/spanien/barcelona/forum/17166.aspx/spanien/barcelona/forum/17166.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
PS
2010-02-24 14:29
Ämne: PS

Det är skillna....Hetfield

I beg to disagree igen. Henry brukar inte vika in? Skojar du? Killen uppfann det där med att vika in. Man brukar fortfarande prata om "Henry-läge", där han som i fornstora dagar börjar på vänsterkanten viker in och skjuter. Och hur många enkla lägen har inte den killen bränt iår?

När det gäller diskussionen ang Etoo vs Z, så är det verkligen att jämföra äpplen och päron eller vad det nu heter. Få om någon spelare i världen gör det Z gjorde förra säsongen, nämligen vinna skytte OCH assistligan i det deffensivpornografiska Italien! Men generellt är Z inte vad du kallar en "garanterad 20+are". En basketterm som skulle passa bättre på Z är att han är mer av en double-double, alltså 10-15 mål och 10-15 ass. Pep visste vad han skulle få, alltså en som gör sina 10-15 mål/ass per säsong, tar på sig minst 2 man, grym targetplayer, teknisk och sist men absolut inte minste en av världens största vinnarskallar!

Till sist det där med mål från nära eller långt håll. Jag vill minnas att det alltid diskuterats att Z måste lära sig att göra enkla mål. Det sa tom Mourinho. Så vad händer när han väl gör ett sketmål...jo folk klagar på att det inte riktigt räknas med enkla mål...objektivitet? ja tjena!
Barcelona ElTriplete
2010-02-24 14:24
Zlatan fick inte mycket att jobba med i första halvlek för hela laget var dåligt men i andra, då smällde det till.

Han började springa och pressa mer och mer, han gjorde ett mål och kunde gjort ett annat om det inte var för Molinaros hand....-.-

Ska inte klaga på domarna, ibland får vi fördelar, ibland får våra motståndare det.

Bäst på planen igår var Pique, Iniesta och Ibrahimovic. Riktigt bra var de. Sämst var nog Busquets, Marquez och Henry.

Hoppas vi klarar av att spela vårat riktiga spel mot Malaga och att det inte blir massa felpassningar eller grova tabbar.

En fråga bara:

Enligt mig verkar det som att när Zlatan är i form är inte Barcelona eller Messi i form.

Några veckor sen, var inte Zlatan i form medans Barca hade hittat sitt rätta jag mot Valladolid, Sporting och Getafe.

Och nu, när Zlatan är bra, spelar Barcelona lite sämre som mot Atletico, Racing och nu Stuttgart.

Tycker ni det samma som jag?
adil [blaugrana]
2010-02-24 14:14
Härligt med så mycket fotboll vecka in vecka ut. Jag tycker det var bra att dela upp CL slutspelen över 2 veckor.

Ikväll blir det fotboll för hela slanten. Intressant möte i Fioretina - Milan. Ronaldinho är het, och Keirrison lär vi få se en skymt av!

Direkt därpå blir det att bänka sig framför Inter - Chelsea. :)
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 14:04
Ni har rätt, jag gjorde en dålig statistik. Jag tänkte inte på skadorna han hade. Han gör 20+ det har ni helt rätt i.

Måste bara till lägga att Zlatan har 15 matcher på sig kvar i ligan att göra 8 eller till och med mer.

Själv tror jag att han gör mer än 8 mål. Då gör han 20+ på hans första säsong i Barcelona tröjan och det är väl inte en dålig prestation, eller har jag fel?
El_Capitano
2010-02-24 14:03
Skulle inte förvåna mig om Eto'o avgör matchen ikväll :)

Angående Zlatan, han MÅSTE börja skjuta oftare utanför straffområdet också. Han har ju bra skott och är stark i kroppen som en oxe. Jag tror på Zlatan av nån konstigt anledning men han måste få lite bollar att jobba med också, Messi har blivit oerhört självisk, Xavi springer med bollen Zlatan helt fri på andra kanten men nej Xavi passar bollen till Piqué eller Marquez igen!
Barcelona tano
2010-02-24 14:00
Ja det är själva poängen, Ni låter så otroligt negativa när ni hittar fel på fel, samt även skriver det som självklara sanningar. T.ex. nu detta med dålig inställning? Hur vet du vad Zlatan har för inställning? Faktum är att han springer mer nu än någonsin tidigare. För honom borde detta istället tyda på bra inställning! Som ni själva skriver är han ingen riv och slit spelare.

Det är också därför jag hugger på när t.ex. du Hetfield skriver saker som att Zlatans mål inte betyder något, att målet var från nära håll (som jag fortfarande inte förstår varför du ska påpeka) med mera... Saker ni skriver som egentligen bara bottnar i eran negativa inställning mot spelaren. Så länge ni fortsätter skriva liknande saker kommer jag ifrågasätta dem. Dock gör en spelare en dålig match och får rättfärdig kritik så är det okej. Som t.ex. när Zlatan missade frilägen i januari. Klart det är rätt att kritisera då, men det är inte denna typ av obefogad missnöje.

Något vi alla har gemensamt är iaf att vi vill att det ska lossna för alla spelare och Barca får till ett strålande spel. Så låt oss hoppas att den tiden kommer.
Barcelona kallesiete
2010-02-24 13:56

Är det målen som är viktigt eller hur man presterar för laget i allmänhet? När Zlatan går mål vill ni få det till att målen inte är allt och när han inte gör mål saknar ni Eto'os effektivitet.

Hyckleri.
adil [blaugrana]
2010-02-24 13:54
Fc Barcelona - Blaugrana - Barca

Men komigen, du kan inte räkna med hans två säsonger i Mallorca. Under den tiden var han fortfarande en orutinerad talang. Inte konstigt att Barcelona nappade på honom då han gjorde 17 mål säsongen 03/04, redan som 23 åring. Att han lyckas med det i Mallorca dressen bevittnar om hans talang.

De två första åren med Barca sprutade han in över 20 mål. Knappast rätt att ta med säsongerna 06/07 samt 07/08, då han var skadad under mycket långa perioder. Under den sistnämnda säsongen kom han tillbaka från skada, levererade direkt, och gjorde 16 mål på ungefär lika många matcher.

En skadefri Eto'o sprutar garanterat in 20+ mål. Därav kan man konstatera att Inter inte var ett alltför passande klubblag för kameruanen. Jag följer Inters matcher och han får i genomsnitt en boll på 30 minuter att jobba med. Knappast tillräckligt. I Barcelona kunde han göra 4 mål på en halvlek. Det i sin tur gör kritiken mot Zlatan befogad till viss del, men många här inne överdriver. Visst, jag tycker ofta att han står på fel plats och slinker ur matchbilden, men samtidigt borde han få fler djupledsbollar.

Zlatan är hur som helst nyttig för laget, även om han försvinner ur matchbilden ibland. Guardiola påpekar ständigt hur nöjd han är med svensken match efter match. Och genom det ack så viktiga målet igår gjorde han återigen skäl för sitt pris och sitt namn.
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 13:53
Hetfield

Jag tror det kommer att lossna för Zlatan nu. Jag ser redan 2 mål utav Zlatan mot Malaga.

Efter målet som han gjorde igår och hyllningen från Pep får han lite mer självförtroende. Det jag vill komma fram till är att han är på god väg.

Ibra Cadabra!
Barcelona Messidinho_10
2010-02-24 13:43
Hur kunde domaren missa straffen jag förstår fortfarande inte det. Så förbannad!!
Barcelona Hetfield
2010-02-24 13:43
Förövrigt vill jag klargöra en sak, jag låter väldigt bitter och negativ nu, men jag hoppas verkligen att det lossnar för Zlatan snart

Det är inte enbart hans fel att det har gått dåligt för honom på sistone, det är en kombination av dålig attityd (från hans sida) och att det inte har funkat när Alves har varit borta, och att vänstra kanten inte är helt perfekt
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 13:41
Jag håller mer er. Men han har inte bryts sig sen han spelade i Ajax. Det är svårt att börja göra något man inte gjort på jätte länge.

Pep måste ha vettat att han inte bryr sig. Eller hur? Men han köpte honom ändå för att han har goda egenskaper samt dåliga. Men dom dåliga kan han lätt för bättras på och gör han det så är han sol klart värdens bästa anfallare.
Barcelona Barcaholic
2010-02-24 13:37
Ämne: År 2002/2003 - 14 må....
Jag tror dom flesta snackar om hur Eto'o var i barcelona inte mallorca. Och när han gjorde 11 och 16 mål var han skadad under halva säsongen så det e självklart han inte gör 20+ då? Trots det så snittar Eto'o 21,4 mål på de säsongerna han spelat i barcelona.

Säg vad ni vill men Zlatan har inte gjort bättre än Eto'o hitills men vi får väl se säsongen är inte slut.
Barcelona Hetfield
2010-02-24 13:36
Tano

Om Zlatan hade missa läget där , och det hade slutat med att vi hade förlorat med 1-0, då undrar hur ni skulle reagera, det är allt jag säger

Fc Barcelona

3 utav 5 säsonger har han gjort 20+ mål, lägg till att den säsongen där det inte gick så bra så var han skadad rätt så mycket

Jag säger inte att Zlatan är dålig, han är en av mina favoriter, men jag störs oerhört mycket av spelare som inte visar att de bryr sig
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 13:30
År 2002/2003 - 14 mål - Real Mallorca
År 2003/2004 - 17 mål - Real Mallorca
År 2004/2005 - 24 mål - Fc Barcelona
År 2005/2006 - 26 mål - Fc Barcelona
År 2006/2007 - 11 mål - Fc Barcelona
År 2007/2008 - 16 mål - Fc Barcelona
År 2008-2009 - 30 mål - Fc Barcelona

Du säger att Etoó gör garanterat 20+. Han har gjort det 3 gånger på senaste 7-8 åren. Jag ser ingen Garanti i detta. Han har vunnit skytteligan en gång i Spanien.

Zlatan har kontrakt till 2014. Tror han gör 20+ 3-4 gånger under den korta tiden.

Jag vill inte jämföra Etoó och Zlatan. Men du låter som att Zlatan är dålig. Det är han inte och säg inte att Etoó gör garanterat 20+.
Barcelona tano
2010-02-24 13:24
Ämne: Fc Barcelona

Skil....
Zlatan agget når nya fantastiska nivåer!

Missade först? Vadå missade? Han sköt ett skott som målvakten med besvär lyckades rädda och som därigenom lämnade en retur rakt ut i banan...
Från ett par meter??! Är det något konstigt/sämre att göra målet från några meter? Det är väl dem målen han ska göra som target spelare i boxen? Herregud ska vi börja räkna bort målen som görs från några meter? Hur många mål hade dem andra anfallsalternativen stått på då i årets liga?

Förstår fortfarande inte hur så mycket klagomål kan riktas mot Zlatan igen efter gårdagens match. Zlatan skulle faktiskt varit tvåmålsskytt igår om det inte varit för en felaktig räddning med armen av en utespelare.
Men visst det målet skulle ju också varit från "bara från några meter" och ska väl då inte räknas...
Barcelona Pep the King
2010-02-24 13:03
Guardiola ville ha en stor stark spelare som kan hålla i bollen. Och köpte Zlatan. Men en fråga varför var inte Barca ute efter Drogba?

Där han ni en striker!
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 12:56
Som sagt Zlatan är inte en sån som springer. Han sprang inte i Juventus och Inter. Han spelade ett par år i Italien och sprang inte så mycket som du säger.

Då är det svårt att komma in i ett lag där man måste springa betydligt mycket mer.

Tro mig snart kommer Zlatan börja springa mer än vad han har gjort i hela sitt liv.
Barcelona Hetfield
2010-02-24 12:50
PS

Det är skillnad på yttrar och yttrar, i det här fallet så är Henry lite av en arbetshäst, han viker sällan in mot målet, hans uppgift är att bomba på kanten, det är ju betydligt lättare att göra mål som ytter om man viker in (C.Ronaldo, Messi , Simao )

Zlatan har aldrig varit den spelaren som springer arslet av sig (möjligen i Ajax), han är väldigt bekväm av sig, det vet nog alla, men när det inte funkar för en, när matchen är stängd, då hjälper det att springa ett par meter mer så att man får lägen

Det gäller att man visar att man bryr sig, att man gör sig tillgänglig för andra, det är inte längre som i Inter där det var han som fick skapa lägen åt andra, eller att han fick allt på silverfat, här måste man visa sig

Visst är jag tuff mot Zlatan, det är hans första år, titta bara hur Eto'o är jämfört med Zlatan i Inter, MEN, när man har släppt Eto'o som gör garanterat 20+ mål, och dessutom betalat 70 miljoner euro (vilket Zlatan till den dyraste värvningen), då har man all krav i världen, och det ska man givetvis ha, vi är trots allt en klubb som satsar på att vinna alla titlar, då har man krav

Återigen, varför försöker man inte med lite långa bollar på Zlatan? Som med igår, så fort vi försökte köra "tiki-taka" så sket det sig direkt då vi tappade bollen direkt, så varför inte tjonga upp bollen på Zlatan och hoppas på det bästa

Om Zlatan kan låsa bollen, så ger det de andra en chans att andas ut, igår så blev vi så pressade att ingen vågade attackera, men som sagt, en långboll på Zlatan och ytorna öppnas direkt
PS
2010-02-24 12:37
Ämne: PS

Hetfield

För det första....menade inte att låta så hård, men jag håller inte med dig ang det där om att yttrar inte gör många mål. titta bara på messi o CR.

jag förstår inte heller den svenska besatthetenav att spelare ska springa mycket. i svenska landslaget fick elmander, henke och allbäck alltid mildare omdömen även om de gjorde en dålig match, för att de sprang sig redlösa och såg ut att göra något. Pep visste nog att Z aldrig varit den typen av spelare. personligen tycker jag att det är sjukt att han lyckats få honom att springa så mycket som han gör jmfrt med tidigare.

Men en sak har du helt rätt om, Z utnyttjas lite fel av pep. Z styrka ligger i att agera target, och vara med i uppbyggnadsfasen. som spjutspets är han mindre bra, men jag tycker att han har klarat sig väl trots den nya rollen.

Personligen tror jag att Z lider enormt av att Alves är borta, för Alves är vad Maicon var för Z i Inter. Maicon stod för flertalet assists för Z´s mål. Sedan har jag märkt att Xaxi söker Z i mindre grad än i början av säsongen. Varför vet jag ej, men Xavi och Alves står säkerligen för mer än hälften av alla pass Z har mottagit iår.
Barcelona Rodriiguees
2010-02-24 12:34
Pep The King
Ja utan tvekan att han ville ha in en stor stark som kan hålla i bollen men vi utnyttjar det inte ändå i o med att vi redan har ett såpass kreativt mittfält som styr o ställer samt messi som får mycket bollar.
I Inter var han fantastiskt bra, han hade en fri roll, fick mycket boll, kom ner o hämta, hos oss kan han inte och användas inte på samma sätt, både han och barca blir lidande därför är jag en av de få som tycker man borde tagit in Villa. men men ...
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 12:25
Hetfield

Du säger att Henrys uppgift inte är att göra mål. I mina ögon är alla 3 på anfallets uppgift att göra mål.

Kolla på Zlatan 12 mål och 5 assist. Kolla på Messi 16 mål och 7 assist. Henry 3 mål och 0 assist.

Fattar inte bara för man kritiserar Zlatan så mycket i och med att det är hans första år i Barcelona.

Ut med Henry in med Pedro eller upp med Iniesta och in med Keita på Iniestas plats när Keita är tillbaka alltså.

Eller ge Thiago Alcántara en chans också.
Barcelona Hetfield
2010-02-24 12:09
PS

För det första så spelar Henry på kanten, det är betydligt svårare att göra mål där än att spela som striker, för det andra så är inte Henry's "roll" att göra mål, han ska bomba på kanten så att andra får chansen att skapa lägen

Det jag försöker säga (om du läser det rätt) så är det att även om man är i en svacka så kan man bidra med andra saker, det hjälper ju knappast att man lunkar runt och ser allmänt ointresserad ut, om det är något Henry har till sin fördel så är det just att han ger inte upp så lätt, jag har aldrig sett Henry göra en match där han joggar omkring , han hjälper till framåt och bakåt

Fc Barcelona

Återigen, det jag försöker säga är att det är lättare att kritisera Zlatan då han är väldigt ensam om att axla rollen som striker , medan Henry har bra ersättare som kan dela på tyngden, så det är synd om Zlatan

Barcelona spelar ju med väldigt hög press, därför skulle Rooney passa in då han springer och jagar hela tiden, men Pep är nöjd med Zlatan, så jag får lita på honom i dagsläget, jag anser att man inte använder Zlatan på rätt sätt

När man har en av världens bästa targetspelare, varför använder man inte den egenskapen? Det är nästan som att köra med Messi som defensiv mittfältare, det är bara så onödigt och slöseri på bra resurs

Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 11:57
Ämne: Fc Barcelona

Skil....
Du har helt rätt i allt du säger. Men det jag menar är att det är svårt att komma in i Barcelona. Jag tror att Ronney hade haft svårt för det också. Vilken spelare som helst hade haft svårt med att komma in i ett sånt lag som Barcelona.

Bara för att Zlatan inte har någon ersättare så är han inte dålig för det?
PS
2010-02-24 11:57
Intressant att du tar upp det här med lägsta nivå. Zlatan har haft en förfärlig period nu ett tag, men jämför gärna antal mål och assist för Z under denna ca 2 mån långa svacka med Henrys poduktion för HELA denna säsong. Ja, lägsta nivå var det!

Att sedan jämföra Zlatans första säsong med Henrys är ju bara skrattretande. Pep vet nog inte vad han håller på med när han flertalet ggr bänkat den gode Titi. Ta och slå honom en pling vetjag och dela med dig av dina djupa fotbollsinsikter.
Barcelona Hetfield
2010-02-24 11:41
Fc Barcelona

Skillnaden mellan Zlatan och Henry är just lägsta nivån, när Zlatan är dålig så bidrar han med absolut ingenting, när Henry är dålig så springer han i alla fall arslet av sig så att andra kan få yta

Lägg till att om Henry är borta så finns det bra ersättare med Pedro, Iniesta, Bojan och Jeffren, men i dagsläget så finns det ingen som axla rollen som striker förutom Zlatan, just därför har han mycket att ansvar på axlarna

Sen ska ni inte glömma bort att Zlatan gjorde målet från ett par meter (ja, han missade dessutom först), så jag undrar bara hur ni skulle vara mot Zlatan om han hade missat det läget

Men 1-1 är väldigt bra, de gör knappast mål på oss
Barcelona Mojito
2010-02-24 11:38
Att säga att Valdes är bra bara för att han spelar i Barca är helt befängt.

Vi har inte presterat i närheten av förra säsongen spelmässigt, ändå har vi släppt in mindre mål.
Valdes är en starkt bidragande orsak.
Reflexmäsigt är han i toppen, och vad gäller den mentala biten - som är kritisk för en målvakt - är han världens bästa, utan tvekan.

Förresten;
Bara jag som tyckte Pep såg lite stressad och ansatt ut i presskonferensen efter matchen.
Han brukar normalt vara lugn, men hans ansiktsuttryck var inte detsamma som det brukar.
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2010-02-24 11:35
Kommer ni ihåg Henrys första år i Barcelona. Då sa vi exakt samma sak. Det är svårt att komma in i Barcelonas spel. Jag tycker att Zlatan är på riktigt god väg. Henrys första år var inte alls lika bra som Zlatan första år.
Barcelona Abbe.
2010-02-24 11:33
Ämne: Jag ska inte vara fö....
För tillfället så tycker jag att Zlatan är för högt upp i banan. Om han kommer ner och får mer boll så han kan vända upp och komma rättvänd. Har han då rörliga spelare omkring sig i anfallsposition, ja, då är han livsfarlig. Han är en mästare på instick. Han höjde sig rejält i andra halvlek när han mötte för att få boll och när han och Henry skiftade med att spela på vänsterkanten. Jag ser gärna att han är med och bygger upp anfallen då och då, bara han är i boxen när bollen väl kommer dit sen, för det är samtidigt han som är en av dem som ska göra målen.

Visst hade de andra spelarna du rabblat upp säkert gjort ett bra jobb i Barça, men den stora anledningen till att vi värvade Zlatan är just för att han är en target-spelare. Tyvärr utnyttjas inte hans storlek och tyngd så ofta som jag trodde de skulle göra. Så vitt jag vet så var en av anledningarna till att man plockade in Zlatan att man skulle kunna slå de lite längre bollarna när spelet på backen strulade. Vilket de gjorde mot Atlético Madrid till exempel, men man slog inte de långa bollarna ändå.

Zlatan har gjort en del mål, men man har inte utnyttjat han fullt ut ännu, därför har han inte heller kommit till sin rätt. Tror jag.
Barcelona Abbe.
2010-02-24 11:24
Ämne: Jag har ofta en disk....
Som målvakt kan du inte leva på att du spelar i ett bra lag bara, det märks direkt om du är för dålig. Så dina kompisars argument håller inte.

Valdés har vuxit rejält de senaste åren och jag rankar honom väldigt högt. När det gäller frilägen så undrar jag om han inte är den absolut bästa? Oturligt nog så har han inte lyckats skaka av sig stämpeln han har på sig. Han gör inte mycket tabbar idag, men de han gjorde förr i tiden minns folk än idag. Tyvärr. Dock verkar det inte vara något som stör Valdés själv och det är bra.
Annons: