/spanien/barcelona/forum/1728.aspx/spanien/barcelona/forum/1728.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2016-07-02 21:03
Barcelona enkos
2016-07-02 21:00
Andre Gomes har varit katastrofal i EM. Han platsar inte ens i Portugal och de matcher han startat har han blivit utbytt .
Barcelona Gio Style
2016-07-02 20:58
Pepe är ett avskum men det tar inte bort det faktum att han är en bra försvarare.
Dock är han låååångt ifrån världens bästa mittback.
Barcelona enkos
2016-07-02 20:55
Alltid när en tränare flyttar till en annan klubb tar han med sig spelare. Krychowiak från Sevilla till PSG.
Seabrook
2016-07-02 20:54
Med alla dessa rykten angående Andre Gomes, är det en sån spelare som behövs i Barca? Varför går man inte efter en högerback eller någon som kan utmana Alba på vänsterkanten? Dessutom behöver vi få in en anfallare som kan avlasta Suarez centralt.
Barcelona FCB_Messi
2016-07-02 20:48
The camerooins Montoya kommer inte gå till Fenerbahce då dom har köpt van der wiel.
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-07-02 20:33
@Reymar:


Att vara startspelare i 9 säsonger för ett av världens allra bästa klubbar tyder på att Pepe är allt annat än en genomrutten försvarare. Snarare är han en fantastisk mittback.

Sedan håller jag med om att brasse-portugisen är långtifrån att vara Guds bästa barn, men det stannar enbart på planen.
Barcelona Liunil Masse
2016-07-02 18:55
[1/3] Barcelona B midfielder Sergi Samper (21) is a 'plan B' if Barcelona fail to sign Valencia midfielder André Gomes (22). [md] [2/3] Sergi Samper (21), who will renew, will only be loaned out, probably to a La Liga team, if André Gomes (22) is signed. [md] [3/3] First team coach Luis Enrique has approved the signing of Andre Gomes, but he has also made it clear that he’d want Samper. [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-07-02 17:53
Med risk för att väcka onda andar till liv igen mellan mig och neymar JR, efter en liten dispyt med Amo.38, tänkte jag nu lämna "hypen" kring Thiago Silva som den sistnämnde menade hade förfört en stor del av världens fotbollsälskare. Och istället fokusera på en annan "hype" som följde på Confederation Cup 2013 (en turnering som Amo.38 alltså inte tillmäter något som helst värde ifråga om nämnde mittbacks utmärkelser i densamma).

Jag tänker naturligtvis på Neymar Junior.Och det är helt riktigt att man inte alltid ska sätta sin tilltro till vad man läser. Ett talande exempel är då Expressens s k expert skrev följande i tidningens "fotbollsbibel", när Neymar JR som bäst låg i startgroparna inför sin allra första säsong i Barcelona för snart tre år sedan:

”Jag kan inte påminna mig någon som de senaste decennierna fått ett liknande genombrott, inte gamle Ronaldo, inte Ronaldihno, inte ens Messi”. Jonas Bryngelsson som skribenten heter, syftar förstås på genombrottet i just Confederation Cup; då Neymar onekligen visade sig på styva linan med sällsynt bravur i Brasiliens upplaga.

Neymar blev förvisso som 17-åring utsedd till bästa unga spelare i Campeonato Paulista 2009. Turneringen är ett distriktsmästerskap i São Paulo. I samma ålder (2005), förärades Messi fyra utmärkelser: Golden Boot: FIFA U-20 World Cup, Golden Ball: FIFA U-20 World Cup, Golden Boy och Olympia De Plata (årets argentinska spelare).

Året efter fick han ytterligare två utmärkelser : FIFA World Young Player of the Year samt World Soccer Young Player of the Year. Innan Messsi fyllt 21, togs han så ut i FIFA:s världslag på seniornivå för första gången.

Man skulle kunna fortsätta så ett bra tag till för att retroaktivt påminna Jonas Esbjörnsson på Expressen om att Neymar vid en ålder av 21, faktiskt hade en hel del kvar att bevisa för att få det internationella genombrott, som Messi fick långt innan han hade hunnit nå "Neys" dåvarande ålder.

Och som redan framhållits men tål att upprepas: När Messi var 21 år så förärades han sin första Ballon d'or, enär den 21:årige Neymar fick blott 4 av 5 möjliga getingar i Expresssens guide till fotbollsgalaxen; Jonas Esbjörnssons lyriska utläggning till trots. Lika många som Ola Tovionen med andra ord; säger minst sagt det mesta om dylika betygsättningars dignitet.

Jag förmodar att de där överorden dröjde sig kvar och gjorde att jag fick ett extra kritiskt öga till Neymar, även om jag aldrig någonsin gjort gällande att han är en dålig spelare. "Bara" att han inte kan mäta sig med Leo Messi (och vem kan det i längden ?) samt ifrågasatte att han skulle få FIFA:s Ballon d'or med några få års erfarenhet av europeisk klubbfotboll på absolut toppnivå.

Nu när några år förflutit så kan man enligt mitt förmenande och med facit i hand, konstatera följande. Nämligen att Neymar ännu inte visat sig värd den dryga miljard och alla långdragna kontroverser kring hans kontrakt som kantat hans väg tillbaka till framtiden och som ju inte på långt när nått vägs ände än (det bör man hålla i minnet).

Men fram tills nu menar jag att framställa det som att Neymar JR hade en lång formsvacka i våras efter att varit helt fantastisk under hela hösten, ger en felaktig bild. För under fyra fem matcher mot med spanska mått mätt mediokert motstånd och i Messis frånvaro, så nådde Neymar förvisso nära dom höjder som han så lekande lätt rörde sig på i Confederation Cup 2013 inför en hänförd Jonas Bryngelsson m fl fans.

Men förutom den formtoppen, har hans spel med relativt få undantag och sett över dom tre säsonger han spelat för Barca, inte alls motsvarat de förväntningar man har rätt att ställa på en sådan dyrgrip. Som nu fått till konsekvens att klubben via sin ledning satt hela dess själ i pant, för att om möjligt kunna rädda sina egna skinn. I så mening, märk väl!, är värvningen av exempelvis Song en västanvind vid en jämförelse. Vilket inte ska tolkas som en provokation, utan som min personliga uppfattning.
Barcelona Blaugrana91
2016-07-02 17:31
Sen förstår jag inte varför du pratar om Atletico Madrid? Barca drog in €670M och trots att jag inte sett Atleticos resultat vågar jag påstå att dem inte ens är nära det. Syftar du på transferbudgeten så får du väga in att vi har Espai Barca på gån, samt vi har högre lönekostnader än exempelvis Atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-07-02 17:27
Manchester United styrs helt som ett företag, klubben finns även ute på aktiemarknaden. Dem får in pengar på annat sätt. Man behöver nog hos Barca också inse att klubben är global och måste börja styra klubben mer som ett företag, dock verkar ju Bartomeu inse detta vilket är positivt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-07-02 17:16
Sjukt att United som går titellösa år efter år har råd med sånna köp. Och vi som vinner allt år efter år har inte ens råd med nolito haha. Sjukt vilka idioter det är som styr vår kära klubb.

Stora frågan är hur hade det sett ut utan dom titlarna vi kammat hem? Hur hade ekonomin sett ut då?. Ähh sorgligt! Snälla avgå barto snälla, visa att du är cule o gör det för Barcas skull. Vi kan inte ens mäta oss med Atletcos budget ens. Var är pengarna barto???

Vill bara vakna en dag till nyheten barto får fängelsestraff!.
Barcelona enkos
2016-07-02 17:13
Rakitic har uttalat sig efter huligan attacken och lagt upp bild på i instagram med texten "ingen kan ta ifrån oss vårt leende "
Barcelona the cameroonians
2016-07-02 16:44
Senaste infon i historien med pakten i Neymar-caset;

Medlemmarna kommer nu att få tillgång till en kopia av överenskommelsen mellan klubben och åklagaren samt protokollet från styrelsemötet där pakten röstades igenom och godkändes med rösterna 14 för, 2 emot och 2 nerlagda.

Från och med måndag kan dessa dokument hämtas ut på klubbens servicekontor. Ska bli intressant att se hur allt gick till.
Barcelona enkos
2016-07-02 16:27
LeoMessi Jag har tidigare länkat men ingen här som förstår. Dessutom läser jag på b92 app och det är svårt att kopiera och länka här direkt. Kanske någon som vet hur man ska göra? När jag länkar så visas inte bara den artikeln utan allt annat också. Här: B92: Huligani kamenjem na Rakiticevu vilu http://www.b92.net/sport/euro2016/vesti.php?yyyy=2016&mm=07&dd=02&nav_id=1150422http://ww16/vesti.php?yyyy=2016&mm=07&d
Barcelona LeoMessi
2016-07-02 16:22
Enkos Snälla länka källor eller säg åtminstone var du läste detta så man själv kan försöka kolla upp det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-02 15:50
Efter Zlatan har Mourinho gjort klart även med Henrich Mchitarjan från Dortmund.
Barcelona enkos
2016-07-02 15:44
Huliganer attackerade Rakitics hem på semester i Kroatien där han hyrde en villa och tvingade honom och familjen att fly.
Barcelona Kröjff
2016-07-02 15:37
Amo.38

Irriterat tonläge det där. Samma heta temprament som Pepe måntro? Jag "hör" inte vad jag läser, för eftersom jag inte är blind brukar jag faktiskt titta på fotboll emellanåt och bilda mig en egen uppfattning av vad jag ser. Vad gäller Vincent Kompany kan jag väl hålla med att vissa överskattar honom om man jämför honom med t e x Thiago Silva, så dock inte jag. Påstår bara att han nog skulle kunna bänka Pepe om han fick chansen. Vare sig mer eller mindre. Sen kan du väl inte lägga mig till last, att vår klubb värvat spelare som Alexander Song och Vermaelen? Eller?
Barcelona Amo.38
2016-07-02 14:44
Kröjjf Jag sa att alla klubbar hade velat signa pepe/Ramos om de inte hade varit Real spelare. Eller påstår du att de är så pass dåliga? För du bör du vakna ur nattmössan. Du läser det du vill höra, alla klubbar hade varit intresserade av spelare som Pepe/Ramos kaliber även om sistnämnde är en yrhöna. Kan man värva Alex Song/Vermarlen listan kan göras så jävla långt tror du inte man hade försökt värva dom två ifall dom var tillgängliga? Vincent Kompany tillåt mig skratta DÄR har vi kanske världens mest överskattade back PERIOD. Orkar inte ens gå in på varför har sett tillräckligt av honom för att bilda den uppfattningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2016-07-02 14:05
Enligt Gerard Romero kommer Denis Suarez bli oficiellt på onsdag.
Skönt att ha två värvningar i hamn nu.
En ung CF som kan avlasta Suarez vore inte fel att handla.
Barcelona Kröjff
2016-07-02 12:55
Själv har jag på intet sätt helt räknat ut vare sig Portugal eller Ronaldo för den delen. Ty när det verkligen gäller, så verkar ingenting helt omöjligt i såna här sammanhang. Vem trodde ärligt talat att Tyskland skulle slå Brasilien med 7-1 i semifinal på de senares hemmaplan? Visserligen var försvarsgiganten Thiago Silva avstängd och fick överlåta ansvaret i Brasiliens bakre led till David Luiz, samt sin ersättare på platsen vid sidan om, den dåvarande ordinarie mittbacken i Bayern Munchen, Dante.

Den senare ska dock inte få bära hela skulden för försvarsinfernot, men en sak tror jag mig ändå veta. Hade Pepe inte tidigt varit förutseende nog att byta ut sitt brasilianska pass mot ett portugisiskt, så hade han varken bänkat Thiago Silva eller denne Dante där och då. Lika lite som han knappast kunnat konkurrera med Vincent Kompany om denne blivit frisk till EM; d v s om i fall brushuvudet Pepe nu istället hade haft ett belgiskt medborgarskap i sitt smutsiga bagage.

Att Pepe sedan som Amo 38 pekat på, håller den till synes evigt lovande Varane på bänken, bör nog tas med en nypa salt när som fransmannen förvisso inledde A- lagsspelet strålande i Real Madrid, men därefter aldrig riktigt förmått prestera på samma höga nivå igen; bl a på grund av skador.

Noterar för övrigt nu i dagsljuset, att Amo 38 inte bara lever i sin fulla förvissning om att Tito Vilanova skulle ha tagit sikte på Pepe istället för Thiago Silva, om denne inte representerat Real Madrid. Utan att han under samma omständigheter, också skulle ha haft Sergio Ramos på sin önskelista i sitt eget "dreamteam".

Jag tror mig åtminstone veta, att två avlidna barcatränare som bäst vänder sig i sina gravar. Hugaligen, sicken hiskelig mardröm. Vakna!

Barcelona Kröjff
2016-07-02 12:52
the cameroonians

Ja, jösses som jag läser när jag samtidigt skriver om forumets delvis nya favorit vid namn Pepe....
Barcelona the cameroonians
2016-07-02 12:18
Kröjff Inte med Roma, men med Rom-klubben Lazio :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-07-02 12:12
the cameroonians

Vilket scoop jag missat så här i sommartider! Menar du att Adriano blivit erbjuden ett 4-årskontrakt med Roma? Ska dom inte ta och långtidsförlänga Tottis också, när dom ändå är i farten?
Barcelona the cameroonians
2016-07-02 11:10
Kollade nyhetsflödet kring våra utlånade spelare;

Tello
Ska enligt italiensk media ha avböjt bud från Pool och Southampton eftersom han vill stanna i Fiorentina. La Viola siktar på att fåt till en affär med ytterligare ett års lån och köpoption där summan är betydligt lägre än de €6-8 miljoner Barcelona krävde för 24-åringen vars kontrakt går ut i juni 2018.

Song
Inte mycket rykten och info kring 28-åringen som har ytterligare 1 år var på kontraktet. West Ham vill inte ha kvar honom, och Lucho vill definitivt inte ha tillbaka honom i truppen. Valencia har visat intresse enligt fransk media, men det verkar som att de inte är villiga att betala särskilt, om något, för mittfältaren.

Montoya
Verkar vara nära en flytt till Fenerbache. Högerbacken har kontrakt med Barcelona fram till 2019, så klubben är säkert intresserad av att få någon form av pengar för en transfer. Parterna ska träffas i dagarna och diskutera förutsättningarna.

I övrigt verkar Lazio ff hoppas på att kunna få över Adriano gratis. Barcelona vill ha €2 miljoner enligt MD, men Adriano ska sätta sig ner med sportledningen för att diskutera en exit som gynnar alla parter. Brassen är sedan tidigare överens med Rom-klubben om ett 4-årskontrakt.

Vore bra om alla dessa affärer kan avslutas inom kort och gärna permanent. Ogillar skarpt att vi ska ha spelare utlånade som uppenbart inte har någon framtid i klubben.
Barcelona Barcadinho.
2016-07-02 10:07
Thierry Henry. Det räcker för Port att ha en enda kanon bra match och de vInner hela skiten. De har tillräckligt bra spelare för det. Vet du vad, inte ens hela Portugal, det räcker med att CR får en enda kanon bra match och saken är klar. Han kan avgöra vilken match som helst när han är igång. Jag förstår inte hur du kan vara så säker o lugn. Hoppas verkligen du träffar rätt.
Tiki-Taka
2016-07-02 08:55
Finns det något annat Twitter konto än barcastuff? Verkar som att det har stängs ner
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-02 08:05
@Thierry Henry:
För naivt själv? Var det inte samma ord och argument du rabblade om Real, att de kommer gå titellösa, att de för eller senare åker ur, att Ronaldo får glömma guldbollen. Att Barça ska vinna CL och att inget lag kan stoppa oss. Att Messi vinner Copa enkelt !! Portugal är i final och behöver bara vinna en match till för att vinna hela EM och du fortsätter och envisas som om det är omöjligt. Hur naivt får man vara egentligen ??? Detta är Ronaldos år där gud skänkt gåvan till honom. Först vinner EL och nu har han chans till EM. Det var alltså omöjligt i januari där han och hans lag blev utskrattade. Messi skulle alltså vinna allt. Men nu vann Messi varken CL och Copa...
Barcelona Thierry Henry
2016-07-02 06:26
@enkos:
Men snälla. Tyskland är regerande världs mästare och en drös spelare i nuvarande trupp vann em för bara 2 år sen. Och många av dom har vunnit cl. För naivt? Vad har portugiserna vunnit/presterat. Med nöd och näppe spelat lika mot Island, Ungern, Österrike, Kroatien och Polen? Upprepa dom länderna i ditt huvud ett tag. Vad i hela friden talar för att Portugal ska gå från att spela jämt med b nationer som dessa till att ha en chans mot något av Italien, Frankrike eller Tyskland i en final? Dom l bli exponerade för vad dom är (en b nation) och skoningslöst slaktade i en final. Deras överskattade försvar klara inte ens hålla nollan mot lag som Island, Ungern(släppte in 3 mål)och Polen. Dom har släppt in 5 mål på lika många matcher och du tror på fullaste allvar dom ska stå emot Die Mannchaft med Muller, Draxler, Özil och Gomes? Haha snälla! Rädslan för att Ronaldo ska vinna Em verkar ha fördunklat folks sinnen här inne. Portugal har inte imponerat för 5 öre och har inte mött ett enda lag av klass än. Ni kan sitta lugnt i stolen. Det ska till ett mirakel om detta pisslag ska vinna en eventuell em final.
Annons: