/spanien/barcelona/forum/16381.aspx/spanien/barcelona/forum/16381.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kim
2010-05-13 19:56
Självfallet ska jag förklara Eto'o-historien för dig. Samuel blev girig och ville ha högre lön, men när han erbjöds kontrakt med samma lön vägrade han skriva på, trots att han senare fick mycket lukrativa förslag. Samuel Eto'o Fils kände sig av någon anledning sviken och ville vänta ut sitt kontrakt för att gå som Bosman. Att ta hela den potentiella transfersumman som en sign on-bonus var lockande. Det fatala misstag Samuel gjorde, var att han satte sig upp mot laget, han placerade sig själv på en tron högre än klubbfärgerna. En dödssynd. Han själv gjorde sig omöjlig, han skapade själv situationen där han tvingades bort.

Vad nu detta har med Busquets och Touré Yaya att göra...
Barcelona Hetfield
2010-05-13 19:56
Ja, det är så synd om fotbollsspelare. De tjänar miljoner på att göra det de älskar att göra, måste vara jätte tufft

Jag gråter blod för de
Delarocha
2010-05-13 19:54
9kluivert

De fick titlar och blev för alltid ihågkommnma som spelare i ett av tidernas bästa lag. Och antagligen en lön på ett par miljoner i veckan. Vad ska de få? Varsin staty och en stad i Nya Världen uppkallad efter sig?
Barcelona 9kluivert
2010-05-13 19:52
Kim:

Kan du då förklara Eto'o-historien för mig?
För jag kan svära på hela mitt liv att han hade mer hjärta och kämpade mer än vad Busquets nånsin kommer att göra i Barca.

Motivation OCH klass... slår BARA motivation 10 gånger av 10. Därför finns det och kommer alltid att finnas bättre alternativ än S.Busquets.

Förra året var Eto'o och Yaya bland dom absolut viktigaste spelarna, och var helt osannolikt bra, match efter match. Detta under en säsong där Barca eventuellt kommer räknas som det bästa laget genom tiderna.
Med facit i hand... Vad fick dessa spelare tillbaka från klubben???
Delarocha
2010-05-13 19:50
tarrak

Jag hade kanske kunnat vara på något sådant. Bor i Göteborg och lyckas vi samla ihop ett gäng så hade jag varit intresserad av det.
Barcelona RimuZ
2010-05-13 19:48
Messidinho_10

På vilket sätt kan det vara självklart? Toure är bättre än Busquets på nästan alla sätt. Vem hade du tänkt ersätta Busquets med om han blir skadad/avstängd? Pivoten är fasen det som håller ihop Barca spelsystem och är nästan den viktigaste positionen efter spelfördelarens. Ingen av våra unga kan axla den rollen och att spela Pique eller Marques där är inte heller speciellt gynsamt. Det optimala vore ju att spela Toure och rotera med Busquets. Att låta de konkurera ut varandra lite för Busquets kan göra en dålig match i dagsläget och ändå få spela vidare. Visst utvecklas han men Toure är inte direkt en åldring som räknar ner dagarna till sitt slut. Vad är han 25? 26? Han är en av världens bästa på sin position och han får nöta bänk till den graden att han vill lämna. Sanslöst.
Barcelona Kim
2010-05-13 19:47
Återigen, att vara en av de bästa i världen är inte nödvändigtvis synonymt med att vara bäst i just Barcelona.

Precis som Guti inte är en av de bästa i världen, så växer han ändå enormt när han får företräda Real Madrid. Samma känsla infinner sig när Sergi B får beträda planen som culé. Han är definitivt inte en av den absoluta toppen inom världsfotbollen, men han har något som är än viktigare för en klubb som Fùtbol Club Barcelona, han har ett hjärta, ett hjärta som brinner för klubben, för positionen på planen, för folket på läktarna, för staden, för Katalonien, för Spanien. Motivation slår klass, sägs det. Är det någon gång det är sant så är det i fallet Sergi Busquets. Att med farfars och farfars fars blod i kroppen stå upp för sin klubb, för sin nation, är något som gör honom till en av de bästa krigare ett lag kan önska sig.

Att sätta likhetstecken mellan att vara en av de bästa i världen och vara en av de bästa för Barça är därför farligt, för just ett aktivt patos kan skapa en krigare av ingenting.

»De la nada sale el todo, y el todo se hace nada.«
Barcelona tarrak
2010-05-13 19:44
Någon i Göteborg som planerar att se ligaavslutningen ute på krogen? Skulle vara kul om man kunde samlas riktigt många och fira (förhoppningsvis) ordentligt. När Madrid säkrade guldet -07 var jag på Score, med ett 20-tal deppande culés som avundsjukt tittade på säkert 300 firande maränger och nu när vi för en gångs skull har chansen att själva avgöra ligan i sista omgången ska väl inte vi vara färre och sämre?


Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-13 19:40
Kan någon säga i vilken match skedde det som man ser i början av klippet där man ser flaskor slängas in mot Real Madrid spelarna?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 19:39
Tror att oavsett om Cesc kommer eller ej så lämnar nog Yaya. Pep har denna säsongen visat, med all önskvärd tydlighet, att Busquets är förstavalet. Mycket tveksamt om Yaya accepterar ytterligare säsonger som andraval. Jag tycker nog att i grund och botten att Yaya är en bättre spelare än Busquets men att Busquets passar bättre i Peps system. Pep har gjort sitt val och valet föll på Sergio. Och där litar jag på Pep till 100 %.

Det är lite samma sak som med Zlatan och Bojan. Zlatan är en bättre spelare men Bojan passar bättre i Barcelona.
Spanien Rödvit tomtemor
2010-05-13 19:39
Enligt FIFA är Fabregas en Arsenalprodukt, det borde egentligen säga det mesta. Däremot är han från tidig ålder fostrad i Barcelona.
Barcelona Messidinho_10
2010-05-13 19:37
Gio Style

Ja självklart ska Busuqets fortsätta vara odrinarie ser ingenting fel med det.
Och nej vi behöver inte värva någon annan spelare som backup till Busquets, vi har spelare som kan gå in och spela på den posistionen om Busi skulle missa någon match.
Barcelona Gio Style
2010-05-13 19:32
Fabregas är mer än välkommen till oss, däremot så vill jag inte se att Toure skeppas iväg.
Han är i mina ögon en bättre spelare än Busquets, bland dem bästa defensiva mittfältarna i världen i min mening.
Skulle detta ske kommer vi garanterat att behöva värva en defensiv mittfältare. Blir jobbigt att hitta en spelare i den positionen. Man kan inte direkt välja och vraka bland def. mittfältare.

Andra problemet blir väl att Fabregas får lära sig att acceptera att inte spela 90 minuter varje match, för att spela med Xavi-Iniesta-Fabregas samtidigt går inte. Om Pep inte väljer att lira Iniesta uppe till vänster, vilket jag inte tycker är optimalt för just iniesta.
Om vi går händelserna i förväg, Yaya går till Arsenal, Fabregas kommer till oss, vem anser ni att vi skulle behöva värva till Def. Mittfältsplatsen? Köra Busquets som ordinarie och värva någon ung och duktig spelare som kan spela andra fiolen? Eller plocka från La Masia? Eller kanske värva en etablerad spelare och låta Busquets stå på tillväxt i ytterligare något år?
Barcelona Hyder
2010-05-13 19:32
En negativ sak med Cesc är att han är otroligt skadebenägen. Men å andra sidan, vem är inte det i Arsenal? Jag tror mycket väl att man kan gå runt på tre spelskickliga mittfältare som Iniesta, Xavi och Fabregas. Även om Villa kommer och ockuperar en vänsterplats i anfallet (om Zlatan stannar). Den här säsongen är ett mycket bra exempel. Iniesta har varit skadad ganska mycket samtidigt som han oftast fick ta steget upp i anfallet under säsongens början.

Nu kan man lägga in Fabregas där istället och få ett fortsatt spelskickligt mittfält. Men vad ska hända med Jonathan och Thiago? Båda kommer säkerligen inte att få plats, och då undrar man helt plötsligt som det är så genomtänkt att köpa Cecs? Visst är han en grym spelare, men att han ska kosta 500 miljoner och stanna upp våra talanger samtidigt verkar inte så attraktivt.

Jag är kluven, framtiden får utvisa hur pass lyckat eller inte en värvning blir. För att han kommer till Barcelona någon gång är det inget snack om saken.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-13 19:30
Xavi O Iniesta=bäst//

Villa kan lika gärna driva in från vänstern på samma sätt som Henry gjort i Barca. Han har snabbheten teckniken och skottet till det. Med Villa i laget som hoter i djupled kan Zlatan få en friare roll i mitten och gå längre ner i banan. Så en ändring av spelsystem behövs inte.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2010-05-13 19:26
Ämne: Fabregas till Barcel....
Tobbe_ño1//

Fabregas hotar mycket mer i djupled än vad och Xavi gör och gör därför fler mål. Han har även större genombrottsförmåga med bollen vid fötterna. Dom är lika men det finns olikheter. Cesc är mer en blandning av Iniesta (genombrottet med boll vid fötterna) och Xavi (spelöverblicken) med det pluset att han är bättre i djupled och gör fler mål en dom båda.

Om 2/3 år så kommer han förmoldligen vara bättre än Xavi någonsin varit. Tänk er en Xavi som snittar 20/25 mål per säsong. Det är Cescs potencial!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 19:24
Tobbe_ño1//

Är verkligen Xavi och Cesc så lika? Vid första ögonkast är de väldig lika. Men jag tycker skenet bedrar. Cesc har utvecklat en målfarlighet och ett djupledsspel som få andra mittfältare kan skryta om och dessutom har det tuffa spelet i Premier League härdat honom och nu kan han smälla på om det behövs. Hur många gånger har man inte sett att Cesc komma i djupledslöpningar in i straffområdet i Arsenal? Tycker han påminner lite om Keita i just de momenten.
Barcelona Tobbe_ño1
2010-05-13 19:14
Fabregas till Barcelona har onekligen sina för och nackdelar.

Eftersom Xavi och Fabregas är väldigt lika i sina spelstilar så blir det svårare för motståndarna att radera Xavi ur matchbilden, då det kommer krävas mycket stor fokusering på just den uppgiften. Och om man fokuserar endast på Xavi kommer Fabregas få mycket större spelrum, han är visserligen inte lika bra som Xavi men han är definitivt kapabel att såra vilket försvar som helst.

Men likheten i respektive spelares spelstil kan också få negativa konsekvenser. Visst, deras likartade tankesätt är självklart positivt men det krävs variation för att vinna. Om Barcelonas två innermittfältare spelar på samma sätt, så blir det mycket lättare för motståndarna att försvara sig, då de endast behöver försvara sig mot ett sätts fotbollstänkande.

Sedan så är Xavi 30 år nu, han har garanterat tre-fyra år kvar på toppnivån, men sedan tror jag att åldern börjar ta ut sin rätt. Xavi och Iniesta har spelat med varandra väldigt länge, de kan hitta varandra med förbundna ögon. Det samspelet är inget man får över en dag. Jag har svårt att se Xavi och Fabregas utveckla det samarbetet medan Xavi fortfarande spelar på denna fantastiskt höga nivå.

Och detta är endast konsekvenserna för Xavi, för Iniesta blir också lidande av en eventuell ankomst av Fabregas. Han tvingas då ut på vänsterkanten, då ett Xavi-Farbegas-Iniesta mittfält är alldeles för obalanserat för att fungera i praktiken, och Iniestas kvalitéer kommer inte till lika stor användning ute på kanten som inne i mitten. Och som mittfältare höjer han även Xavis prestationsförmåga.

Sedan att man ska betala 500+ miljoner för en spelare som i grund och botten är en egen produkt, Barcelona la grunden Arsenal förfinade den, är absurt. Visserligen är inte pengarna något problem för Barcelona, men som sagt så är Fabregas alldeles för bra för att sitta på bänken, och Iniesta ska inte ut på kanten.
Barcelona Xavi O Iniesta=bäst
2010-05-13 19:12
Dumt av barca om de köper villa elr fabregas tycker jag.
Om man ska köpa villa måste zlatan lämna,tror inte nån av oss vill att pedro ska bli bänkspelare...
så här ska barca spela:

V.Valdes
Alves Puyol Pique Abidal

Xavi Yaya/Sergio Iniesta

Messi Villa/Zlatan Pedro
Om man köper villa måste pep ändra formation för aldrig att nån av villa elr zlatan kommer att nöta bänk.
Forza Barca
Barcelona Kim
2010-05-13 19:10

Nej, Gabriel, hur skulle jag kunna vara förvånad. Snack eller vad sjutton det nu var som gav Xavi kortet ska självfallet bestraffas hårt. Om man däremot är målvakt och försöker avliva en spelare som Munitis, eller om man är back i Real Madrid, så ska man självfallet få sina kort tillbakadragna.

De troll som återigen går i diskussionen så fort denna disciplinnämnd kommer på tal, ser fullständigt absurda ut för en skandinav, för inte kan det väl vara möjligt. Att det snarare är regel än undantag i Spanien, är något som man viftar bort med motiveringen att fotboll bara är ett spel.

Glöm det! Det spanska systemet är korrupt. Det är inte första gången våra överklaganden misslyckas samtidigt som Barcelonas motståndare får igenom sina viljor. Det är garanterat inte heller sista gången.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 19:09
Gabriel//

"Men att göra det bytet rakt av vore idiotiskt för balansen i laget, och då måste en ny defensiv mittfältare köpas in, en dum affär."

Tror du att om Cesc flyttar hem att Pep skulle spela Xavi-Cesc-Iniesta på mitten? Vi kan självklart bara spekulera men jag tror att uppställningen skulle se ut enligt följande:
-----Busquets-----
--Xavi------Cesc--
Messi-Ibra/Villa-Iniesta

Har, som jag skrev innan svårt att se att Pep skippar den defensiva mittfältaren som han hela tiden haft.
Delarocha
2010-05-13 19:08
El Kaiser de Michoacán

I båda fallen, speciellt Fabregas fall är det tydligt att det är Barcas typ av fotboll. Har inte sett en enda Arsenalprodukt med den typen av spel, å andra sidan har de ju knappt några egna produkter som faktiskt kan anses vara deras egna. De är snarare 16-20 åriga Afrikaner som kommer till klubben och som folk sen påstår är äkta Arsenalspelare. Rätt roligt.
Barcelona Hetfield
2010-05-13 19:07
Lika bra att Xavi är avstängd, jag skulle inte orka med marängerna och deras offermentalitet, kan tänka mig rubrikerna:

"Barcelona vinner ligan-tack vare Xavi!"
Barcelona Sam
2010-05-13 19:07
Alla snackar om offensiva värvningar men jag mer orolig för hur försvaret kommer utformas till nästa säsong.

Puyol - stannar garanterat till nästa säsong. Dock har han inte imponerat lika mycket i år som förra. Kanske är han på väg ner eller en tillfällig formsvacka?

Pique - har vart stabil och stannar garanterat.

Marquez - form verkar alltid ha tagit ett steg ner per säsong. Logiskt tänkande säger att han lämnar dock pga kontraktförnyelsen tidigare så kanske han stannar? Väldigt konstigt.

Milito - vilken comeback han gjorde! Finns troligtvis inga planer på att sälja honom om inte ett jättebud dyker upp vilket det troligtvis inte görs.

Chygrynskiy - har fått väldigt begränsad speltid, inte imponerat särskilt mycket. Dock anslöt han rätt sent till laget under sommaren och har inte riktigt anpassat sig till Barcelonas spelidé. Han lär nog stanna en säsong till i Barcelona för att försöka anpassa sig.

Alves - har inte alls vart lika bra denna säsongen som förra. Dock stannar han garanterat, rykten säger dock att jättebud förbereds från Chelsea, City men man ska nog inte vara särskilt orolig. Kan behövas en backup till högerback platsen för att få honom att prestera ytterligare ett snäpp?

Abidal - man trodde inte att han skulle bli bättre från förra säsongen men det har han verkligen i alla fall det han hann visa upp emellan sina skador. Anledningen sägs vara Maxwell pga ökad konkurrens. Abidal lär stanna. Finns inte allt för många bra vänsterbackar där ute som skulle kunna ta Abidals plats i Barcelona.

Maxwell - en generell stabil insats säsongen igen när Abidal har gått runt skadad allt som ofta. En bra reserv, lär med största sannolikhet stanna.

Förändringar lär nog göras. Marquez hoppas jag blir såld då han inte har mycket att bidra med längre, förutom sina krossbollar. Vi behöver en pålitlig mittback som kan rotera med Puyol och Pique, visserligen duger Milito till det men det känns aningen tunt vilket vi har fått uppleva vid ett par tillfällen denna säsongen.

Vad som händer med våra två utlånade spelare, Henrique och Cáceres har jag ingen aning om. Bägge har levererat i sina tillfälliga klubbar dock tror jag inte att ledningen eller Pep är beredda att ge dom en ny chans i Barcelona i alla fall har inga indikationer tytt det.

Det mest logiska som bör införskaffas i sommar är antagligen en högerback som också kan spela som mittback och/eller en ny mittback samtidigt som Marquez säljs.
Barcelona Pedrito
2010-05-13 19:06
Cesc Fabregas och Villa på samma gång är drömtänkande... Det kommer aldrig bli aktuellt med båda 2 i sommar. Och Laporta lär hellre välja Cesc.
Barcelona el Flaco
2010-05-13 19:01
Gabriel/

Håller med dig, med största sannolikhet kommer Xavi inte få spela mot Valladolid, men vi ska klara det ändå.

Förresten, vad är din syn på det kommandet presidentvalet? Har du någon favorit i dagsläget?
Barcelona Forca_Blaugranas - Islam_Bosna
2010-05-13 18:57
Nu när ni väl nämner det så kan man konstatera att det ligger en hel del nostalgi i det kaoset som rådde i Barca innan. Inte för att det var bra, men en hel del nostalgi och lite annorlunda än vad det är nu.

Vem minns inte alla vita näsdukar som riktades mot Gaspart? Och så ser man honom sur på TV-en medan alla riktar vita näsdukar. Och folk buar åt ens eget lag för att man ska förlora och så att Van Gaal får sparken. Och Figo får grishuvuden riktade mot sig på Camp Nou, och med nöd och näppe blir man 6a i ligan tack vare Real Madrid som vann sin sista match mot det laget som då låg 6a i tabellen.

Laportas första år som president blir han mordhotad, man förlorar en bortamatch mot Malaga eller nåt sånt lag med 5-0 för att sedan matchen efter förlora el-clasico hemma mot Real Madrid.

Och sen till och med andra spelare ville inte komma till Barca eftersom man inte var bra då. David Beckham hade kunnat gå till Barca om han ville eftersom Laporta jagade honom men valde Madrid.

Något att minnas tillbaka på?
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2010-05-13 18:56
Tycker det är allmänt svårt att fastslå vem som ska räknas som egen produkt och vem inte är det eftersom olika spelare utvecklas olika fort och vid olika åldrar. Jag menar ta Puyol, han kom till Barça när han var 18 år men då som en väldigt okänd spelare. Är han Barça-produkt? Cesc däremot, var stjärna redan när han var 15-16 år. T.ex. vann han både bästa spelare och bästa målgörare (som mittfältare) vid U17-VM i Finland 2003 och tillbringade sex år i Barça. Är Cesc Barça-produkt? Jag svarar "Ja" på bägge frågorna fast det egentligen är väldigt motsägesfullt.

Detta resonomang rör inte bara Barcelona-spelare utan jag använde dem som exempel då jag har bäst koll på dem. Det jag vill säga är att det är svårt att generalisera spelare.
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:54
el Flaco

Både du och jag vet att Barças överklagande till disciplinnämnden inte kommer att ge resultat. Dessa två brukar oftast stå hand i hand och när det kommer till en Barça spelare spelar det knappast någon roll ens om kortet varit felaktigt, är det en Barçaspelare - förlåts han inte!
Barcelona Gabriel
2010-05-13 18:52
Nu är det klart. Xavi får inte spela mot Valladolid!

Någon som är förvånad?
Annons: