/spanien/barcelona/forum/1639.aspx/spanien/barcelona/forum/1639.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Meymar
2016-08-10 15:58
Är det någon som vet vilken tid spelarpresentationen börjar på Camp Nou ikväll? Hur långt innan matchstart?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-10 15:58
@El Pistolero #9:

Börja då från sig själv och sluta att sänka forumet då genom att hoppa på alla som inte håller med dig eller inlägg som inte passar din smak.
Barcelona Blaugrana91
2016-08-10 15:37
[QUOTE=El Pistolero #9] Nu går vi efter spelare som ingen vill ha när andra storklubbar är ute efter Gabigol. [/QUOTE] Men seriöst skärp dig, vadå går efter spelare ingen vill ha?? Visst ingen ville ha exempelvis Andre Gomes eller Umtiti, och ingen ville ha Neymar, Suarez, Rakitic, Ter Stegen, Bravo osv.... Trött på allt överdrivet gnäll här, jag vill också ha in en anfallare men finns ju gränser till vad för trams man kan häva ur sig i väntan på en ev. värvning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-08-10 15:34
Den sista man ska lita på i fotbollsvärlden är en agent. De gör ju allt för att klienten ska håva in cash som de själva kan ta del av.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2016-08-10 15:28
@Barclasico:
Fast hur många "nya Messi" och "nya Ronaldinho" har det inte kommit de senaste 10 åren? Värvats till europeiska klubbar innan de fyllt 20 och så har de floppat totalt. Kerlon - the next Ronaldinho ;)
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-10 15:13
[QUOTE=Rambla~]Nu har tydligen även Atlético budat på Gabigol. Fortfarande är det helt tyst när det gäller Barca. Vi kan nog avskriva honom nu. Gabigol's agent: "I have received four propasals; from #Inter, #Juventus, #Atletico, and #LCFC. We will decide after the Olympics." [/QUOTE] Seriöst, vi måste ha dom sämsta scouterna av alla storklubbar? Vi var mycket bättre på den fronten innan eller har jag fel? Vad hände med Bojans farsa Krkic? Var väl rätt bra. Den tiden när vi plocka rätt spelare som Yaya Touré, Keita osv. Nu går vi efter spelare som ingen vill ha när andra storklubbar är ute efter Gabigol.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-10 15:06
Borde man inte åka på en ban om man gång på gång sänker forumets nivå?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-08-10 15:00
Nu har tydligen även Atlético budat på Gabigol. Fortfarande är det helt tyst när det gäller Barca. Vi kan nog avskriva honom nu.

Gabigol's agent: "I have received four propasals; from #Inter, #Juventus, #Atletico, and #LCFC. We will decide after the Olympics."
Barcelona enkos
2016-08-10 14:48
Real hade inte kunnat undvika oss om vi gjort vårt jobb. Vi åkte ur två gånger mot Atletico och Real slog just Atletico båda gånger. Ingen ursäkt på lottning trots allt. Vårt eget fel helt enkelt.
Barcelona Barcelonistas
2016-08-10 14:46
Att Real vunnit Cl 2 gånger senaste 3 åren handlar om tillfälligheter framför allt föra årets vinst. Lottas du mot Malmo-Roma-Wolfsburg-City så är det inte speciellt svårt att vinna Cl. Vi hade vunnit Cl föra säsongen med den usla formen som vi hade under våren om vi hade fått en så enkel väg.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2016-08-10 14:36
Och 1 VM för klubblag titel samt 1 Europeisk supercuptitel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-08-10 14:32
Håller med. " spelarna har dålig inställning" 2 ligatitlar, 2 CdR titlar 1 Cl titel på 2 år says hi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-10 14:30
Neymar JR

Vi är världens lataste lag sett till kapaciteten. Det är tack för inställning som Real vunnit två CL titlar på tre år och massa andra. Det är vårt fel eftersom vi har givit de den chansen då vi skitit ner oss två gånger mot Atletico som sedan Real slog i två finaler. Bara att öppna ögonen och inse fakta. Se i övrigt hur vi spelar våra matcherr, börjar med att promenera i 30 minuter och har vi lyckats göra mål så slutar vi att spela efter minut 60 och väntar på nästa match.
Tiki-Taka
2016-08-10 14:28
Jag kollade på 2-2 målet från igår....vad i helvete gör Nzonzi!? Han joggar hem och låter Ramos stå ren mitt framför mål! Med tanke på hur nonchalant försvarsspel det var vid 2-2 och 2-3 så var dem värda att förlora!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-08-10 14:26
Nej det här forumet är patetiskt, att det ens folk här inne som ifrågasätter spelarna inställning och vinnarmentalitet är helt obegripligt. Bara det kräver en spärr, men när folk skriver att vi borde ta efter Reals inställning/"vinnarmentalitet" borde ge en livstidsspärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-08-10 14:24
Om Brasilien inte vinner inatt mot Danmark är det tack och hej. Skulle Neymar i så fall kunna spela supercupen?
Barcelona neymar JR
2016-08-10 14:19
Kröjff Co.sign!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-10 14:08
Puyol Totti vågade aldrig spela i en annan klubb än Roma. För rädd att misslyckas, han har för dålig psyke för det. Hela Barcas försvars spel bygger på lagspel, alltså press och understöd. Där ingår hela laget, om Iniesta inte skulle ta sitt jobb, skulle inte vi vara en av det laget som släpper in minst mål i världen. Alla spelare vill vinna bucklor och matcher och få speltid. Det är det som är det primära för en fotbollsspelare. Är dem sen väldigt bra på det så vill dem självklart ha bra lön för det. Precis som du vill ha på ditt jobb. Skillnaden är att en fotbollsspelares karriär är väldigt kort, sedan blir dem sparkade. Men från ditt jobb är det väldigt svårt att sparka dig fram till pension.
Barcelona Kröjff
2016-08-10 14:06
Om man nu vågar jämföra spelare från Barca respektive Real Madrid utan att det ropas på Mod, så måste jag nog säga att ett sämre substitut för Puyol än Sergi Ramos går inte att finna. Då påminner den senare faktiskt mer om vår Piqué. Och då tänker jag inte på inställning, utan att de sistnämnda spelarna om än i helt olika utsträckning, har problem att läsa spelet samt därför relativt ofta hamnar i tidsnöd.

Att sen Piqué från skillnad till Ramos kompenserar sina tillkortakommanden med viss finess istället för fula fouls, betyder inte att Ramos visar mer hjärta eller har en bättre inställning. Vare sig det ena eller andra leder till att man blir ligans mest utvisade spelare. Ren dumhet däremot, kan då rättvisan får råda, resultera i röda kort.

Puyol visade hjärta och kompromisslös inställning, genom att aldrig vika ned sig. Och kanske än viktigare, se till att också lagkamraterna höll sig på tårna mest hela tiden. Hur visar Ramos hjärta? Jo, genom att vara grovt vårdslös i närkamper, ta till armbågar och kapa motståndare i parti och minut. Och sen se rött, så fort domaren nån gång vågar visar honom sitt gula, för hans grisiga spelstil.

Puyol behövde i stort sett aldrig ta till sådana metoder, eftersom hans stora spelförståelse nästan aldrig försatte honom i situationer, där han nödgades tillgripa fulheter för att freda det egna målet. Han visste kort sagt att i stort sett alltid befinna sig på rätt plats i rätt tid. Är det nån spelare i världen som ska stå staty så är det han (helst på en klippa likt Jesus Kristus gör i utkanten av Rio de Janeiro).

Ramos var som bäst när han fortfarande spelade ytterback. Där kom han mer till sin rätt genom att få utrymme för sin intensitet visavi sina ständiga ruscher utmed kanten. Där var han en klar tillgång för såväl Sevilla som Real Madrid. Att spela mittback kräver åtskilligt mycket mer av speluppfattning å förståelse; d v s en klar övergripande blick för var och när man som bäst behövs, i varje givet ögonblick.

I rollen som mittback har Sergi Ramos istället kommit att bli ett aber i såväl Real Madrid som spanska landslaget, med sin bristande spelförståelse. Att han sedan är farlig som få i luftrummet när det kommer till fasta situationer utanför offensivt straffområde, gör ju honom knappast till en bättre mittback och klippa i försvarspelet. I alla fall inte klippa nog för att kunna göra en stadig staty utav.
Barcelona enkos
2016-08-10 13:57
Carvahal säger att Reals slogan lyder "Man ska aldrig ge upp" och att just det har givit de må ga titlar. b92
Hopas att Barça gör likadant i framtiden för vi har världens bästa lag och det är bara viljan och inställning som saknas.
Barcelona enkos
2016-08-10 13:35
För fyra år sedan förlorade vi mot Samdoria Joan Gamper-matchen , är det därför vi valt de igen för att revanschera sig? För det är ovanligt med samma motståndare på så kort tid.
Barcelona Rambla~
2016-08-10 13:02
Frågan är, hur mycket får en spelare i Barca B och Segunda B egentigen spela för A-laget under en säsong? Det var stor skillnad när de låg i Segundan. Har för mig det är lite knivigare när man spelar i Segunda B. Tror också det har med ålder och göra, de som är över 23 år är det svårare att flytta mellan A och B-lag.
Barcelona neymar JR
2016-08-10 12:54
Barca could get Roma defender Kostas Manolas (25) as a part of Vermaelen deal. His transfer market value is more or less 25m. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-08-10 12:50
[QUOTE=Rambla~]Nu när Vermaelen har lämnat, borde inte han ersättas med ny mittback? Det finns nu bara 4 mittbackar. [/QUOTE] "Bara" fyra mittbackar? För mig skulle det egentligen räcka med tre, plus en som kan fylla in vid kris. Nu har vi även Marlon som kan kliva in som femte mittback. Hur mycket speltid fick Bartra och Vermaelen förra året? Det är bättre att en spelare får den sammanlagda speltiden istället för att den delas upp på två mittbackar. Piqué och Masche är ordinarie med Umtiti som växlar när någon av de behöver vila. De tre ska rotera så mycket som möjligt för att spela in de med varandra. Mathieu får speltid när någon är borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-10 12:41
[QUOTE=Deulofeu]Truppen uttagen till kvällens gamper. Tello lämnas utanför helt och det borde också Douglas göra men han glider vidare med tröja nummer 2 Alla i a-laget är uttagna samt Camara från B-laget förmodligen främst för han har tempot uppe och våra vänsterbackar har inte spelat mycket alls... Jag hade hoppas på att tex Alena,Mujica eller kanske tom Lee skulle fått några minuter för att de ska växa och fortsätta tro på drömmen! Sjukt kul att se ikväll! Har ni någon bra stream så skicka gärna! [/QUOTE] Camara har tempot uppe men vitsen med en träningsmatch är att få in tempo till dom som inte har det än? Dessutom så är Camaras försvarsspel rent ut sagt bedrövligt. Jag förstår inte varför han är med. Förstår mig inte på Lucho ibland.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2016-08-10 12:41
Det kommer bli intressant att se Vidal på högerkanten den här säsongen. Han förtjänar att få en ärlig chans och visa vad han kan. Vi har bättre backlinje bättre än reals without any doubt. Nu har vi även backup på vänsterkanten och mitbacksplatsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2016-08-10 12:31
Truppen uttagen till kvällens gamper.

Tello lämnas utanför helt och det borde också Douglas göra men han glider vidare med tröja nummer 2

Alla i a-laget är uttagna samt Camara från B-laget förmodligen främst för han har tempot uppe och våra vänsterbackar har inte spelat mycket alls...

Jag hade hoppas på att tex Alena,Mujica eller kanske tom Lee skulle fått några minuter för att de ska växa och fortsätta tro på drömmen!

Sjukt kul att se ikväll! Har ni någon bra stream så skicka gärna!
Barcelona enkos
2016-08-10 12:26
Vem har bättre försvar, Real eller Barca ?

Carvahal- Pepe- Ramos - Marcelo

eller

Vidal - Pique- Mascherano- Alba ?
Barcelona enkos
2016-08-10 12:21
Atletico sägs ha sålt Borja Baston för hela 18 miljoner euro till Swansea . killen hade inte ens plats i Atletico utan var utlånad till flera olika klubbar . Det blir historiens största köp för Swansea. Tänk om vi hade varit lika duktiga på att sälja.
b92
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-10 12:14
Tar inte Iniesta hemjobbet? Vilka matcher har du kollat på isåfall? Messi kan jag hålla med, lat ibland men Iniesta? Först är Ramos bättre än Piqué o nu ger du Iniesta oförtjänt skit...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: