/spanien/barcelona/forum/1734.aspx/spanien/barcelona/forum/1734.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona barcagurl
2016-08-01 11:01
Gignac tror jag bara är ett löst rykte. Men vem som helst förstår väl att det inte är enkelt att hitta en skitbra anfallare som vill agera reserv till världens bästa anfall? Gignac hade mer passat in i marängernas elva är barcas haha. Jag tror ledningen hittar en bra lösning, det tycker jag dem gjort hela sommaren! Värvat ungt och en väldigt fin och bred trupp! Vi blir svårare än någonsin i år. Tror på trippeln :) i de mer enklare matcherna så kan man sätta in typ deniz, andre och vila iniesta rakitic osvosv så de är fit for fight i de svårare matcherna. Fan vad jag är redo och taggad för säsongen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2016-08-01 11:00
Gignac....haha....då kan vi ju lika väl köra med Mathieu eller Douglas som anfallsalternativ. Tror vi ska sitta lugna i båten tills ett riktigt rykte börjar ta form.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2016-08-01 10:04
Det är kusligt på riktigt att Messi har lyckats kopiera båda målen som Maradona är mest känd för. Får rysningar varje gång jag ser solomålet mot Getafe.
Barcelona Gabriel
2016-08-01 09:46
Gignac måste väl ändå vara det sämsta alternativet? Jag spelar nog hellre med Munir då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-01 09:40
Lenny Romario För att nu inte nämna passningsfoten, blicken för spelet. En split vision som alltid gjorde det mödan värt, att som medspelare sätta sig själv i rörelse mot nya djärva mål. Och fortfarande gör så i Messis fall, enär Maradona numera mestadels ägnar sig åt navelskådande.
Barcelona LennyRomario
2016-08-01 09:23
Idag kör vi Maradona vs Messi alltså? Jämförandet är som en aldrig upphörande cykel där bara namnet på jämförande objekt ändras, för att sedan återkomma någon månad senare.

Men hey, det är ju trevligt! Jag håller nog Messi högre, om inte annat för det unika i att varit så fruktansvärt bra så fruktansvärt länge.

CRset påstår sig ha granskat Maradona, och kommit fram till att Maradona inte ens är i närhetens av dagens Ronaldo. Seriöst?
Eller menar du med granska att du kollat på wikipedias statistiksida? Det gör inte Maradona rättvisa.

Ge valfri Maradona-video en chans och jag är helt övertygad om att du ser likheterna med Messi. Inte nog med vänsterfoten utan rörelsemönster, låg tyngdpunkt och fantastiska soloraider. Sen kan man fortfarande tycka att Messi är bättre. Men Ronaldo? Han är inte i samma mening, inte ens i samma stycke. Jämför inte genier med maskiner.
Ska du jämföra Ronaldo med någon så är det väl snarare en målmaskin som Gerd Muller eller nåt.
Barcelona enkos
2016-08-01 09:12
Att spansk fotboll är inte anpassad för lokal publik är senaste i raden av beviset där returen i spanska supercupen mot Sevilla på Camp Nou börjar kl. 23.00 på en onsdags kväll! Matchen kan då hålla på till halv 2 på natten!!
Barcelona Rambla~
2016-08-01 08:34
Gignac? När man trodde att det inte kunde bli värre. :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fcbTobb
2016-08-01 08:20
D.Suarez nr6 Umtiti nr15 Samper nr16 Andre Gomes nr21 och Digne får nr typ 23 eller 24 beroende på vilken mer som lämnar. Sen får backup anfallaren till msn nr 19 Är vad jag tror och hoppas :)
Barcelona CRset
2016-08-01 03:34
@Thierry Henry:
Barcelona Thierry Henry
2016-08-01 03:13
@papillon:
Careca kom inte fören Maradonas 3dje säsong i Napoli. Då hade han redan lett dom från den 13e plats dom kom på säsongen innan han anlände till att vinna både italienska cupen och serie a helt på egen hand dom 2 följande säsongerna. Careca va med och vann den andra ligatiteln uefacupen och italienska supercuoen av Maradona 5 titlar i Napoli. Careca va 1 spelare i en annars medelmåttig trupp. Och enda anledningen till att Napoli kunde locka över Careca dit eller att dom ens hade råd med honom va tack vare framgångarna Maradona fört dom till säsongerna innan. Han va desdutom knappast mycket bättre än dagens Cavani. Så min jämförelse med Malaga står sig. Napoli hade blott 2 italienska cup titlar innan Maradona och har blott vunnit 2 italienska cup titlar efter maradona. Han är en gud i Neapel och hans insatser där och betydelse för den klubben kan duinte hitta någon motsvarighet till i fotbollsvärlden om du så för ditt liv försökte. Att säga att han ej kan jämföras med Messi eller någon annan är löjeväckande. Det är en av dom absolut bästa spelarna genom tiderna vi diskuterar.
Barcelona Thierry Henry
2016-08-01 02:55
@MessiLionel:Precis. Dom spela med en sten (hård läderboll) och backarna kunde gå in och sparka skiten ur sina motståndare utan att få ens så mycket som ett gult kort. Ändå lyckades Pelé göra det han gjorde på en fotbollsplan. Betänk det för en stund. Må så vara att Messi är bäst genom tiderna oavsett vad för dig. Personligen gillar jag fakta och statistik. 3 VM guld och över 700 officiella mål i sin karriär är bevis nog för mig. Visst va fotbollen mer primitiv förr oCH spelarna fick knappast samma träning då som nu. Sporten va knappast lika utvecklad då som nu heller. Men Pelé va en pionjär och drev sporten framåt på egen hand. Han dominera sin era fullständigt. På ett sett ingen annan spelare gjort förut. Pelé va inte lika bra tränad dom Messi och sporten va inte lika utvecklad men han dominera med dom verktyg som va tillgängliga för honom på ett sett ingen spelare klarat av före eller efter honom. Hade Pelé fått din fotbolls uppfostran på la masia samtidigt som Messi fått det och åtnjuter alla teknologier och kunskap som Messi åtnjutit så är jag säker på att han vart bäst även idag. Han va komplett och så naturligt tekniskt begåvad som man kan bli.
Barcelona papillon
2016-08-01 02:02
Thierry Henry

Dåtidens Napoli som nutidens Malaga? En sån som Careca spelade ihop med Diego så speciellt dåliga var inte Napoli som folk vill få det till.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona MessiLionel
2016-08-01 01:45
@Thierry Henry:

Under Peles tid spelade de fotboll med en sten och utan offside. Med eller utan landslags titlar är Messi den bästa någonsin. Slut diskuterat!
Barcelona Thierry Henry
2016-08-01 01:16
@CRset:
Jag tror du borde hålla dig till saker du förstår dig på. Att du jämför Maradona med Ronaldo talar sitt tydliga språk om att du är vilse i det här ämnet. På vilja grunder jämför du Maradona med Ronaldo? Antalet mål? Maradona under sin peak dominerade matcher som ingen annan spelare vart i närheten av. Dock var hans storhetstid betydligt kortare än Messi och Pelés. Mycket av det berodde nog på festandet och drogerna. Men det är ingen tvekan om att han är en av världens 3 bästa spelare genom tiderna. Han kunde göra vad han ville på plan. Va han på humör så va han ostoppbar. Framgångarna han förde Napoli och Argentina till talar sitt tydliga språk. Nej han spela inte ensam i lagen men ingen annan spelare har vart så essentiell för sina lag och vart så betydande för sina lags framgångar som han har vart. Argentina på 80 talet kan jämföras med dagens Portugal eller Holland i slagkraft utan Maradona, och att vinna serie a (världens då överlägset bästa liga) med Napoli på den tiden är motsvarigheten till om Messi skulle fört Malaga till vinst i la liga idag. Ska man gå efter titlar och statistik så är Pelé tidernas bästa spelare. Det är även han som dominerat världsfotbollen under längst tidsspann Det fanns på hans tid en drös legendariska spelare som Di Stefano, Puskas, Garincha, Best, Charlton Eusebio etc men ingen av dom kom i närheten av Pelé. Dessa faktum begraver frågan för mig. Pelé är tideras bästa. Messi har rivaliserats av Ronaldo genom hela sin karriär och misslyckats föra Argentina till några troféer. Det gör att han halkar efter tyvärr. Vem som är näst respektive 3dje bäst av honom och Maradona är en smaksak. Maradona förstörde mycket för sig själv. Men att säga att han inte är i närheten av någon fotbollspelare, vem det än må vara, är komedi som bäst
Barcelona CRset
2016-08-01 00:38
@Dr Pepper:
Ett skämt att ens jämföra Maradona och Messi. Jag har granskat Maradona och vad den killen har åstadkommit och han är inte i NÄRHETEN AV MESSI. Han är inte ens i närheten av dagens Ronaldo. För de första hade Maradona Balotelli's personlighet, dvs en diva som rökte, festade, samt slängde ur sig bullshit och klagade på allt som rörde sig på två ben. Det vill säga ingen personlighet som man rekommenderar ens barn att se upp till. För det andra så har Maradona sin bästa säsong inte ens närheten Messis sämsta säsong när det gäller mål. Då Maradona som bäst i Europa skarspade ihop 23 mål som bäst och då första året i Barca. I Napoli snittade han 17-18 mål. Vilket för mig är bedrövligt. För det tredje så är han inte heller i närheten av Messi när det gäller assist. Sedan ska man gå till titlar, så tror jag Arsenal spelarna har skrapat ihop lika många titlar som Maradona under sin karriär. Maradona lever på ett VM som enligt alla Maradona-fanatiker bärgade på egen hand. Vilket också är fel. För isf så tog ju Thomas Muller Tyskland på egenhand till ett VM guld senast eftersom han gjorde hela 5 mål. Vidare, kan man bara jämföra individuella priser. Där både Ronaldo och Messi har en hel bok full med dessa. Hade Maradona haft den karriären som krävs för att rankas som tidernas bäste, så hade han inte spenderat halva karriären i Argentina till en början för att sedan endast vara kvar 1 år i barca och på grund av sin speciella personlighet lämna klubben för att gå vidare till ett Napoli som varken nu eller på den tiden var något topplag i Serie A. Utan hade då gått till ett Juventus som dominerade italiensk fotboll. Är mer vettigt isf att jämföra Pele och Messi, då Pele på sin tid var utomjordisk och förde Brasilien till två raka VM guld och som gjorde över 1000 mål. Det om något är argument till att vara betraktad som en av tidernas bästa. Men Messi's bok skrivs forfarande och än har han rekord och titlar att plocka för att stärka övertygelsen om att vara tidernas främste.
Barcelona Skurhink
2016-08-01 00:20
Så sant att D.Alves kommer att saknas han va så mycket mer än en högerback! Spelmotor och snacka om dom stora matchernas man! Men det finns helt ärligt inte just några allternativ på marknaden som erbjuder så mycket mer än vad Roberto och Vidal gör. Bellerin är absolut ingen garanti och på tok för dyr iår!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-07-31 23:24
@Ribohn Fan:


Jag tror att vi kommer märka vilken stor pussel D. Alves var den här säsongen.

Nu gäller att Vidal eller Roberto tar den platsen.

Men Barca har varit efter en tredje anfallare. Nej, jag vill inte ha en 39 gammal anfallare.

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-07-31 23:22
Sant att vi kanske ska hålla ut innan vi skjuter ner ledningen.

Men, men jag köper inte ekvationen att ingen vill anfallare vill komma till Barca för att vi har trion. Kolla på de andra storlag.

P.s det var samma föra säsongen, Barca ville ha en anfallare till. Det räckte med Munir och sandro tyckte dem.

Vi har haft tur med skador.

Shiit. Man, Chelsea, Man City, Arsenal, Psg, R.Madrid, at Madrid och Bayen har bättre bänk när det gäller våra forwards.

Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-07-31 23:10
@Ribohn Fan:Ryktades lite om Bruno Peres från Torino, även city är ute efter han. Sägs kosta mellan 15-20. Killen är hur bra som helst.

Men det sjuka är att vi lägger dom pengarna på digne haha.
Barcelona Ribohn Fan
2016-07-31 22:57
Ännu mer tragiskt att man inte kan hitta en högerback.
Barcelona papillon
2016-07-31 22:46
Oavsett om man har MSN framför sig så blir man orolig över hur svårt det verkar vara att få in en anfallare som är beredd att konkurrera.

Cristiano, Benzema, och Bale är inga man direkt petar så värst lätt men Morata verkar acceptera konkurrenssituationen.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Smogen
2016-07-31 22:24
[QUOTE=^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^]rätt komiskt eller snarare tragiskt att en klubb i Barca's dignitet inte kan fixa en anfallare.. [/QUOTE] Fast vi kanske ska chilla med att klaga fram till att transferfönstret stänger? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-31 22:06
Fast problemet är ju inte att vi har svårt att hitta anfallare att köpa, problemet är att spelarna inte vill komma... Alla vet om vilken anfallstrio vi har och att det blir mycket tid på bänken om dem går hit. I det här läget kan man inte klaga på ledningen som försöker hitta diverse spelare...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Skurhink
2016-07-31 21:19
Freeyourmind: I mina ögon den mest uppenbara avsaknaden förra säsongen va ju att vi helt saknade backning till MSN! Det borde ha varit det första man löste!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-07-31 21:14
rätt komiskt eller snarare tragiskt att en klubb i Barca's dignitet inte kan fixa en anfallare..
Barcelona Barca4life98
2016-07-31 20:48
Barcelonistas Med all respekt men Podolski är ju sämre än Munir ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-07-31 20:27
Mario Gomez,Mandzukic, Podolski, Van Persie. Inte så svårt och köpa en anfallare. Jag hade gått för Gomez elr Podolski.
Postat via SvenskaFans-appen
Dr Pepper
2016-07-31 19:49
Arrigo Saccis uttalanden om att Messi inte är den bäste argentinske fotbollsspelare genom alla tiderna samt avsaknad av Maradaonas personlighet...


“Maradona and Di Stéfano were the two greatest players. Different, but the greatest. Maradona had more talent. Alfredo was just everywhere on the pitch"


“Messi is the best in the world today but he lacks the personality of Diego. Maradona could play anywhere. It Italy during Maradona’s er] they did not play beautiful football. It may be a bit better now but Italian football is very difficult, possession is hard to maintain. Yet, Maradona had the edge in Italy and in Spain. Nobody could stop Maradona.”
Dr Pepper
2016-07-31 19:48
Onekligen så hade Samper fått betydligt mer utveckling av att få kontinuerlig speltid som startspelare på annat håll att agera som komplementspelare till Busquets, en spelare som fyllde 28 år gammal för 1 vecka sedan och har många år kvar på toppen.

Annons: