/spanien/barcelona/forum/1640.aspx/spanien/barcelona/forum/1640.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2016-08-20 00:47
För dyr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-20 00:13
På tal om ny anfallsvärvning. Lacazette med 5 mål på två ligamatcher för Lyon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-08-19 23:56
Lionel Messi has won 29 trophies in 12 years at Barça- the same amount of trophies Real Madrid won in the last 27 years.

Bevis på att Messi är större än Real Madrid..
Barcelona Barcelonistas
2016-08-19 23:51
Haha seriöst va skriker du får de damlandslaget .... vem kollar ens på de. Den här matchen är ändå hyfsad underhållande när det gäller damfotbollen säger nog allt.
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:45
Tack ElRaval, nu hann jag dock ändå skriva. Men du sammanfattade det bra, ser dock att citaten skiljer sig lite. Det jag hittade lät det snarare som han sa, Barca berättade för oss att dem värvar en ny anfallare. Nåja spännande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:40
Okej det verkar ju inte gå att kopiera citat från Twitter så jag sammanfattar istället... Sorry för att jag spammar forumet... Men Munirs agent säger att Munir vill stanna i Barca, man har hört ryktena om spelare hit och tror att Munir kan konkurrera med den nya anfallaren. Barca ska också ha informerat Munir om att en ny anfallare kommer, Munir motsätter sig inte ett lån om det skulle bli aktuellt. Agenten kan inte utesluta att Munir lämnar, man kommer analysera dem erbjudanden han har. Intressant, är det Paco som är anfallaren man syftar på och är Munir verkligen beredd att konkurrera med honom isåfall?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2016-08-19 23:36
@Blaugrana91:


Hjälper till :)

"And Valdivieso says that while Munir wants to stay at Barca and stake his claim for that role, he remains open to considering other offers if a new striker is signed instead.

"Barcelona told us their intention was to sign a new striker," the agent told Goal. "Munir has to understand that it could compromise his sporting chances and stack things against him.

"Munir's opinion hasn't changed: he wants to stay at Barcelona. He would accept a loan but based on the names appearing in the media, he feels he can beat all of [the competition] so he is also thinking of staying to show he is the best choice."
Barcelona rANDOMhERO
2016-08-19 23:34
Tyskarna gör 1-0, hoppas på fler mål för tyskarna! Låt fotbollen segra!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-19 23:25
Gabriel Jag tror tvärtom. Zlatan var mer komplett när han var i Barca. Han var snabbare, kunde dribbla, kunde hota mer på egenhand. Däremot är han starkare både fysiskt, mentalt och med rutinen bättre målskytt(missar inte lika mycket)
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:24
Vad fan är det frågan om??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:23
Munirs agent "Munir wants to stay with Barca, we heard the names that are in the media
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-08-19 23:22
Ska man få en ban för att man säger något ont om ert "helgon" Pep....har inte sagt något som förtjänar en ban. Om ni inte tål att andra msk har andra åsikter så flytta till Saudi Arabien och lev under diktatur och förtryck. Tycker bara att Pep är en överskattad tränare! Inte i närheten av dem allra största tränarna genom tiderna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:20
Jag ger upp...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:20
Munirs agent "Munir wants to stay with Barca, we heard the names that are in the media
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:19
Men alltså här har man skrivit ett långt inlägg....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 23:18
Munirs agent "Munir wants to stay with Barca, we heard the names that are in the media
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-08-19 23:09
@Tiki-Taka:

Du borde få en ban.

Förresten, vilket nick hade du haft om det var Mou som hade haft Barca? Parkera-Bussen? Backa-Hem? Tråka-ut?

Byt nick och/eller forum.
Barcelona Gabriel
2016-08-19 23:04
Vlom

I länktips hittar du alla Barcelonas matcher från flera säsonger bakåt, inklusive 09-10 säsongen. Du får registrera dig, det är gratis första månaden sen kostar det om du vill fortsätta. Det är min bror som laddar ner alla matcherna åt mig, men vi kör mest via den här sidan.
Barcelona ElRaval
2016-08-19 23:00
Sandro startade idag för Malaga, utbytt i 78e utan något större intryck.

Har inte förhoppningar på honom längre. Tror vi valde rätt med Munir istället.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-19 22:59
[QUOTE=Ribohn Fan]Känns här inne att ni blir rädda för United. Dagens match är ju medioker insatts, mot ett väldigt försvagat Southampton, mot förra året. Ändå har dem svårt att föra matchen. Zlatan har haft ett rätt på hela matchen, en nick i mål. Varför blir ni så rädda/imponerade? [/QUOTE] Ingen här här rädd? United visar på på tok för många svagheter för att man ska kunna vinna ligan. Pep kommer klä av Mourinho när dom möts :)
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-08-19 22:55
Gabriel

Vart kan man få tag på 2009-10 matcherna? :)

Har försökt leta, men ej hittat tyvärr...
Barcelona ElRaval
2016-08-19 22:54
Är trött på dessa svartvita "den här spelaren är bättre än den här spelaren"-diskussioner. Det är inte så fotboll fungerar. Allt är relativt.

Pep hade inte fått ut 100 i ett lag där Mourinho väljer spelarmaterialet och vice versa..
Barcelona Gabriel
2016-08-19 22:51
Zlatan var aldrig rätt spelare för Barcelona, och han hade inte lyckats i Barcelona om det inte vore som så att Pep hade ändrat hela klubbens sätt att spela fotboll på för att gynna Zlatan mer. Är det något jag som culé hade velat med tanke på alla fina och speciella år vi fick uppleva med tiki-taka eran formerad av Xavi-Iniesta-Messi som guldgossar? Nej, aldrig. Zlatan fick gå och jag var glad över det. Med det sagt så kan man också säga att Zlatan idag har utcvecklats och är en bättre fotbollsspelare och även anfallare än vad han var när han representerade oss. Han har utvecklats rejält i PSG och han hade förmodligen kunnat prestera mycket bra ifrån sig hos oss idag, med tanke på att vi ändrat vårat sätt att spela på under Lucho, samtidigt som Zlatan också blivit mycket bättre, giftigare och mer komplett som anfallare. Men hade jag velat ha honom istället för Luis Suarez? Hehe, never. Zlatan är en gudomlig fotbollsspelare men han var helt fel för Barcelona och han var inte fantastisk hos oss innan Pep började mobba han som vissa vill få det till. Ladda ner matcherna, granska dem och kom tillbaka och ändra eran syn på saken.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-19 22:51
Känns här inne att ni blir rädda för United.
Dagens match är ju medioker insatts, mot ett väldigt försvagat Southampton, mot förra året.
Ändå har dem svårt att föra matchen.
Zlatan har haft ett rätt på hela matchen, en nick i mål.

Varför blir ni så rädda/imponerade?
Barcelona Gabriel
2016-08-19 22:50
Är vi inne på Zlatan-spåret igen alltså? Fine, I give, jag kan inte hålla mig så det blir ett inlägg (förhoppningsvis ett övertygande sådan när man läst klart det) från min sida för att klargöra min syn på hela Zlatan erfarenheten i Can Barça. Om man då till att börja med för det första undviker att nämna att det var ett felköp från Peps sida till att börja med och bara istället fokuserar sig på Zlatans prestationer på planen (vilket jag inte ser varför man skulle göra), spelmässigt som målmässigt så står det ändå relativt klart för sig att Zlatan klarade sig med ett blott godkänt i betyg - oavsett omständigheterna som eskalerade i Pep VS Zlatan dramat. När säsongen började så levererade Zlatan minst sagt målmässigt, och den här perioden under hösten var hans absolut starkaste i Barcelona, en period som också används av de flesta "Zlatanister" som det största försvarstalet till Zlatans period i Barcelona - för varför skulle Zlatan helt plötsligt, mitt från ingenstans, börja leverera sämre än innan, om det inte vore för Peps "mobbning" på Zlatan? Om man faktiskt tar av sig Zlatan glasögonen och går igenom säsoninledningens matcher, hela matcherna (inte highlights som en lat youtubare hade gjort) och granskar noggrant hur laget respektive Zlatan faktiskt spelar så ser man en klar och väldigt tydlig sak. - Barcelona spelar inte längre som Barcelona! Det här är vad man kommer att upptäcka om man väljer att ladda ner matcherna från säsongsinledningen 2009-2010 (jag har en konstig rutin/vana att ladda ner alla matcherna från en varje säsong från alla turneringarna och sparar allt på en hårddisk, vilket också gör att jag utan problem kunnat se matcherna om och om igen). I inledningen av säsongen valde Pep att anpassa laget efter Zlatan snarare än att försöka anpassa Zlatan till Barcelona, det fungerade för Zlatan men det påverkade Messi som under hösten inte alls levde upp till hans tidigare prestationer från året därpå när laget bärgade trippeln och Messi vann sin första Balon D'or. Laget påverkades också av bristen av "den första pressen" från anfallaren som man vant sig vid sedan Samuel Eto's dagar i klubben. Istället för en rusande Samuel längst fram som tokpressade vid första bästa tillfälle fick man försöka att vänja sitt spelsätt till en stående och tittandes Zlatan som inte var allt för mycket till att pressa - eller för den delen springa över huvud taget. Ett annat stort problem var att Zlatan, som nummer 9 och striker, alldeles för ofta tog sig friheten att röra sig ut mot kanterna, snarare än att vilja vara den stora och starka target playern och killer som skulle hålla sig till straffområdet som Pep ville. Det här resulterade ofta i att han tog upp ytor och bollar från Henry och Messi (det är ingen tillfällighet att båda våra kantspelare i Henry och Messi presterade sämre än året innan när Zlatan presterade som bäst). Det här är sanningar och rena fakta, inget jag själv hittar på. Det är bara för den fotbollskunniga personen att ladda ner matcherna så ser man det själv. Nu till en hel del spekulationer, och då tror jag att Pep valde att försöka få in Zlatan i laget så snabbt som möjligt, framför allt med hans målskytte för att undkomma en hel del kritik som utan tvekan skulle tillkomma från både media och fans om Zlatan inte presterat redan från början (med tanke på att Pep sparkade ut en klubb legend som Eto'o) och för att sedan sakta men säkert föra in Barcelonas way of playing till honom och anpassa Zlatan efter våran spelmodel snarare än att anpassa Barcelona till Zlatans spelstil. Det var också någonstans HÄR som allt ändrades för Zlatan. För Pep formaterade om laget, Messi fick tillbaka den centrala position (lite precis bakom strikern Eto'o, med positionsbyten sinsemellan där även Eto'o föll ut emot kanten) som han avslutat säsongen innan med och Henrys underprestationer resulterade också i en bänkning i förmån till den "nya" Pedrito, Laget började ta tillbaka sitt "tiki taka", som man faktiskt struntat lite i under höstsäsongen, eller åtminstone tonat ner rejält på det, och Zlatan hängde varken med i press spelet eller passningsspelet och han kom helt enkelt inte till sin rätt i Peps sätt att vilja spela fotboll. Då var frågan för Pep rätt så enkel, göra Zlatan great eller keep Barcelona great. Svaret var väl ändå ganska så enkelt för Pep, han insåg sitt misstag mer och mer under säsongens gång att det tillslut gick så långt att Zlatan fick bänkas. För de Zlatanister som får för sig att Pep bara vaknade upp en dag när Zlatan spelat som allra bäst och sa till sig själv: - "Nej nu jävlar ska jag fucka upp den här Zlatan" likt en dåre, har ju faktiskt bara helt enkelt fel. Det är INTE vad som hände! När Bojan också presterade det närmsta Pep kunde komma Eto'o av vad som fanns i truppen så blev valet glasklart, samtidigt som Bojan även tog till vara på chanserna i mål och inte bara genom smarta löpningar och bra press spel, så var det väl helt enkelt kört för Zlatan. Men trots det valde ändå Pep att låta pressen av att ha köpt Zlatan för så mycket pengar påverka honom såpass mycket till den del att han valde att gå ifrån sin riktiga "feeling" som han kört på under vårsäsongen med Bojan som numero uno, till att ta tillbaka Zlatan in i startelvan i semifinalsmötena mot Inter. 2 möten där Zlatan inte uträttade ett enda rätt på 180 minuters spel. Som någon här nere skrev innan, det var som att spela med 10 man i de 2 mötena och det är inte direkt konstigt att Barcelona hade sin bästa period under de dubbelmötet så fort Bojan kom in och Zlatan gick ut. Är relativt säker på att Barcelona hade gått vinnandes ur det dubbelmötet, och även försvarat CL titeln som första laget i historien om Pep hållt sig till sin första känsla om att Bojan är bättre för Barcelonas anfallsspel än vad Zlatan är. Efter det här dubbelmötet var relationen helt enkelt förstörd totalt. Det kom ut uppgifter om att Zlatan efter förlusten mot Inter fick ett utbrott i omklädningsrummet och kastade saker samtidigt som han bröt ut på Pep framför alla och kallade honom för en "mes och fegis som var rädd för Mourinho". Så att Zlatan än idag påstår sig inte veta vad det var han gjorde som var "fel" köper jag inte alls, det är att leka offer och köra på den stilen för att rättfärdiga hans misslyckande i Barcelona. Att Barcelona inte vann Champions League den säsongen har väldigt mycket med Zlatan och göra, och självklart även Pep då värvningen ligger på hans ansvar. Men Pep tog också ansvaret i att sälja Zlatan direkt efter första säsongen och istället köpa in en djupledslöpande striker, precis som Eto'o var, med David Villa. Och direkt det året vann klubben Champions League igen.
Barcelona dinho the artist
2016-08-19 22:49
Enda jag vill säga är att Zlatan verkligen imponerar på mig. Hur en enda karaktär kan åstadkomma så mycket mest av att finnas förbryllar mig. Verkligen häftigt.
Barcelona Shanghai
2016-08-19 22:49
Tiki-Taka

Så Porto och Inter hade inte monsterlag? Det här argumentet har man tagit upp flera gånger när en försvarar Mourinho, men nu ska vi ge dig lite lektioner så du lär dig.

1. Säsongen 2003-04 när Porto vann CL, mötte de Monaco och det säger en hel del om den upplagan det året.

2. Porto hade flera spelare som var i landslaget. Bland annat storstjärnor som skulle flytta till storklubbar; Deco, Carvalho, Bosingwa, Ricardo Costa, Costinha, Nuno Valente, Costinha, Maniche, Pedro Mendes och Paulo Fereira.

Lite äldre spelare som bidrog med rutinen till laget; Conceição och Baia.

Andra övriga stjärnor; Derlei och McCarthy.

Så det här laget var inget att leka med.

I Inter hade han; Sneijder, Diego Milto, Maicon, Thaigo Motta, Julio Cesar, Lucio, Stankovic, Zanetti, Córdoba, Materazzi, Chivu, Balotelli, Pandev, Cambiasso och Eto'o.

Tyckte du att denna trupp var dålig? Hahahaha!
Tiki-Taka
2016-08-19 22:45
Korrigering....44 år ;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-08-19 22:43
Inter hade inte vunnit titeln på 34 år....men okej det var en dålig bedrift ;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-19 22:42
[QUOTE=Tiki-Taka]Blaugrana91 Varför så förbryllad!? Du menar väl inte på allvar att Pep är en bättre tränare än Mourinho. Sätt Pep i Inter eller porto så får vi se hur det slutar ;-) Pep vann aldrig CL med ett omänskligt lag som Bayern, ett misslyckande utan dess like. [/QUOTE] Som sagt no comments på det där heller....
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: