rätt.
Tiki-Taka
2016-07-02 08:55
Finns det något annat Twitter konto än barcastuff? Verkar som att det har stängs ner
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-02 08:05
@Thierry Henry:
För naivt själv? Var det inte samma ord och argument du rabblade om Real, att de kommer gå titellösa, att de för eller senare åker ur, att Ronaldo får glömma guldbollen. Att Barça ska vinna CL och att inget lag kan stoppa oss. Att Messi vinner Copa enkelt !! Portugal är i final och behöver bara vinna en match till för att vinna hela EM och du fortsätter och envisas som om det är omöjligt. Hur naivt får man vara egentligen ??? Detta är Ronaldos år där gud skänkt gåvan till honom. Först vinner EL och nu har han chans till EM. Det var alltså omöjligt i januari där han och hans lag blev utskrattade. Messi skulle alltså vinna allt. Men nu vann Messi varken CL och Copa...
Barcelona Thierry Henry
2016-07-02 06:26
@enkos:
Men snälla. Tyskland är regerande världs mästare och en drös spelare i nuvarande trupp vann em för bara 2 år sen. Och många av dom har vunnit cl. För naivt? Vad har portugiserna vunnit/presterat. Med nöd och näppe spelat lika mot Island, Ungern, Österrike, Kroatien och Polen? Upprepa dom länderna i ditt huvud ett tag. Vad i hela friden talar för att Portugal ska gå från att spela jämt med b nationer som dessa till att ha en chans mot något av Italien, Frankrike eller Tyskland i en final? Dom l bli exponerade för vad dom är (en b nation) och skoningslöst slaktade i en final. Deras överskattade försvar klara inte ens hålla nollan mot lag som Island, Ungern(släppte in 3 mål)och Polen. Dom har släppt in 5 mål på lika många matcher och du tror på fullaste allvar dom ska stå emot Die Mannchaft med Muller, Draxler, Özil och Gomes? Haha snälla! Rädslan för att Ronaldo ska vinna Em verkar ha fördunklat folks sinnen här inne. Portugal har inte imponerat för 5 öre och har inte mött ett enda lag av klass än. Ni kan sitta lugnt i stolen. Det ska till ett mirakel om detta pisslag ska vinna en eventuell em final.
Barcelona Thierry Henry
2016-07-02 06:14
@Amo.38:
Pepe spelar i real Madrid. Ett lag som gör 100+ mål säsong efter säsong. Det är knappast reals lysande defensiv som vunnit pepe alla sina titlar. Thiago spelade i ett Milan och Brasilien i förfall och ett psg som är helt överlägsen i sin Serie. Hans överlägsenhet är dock svår att missa. Han läser spelet snabbare än andra backar står alltid rätt i position. Är brytningsäker har fin teknik är snabb och väldigt bra på huvudet trots att han inte är allt för lång. Att jämföra honom med Pepe är ett skämt. Pedro har vunnit mer än Messi spelandes på samma position. Inte f*n för det honom till en bättre spelare för det. Det finns en anledning till att dom flesta experterna håller Thiago som världens bästa eller en av världens bästa mittbackar. Kan man fotboll så stirrar man sig inte blind på troféer utan ser också vilka förutsättningar som finns och hur spelaren spelar. Thiago gör sällan en dålig match något man inte kan säga om pepe som blandar och ger hela tiden. Pepe va ett skämt förra vm och hans hjärnsläpp har kostat real dyrbara poäng genom åren i liga spelet. Något 1 liga titel på 8 år vittnar om. Killen ska va efter Varane och Ramos i rangordningen om allt står rätt till
Tiki-Taka
2016-07-02 02:17
Om det inte vore värre nog så är ramsey avstängd Hahahaha. Ronaldo går till final på ett bananskal
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-07-02 00:52
Innan jag går och lägger mig både bildligt och bokstavligt talat, vill jag så här på nattkvisten också kommentera Amo 38 och dennes mer än lovligt subjektiva påstående, att Tito Vilanova istället för att gå efter Thiago Silva hade siktat in sig på Pepe om inte portugisen hade råkat representera Real Madrid. Och endast med utgångspunkt från detta sitt så vitt vi vet, helt grundlösa påstående, hävdar han sen att mitt argument därmed faller på den punkten. En argumentationsteknik som gör att jag känner mig mer eller mindre förpliktigad att ta tillfället i akt och sluta med att citera det aktuella oraklet själv: "Säg mig vad har han bevisat"? Absolut ingenting.
Barcelona Kröjff
2016-07-02 00:03
Amo 38

Synd att inte den f d ordföranden Sandro Rosell hade samma inställning som du beträffande Confederation Cup, för då hade FCB förmodligen inte befunnit sig i den svårsmälta soppa som Neymar - affären i sin förlängning försatt klubben i.
Barcelona enkos
2016-07-02 00:00
Vilka länder är klara för Confederations cup nästa år ?
Barcelona enkos
2016-07-01 23:56
@Ribohn Fan:

När Ronaldo råkar göra en avgörande straff kommer massmedia att utse honom till EM bästa spelare. Journalister kommer sedan att glömma både Messi och Suarez och välja honom till Europas bästa spelare och ge honom även stor fördel till guldbollen. Även om han i te ens blivit utsedd till matchens bästa spelare i minst 4 av 5 matcher hittills.
Barcelona Amo.38
2016-07-01 23:56
Kröjjf Confederations cup betyder inte skvatt för mig. Ta upp Pepes meritlista så slår det Thiagos alla dagar i veckan. Eller är det dumbommen Ramos förtjänst att backlinjen varit så bra som det är och tagit Real till dom få titlar dom har tagit? Sen så har han varit bra långt innan detta EM också och jag pratar inte om nu mot Polen. Han har hållit en som Varane på bänken. Sen säger jag det ännu en gång Serie:A var inte så bra som ni vill få det att låta den tiden då Silva var dominerande. Lovar att om både pepe och Ramos inte hade varit Real spelare så hade alla klubbar jagat dom inklusive oss med Tito i spetsen så redan där faller ditt argument. Med det sagt sätter jag punkt det är trots allt en Real spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-07-01 23:26
Massmedia har problem med ta fram enEM profil, som man alltid gör. Började med att hylla Payet, som en sådan, men han har svalnat. Sedan var det Rakitic efter Turkiet, sedan gick det utför. Iniesta därefter enda tills Spanien åkte ut. Hazard var på gång att hyllas efter en bra match. Nu är det bara Griezman kvar som hela massmedia hoppas på. En sak är jag helt säker på är att Neymar blir en av OS största profiler alla kategorier i sommar.
Barcelona Kröjff
2016-07-01 23:24
@Amo.38:


FIFA Confederations Cup All-Star Team: 2013[
FIFA Confederations Cup Castrol Index Top XI: 2013
FIFA World Cup All-Star Team: 2014
FIFA World Cup Dream Team: 2014
UEFA Champions League: Squad of the Season 2015-2016

Något måste ju brassen ha bevisat med ovanstående meritlista i bagaget, efter sin tid som den dominerande mittbacken i Serie A; trots stora skadeproblem. Men väl medveten om att den lika lite som det faktum att Cristiano Ronaldo fått FIFA:s finaste individuella utmärkelse hela tre gånger är att se som ett ofelbart facit, så tänker jag tillbaka på Barcas dubbelmöten med PSG i Champions League 2012/2013. Visserligen var Messi halvskadad och Barcas anfall bestod förutom Pedro och David Villa, av Iniesta och Xavi samt dom två ytterbackarna Dani Alves respektive Jordi Alba (som bäst).

Vad jag minns av matcherna var att Thiago Silva med ett stoiskt lugn styrde och ställde på ett sätt och en nivå, som nog inte Pepe i sina allra bästa stunder ens varit i närheten av. Och glöm inte heller att Polen visserligen har Lewandowski, men inte så värst mycket mer. Och han är väl ungefär att likställa med en muskelskadad Lionel Messi . Om nu ens det, i detta EM.

Och hade Tito Vilanova bara haft ögonen på Pepe istället för Thiago Silva, när han ansåg att Barca behövde en mittback av världsklass att förstärka spelartruppen med, jag då hade man verkligen kunnat ifrågasätta såväl hans som Pep Guardiolas fotbollsomdöme, med tanke på att den senare valt Vilanova som sin högra hand i dirigentens roll, vid sidan om planen. Och hade valet stått mellan svinen Sergio Ramos och Pepe, så vore det väl som valet mellan pest och kolera. Eller spanska sjukan.

Barcelona Liunil Masse
2016-07-01 23:20
[QUOTE=wallmannen]Wales och Island är bra exempel på fotboll som lagsport. Hur underlägsna man är motståndaren på pappret, nyttjar man sina spelare på optimalt sätt finns alltid en chans att vinna matcher. [/QUOTE] Alla landslag, eller de flesta, håller hög högstanivå. Är man på topp i dagens fotboll så kan man slå vem som helst med lite flyt. Så var det inte innan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-07-01 23:14
Wales och Island är bra exempel på fotboll som lagsport. Hur underlägsna man är motståndaren på pappret, nyttjar man sina spelare på optimalt sätt finns alltid en chans att vinna matcher.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2016-07-01 23:08
De Bruyne är nog ingen spelare som Guardiola hade valt att värva...Nu får han dras med honom på grund av hans dyra övergångskostnad..
Vlom
2016-07-01 23:05
@enkos:


Det var Wales som gjorde Belgien dåliga, samma sak kan sägas om islänningarnas fantastiska LAGinsats mot England.
Barcelona Ribohn Fan
2016-07-01 23:04
Neymar JR

Så som vi spelar med över 70% bollinnehav och motståndare som parkerar bussen. Då händer det ofta att vi vänder kant med en kross till ytterback, som oftar hamnar en mot en mot deras ytterback. Har man ingen ytterback som i det läget kan hota. Måste han alltid spela bollen bak till backlinjen och vi har inte vunnit många meter.
Eller händer det som hände mot Athletico, när Sergi försöker vända hemåt, men är för långsam tappar bollen och vi åker på baklängesmål .
Barcelona enkos
2016-07-01 23:04
@wallmannen:

Snarare Belgien som varit usla och pinsamma att ord saknas. Värre prestation får man leta efter. Slår tom Englands mot Island.
Barcelona enkos
2016-07-01 23:01
Portugal behöver inte ens anstränga sig mot Wales i semi. Lägger all kraft till finalen och bara Italien med sitt kompakta försvar kan spela ut Portugal. Tyskland tyvärr är naivt och inte i närheten av den i VM.
Annars hade jag hoppats att Tyskland tar hem det hela och gör Frankrike och Spanien sälskap att vinna både VM och EM på raken.
Barcelona Barca Barca
2016-07-01 22:56
Någon mer än mig som seriöst tänker lägga pengar på att Portugal vinner hela skitet?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: