/spanien/barcelona/forum/17312.aspx/spanien/barcelona/forum/17312.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pedrito
2010-03-04 19:33
Nej Ibras mål gör ju att vi kan hålla oss lugna även om vi får ett baklängesmål..

Sälj inte henry, Han höjer hela laget bara genom sin närvaro. Bojan och pedro tar över den dag Henry får nog.
Barcelona Trippeln
2010-03-04 19:27
Är det bara jag som har en dålig känsla inför Stuttgart matchen,känns som ett mål från de kan göra så att vi kollapsar?
Barcelona Calavera
2010-03-04 19:04
Ämne: Ämne: Ämne....
Men jisses, en bänknötare som Márquez blir ju en säkerhetsrisk så snart laget drabbas av någon skada (något som är oundvikligt)! Kolla på förlustmatchen mot Rubin Kazan: vem var den största orsaken till den? Svar: Márquez. Oavgjorda mot Osasuna? Márquez igen! Nagelbitarmatchen i Stuttgart? Rafa, som vanligt!

En sådan spelare kan med sin osäkerhet förstöra en hel säsong, hur bra resten av laget än är.

Henry. Han kostar en sjuhelvetes massa pengar men leverar ingenting. Peps fel? Men i sådana fall: varför är han lika seg i landslaget? Igår kväll spelade Frankrike praktisk taget 10 mot 11...

För de pengar Henry kostar Barca kan man värva ett par ypperliga försvarare. Med dem i laget behöver man inte sitta med hjärtat i halsgropen varenda gång motståndarna närmar sig vårt straffområde och Márquez är ute och plockar svamp.
Canaletes
2010-03-04 18:37
Wazzup Les Rambles

Skickade mail till SF så nu har dem fixat så att man kan kolla inläggen från 2008-2010!! :D

Ska bli kul o kolla från El UTclásico och Iniestas 1-1 :D
Barcelona Hetfield
2010-03-04 18:31
På tal om Marquez:

Den mannen måste bara borta, det finns inget i hans spel som har övertygat mig alls, ser alldeles för nonchalant och allmänt seg ut på plan, i mina ögon så är Milito betydligt vassare nu (efter vad jag har sett hittills)

Jag tror att många klubbar kan vara sugna på att värva Marquez (Man C, Sevilla, Atl.Madrid, Milan osv), vi har trots allt Henrique och Caceres som väntar, sen har vi Muniesa som en liten bubblare, hellre att man satsar på de
Barcelona Hetfield
2010-03-04 18:27
Rivaldo_gudarnas gud

Om folk tror att vi ska ha Henry som super-sub så måste man vara hög, jag vill inte hamna i "Milan" träsket där man behåller en spelare till den graden att de börjar bli en börda (Gattuso, Janku, Dida , Kaladze osv)

Det handlar inte enbart om pengarna, det handlar om att Henry fyller en viktig plats som han inte hanterar just nu, det är betydligt bättre att ge den chansen till Pedro/Bojan/Jeffren/Gai, istället för en spelare som får 8 miljoner om året för att sitta på bänken

Nu säger vi att Henry är villig att gå ner i lön, vi säger att han minskar med hälften, då är vi fortfarande i 4 miljoner euro, vilket är hutlöst mycket för en bänkvärmare som är 30 +, så nej tack

Allt har sin tid, Henry's tid i Barcelona är förbi, det är bara att tacka och buga för allt han har gjort i hela karriären, men det finns ingen plats för honom längre
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-03-04 18:19
Ämne: Ämne: Calaver....Calavera//

Men Marquez är nog inte tänks som något annat än bänknötare. Och till det duger han fint. Jämför inte Henry med Henke för då bedrar du dig grovt. Det har alltid skillt en hel del nivåeer dom spelarna imellan. All respekt för Henke. Men att säga att han bidroged mer än va titi gör är ett skämt.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-03-04 17:04
Märker att dagens stora ämne är Thierry Henrys nuvarande form, men att jämföra honom mot Marquez är inte rätt tycker jag.
Marquez har varit skadad under en längre period vilket fått honom att tappa det självförtroende han hade, nu ser man han köpa korv varje gång vi åker på en motattack.

Henrys form är rena berg och dalbanan, ena matchen kan han stråla utan att näta men i nästa match kan han näta utan att spela bra. Känns som om den "stora" skandalen som tog hans Frankrike till VM kan vara något som fortfarande vandrar runt i hans tankar. Nu skyller jag inte hans dåliga form och prestationer på plan pga det som hände i matchen mot Irland, nej.

Men vi såg hur illa hans första säsong var i Barca, och då hade han problem med sin fru(?)
Jo, jag tror att det vara hans fru.

Förra säsongen var han problemfri, och hans prestationer förra säsongen talar för sig själv.

Jag håller tummarna för den store Henry, jag tror verkligen att han kan göra en-två säsonger till som en grym fotbollsspelare. Frågan är bara om han har psyket och fysiken för det.
Barcelona Calavera
2010-03-04 16:52
Henrys ligastatistik 2009/10:
PARTIDOS JUGADOS: 14
MINUTOS 1018
GOLES 3
TARJETAS AMARILLAS 1
TARJETAS ROJAS 0
ASISTENCIAS 0

I Champions League:
4 Appearances (211) Min. Played
0 Goals
1 Assists

Totalt 3 mål + 1 assist på 1229 minuter. Och igår var han i särklass sämst på plan mot Spanien.
Barcelona sabit
2010-03-04 16:47
hej
Barcelona Calavera
2010-03-04 16:20
Ämne: Calavera//

Marque....
Márquez är ingen startspelare, men han har ändå gjort 593 minuter i ligan (mot Henrys 981), så det är inga ströinsatser vi snackar om.

Barcelonito / Lucho Enrique 21
Henkes roll i Barca... OK, kvalitetsmässigt var han inte i Henrys klass, men hans ödmjukhet gjorde honom ändå till en tillgång (tänk bara på CL-finalen 2006), enligt min mening en större tillgång än Henry, som dessutom är mkt dyrare i drift.
Barcelona Pedrito
2010-03-04 16:12
Henry är en otroligt viktig kugge i laget. Han är fortfarande en klasspelare när han utnyttjar sin rutin men framförallt är han en vledare och förebild. Hade fabregas varit den han är idag ifall Henry inte hade varit lagkapten?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-03-04 16:10
Att slänga bort Henry är ett misstag, han kommer att acceptera bänken och lägre lön till nästa säsong. Frågan är bara om han själv inte vill lämna till USA.

Men hans rutin och ledarkaraktär behövs för de yngre spelarna. De yngre backarna har Puyol, de yngre mittfältarna har Xavi och de yngre anfallarna behöver Henry som ledare.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-03-04 16:02
Calavera//

Marquez är ju ingen startspelare så förstår inte vrf han skulle va en svag länk. Men jag håller med dig om att Henry inte är en spelare för startelvan nu längre. Något han verkar ha insett själv också. Att han ser ledsen ut har nog med många faktorer att göra. Separationen med sin fru, Häxjakten efter Irland matchen, och nu måltorkan den här säsongen i ligan. Det är otroligt synd om människan om man tänker efter oavsett vad han tjänar. Ingen kan må bra efter allt det. Dock tycker jag han trots allt det visat prov på en stark karraktär och profesionalitet. Erbjud han ett kontrakt i sommar. Gör det klart för honom va hans nya roll i laget kommer bli. Så är det upp till honom sen va han vill göra. Tycker dock inte vi ska kasta bort honom.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2010-03-04 16:01
Calavera

Du överskattar nog Henkes roll i Barca lite. Visst var han en bra lagkamrat och en mycket respektabel sådan men Henry är en bättre pådrivare än Henke i Barcelona.

Henry är fortfarande Bojans idol, Henry är fortfarande den som på varje träning umgås med Jeffren, Pedro och Bojan mest av alla spelare.

Henry har mycket mer rutin än vad Henke hade. Han har spelat större matcher, han vet hur det är att vara en superstjärna och en kapten på samma gång.

Menar inte att vara respektlös mot Larsson, men Henry är några steg före som spelare och han kan lära våra ynglingar mer än vad Henke skulle.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-03-04 15:52
Ämne: Ärligt, jag gillar H....
Hetfield//

Henry är ett mycket mer gångbart namn än Pato och vi tjänar nog fortfarande en rejäl hacka pengar på hans namn. Med tröjförsäljningar och andra reklamhjippon. Sen va han ju inte direkt dålig förra och förrföra säsongen. Utan måltorkan är ju något som startat under denna. Därmed den monstruöst mycket större lönen än Pato exempelvis.
Barcelona Calavera
2010-03-04 15:49
Ämne: Calavera//

Att mi....Håller med: Henry borde ta på sig en "Henke-roll" i laget. Problemet är att ytterst få f d stjärnspelare har den ödmjukhet som Henke alltid hade. Henry har vissa kvaliteter kvar, men i min värld är han lagets svagaste länk (möjligen i konkurrens med Márquez)... Och dessutom är han inte någon pådrivare trots sin rutin: han ser mest ledsen och missförstådd ut och sånt är aldrig bra för ett lag.

Håller med dig även om Milan: de försöker få folk att tro att de är ett stjärnlag, när de egentligen bara är en samling föredettingar (dit Dinho INTE räknas dock!). Men folk är inte dumma och har fattat det: Milan har 35.000 på sina matcher i år mot vanliga 60.000. Alltså tjänar Beckham & Co ingen som helst uppgift ens som dekadenta publikmagneter.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-03-04 15:43
Calavera//

Att milans ledning försöker lura i folk att spelare som Beckham fortfarande är storstjärnor är bara ett spel för att hålla intresset igång medan dom långsamt renoverar laget.

Dock tycker jag det är lite väl hårt att jämföra Henry med Beckham,Gatusso och kompani. Visst Henry är inte lika bra som han än gång var och är påväg neråt i sin karriär. Ynglingar som Pedro gör fler mål en den gamla fransmannen. Men i själva spelet så är Henry fortfarande bättre en Pedro och viktig med sina löpningar då han öppnar upp spelet på ett sätt som inte Zlatan och Messi kan. Han är också väldigt viktig med sin rutin som dom andra spelarna i truppen inte kommer i närheten av. Det Henry behöver är att folk slutar se på honom som den kungliga målskytt och underhållare han än gång var. Och istället se honom som en spelare på ålderns höst som bidrar med andra grejor än mål. Henry hade vart perfekt att ha som en supersub som man kan byta in i pressade situationer. Det är en oerhört intelligent,flexibel och ödmjuk spelare vi har. Ja tycker inte vi borde sälja honom i sommar utan hellre dra ner hans lön en aning och ha kvar honom att fylla den roll Henrik Larsson en gång hade i klubben. Henry kommer aldrig sluta att vara en klasspelare. Och även nu på ålderns höst är han långt över medel som fotbollspelare. Av dom senaste intervjuerna att dömma accepterar han även att han får nöta bänk ofta i barca sålänge Pedro och Iniesta presterar bättre. Lägg där till rutinen. En sån spelare är guld värd och skall inte kastas bort!
Barcelona Calavera
2010-03-04 15:22
Ämne: Ärligt, jag gillar H....
Exakt. Det finns spelare som när de är på toppen av sin karriär blir så berömda att de kan fortsätta att leva på namnet långt efter att de slutat prestera. Tyvärr är Thierry Henry en sådan spelare: han undepresterar i Barca o i landslaget, månad efter månad. När var han bra i Frankrike senast? I 1-1 mot Serbien... men det är evigheter sedan.

Även David Beckham tillhör samma skara föredettingar, med skillnaden att han aldrig i karriären vart i närheten av att vara så stpr som Henry var när han var på toppen. Det har varit ett jävla tjat om han han skulle komma tillbaka till Milan i vår igen och att det skulle öka deras scudettochanser... Nu har han gjort 7-8 matcher och varit helt anonym i nästan alla: trots det behandlas han som en storstjärna o tjänar multum.

Förutom Beckham gäller samma sak flera andra spelare i Milan: Oddo, Zambrotta, Seedorf, Kaladze och - det smärtar mig att säga det - Gattuso. De tynger klubbens budget men tillför inte ett skit.
Barcelona ¡Barça!
2010-03-04 13:42
Barcadinho

Hans kontrakt löper ändå ut till sommaren så pengar är ingen fara, det är bara denna säsongen sen drar han förmodligen till någon annan klubb
Barcelona Hetfield
2010-03-04 13:41
Ärligt, jag gillar Henry, så det är ingenting personligt, men jag förstår inte när folk vill göra honom till århundrades "martyr", den mannen får 8 miljoner om året, han spelar i världens bästa klubblag, vad mer kan man begära?

Lägg till att ingen toppklubb (möjligen Man C) skulle betala 8 miljoner om året för honom

Ta bara Pato, han tjänar väl runt 2 miljoner euro om året, visserligen så har han inte samma status, men värt att notera hur lite han tjänar jämfört med Henry
Barcelona Barcadinho.
2010-03-04 13:29
På ett sätt är det positivist att Henry accepterar sin status. Han kan agera en
Det är inte alls så dumt att också ha erfarenhet på bänken och inte bara gröna ungtuppar. Titta på Inzhagi, Giggs, Sylvinho eller Baraja i Valencia. Kanoute från Sevilla har också samma utveckling den här säsongen mot en supersub.

Men det är an balansfråga – sådana spelare måste fortfarande kunna ha något att tillföra laget. Fortfarande vara nyttiga för laget på ett eller annat sätt. Jag vet inte hur ledningen och Pep kommer att bedöma situationen. Ibland får vi signaler från Pep att Henry fortfarande är viktig. Men det kan hända att det är spel för galleriet, ingen aning.
Något måste göras med honom den här sommaren oavsett.

Sen är det en ekonomisk fråga – hur dyr kan en bänk spelare vara?
Det är en viktig fråga.
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-03-04 13:25
Håller med om att Henry förtjänar props för allt som han har gjort för att hjälpa till ynglingarna i laget. Det ska han ha cred för, men i dagsläget föredrar jag Pedro, eller till och med Bojan före fransmannen ute på kanten. Kanariefågeln och katalanen visar helt enkelt mer vilja och den inställningen är ovärderlig i mina ögon.


Sen annan notis inför matchen mot Almería; Om Barça nätar blir det klubbens 5100 ligamål någonsin i högsta divisionen (se länktips). Ska bli kul att se vem som får äran att göra det målet. Det hade blivit Zlatan i förra matchen mot Malaga, men domaren Rubinos Pérez blåste av honom för foul.
Barcelona Hetfield
2010-03-04 13:18
westinho

Det är klart att åldern har tagit ut sin rätt, men om man inte kan springa förbi Pique när man en gång i tiden var världens snabbaste spelare med boll, då svider det till i hjärtat, sen att han är en bra person kan jag inte tjafsa mot

Jag tackar Henry för allt han har gjort, jag har beundrat honom i många år nu, men han är på 3:e plats i lönelistan (runt 8 miljoner euro), dessutom så tar han plats när både Pedro och Bojan är här, så det är dags för honom att dra vidare
Barcelona Jax12
2010-03-04 13:04
Ursäkta dubbelposten!
Barcelona westinho
2010-03-04 13:02
Hetfield

Är det inte ganska självklart att åldern har tagit ut sin rätt på Henry? Det är inget märkvärdigt att Henry blivit långsammare och sämre. Han kan inte hjälpa det, just give him a break.

Han kommer säljas till sommaren, allt annat är förvånande. Jag uppskattar allt jobb han gjort i Barca.

Förr i tiden var han en riktigt kaxig spelare, lätt att hata. Nuförtiden är han otroligt ödmjuk och väljer laget före jaget alla dagar i veckan. Han har hjälpt de yngre spelarna i laget (speciellt Bojan) och istället för att bli sur över att Pedro får chansen istället för honom, uppmuntrar han Pedro och pushar honom. Stort av Henry.

Kommer aldrig glömma hur han ägde sönder Ramos i El Clásico.
Barcelona Jax12
2010-03-04 13:00
Ämne: Vad har hänt med Hen....
Håller med dig om att Henry inte är vad han en gång var, vilket leder än in på tanken kring möjliga ersättare.

Vem eller vilka anser ni kunna fylla hans roll i laget eller ser ni Pedro som en man för startelvan?
Barcelona Jax12
2010-03-04 13:00
Ämne: Vad har hänt med Hen....
Håller med dig om att Henry inte är vad han en gång var, vilket leder än in på tanken kring möjliga ersättare.

Vem eller vilka anser ni kunna fylla hans roll i laget eller ser ni Pedro som en man för startelvan?
Barcelona Hetfield
2010-03-04 12:51
Vad har hänt med Henry? Jag förväntar mig inte att killen ska springa förbi alla, men jisses, han kunde knappt springa förbi PIQUE! Jag tycker synd om Frankrike som har tappat så mycket, kryllar av dussinlirare jämfört med 98-2000 laget

En gång i tiden så kunde ingen försvarare i världen matcha hans snabbhet, vem kan glömma målet han gjorde mot Real i CL, när han bara joggade förbi mittfältarna och försvararna från mitt cirkeln, det är synd att se honom här
Barcelona KUNG MESSI
2010-03-04 09:57
grabbar alla som har facebook
bör bli medlemmar i denna grupp
Annons: