/spanien/barcelona/forum/16700.aspx/spanien/barcelona/forum/16700.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Derrobarca
2010-04-19 15:11
Ämne: Vi leder ligan och ä....
Vi har 2 svåra matchr kvar och Barca imponerade inte särkilt mkt senaste matchen....lite orolig är man
Barcelona ★Sami★
2010-04-19 14:48
Vi leder ligan och är i Cl. Vad ska vi vara ledsna för?

Visca Barca
Silthrim
2010-04-19 14:47
Det lilla dom skapade stod dock Villa & Silva för samt Mata, hur länge blir dessa kvar i Valencia är min fråga?
Silthrim
2010-04-19 14:45
Valencia var inte mycket att hurra för igår , Silva hade en rätt anonym afton förutom ribbskottet , och David Villa hade inte många bollar att jobba med,och försvaret var ihåligare än ihåligast.

Det var väl för mycket att begära att dom skulle kunna sno 1 poäng på Bernabeu.


Barcelona Hetfield
2010-04-19 14:41
Radical

Problemet som uppstår som sagt är att det blir en "pedofil" liknande jakt på talanger överallt (ursäkta uttrycket)

Ingen kommer då att köpa spelare från t.ex: sydamerika, då går vi miste om så många bra spelare därifrån

Och återigen, vad ska ett lag som Inter göra? Deras filosofi är att satsa på spelare från främst Sydamerika, de kan inte plötsligt ändra på deras filosofi

Jag tänker mer på den moraliska aspekten av det hela, hur i hela världen kan man betala 1 miljard eller 70 miljoner för en fotbollsspelare? Det är faktiskt bara atleter som jagar efter en boll (ska man vara brutalt ärlig så är det faktiskt så), medan folk dör av törst och svält.

När man spenderar så mycket pengar så suger man in all syre så att de små lagen kvävs, så är det. Hur kan lag som Sevilla, Valencia osv. kunna konkurrera med Barcelona & Real Madrids ekonomiska muskler?

Avståndet mellan Barcelona/Real och övriga lagen i La liga är otroligt skrämmande, om trenden fortsätter så kommer folk att tappa intresse (likt skotska ligan)
Real Madrid Radical - La Remontada Blanca
2010-04-19 14:31
Ämne: Som "El Kaiser" säge....
Självklart så kommer man inte gå över från helt fria regler nu till 5+6 eller 6+5 över en säsong. Det är något som gradvis måste förändras. Kanske att man börjar med 3+8 om två eller tre säsonger, för att sedan gå mot 4+7 och 5+6 efter ytterligare två-fyra säsonger.

Jag tror inte att det är så svårt att hindra de stora lagen från att sno talanger. FIFA kan helt enkelt sätta upp ett system där man får betala en viss summa beroende på åldern (15 och uppåt?) eller ett system där man har ett slags förhandskontrakt med en utköpsklausul, och samtidigt kan man göra så att reglerna angående ungdomars transfers och liknande blir likadan i hela världen, så att engelska klubbar inte kan sno spanska och italienska talanger för att de får skriva kontrakt tidigare i England, t.ex.

Priset tycker jag inte man kan sätta något tak på, för det ska vara marknadsbaserat. Jag tycker att en spelare kan vara värd en miljard. Beckham kostade runt 200-300 miljoner. Han drog in ett par miljarder till klubben. Hur är han inte värd det då? Han skulle kunna kosta två miljarder, man får ju ändå tillbaks mer än man betalar. Så länge man får tillbaks pengarna så tycker jag att en spelare kan vara värd 60 miljoner, eller till och med en miljard.

Och nej, jag är inte för banklån för att min klubb använde lånade medel för att köpa spelare. Jag är för banklån för att banker oftast inte lånar ut pengar om det är för riskfullt. Kan Real Madrid betala tillbaka sina lån? Ja. Varför ska vi då inte få ta ett lån? Däremot så är jag emot att banker gör högrisk utlåningar till osäkra företag och föreningar. Det är ju det som har skapat den nuvarande recessionen.
Barcelona Barcadinho.
2010-04-19 14:29
Bara för att förtydliga problematiken utan att ta upp lösningar.

La liga har nästan alltid dominerat av Barca och Real, men gapet till de övriga lagen var ändå inte så oroväckande som nu.
De senaste säsongerna har Barca och Real suttit nya rekord efter varandra vad det gäller poäng, mål, antal vunna matcher och flera andra sådana.

Poäng skillnad mellan placering etta och trea de senaste tre säsonger är:

07/08: 18 poäng skillnad.
08/09: 17 poäng.
09/10: Redan 25 poäng skillnad mellan ettan och trean! (84-59).

Ta t ex under Barcas dreamteam period:
90-91: 11 poäng skillnad mellan ettan och trean.
91-92: 3 poäng skillnad.
92-93: 4 poäng.

Eller Real under galacticos del 1:
00-01: 9 poäng skillnad mellan ettan och trean.
02-03: 6p.

Samtidigt så pratar man nu i Madrid om spelare som Pato, Silva, Ribery osv och i Barca om Fabregas och Torres.

Vad säger rykten från Valencias och Sevillas håll t ex? Nada.
De kommer att vara nöjda med att försöka behålla de bästa som finns idag.

Och hur blir det nästa säsong?

Mycket oroväckande utveckling.

(källa. snabb tur i wiki)
Barcelona Koeman!!
2010-04-19 14:27
Ämne:
Real har lättare f....
"Känns som att Real gör mål när de ska göra det.
Valencias försvar är bra, men när Reals maskineri är på gång så vinner dem." Mycket maskineri mot Barca? Nja. I mitt tycke så känns det som fler lag viker ner sig mot Real än mot Barca.
Barcelona Hetfield
2010-04-19 14:08
När man ser de här bilderna från igår (derbyt) så kan man bara tacka för att Laporta hade cojones nog att banna idioterna

Rambla

Jag tror att du underskattar intäkterna som man får från turisterna/besökare, det är inte enbart biljetter som säljs, det är också Barcelona produkter i diverse affärer som säljs

Det är en av många faktorer till att ekonomin i italienska lagen dalar ordentligt, ingen går längre till matcherna pga. tumult och att man måste ha pass
Real Madrid ##adidas##
2010-04-19 14:05
Rambla~

Jaså?? 1/3 av Real omsättning kommer från publikintäkter och 1/3 från tv-avtal.
Barcelona Hetfield
2010-04-19 14:04
Som "El Kaiser" säger så finns det en risk att storlagen kommer att ta ungdomar från andra lagen, så det är lite orättvist på det sättet också

Jag tycker inte att 5+6 regeln är särskilt bra, vad händer då med Inter som har historiskt sett byggt ett lag på främst sydamerikaner?
Bara för att man har endast inhemska lag så betyder det inte att man per automatik kommer att bli bra, ta bara Milan som exempel.
Det finns alltid två sidor till varje sak

Jag tycker att man borde "tak" när det gäller pris på spelare, jag kan inte för mitt liv förstå varför man skulle betala 60 miljoner för en spelare, ingen spelare i världen är värd 1 miljard (ja, där räknas Messi också)

Problemet som uppstår då är att storklubbarna får äta de stora pizzabitarna medan smålagen får äta smulorna, hur är det meningen att de ska utvecklas då?

Vad är meningen med fotboll om det ska bli en elitisk sport där de som spenderar ohyggligt mycket pengar ska få överleva? Vad finns charmen i att få se ekonomiskt drabbade lag som Valencia osv. kämpa år efter år?

Nej, lägg tak på max 60 miljoner (för en spelare) , då kommer spelplanen att jämnas ut en aning för alla


Radical

Jag kan förstå att du förespråkar lån från banker, om det inte var för det så skulle ni inte ha Xabi Alonso, C.Ronaldo, Kaka, Benzema osv.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-04-19 13:44
Radical - La Remontada Blanca//

Dnt här regeln med att klubbarna ska utveckla sina egna talanger är en väldigt bra grundtanke. Faran med det hela dock är många storklubbar kommer att locka över mindre klubbars talanger vid en väldigt låg ålder och på så sätt kommer dom att räknas som deras egna spelare. Ersättningen blir då närmast obefintlig för den drabbade klubben. Redan nu tappar många mindre klubbar sina talanger och går den regel igenom (eller är det redan klart?) så kommer nog antalet talanger som försvinner öka.

Kan bli jobbigt för spanska klubbar (oavsett storlek) också då engelska klubbar kan utnyttja fakumet att dom får erbjuda unga spelare proffskontrakt innan spanska klubbar får göra det.
Barcelona barba
2010-04-19 13:44
highlights barca atletic - lleida
Barcelona Rambla~
2010-04-19 13:34
Publikintäkter utgör en ganska så liten del av storklubbars totala intäkter. Det är inte där skon klämmer, det är de enorma tv-avtal Barcelona och Real Madrid skriver som är den mest avgörande skillnaden. Man kan tycka att det är orättvist, och visst det kan jag hålla med om till en viss del, men här handlar det om dragningskraft. Vilka tv-bolag i Spanien vill betala lika mycket för att se Xerez hemmamatcher jämfört med Real Madrids? Dessa bolag ska i sin tur sälja dessa matcher (och tjäna enorma pengar) till inte bara spanska tv-tittare, utan till tittare i resten av Europa/Världen.

Det är förbundet och ligaföreningen i Spanien som inte klarar av att sälja produkten Fotboll tillräckligt bra. Inte så bra som de har gjort i England. Där har Sky Sports alla rättigheter till sändningarna. Av de pengar som de betalat för de rättigheterna så går exakt en lika stor del till varje klubb som spelar i PL. Det känns mer rättvist.
Real Madrid Radical - La Remontada Blanca
2010-04-19 13:05
Ämne: Radical

Det är en....
Ja, men jag tvivlar på att de mindre lagen i England har lika många utländska turister som besöker dem.

Personligen så tror jag inte på löne- eller köpetak. Däremot så tycker jag att klubbar inte ska få injiceras med pengar av rika ägare.

Banklån är i mina ögon okej då bankerna ändå tittar på klubbarnas likvida medel och liknande innan de accepterar lånet, alltså om klubben faktiskt kan betala tillbaks lånet.

Införing av 5+6, alternativt 6+5 skulle göra under för fotbollen skulle jag tro. Fler och fler klubbar skulle jobba långsiktigt och faktiskt vara tvungna att utveckla egna spelare.
Barcelona Hetfield
2010-04-19 12:31
Radical

Det är en sanning med modifikation, anledningen till att England har så pass många "fans" i arenorna är tack vare turisterna som kommer från alla världens hörn, samma princip gäller i alla topplagen, många av fansen är turister

Titta på Old Trafford, en hel del av besökarna består av japaner som kommer dit för att ta bilder

Det är klart att pengar spelar roll, i spanska ligan så är det bara Barcelona och Real Madrid som har spenderat pengar, och därav så kan de hålla sig över ytan utan att drunkna. Samma princip gäller med Serie A där Inter har spenderat friskt (Roma får väl vara undantaget i det här fallet, men de hade ett bra lag till att börja med, sen fick man Toni), därför klarar de sig i Europa och Serie A

Samma princip gäller med PL, lag som Chelsea och Man U har visserligen inte spenderat så mycket pengar men å andra sidan så har man stjärnpackade lag, medan lag som Arsenal och Liverpool, som vägrar/kan inte köpa nya spelare får kämpa

Givetvis så gäller det att spendera pengarna på ett bra sätt, att lägga pengarna på en och samma häst är inte smart (som Juventus gjorde med Diego och Melo)

Frågan är vad man kan/ska göra åt saken? Tak på löner? Tak på köp?
Real Madrid Radical - La Remontada Blanca
2010-04-19 12:10
Ämne: Ämne: Ämne....
Många Madridistas (och culés för den delen) är ignoranta och kan ibland inte inse att mycket av det de säger är skitsnack. De gottar sig för mycket på rivalernas bekostnad utan självinsikt.

Hetfield

Men det kanske är lite svårt när man har spelare som Maduro, Bruno och en vänsterytter (Alba) som vänsterback, t.ex.

Problemet i spansk fotboll grundar sig i att de flesta städerna förutom Barcelona och Madrid inte är så jättestora. Därför är det heller inte fullsatt varje match. Om det inte är fullsatt ett långt tag så kan man inte expandera arenan vilket skulle lett till fler fans, mer pengar och bättre spelare.

Alla pengar i spansk fotboll finns i princip hos Real Madrid och Barcelona.

Kanske skulle det varit mer gynnsamt för ligan med ett gemensamt kontrakt för TV-rättigheter som sedan fördelas jämnt till alla lag i ligan? Det skulle i och för sig skapa ett pengagap till PL:s toppklubbar för Madrid och Barcelona. PL som ju är baserad i ett rikare land där fler har råd att gå på matcher samt att sponsorerna är fler och går in med mer pengar.

Samtidigt så kanske inte bristen på pengar är fullt så problematisk? Det tvingar klubbarna att satsa på sina canteranos istället för att titta på utländska spelare som kanske inte är bättre ändå.
Barcelona Toddo
2010-04-19 11:59

Real har lättare för att göra mål och lättare för att skapa chanser. Så borde man enkelt kunna sammanfatta det. Barca borde egentligen ha lett med 1-0 efter första halvlek mot Espanyol, men får inte dit bollen.

Känns som att Real gör mål när de ska göra det.
Valencias försvar är bra, men när Reals maskineri är på gång så vinner dem.

Missförstå mig inte, jag hoppas på Barca. Men jag tycker det känns för ängsligt som helhet jämfört med Real som bara tuggar i sig motstånd efter motstånd och nästan aldrig spelar oavgjort.

Hade hellre tagit att Barca förlorat nån match till i början, än att spela hela sex oavgjorda.
Barcelona Boixos Nois 81
2010-04-19 11:56
Tyvärr är både Barca och Madrid så jäkla överlägsna, det gör att resten av lagen har ingenting att kämpa för. Hade ligan varit jämnare så hade vi får lite mera oväntade resultat.

Barcelona Hetfield
2010-04-19 11:52
Jag är fortfarande i chock att de kan vinna med VdR-Guti-Gago (!) i mittfältet

Higuain må vara usel när det väl gäller i CL, men i ligan så är han hypervass, det är inte många chanser han behöver för att göra mål

Sen är jag besviken på Valencia, de kämpar om att behålla 3:e platsen, men ingen verkade bry sig om det

Nu tänker jag inte säga att Valencia förlorade med vilje, jag hatar när folk säger sånt, hur låg det till med motivationen?
Barcelona Barca-nist
2010-04-19 11:38
alltså det handlar inte bara om Real och Barca utan i helhet så tycker jag vissa lag som i Valencia, Sevilla, Atl de mad, Villa real .

De borde göra mer än bara dalta på plan fan!'
gårdagens match var en av de mest pinsammaste jag har sett! försvaret såg ut som Hisingen IF eller nåt
Barcelona tarrak
2010-04-19 11:31
Ämne: Ämne: Ämne....
Mitt inlägg var inte på något sätt tänkt att nedvärdera Madrids resultat utan som ett svar på påståendet att Madrid aldrig skulle tappa poäng mot lag som Almeria, Osasuna och Espanyol.
Barcelona ihefsu
2010-04-19 11:31
Ligan är som sagt inte avgjord, inte på lååååånga vägar.
Barcelona Barca-nist
2010-04-19 11:29
Jag förstår att ekonomin påverkar jätte mycket men det känns inte som vissa lag spelar med hjärtat som Esp gjorde mot oss sist!

De ger upp hur enkelt som helst!
Som fotbollsälskare så tycker jag det ser hur tråkigt ut som helst.

Sevillas 0-2 ledning mot real slutade 3-2 om jag minns rätt, Atl de mad ska vi inte ens prata om .. de visade sig på plan bara,
Gårdagens match kändes som " ahh vi ska ändå förlora så..."

Fan kämpa..vad skulle en Valencia fan säga ?
Jag skulle blivit hur upprörd som helst
Real Madrid Radical - La Remontada Blanca
2010-04-19 11:21
Ämne: Ämne:
Tror ....
Rätta mig om jag har fel, men fick inte ni också oavgjort mot Osasuna? Och Athletic - Real har ju alltid varit ett hat möte, i alla fall från Athletics perspektiv.

Kollar man på våra poängtapp kom de flesta i början av säsongen när laget knappast var samspelat, när vi knappt hade en förutbestämd första elva och ett bestämt spelsystem.

Ni leder ligan. Ni bör inte vara rädda eller oroliga utan bara titta framåt. Om ni inte vinner ligan så har ni i alla fall Champions League med ganska lätt motstånd kvar.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-04-19 11:12
Håller med alla ni som sagt att vi ska lugna ner oss. Vi leder fortfarande med en poäng och har dessutom inbördes möte till fördel. Sen tycker jag inte att det är överraskande att Real hänger med så bra som dom gjort. Jag menar klubben bränner nästan tre miljarder SEK i sommras!! Vore väl konstigt om dom inte hängde med? Tänk er att vi, Man Utd, Inter, Chelsea eller Arsenal skulle bränna tre miljarder på en (!) silly season, nog fan skulle det laget vara livsfarligt i samtiliga turneringar de ställde upp i.

Problemet med La Liga är att Barcelona och Real Madrid har så massivt mycket mer pengar och så mycket större attraktionskraft så att dom kan ta spelare från sina konkurrenter som t.ex. Pellegrini, Dani Alves, Raul Albiol etc vilket starkt bidrar till en ojämnare liga. Detta är ju svårare för Man Utd att plocka spelare från Arsenal t.ex.
Barcelona Barca-nist
2010-04-19 10:35
H.Alavi - Triangulo Magico!

Ju jag förstod dig!
Jag håller med dig också.. jag är emot köp av nån överhuvudtaget vid höga priser!
i fall vissa spelare säljes så bör man köpa några nya.

tar man Maxwell som exempel, så har han varit ett mycket bättre köp än chyg enligt mig..
Ju högre priser destu högre krav!
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-04-19 10:18
Barca-nist

Som sagt, är osäker på om man ska ta marockanska medier på allvar, men, de kan ha rätt.

Vi lär få höra mycket mer från engelsk och spansk media under sommaren.

Jag är också osäker på om jag vill ha Fabregas i Barca, han är en bra spelare. Däremot så tror jag att han snor platserna från Thiago Alcantara och JDS.

Plus så är det så mycket pengar för en gubbe som är vår egen produkt.
Barcelona Barca-nist
2010-04-19 10:05
H.Alavi - Triangulo Magico!

Oj vilken nyhete men ibland kan nyheter från dessa länder vara lite väl över dramatiserade!

men vem vet ;)
Barcelona H.Alavi - Triangulo Magico!
2010-04-19 10:02
Enligt marockanska medier så träffades Laporta och Fabregas i Marocco för att slutföra övergången till FCB.

Om jag har förstått det rätt så var Laporta i Marocko för att starta ett samarbete tillsammans med Club Atletico Raja. Ni som kan spanska bättre än mig får rätta mig om jag har fel. :)

Fabregas återhämtar sig från sin skada som han drog på sig under matchen mot Barca på Emirates. Han gör det tillsammans med specialister i Marocko.

Nu är det marockanska medier som rapporterer detta, jag vet inte exakt trovärdigheten i artikeln från Marocko men när de båda befinner sig i samma land så kan det faktiskt bli så att de träffar varandra.
Annons: