/spanien/barcelona/forum/16884.aspx/spanien/barcelona/forum/16884.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Il Pipita es un hombre, no nombre | No se vende
2010-04-03 00:19
Angående Valdes i vm-truppen, ja varför inte? han har gjort en väldigt bra säsong faktist. Men fortfarande håller jag Casillas och Reina före.

Men glöm inte Diego Lopez sedan han lämnade Real Madrid 2007 så slog han igenom fullständigt, han har storspelat mot både real och barca. En grym målvakt enligt mig, han har varit med i truppen sedan 2008 och förtjänar inte att petas, har inte sett han göra några matchavgörande tavlor, men han är en målvakt som vinner matcher åt sitt lag.

De som slåss 3e platsen i truppen är:
Cecar
Palop
Diego Lopez
Valdes

Alla har varit jätte bra denna säsong, vem tar platsen då?

Mitt tips DIego Lopez!
Barcelona Criff
2010-04-03 00:18
Il Pipita es un hombre, no nombre | No se vende,
Vad gör en liga titel när man inte kommer förbi åttondeels finalen bland dem stora lagen på 6 år?
Att säga att Real är ett utav världens bästa lag för tillfället är en skär lögn.
Ni är till och med seedade i andra gruppen.
Det är väl mest det som folk menar med att Real lever på gamla meriter.
Il Pipita es un hombre, no nombre | No se vende
2010-04-03 00:12
Hetfield//

Du är klok människa, till skillnad från dina vänner här inne.

Valdes kanske dem senaste 6 månaderna varit jämnare än Casillas, men fortfarande kan valdes inte hålla den topnivå som Casillas oftast når.
Casillar har varit MVP för real madrid sedan 00 talet, att säga att Valdes ska vara första målvakt i spaninen bara för han har haft sin bästa säsong i karriären.

Valdes har karriärens bästa säsong hitils!
Casillas Karrärens sämsta säson hitils!

Någon stor skillnad?

Nej, detta gör inte Casillas till en sämre målvakt än valdes.

Ni som säger att Casillas inte har presterat sedan 07, hur tänker ni? han blev världens bästa målvakt 08 och 09.
Han tog spaninen till Em guld, dessutom så har han flest 0 or under hela 09, Valdes har bara varit bättre dem senaste 5-6 månaderna och inte dem 2 senaste åren som folk här vill få till.
Casillas gjorde en grym säsong förra året och räddade oss från stora fiaskon och valdes var inte ens nära honom.

Kan ni förklara vad ni menar med att Casillas och Real madrid lever på gamla meriter? vi har bara varit titel lösá 1 år och nu kan vi ta en titel igen.

Jag är en av dem som tycker att valdes får alldeles för mycket skit efter en tavla, det är skillnad på fotbollspelare hur dem sågas, när dem bättre fotbollsspelare klarar sig undan från mycket kritik när dem gör sämre matcher, för att dem har många, många grymma matcher att luta sig tillbaka mot.
Casillas har 9 grymma säsonger i ryggen, klarar sig från kritik efter tavlor. Valdes har tabbat sig fram till en bra målvakt, men fortfarande så är en tavla ödesdiger för honom.

Som kåmark sa, det är skillnad på folk och folk.
Barcelona Messi-Barca-10
2010-04-02 22:56
Är det någon sem har koll på vilka som är avstänga i real matchen??
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-04-02 22:34
Barca_4_lajjf

Rapporten bör dyka upp så småningom, annars så dyker den upp tidigt på morgonen. :)
Barcelona Barca_4_lajjf
2010-04-02 22:28
Hallå, vi har match imorgon mot BILBAO. Ser ingen som pratar om det. Ingen inför-rapport heller. Vad är detta?
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-04-02 22:22
Hur mycket sanning tror ni ligger i detta?

Laporta anklagar Chelsea för att ha försökt muta honom med hela 97 miljoner kronor för att sälja Ronaldinho till Chelsea.

Det har varit en hel del snack här inne om att Laporta har försökt sabotera för Rosell osv, kan det här vara ett nytt försök?
Barcelona Hetfield
2010-04-02 22:04
Jag tycker att det är snudd på skrattretande/lustigt att folk pratar om Valdes vara eller icke vara i spanska landslaget

För det första, vad gör det för skillnad? För det andra, tror ni verkligen att Valdes ligger sömnlös om nätterna för att Palop är 3:e målvakt (Reina petar han aldrig)?

Han spelar i världens bästa klubblag (i dagsläget i alla fall), vad mer kan en målvakt vilja ha? Nej, att ha Valdes som 3:e målvakt är verkligen "beneath him" på alla sätt

Och sist men inte minst, Valdes kommer aldrig att bli bättre än Casillas, det är bara så, men det betyder inte att Valdes är en dålig målvakt, jag skulle inte byta ut honom mot någon annan målvakt
elbraco
2010-04-02 21:38
Jag är lite orolig, enligt Puertan är Ribery så gott som klar för Real och Diego Alves ska bli RESERVkeeper bakom Casillas! Troligt! Dessutom kommer ROnaldo äga Alves i El Clasico nästa helg!
Mycket att se fram emot
Real Madrid Diabyyyy!
2010-04-02 20:52
Jag måste säga att jag verkligen är imponerad av ert fantastiska spel, det var nog en av de bästa offensiva kraften jag sätt under mitt liv de första 20 minutrarna. Jag satt och skämdes men samtidigt såg jag ett vackert och fantatisk match.

Straffen var orättvist jag vet, hur kunde domaren inte se den fatala missen?

Men Vi har fortfarande en chans att avancera vidare om vi klarar den mentala biten i Camp nou.


Ni var de bästa laget och må det bästa laget vinna!

tack för mig
Barcelona BARCA - TIKI TAKA - LA MASIA
2010-04-02 20:18
all ära åt busqets , jag tar inget från honom men i slutändan är han sämre defensivt det är bara inse yaya toure är mkt bättre defensivt .. vem härinne skulle våga ha busqets som mittback? vem härinne tror att busqets passar in ett lag som chelsea/united det är ingen snack om saken han är född till att spela i barca/spaniens landslag det är inte en riktig riktig såkallad DM han är mer en xavi i slutändan oo han klarar säkert den rollen galant! men Yaya Toure är bättre just i den position de fightas om men just i barca spelar det ingen roll t.o.m. jag kan spela där så länge jag inte tappar boll o laget så som barca spelar så skulle jag säkert klara mig trots allt med en som busqets så blir det färre anfall eftersom han håller i bollen bättre och har bättre passningar och fälls oftast han vinner säkert 7-8 frisparkar per match !!
Barcelona BARCA - TIKI TAKA - LA MASIA
2010-04-02 20:12
Ämne: Il Pipita es un homb....
Angående Busquets/Yaya Toure vs kritik

Busquets : bättre passningspelare , bättre på att slå precisa/snabba bollar/avgörande bollar
Snabbhet är det lite tveksamt, men jävligt bra teknik. Han är mer som en lång (lite starkare ) Xavi Hernandez men som Pivote !

Yaya Toure: Däremot har också fin teknik (STARK) mkt starkare än Busi, Han passar bättre som defensiv än busi eftersom han är bollvinnare , stark o allting och har också fina passningar men inte i barca nivå för att busquets är från de egna leden så det är nog 85% till värför han ens får spela.. för han kan barcas filosofi !

SLUTSATS: Värför kan Yaya exempelvis spela Mittback om det krävs ? Jo för att han är en klippa, han är bättre som defensiv mittfältare det är ingen snack om saken busquets är mkt sämre än yaya defensivt krävs ingen Einsten för det Pep lägger busquets för att spelet blir mer komplett då , det blir faktiskt mindre anfall och kontringar eftersom han tillbringar en ny dimension till spelet ( snabbare , bättre , finare..) men det är ingen snack om saken om vem som är bättre på sin position lägg bara yaya i chelsea så får du se busquets däremot håller inte han passar just i barcas/la selaccions spel han är inte den där dm du kan skryta om helt enkelt !

Ang: V.Valdes vs Casillas

valdes har utvecklats fasansfullt bra det är ingen snack om saken ja han har hållit enorm bra nivå i 2 år nu och han är för tillfället mkt bättre än casillas men däremot vem som är bättre målvakt är det ingen snack om saken, casillas enkelt ! men tänk såhär också casillas har briljerat i ett decennium vvaldes har äntligen blommat ut.. det är skillnaden casillas har alltid varit någon o lita på fast i slutändan är det något valdes är bättre på är det att "springa ut o ta boll" " 1 mot 1" och STORMATCHER såsom CL han höjer sig alltid i CL (kolla bara barca - chelsea) barca/arsenal senast m.m.
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-04-02 20:07
Johan Cruyff kommer presenteras officiellt som Barcelonas hederspresident nästa torsdag kl. 13:00.

Till ceremonin har klubben bjudit in legender som Bobby Charlton (Manchester United), Franz Beckenbauer (Bayern de Múnich), Eusebio (Benfica) y Di Stéfano (Real Madrid).

Man har även bjudit in de förre detta Barçaprofilerna som representerade klubben både under Cruyffs tid som spelare och tränare

Barcelona BOJAN-170-200-170cm
2010-04-02 19:56
Busi kan också slå långa avgörande passningar. Kolla te x på det här passet till Zlatan.
Det är bara ett av flera.

Ang Valdes så även om han är bättre än Cassilas just nu kanske så är Iker orubblig i landslaget.

Tycker precis som El Flaco att Victor förtjänar att få följa med till Sydafrika men det kommer inte ha någon större betydelse i Spaniens chanser till VM-guld
Barcelona Mojito
2010-04-02 19:53
leo messi we love

Gamla meriter i förhållande till att vara störst, bäst och vackrast.
När en annan spelare eller annat lag kommer i kapp och förbi vad gäller dessa faktorer, väljer man att se det som varit i stället för att krasst titta på nuet och inse fakta.
Visst kan de erkänna att den egna spelaren inte är lika bra längre, men gud nåde att någon annan för den skull är bättre.
Man lever helt enkelt kvar i en historia som inte längre existerar.

Myten får inte spricka, Real och deras spelare kommer alltid vara de största, bästa och vackraste, och f-n den som tycker något annat.
För den vita vålnaden kommer att ta denna.....
Barcelona Pep.G
2010-04-02 19:48
Criff

Du vet väl om att det var en felpass av Busquets som ledde till Arsenals 1-2 mål va ?
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-04-02 19:46
Mojito/

Angående Victor Valdés psyke och ovilja att agera andre fiol i landslaget så tror jag det var Joanjo Pallás som var bland de första med att ta upp den teorin och anledningen till varför Valdés inte blev/blir kallad till det spanska landslaget.

Jag kan köpa den teorin till viss del, men jag tror nog ändå att Valdés inte hade skapat några problem inom omklädningsrummet om han väl hade blivit uttagen till att åka med till Sydafrika.

Dels för att han inte hade varit dum nog att förstöra den goda harmonin bland gruppen och även för att veteraner som Puyol och Xavi inte hade accepterat något sådan beteende från sin klubblagskamrat.

Men i slutändan kommer Valdés vara eller icke vara inte ha någon direkt avgörande i Spaniens chanser till att vinna VM. Tycker bara att han förtjänar att åka med.
Barcelona Criff
2010-04-02 19:40
Måste bara säga en sak i den här Busquets diskussionen.

Kommer ihåg för några år sen då alla klankade ner på Xavi att han endast passade i sidled och det kunde minsann vilken spelare som helst göra, och det var däför hans passningsprocent var så hög varje match.

Tycker det är lite samma visa med Busquets.

Jag sätter hellre en spelare som är passningsäker på 5 meter, än den Toure som gjort idiot passningar som skapat farliga kontringar mot oss, som han gjort de senaste gångerna han spelat pivote.
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-04-02 19:34
leo messi we love

El Clasico spelas den 10:e April kl 22:00. Vad jag har hört och läst så är det nu fastställt.
leo messi we love
2010-04-02 19:30
Mojito //
du har intressanta poänger om casillas men...vilka gamla meriter är det real lever på enligt dig? var ju inte alltför länge sedan som real besegrade oss i ligan, två säsonger i rad väl dessutom.

Visca //
jag har också hört att det ska liras 11e, el clasico vill säga. samtidigt står det 10e på båda lagens hemsidor... men annorlunda på fifa/uefas hemsidor samt tv-kanalernas.

Barcelona Mojito
2010-04-02 19:22
Obbe//

Jag bemödar mig inte att ge dig ett svar, uppenbarligen vill du sväva iväg i alltför abstrakta utlägg, jag menar please...

I stället tänker jag svara på frågan vad som gör Busi så bra att han slagit sig in landslaget och i princip petat Yaya;

Hans uppgift är att spela enkelt MEN SNABBT.
Passa, hitta ny yta, passa hitta ny yta.

Han är som ett bollplank, ju hårdare du passar honom, desto snabbare kommer bollen tillbaka.
Han sätter sina medsperlare i rörelse, samtidigt som han erbjuder ett enkelt alternativ.

Lägg därtill att han inte är oförmögen att följa med upp, ta offensiva löpningar och har en bra och funktionell taktik som gör att han även kan bidra med att göra sin gubbe.

Kort sagt, Busi gör sina medspelare bättre eftersom han skapar ytor för dem och dessutom höjer bolltempot - vilket är ett stort plus om man ser till Barcas spelidé.
Real Madrid obbe
2010-04-02 19:08
Mojito//

Vem lever inte på gamla meriter?, det man uppnåt och det man inte uppnåt följer med en likt en röd tråd.

Allt är en bok, och när boken är utläst och stängd, så vet man vad den handlar om, om den var bra eller dålig, magisk eller helt utan fantasi.

nuet är snabbt och historian är alltid nära, precis som framtiden är nära.

Allt är sammanflättat.

Och därför måste allt tas med i bedömning.

detta förstår ni väl, de flesta med förstånd?, de som inte har det, visar det med sina kommentarer..
Barcelona Mojito
2010-04-02 18:57
Casillas och Real lever på gamla meriter. Bara i den klubben kan man vara störst, bäst och vackrast utan att behöva visa upp det.
För har man historien bakom sig kan man alltid leva på detta - i alla fall i Real.

Laget som överlevt sig själv, likt svenska melodifastivalen, eller?

Casillas är ff en mycket bra målvakt, problemet är väl likt Buffon att det är svårt att utvecklas mer när man varit bäst/näst bäst under en så lång period.
Men då kommer alltid någon under ifrån och knackar på dörren. Som Valdes. Och då måste man förstå att den som är på toppen ifrågasätts.

Valdes petar inte Casillas i landslaget pga av att man inte ändrar på ett vinnande koncept, lägg där till att han är kapten och alltid presterat, och det är kört för Valdes.

Vidare är vår Victor inte en spelare som accepterar att spela andrafiolen, hans oerhörda psyke tillåter inte detta.
Han - och även laget - skulle nog inte må så bra att sitta på bänken i ett mästerskap.

Jag kan ändå förstå att han själv vill få en chans just i VM eftersom detta är den enda trofé han saknar i bokhyllan.
Real Madrid obbe
2010-04-02 18:53


Att säga att Casillas är överskattad är ju som att säga att Ronaldinho är överskattad.

Överskattad går inte in samma mening, eller det är snarare fel ordval i frågan.

Casillas har hållit en jämn nivå för oss i många år och redan bevisat vilken potential han har.

Eller har ni glömt hur många gånger när spelet inte funkat för oss och hur han räddat oss, med ena magnifika räddningen efter den andra?.


Vet inte vad man tjänar på att ljuga för en själv.

Är väl inte så svårt att erkänna något bra för det ena laget?.

Sen är det väl bara det här året/säsongen som han varit lite sämre sett till hans potential.

Ingen är en maskin och har rätt att ha sina mellanår.

Man ska inte isolera sig alltför mycket i nuet, man måste ha med historiken också för att bedöma korrekt.

Nuet är för det formmässigas skull, och där är väl Valdes bättre än Casillas nu.
PEP.
2010-04-02 18:50
Joan Gamper 1899

Man kan verkligen inte säga att Iker är överskattad, det kallas för att överdriva. Men jag tycker fortfarande att Valdes har varit bättre än Casillas dem två senaste säsongerna, men de stora i det hela så är Casillas en bättre målvakt än Valdes. Men visst förtjänar Valdes en plats i truppen tillsammans med Reina och Iker.
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-04-02 18:46
Casillas kanske inte har varit lika outstanding på sistone som man har van vid, men att säga att han är överskattad är bara löjligt. C'mon son!
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-04-02 18:39
Inte bara föratt jag är enögd och hejar på Barcelona, men sanningen är att jag tycker Casillas är överskattad. Han har inte presterat sen 2007-08 kanske hans bästa säsong.
Real Madrid obbe
2010-04-02 18:38
M Valdes har utvecklats markant senaste åren och just dessa år har han varit bra, och är väl nu topp 10 i världen bland målvakter med säkerhet.

Så säger ingenting om detta. Dock skulle Valdes behöva fortsätta att vara jämn i ytterligare 2 år möjligtvis.

Casillas har ju varit bra och jämn för oss i många år.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-04-02 18:37
obbe//

Bara för att man rankas som något behöver inte betyda att man är det. För isf skulle Egypten vara världens 11e bästa landslag och Cannavaro vart världens bästa fotbollspelare år 06. Jag kan utan att tänka räkna upp 3 målvakter som är bättre än Casillas. Valdes,J.Cesar och Van Der Sar. Man kan inte ha en dålig period i 2 år och vara bäst i världen. Hur går det ens till?
Barcelona el Flaco - Fuerza Chile!
2010-04-02 18:35
Ämne: Ämne: Joan Ga....
Jag tycker inte det där var en tabbe. Walcott kommer i ett en mot en läge och skjuter väldigt hårt. Valdés är på den, men på grund av kraften i avslutningen går den förbi honom. Absolut ingen tabbe.
Annons: